1. kolo
13.08.2016 13:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Šok hned na úvod: Leicester prohrál v Hullu

Nový ročník Premier league otevřel symbolicky právě loňský šampion z Leicesteru, který nastoupil na půdě Hullu. Domácí Tigers jsou kvůli zranění řady hráčů, nedostatku posil a nedávnému odchodu manažera Stevea Bruce považováni za největšího kandidáta na sestup, ovšem první kolo tomu vůbec nenasvědčovalo. Hull se totiž anglickému mistrovi postaral o studenou sprchu a nečekaně zvítězil 2:1.

Kdo očekával drtivý nástup favorita, který nastoupil s rychlíky Grayem a Musou v základní sestavě, musel být zklamán. Foxes se v úvodní čtvrthodině hledali, připsali si celou řadu nepřesných přihrávek a brankář Eldin Jakupović nebyl nucen udělat jediný zákrok. Nejblíže měl k průlomu skóre na opačné straně Curtis Davies po Snodgrassově rohovém kopu, ovšem svou hlavičku poslal těsně vedle.

První šance hostí připadla jejich nejlepšímu střelci z předešlé sezony, Jamiemu Vardymu. Anglický reprezentant však po výtečné práci Musy na levé straně trestuhodně promáchl a ani Riyad Mahrez posléze nedokázal zamířit mezi tři tyče. Týmž nepřesným zakončením skončila po skvělém průniku Mahreze i rána Drinkwatera, ovšem zdálo se, že angličtí šampioni začínají utahovat šrouby.

Pět minut před koncem první půle se hostům naskytla vůbec největší šance zápasu, když pravý bek Fuchs podnikl dravý výpad vpřed a jako první prověřil brankáře Jakupoviće. Odražený míč připadl před odkrytou bránou Vardymu, jenže Jake Livermore se mu na poslední chvíli vrhl pod nohy a gólovou střelu zablokoval. Když pak Vardy i do třetice selhal po další výtečné práci Musy a z výtečné pozice vysoko přestřelil, přišel trest.

Ve dvouminutovém nastavení si hráči Hullu vybojovali sérii rohových kopů, z nichž ten poslední slavil gólový úspěch. Daviesovu hlavičku ještě zvládl Kasper Schmeichel krásným zákrokem vyrazit, jenže míč přistál u dua Hernández - Diomande, kteří se oba bezprostředně pokusili o efektní zakončení nad hlavou, které jejich společnou snahou skončilo k radosti domácích příznivců přesně pod břevnem. Hull tak o přestávce slavil nečekané vedení 1:0.

Radost Tigers ovšem neměla dlouhého trvání. Demarai Gray se totiž hned v první minutě po změně stran svalil na hranici pokutového území k zemi po souboji s Huddlestonem a rozhodčí Mike Dean bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Opakované záběry prokázaly, že zákrok Huddlestonea přišel ještě před šestnáctkou, ovšem na Deanově rozhodnutí to již nic změnit nemohlo. Riyad Mahrez tak zakončením do středu brány srovnal na 1:1.

Zdálo se, že Foxes v tu chvíli definitivně přeberou otěže zápasu, ovšem místo toho přišel v sedmapadesáté minutě šok číslo dvě. Po Schmeichelově nepřesné rozehrávce podnikl Hull rychlý výpad po pravé straně a Elmohamadyho centr odvrátil Simpson pouze na hranici šestnáctky k Robertu Snodgrassovi, jenž z prvního doteku prudkou přízemní ranou k pravé tyči poslal domácí podruhé do vedení. Obrana Leicesteru prožívala podobné potíže jako na začátku předešlé sezony a svěřencům Claudia Ranieriho tak nezbývalo nic jiného než znovu svého soupeře přestřílet.

Střídající Shinji Okazaki sice přinesl hostům potřebné oživení ofenzivy, ovšem skóre i s blížícím se závěrem stále zůstávalo stejné. Hullu se navíc i v těchto chvílích dařilo vyrážet do protiútoků a získávat cenné fauly na půli soupeře, čímž nabourával tlak favorita a pohodlně držel náskok daleko od vlastní branky i během pětiminutového nastavení. KC Stadium tak navzdory předsezonnímu pesimismu mohlo užít sladkou chuť vítězství, a to rovnou proti obhájci titulu. Je to vůbec poprvé v historii Premier league, kdy si loňský mistr na úvod nadcházející sezony připsal porážku...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City vs Leicester City Live Stream - http://bit.ly/2aN3NKL

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester City Live Streaming Right Here- http://bit.ly/2aN3NKL

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Vardy Musa

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
HullCity

Tak a je to tady!!Sezona hrůzy pro Hull City začíná a to vše kvůli majiteli Assemu Allamovi a jeho povedenému synáčkovi.Oni se nás už chtěli zbavit loni,ale jelikož se nám dařilo a nakonec jsme postup vybojovali tak si řekli,že ještě shrábnout peníze za letošní rok a pak pá pá.Takže to vypadá,že budeme následovat Portsmouth a Blackpool až do IV.ligy.Jejich majitelé udělali něco podobného...Hráčská kvalita tam je,ale také to jsou hráči,co už jednou sestoupili,takže ani tohle moc optimismu mi nedává + ty zranění(McGregor,Dawson,Odubajo-všichni až na několik měsíců) a žádné posily jak píše autor(Will Mannion se snad nedá počítat jako posila).Odchod Bruce už tomu všemu akorát nasadil korunu.Jediná šance je ta,že nás někdo odkoupí.Prý se dneska budou na zápas dívat nějací čínští pracháči,tak uvidíme co z toho bude.Podle Daviese a Huddlestona hráči drží hodně při sobě,tak snad v tom je naděje,že nějaké body získáme.Rozhodně nejsme úplně stejný případ jako Aston Villa.Dneska budu doufat,že se ty problémy neprojeví v nějakém tom obřím měřítku.Leicester hrál proti United opravdu hodně dobře a když si představím Musu,jak bude větrat naši obranu,nebo Vardyho...skvělý výsledek by byla remíza!

Reagovat
HullCity

No tak tohle jsem nečekal ani já!!Vardy a Mahrez k smíchu,sudí též,ale to co předvedli naši to je prostě neuvěřitelné!!!Pořád to s náma vypadá zle,ale třeba to ty Číňany přesvědčí aby nás odkoupili od toho zasraného arabáče.

Reagovat
smazaný uživatel

Super výsledek i předvedená hra. Gratulace a přeju vám ať to dopadne s tím novým majitelem. Leicester teda vůbec nemusim, i tak jsem jim ten titul přál. Mahrez je v pohodě, Vardy nic moc a docela vám pomohl. U vás všichni tři útočníci Jinak hrajete často bez střídání??

Hele a Diamemu končila smlova nebo jste ho prodaly?

Reagovat
HullCity

No jelikož na lavičce byli samí junioři...Mahrez není v pohodě.Mi při rozhovorech přijde trochu retardovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm to jo potom, jen Maloney koukám zkušenější. Tak to už chápu, že jste k nám nepustili Robertsona.

No já myslel spíš na hřišti toho Mahreze.

Leicester měl 17 faulů, měli dostat červenou a faul byl myslim ještě před vápnem. Dali jste je i tak

Reagovat
HullCity

Jakupovič-Elmohamady,Davies,Huddlestone,Robertson-Clucas,Meyler,Livermore,Snodgrass-Diomande,Hernandez.

Ano,Huddlestone na pozici stopera!!

Reagovat
hradec

Tak a dneska to Leicester rozjede... ne popravdě čekám opatrnější vstup a nakonec vybojovanou výhru Leicesteru. Hull City 1:2 Leicester City

Reagovat
smazaný uživatel

No to je strasnej sok, Leicester bude letos rad aspon za Evropskou ligu jesli vybojuje

Reagovat
hradec

Jedno jméno N'Golo Kanté.... to on bude chybět Leicesteru nejvíce a i když třeba loni mohli Vardy s Mahrezem mít útlum, on jim pohlídal obranou fázi. Pro Chelsea je to přestup roku, lepší než Pogba nebo Ibra může být. Už na EURU byl dominantní ve své roli a bez něho Francie neměla ve finále moc klidu. Může být rozdílem v tom kdo bude mít titul v této sezoně.

Reagovat
vanGomm

Leicester byl v PL 12 zápasů bez prohry,takže pouze zaúřadovala matematická pravděpodobnost.

Reagovat
hradec

What?

Reagovat
HullCity

Reagovat
vanGomm

Jenže tento systém funguje!Jak na prohru,tak na remízu.Všichni tam dříve,nebo později spadnou.V PL to totiž platí víc než kde jinde a pro daleko renomovanější týmy než Leicester.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele