7. kolo
01.10.2016 13:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Liverpool FC 1:2

Tentokrát Liverpoolu stačil jeden dobrý poločas, Reds vyhráli na půdě Swansea už čtvrtý zápas v řadě a poskočili dočasně na druhou příčku tabulky. Skóre otevřel po pár minutách Leroy Fer, zatímco hosté se ke své hře dostali až po změně stran. Vyrovnání obstarat Roberto Firmino a vítěznou trefu zařídil z pokutového kopu James Milner.

Swansea zaútočila na Liverpool ryze jeho zbraněmi a Kloppův tým si s tím na promáčeném trávníku ve Walesu nevěděl rady. Domácí si s míčem počínali co nejefektivněji a nejpřímočařeji - a když balón ztratili, hned se jej pokoušeli získat zpět, především na půli soupeře. Že vám to něco připomíná? Guidolín se zkrátka ukázal jako překvapivě vyzrálý stratég.

Přesně taková situace ostatně přinesla Swansea vedoucí gól. Zisk balónu v ofenzivní třetině, síla na míči od Borjy Bastona a výsledkem byl rohový kop. Sigurdsson jej přetáhl právě na Borju, Van der Hoorn na malém vápně přetlačil Lovrena, míč tečoval a Leroy Fer měl sám na brankové čáře jednoduchou práci.

Velká část prvního dějství se odehrávala uprostřed pole, což samozřejmě vyhovovalo vedoucí Swansea. Když se navíc míč dostal do nebezpečného prostoru, vždy zaúřadoval vynikající Jordi Amat. Jeho skluz proti ráně Maného byl v tu chvíli skutečně zlatý.

Po změně stran se obraz hry trošku změnil a Roberto Firmino konečně poprvé prověřil Lukasze Fabianského v brance Swans. A byl to právě brazilský ofenzivní univerzál, kdo dokázal i vyrovnat. Coutinho sice přímý kop napálil do zdi, Jordan Henderson ovšem míč vrátil do šestnáctky, kde si na něj na ofsajdové hranici počíhal Firmino a hlavou rozvlnil síť.

Klopp musel v kabině spustit velmi hlasitý proslov, protože Swansea přestala mít prostor na jakoukoli rozehrávku, zatímco hráči Liverpoolu až s neuvěřitelnou precizností dostupovali domácí fotbalisty na celé hrací ploše.

Obrana Swans byla náhle pod mnohem větším tlakem a s tím souvisel i zvětšující se prostor pro ofenzivní laskominy z dílny Reds. Krátce po vyrovnání byl blízko vítězného gólu Coutinho, po narážečce s Wijnaldumem však mířil v ideální pozici těsně vedle. James Milner pak po nějaké chvíli sice skvěle vybojoval míč, ve vápně ovšem zazmatkoval a nahrál Manému na paty.

Rozhodující okamžik paradoxně přišel až ve chvíli, kdy tlak Liverpoolu polevil a ke slovu se pomalu dostávala Swansea. Možná právě ztráta dokonalé koncentrace způsobila, že jak Barrow, tak Rangel ve vlastním vápně promáchli a druhý jmenovaný následně povalil na zem Firmina.

Exekuce pokutového kopu se chopil James Milner, který proměnil i čtvrtou penaltu v letošní sezóně a vystřelil Liverpoolu výhru 2:1. A to i proto, že ve čtvrté minutě nastavení stoper Van der Hoorn sám na soupeřově malém vápně fatálně poslal míč mimo tři Kariusovy tyče.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
M1ck0

předpokládám další výprask, 0:4

Reagovat
Melda

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-5

Reagovat
Sm0ker

3:6

Reagovat
Stan Smith

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Radek Voltr
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele