4. kolo
10.09.2016 16:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Tottenham Hotspur 0:4

Stoke City sice nepatří mezi nejsilnější celky Premier League, přesto se jedná o klasicky nepříjemného soupeře. V rámci sobotního programu anglické ligy se s domácími na Brittania Stadium musel popasovat Tottenham. Svěřenci Mauricia Pochettina s dosavadním průběhem ligového ročníku nemohou být příliš spokojeni - sice ze tří zápasů ani jeden neprohráli, avšak třetí tým loňské tabulky by určitě rád disponoval více než jen pěti body.

Za příležitostí přidat další tři body se Tottenham dral celý první poločas. Poprvé zkušeného brankáře Givena v brance Potters prověřil ve dvacáté šesté minutě Delle Alli. Anglický středopolař vyslal zpoza vápna nebezpečnou střelu, kterou gólman domácích vyrazil na roh.

Že je dirigent zálohy Spurs při chuti, se potvrdilo i o pět minut později. Son, který dnes dostal příležitost na křídle, si sběhl s míčem do středu hřiště, kde ho o něj připravil Arnautovič, avšak přímo na kopačky Alliho. Ten však tváří v tvář Givenovi branku netrefil.

O chvíli později dostal žlutou kartu za simulaci Arnautovič, což se patrně nelíbilo trenéru domácích Marku Hughesovi. Rozhodčí ovšem nehodlal jeho hubaté chování tolerovat a vykázal kouče Stoke City na tribunu. Jen coby divák tak Hughes sledoval první gól zápasu, který vstřelil Tottenham. Eriksen poslal míč do šestnáctky, kde si ho ideálně zpracoval Son, a rozradostnil tak kotel fanoušků hostí.

Že nasazení dvojice Eriksen a Son byl zjevně dobrý nápad potvrdila pátá šestá minuta, kdy po další spolupráci zmíněných padla další branka Spurs. Situaci pro Stoke ještě o sto osmdesát sekund později zhoršil Alli, který proměnil šanci, jenž mu připravil Kyle Walker.

Definitivní tečku na debakl domácího výběr přidal v sedmdesáté minutě útočník Harry Kane. Nejlepší střelec loňské sezony Premier League nepohrdl příležitostí, kterou mu nabídl hrdina zápasu Son. Kohouti tak především zásluhou skvělé spolupráce ofenzivních plejerů s přehledem rozdrtili Stoke 4:0.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Manuel Pochettino menšia chybička v preview.

Reagovat
DUCK11

Spurs, ideme si po tri body!

Je pravda, že Stoke som prognózoval boj o 7. miesto a kvalitu v kádri majú, no Kohúti sú predsa len o stupienok vyššie a verím, že to potvrdia. Tip: 0:1 (príp. 1:2)

Reagovat
smazaný uživatel

"K dispozici Manuelu Pochettinovi..." haha, to je kto???

Reagovat
HullCity

Tohle musel být pěkný zápas,snad v tom bude Tottenham a i Son,Alli a Kane pokračovat!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele