1. kolo
13.08.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Swansea i v oslabené sestavě vyzrála na Burnley

V utkání dvou celků spojovaných s bojem o záchranu slaví důležité tři body do začátku nové sezony Swansea, která na půdě nováčka z Burnley vydřela těsné vítězství 1:0. O jedinou branku odpoledne se na Turf Moor postaral osm minut před koncem Leroy Fer. Loňští mistři druhé anglické ligy si tak připsali vůbec první porážku od prosince loňského roku a svou výtečnou šňůru neporazitelnosti tak ukončili na čísle 24.

Kádr Swansea prošel v posledních týdnech značnou proměnou a zvláště ztráty dlouholetého kapitána Ashleyho Williamse spolu s ofenzivním tahounem André Ayewem se měly ukázat jako zásadní, tím spíš že Gylfi Sigurdsson započal po prodloužené pauze kvůli Euru utkání pouze na lavičce a rekordní posila do útoku Borja Bastón ještě nebyla na utkání v Burnley připravena nastoupit.

Nic z toho se však nekonalo, neboť Francesco Guidolin naordinoval svému týmu správnou taktiku s třemi středovými záložníky a po většinu zápasu jeho hráči měli hru pod kontrolou. A když už se domácí dostali k zakončení prostřednictvím Arfielda nebo nejlepšího střelce Graye, gólman Fabianski byl vždy připraven. Když pak Routledge z voleje napálil míč vedle Heatonovy branky, šlo se o přestávce do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran si oba gólmani vybrali slabší chvilky při vybíhání na centrované míče, ovšem pokaždé je podrželi bránící spoluhráči. Vyrovnané klání málem strhl na stranu hostí střídající Sigurdsson, jenž nejprve protáhl Heatona ranou z přímého kopu a pak z následného rohu připravil gólovku Federicu Fernándezovi. Stoper Swansea však z malého vápna trestuhodně přestřelil. Přesto hráči Swans pokračovali ve vytváření větších šancí a s pomocí aktivního Jeffersona Montera se v dvaaosmdesáté minutě ujali vedení.

Ekvádorský křídelník, jenž stejně jako Sigurdsson naskočil do zápasu z lavičky, pravidelně překonával bránícího Lowtona a po jednom z jeho nebezpečných centrů se k zakončení dostal Fernando Llorente. Španělský útočník sice ve svém soutěžním debutu v novém dresu neuspěl, ovšem Heatonem vyražený míč skončil u dobíhajícího Fera, jenž bez potíží dorazil míč do sítě. V závěru ještě musel pozorný Fabianski předvést výtečný reflexivní zákrok při tečované střele Marneyho, ale o tři body již hosté nepřišli.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele