12. kolo
18.11.2017 13:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Severní Londýn je červený. Arsenal vyzrál na Spurs dvěma slepenými góly

Severolondýnské derby mezi Arsenalem a Tottenhamem nabídlo tradičně otevřený fotbal ve vysokém tempu, který po předešlých šesti neúspěšných pokusech v řadě opanovali hráči Gunners. Výhru 2:0 zařídili týmu Arséna Wengera Shkodran Mustafi s Alexisem Sánchezem, kteří se oba prosadili na sklonku první půle se sotva pětiminutovým odstupem.

První půle patřila jednoznačně domácím. Arsenal od úvodních minut podrobil obranu Tottenhamu aktivnímu napadání, z čehož plynulo hned několik ztrát Spurs na vlastní polovině. Nabídnuté šance však buďto Alexander Lacazette neproměnil, anebo na poslední chvíli stihli zasáhnout bránící hráči. Hugo Lloris tak v prvních pětatřiceti minutách ani jednou nezasahoval, byť musel být neustále na pozoru jako u nedůrazné zpětné přihrávky Davinsona Sáncheze. To jeho protějšek Petr Čech čelil střele mezi tři tyče dvakrát, kdy pokoušel štěstí Harry Kane, a pokaždé na anglického forvarda vyzrál.

Zdálo se tak, že navzdory vysokému tempu skončí první půle bez branek i opravdu velkých šancí, ovšem Kanonýři měli na závěr poločasu jiné plány. Po velmi přísně odpískaném faulu Davinsona Sáncheze totiž Özilův přímý kop našel přesně hlavu uzdravivšího Shkodrana Mustafiho a německý stoper fantastickou hlavičkou s pomocí tyče poslal Arsenal do vedení. Nic na tom již nezměnily ani opakované záběry, podle nichž Mustafiho náběh vycházel z mírného postavení mimo hru.

Než se otřesený Tottenham stihl z inkasovaného gólu vzpamatovat, už platilo dokonce skóre 2:0. Lacazettův náběh po pravé straně opět na samé hraně ofsajdu doplnil kolmicí Héctor Bellerín a francouzský forvard následně nastřelil před branku ostrý přízemní centr k nohám Alexise Sáncheze. Chilský forvard si v obtížné situaci poradil na výbornou - prvním dotekem si těžkou přihrávku zpracoval a tím druhým z bezprostřední blízkosti propálil Llorise ranou pod břevno. K radosti domácích příznivců na Emirates Stadium se tak do kabin odcházelo za dvoubrankového vedení Arsenalu.

Po změně stran museli hosté neprodleně vyrazit do útoku, což ale nahrávalo stále hladové ofenzivě soupeře, která při každé příležitosti vyrážela do rychlých brejků. Přestože tak nebylo o napínavé momenty před oběma brankami nouze i nadále, triumfovaly defenzivy jako v případě Mustafiho výtečného bloku Kaneovy gólové rány, nebo Llorisova zákroku proti Alexisovi. Devět minut před koncem pak sahal po snížení Eric Dier, ale Petra Čecha svou hlavičkou nepřekonal. Arsenal si tak pohlídal dvoubrankový náskok až do samého konce a ztrátu na svého městského rivala snížil na jediný bod.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (22)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se ta naše marodka dá během týdne do pořádku, škoda že ještě nebude k dispozici Wanyama. Tip: x2, snad na Emirates po dlouhé době vyhrajeme COYS !

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 a wengerovi praskne žila

Reagovat
smazaný uživatel

ak nam to tam bude padat tak ano, ale stava sa, ze sme dost impotentni, viz posledny zapas s CP...

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dobře se nám daří, když necháme soupeře, aby se vyblnul a pak ho zničíme z protiútoků - Dortmund, Real, Liverpool. Ale když soupeř hodně brání a my máme míč, tak máme problémy něco vymyslet - Burnley, Swansea, CP.

Reagovat
smazaný uživatel

napisal si to lepsie nez som si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Davinson, Dier, Vertonghen - Trippier, Dembelé, Winks, Davies - Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

sestava asi jasná ale mám tušáka že se tam nějak procpe Sissoko na úkor Winkse nebo Dembelého

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bude dost záležet jak se Tottenhamu vyprázdní marodi... ale jestli nastoupí Kane,Lamela a Dele Alli, tak věřím ve výhru 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lamela hrať nebude, ale to vieme už rok.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
popltak

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší derby na ostrovech

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, kde je nejlepší místo na sledování Arsenal - Tottenham v Olomouci? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele