28. kolo
11.03.2017 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - West Ham United 3:2

Velmi zajímavý průběh měl sobotní zápas 28. kola Premier League v Bournemouthu, kde se urodilo hned pět gólů a domácí k tomu neproměnili dva pokutové kopy. I přesto dosáhli na tříbodová zisk, konkurenční West Ham totiž přehráli po výsledku 3:2. Díky tomu přerušili svou dlouhou šňůru osmi utkání bez ligového vítězství. Hrdinou se stal rodák z Gambie Joshua King, který sice v 9. minutě neproměnil penaltu, nicméně poté zaznamenal hattrick.

První pokutový kop byl nařízen po faulu Feghouliho na Danielse, míč si vzápětí postavil na puntík právě King. Ten sice poslal brankáře Randolpha na druhou stranu, jenže prostor tří tyčí vůbec netrefil. Z následného protiútoku se trestuhodně dostali do vedení Kladiváři. Po špatné rozehrávce Artera získal balón Feghouli a kolmicí uvolnil Michaila Antonia, jenž se po efektivní otočce trefil po zemi přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Boruce.

Po necelé čtvrthodině hry rozvlnil síť Afobe. Jeho radost však byla předčasná, neboť se nacházel v ofsajdu. Vzápětí Randolph vyrazil dalekonosnou ránu Frasera na rohový kop, strážce West Hamu předvedl parádní zákrok i po necelé půlhodině. Na centr Frasera od rohového praporku si naskočil Cook a Randoplh balón mířící přímo pod břevno famózně vytěsnil nad svou branku. AFC se dočkal zaslouženého vyrovnání ve 31. minutě díky Kingovi.

Norský reprezentační útočník si v šestnáctce soupeře elegantně obhodil protihráče a poté chladnokrevně zakončil levačkou k pravé konstrukci. Ještě do poločasu zahrával Bournemouth druhý pokutový kop, když Fonte zřetelně podrazil Pugha. K nabídnuté možnosti se tentokráte postavil Afobe a Randoplh jeho slabou střelu snadno zlikvidoval. Pět minut před přestávkou se zaskvěl Boruc, tečovaný pokus Feghouliho vyrazil reflexivně nohou.

Domácí otočili vývoj ve 48. minutě, po přímém volném kopu Frasera a hlavičce Afobeho rozvlnil bez větších problémů síť King. Zhruba čtvrthodiny před koncem hlavičkoval těsně nad Afobe, hosté vyrovnali v 83. minutě. Po průnikové přihrávce od Obianga našel střídající Byram lépe postaveného André Ayewa a ten se zakončením do odkryté branky neměl žádné problémy. Za další tři minuty pálil vedle levé tyče Arter, v 90. minutě zkompletoval hattrick King a zařídil výhru pro svůj tým bombou do pravého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 WestHam teď měl těžší soupeře z horní půlky takže bude chtít ukázat výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tri body by bodly,tak se to snad povede.2 fíky by jsme jim mohli dat- 1:2 COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Dva jsme dali ,ale tri dostali po bidnym vykonu obrany a vlastne celyho tymu.a to jeste nedali 2 pecky.Misto aby jsme sli tabulkou nahoru,nebo aspon drzeli stred,tak pri takovyhle vykonech se budem trast jeste o zachranu Ayew a Snodgrass meli hrat od zacatku.COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas a Byram by mohl taky od začátku. Kouyate si to dozadu dá se říct na tom kraji odehraje, ale není to jeho post. Fonte hraje jak jsem očekával. Z jeho příchodu jsem radost neměl. Je u nás ale krátce. Stoper je to určo solidní tak snad se časem rozehraje... Jak píšeš za ten výkon hlavně v obraně jsme si vyhrát nezasloužili a ani nemohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana tenhle zapas bida,ale pred tim ty zapasy to docela slo.Mne hlavne chybi vepredu typickej rychlonohej sniper.Andy je dobrej ve vapne,ale jinak toho v poli moc neudela.Proste tuhle sezonu to nejak v klidu dohrat a pres leto konecne kvalitne posilit,love na to urcite jsou.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele