5. kolo
18.09.2016 15:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Crystal Palace - Stoke City 4:1

Trápení Stoke pokračuje i po duelu s Crystal Palace. Celek Marka Hughese dostal podruhé za sebou čtyři branky a zlepšení je, zdá se, v nedohlednu. To celek z Londýna si na své konto připisuje druhou ligovou výhru v řadě.

Utkání rozhodně nezačalo ve vlažném tempu - ba právě naopak, od úvodního hvizdu bylo o nadějné příležitosti postaráno. První půle se každopádně nesla ve znamení standardních situací, jelikož drtivá většina šancí domácího týmu pramenila právě z nich.

Už v 9. minutě šel týmy Alana Pardewa do vedení - to si na přímý volný kop Puncheona na zadní tyči naskočil Tomkins, který přetlačil bránícího Walterse, a usměrnil míč za záda Givena, který si pro centrovaný míč s největší pravděpodobností měl sám dojít.

Hned o dvě minuty později bylo pro hosty ještě hůř - Puncheon se tentokrát postavil k exekuci rohového kopu, nadýchaným bochánkem našel hlavu stopera Danna, který byl na penaltovém puntíku trestuhodně osamocený, a tak mu nedělalo potíž míč poslat za záda brankáře Stoke podruhé.

Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky konečně zahrozili i Hrnčíři - to když Dann špatně zpracoval dlouhý nákop a nabídl tak šanci Bonymu, který ale svou střelu zpoza vápna nenasměroval mezi tři tyče.

Do konce první půle pak ještě nebezpečně zahrozil Townsend, jehož nepříjemnou střelu z volného přímého kopu však Given dokázal zneškodnit.

Kdo doufal, že poločasová pauza přinese výraznou změnu, musel být nepěkně zklamán. Crystal Palace totiž zůstal jasně lepším týmem, zatímco hráči Stoke působili dojmem, jako by je nedělní střetnutí příliš nebavilo.

V 52. Minutě se po rohovém kopu dostal k další hlavičce Dann a až na brankové čáře hosty od další pohromy zachránil Bojan.

Za další dvě minuty následoval další závar u branky Stoke - jenže ani Benteke, ani Zaha třetí branku nepřidali.

Po hodině hry měli jednu z mála příležitostí na snížení také hosté - nejprve byla rána Martinse Indiho na poslední chvíli zblokována na rohový kop, po němž se zase na zadní tyči dostal do solidní pozice Shawcross - byl ovšem tak překvapený, že mířil velmi nepřesně.

Necelých dvacet minut před koncem přišlo definitivní rozuzlení zápasu - po dalším rohovém kopu totiž míč propadl k McArthurovi, který si míč navedl doprostřed a zamířil na zadní tyč. Jeho ránu však nešťastně tečoval do protipohybu brankáře jeden z obránců a fanoušci Crystal Palace se tak mohli radovat potřetí.

Čtvrthodiny před koncem se pak mezi střelce zapsal i Townsend, který po rychlém brejku míč před pokutovým územím zasekl a přízemní ranou na zadní tyč překonal Givena počtvrté.

V samotném závěru se pak do velkých šancí dostali i hráči Stoke - nejprve se sám před brankářem zjevil Walters, ovšem svou střelou trestuhodně netrefil prostor branky, načež v poslední minutě nastavení alespoň čestný úspěch hostů zaznamenal Arnautovič, který se za vápnem hezky opřel do míče a na jeho technický obstřel byl Mandanda krátký.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Noustress

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele