28. kolo
24.02.2018 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Swansea City 4:1

Důležitou bitvu dvou týmů ze spodních pater tabulky zvládl mnohem lépe domácí Brighton. Ten vstřelil hostům ze Swansea čtyři branky, na které Labutě odpověděly jen jednou.

Domácí se poprvé uvedli nebezpečným protiútokem v sedmé minutě. Knockaertův pas si našel Groß, ale jeho pokus obrana Labutí zblokovala na roh. V 18. minutě srazil hostující van der Hoorn Murrayho a nařízenou penaltu chladnokrevně proměnil sám faulovaný hráč, čímž poslal Brighton do vedení.

Van der Hoorn chtěl svoji chybu napravit ve 27. minutě, kdy jeho dvakrát tečovaná střela nadělala starosti brankáři Ryanovi. Na konci poločasu měli domácí i hosté obrovské šance na změnu skóre. Nejprve si na rohový kop naskočil Duffy a trefil tyč, následně na druhé straně napálil rovněž brankovou konstrukci Jordan Ayew a Olsson z dorážky minul.

Sedm minut po změně stran podržel Seagulls Ryan, když vyškrábl střelu Ki Sung-yuenga. V 60. minutě se domácí radovali z druhého gólu, ale radost jim překazil praporek asistenta rozhodčího, který signalizoval Murrayho postavení mimo hru. Domácí útočník byl protagonistou i v 65. minutě, kdy těsně minul bránu Fabiańskeho. O čtyři minuty již byl na konci kombinace domácích a poslal svůj tým do vedení 2:0.

Definitivní pojistku na vítězství jihoanglického mužstva přidal v 73. minutě Knockaert, který si naběhl do šestnáctky a pohotovým zakončením překonal polského brankáře. Čisté konto Ryanovi překazil střídající Abraham, který umístil svou střelu k tyči. Poslední slovo však patřilo domácím. Locadia se položil do Stephensovy rány a vrátil domácím tříbrankové vedení. Důležité vítězství si tedy připsal Brighton, Swansea cestuje domů do Walesu s prázdnou a čtyřgólovou náloží na kontě.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele