9. kolo
22.10.2017 14:30 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Arsenal si v atraktivní přestřelce vyšlápl na Everton pěti góly

Tlak na Ronalda Koemana jakožto manažera Evertonu po nedělním odpoledni opět o něco povyrostl, neboť tým nizozemského kouče podlehl na domácí půdě Arsenalu vysoko 2:5 a nadále se potácí na hranici sestupu. Právě kvůli vysokému přídělu inkasovaných branek liverpoolský klub dokonce spadl na osmnáctou příčku, zatímco Kanonýři se naopak bodově dotáhli na čtvrtou Chelsea. Značný podíl na tomto odčinění nedávného selhání s Watfordem nese plně uzdravený Mesut Özil, jenž kromě výtečného výkonu po celý zápas přidal také gól a asistenci.

Hosté do zápasu vstoupili velmi aktivně a evertonští v prvních minutách nevěděli, kde jim hlava stojí. Pak ovšem přišla dvanáctá minuta, kdy Granit Xhaka po zákroku Gueyeho na hranici pravidel přišel o míč před vlastní šestnáctkou a Wayne Rooney této příležitosti vystřelit ze slibné pozice využil dokonale, neboť jeho křižná rána přeletěla plachtícího Petra Čecha a zařídila Evertonu nečekané vedení.

Kanonýři se však nepříznivým vývojem skóre nenechali zaskočit, o čemž svědčí jejich souhrnná bilance sedmnácti střel za pouhou první půli! Pět minut před poločasovým odchodem do kabin se pak jejich snahu přece jen povedlo přetavit i ve vytoužené vyrovnání, když brankář Jordan Pickford dokázal vyrazit Xhakovu ránu pouze před sebe k nohám Nacha Monreala, jenž pohotovou dorážkou na přední tyč zařídil do přestávky remízový stav.

Také po změně stran jasně dominovali hosté a netrvalo dlouho, než příliš benevolentní obrana Evertonu inkasovala podruhé. V třiapadesáté minutě našel Alexis Sánchez jemným centrem z levé strany nabíhajícího Mesuta Özila, jemuž se povedlo letící míč šikovně přizvednout hlavou, aby skončil v síti.

Snahu Evertonu o srovnání dvaadvacet minut před koncem Idrissa Gueye, neboť za zbytečně ostrý faul na Xhaku v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky uviděl od sudího Pawsona druhou žlutou kartu. Arsenal nabídnuté přesilovky beze zbytku využil hned po pěti minutách, když přímočarou kombinaci na jeden dotek zakončil po Özilově zpětném pasu Alexander Lacazette. Arsenal byl v tu chvíli na koni a mohl své vítězství navýšit ještě více, kdyby Xhakova pumelica zdálky neskončila jen na břevně.

Samotný závěr už tak dramatického utkání nabídl ještě pořádnou gólovou porci. Minutu před koncem základní hrací doby se totiž po další pohledné akci prosadil Aaron Ramsey, na což domácí kontrovali snížením střídajícího Niasseho, jenž využil hrubky Petra Čecha po nepovedené Monrealově přihrávce. Hned vzápětí však pomyslnou třešničku na dortu přidal Alexis Sánchez, jenž proskočil okolo celé řádky bránících hráčů, než si našel prostor k zakončení a výtečnou ranou na zadní tyč stanovil konečné skóre 5:2 pro Arsenal.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele