29. kolo
16.03.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Liverpool FC 0:1

Liverpool na cestách v poslední době jednoduše neinkasuje. Dnes se mu to povedlo už pošesté v řadě, čehož naposledy Reds dosáhli v 70. letech minulého století, a není to přitom jen o čistých kontech. Rodgersova parta tímto triumfem nad Swansea rovněž v lize uspěla už popáté v řadě a uskakuje šestému Southamptonu na rozdíl čtyř bodů...

Pro manažera Brendana Rodgerse se pochopitelně jednalo o pikantní výjezd, když si právě ve velšském městě udělal na začátku dekády pořádné jméno. A první poločas ze strany jeho svěřenců nebyl ničím extra přesvědčivým. Škrtel se Sakhem sice v defenzívě zářili a Simon Mignolet se vytasil s důležitými zákroky proti Gomisovi se Sigurdssonem, ofenzivní individuality Liverpoolu však nebyly takřka vůbec vidět.

Poté, co se tedy Reds před pauzou omezili akorát na pár zoufalých dalekonosných pokusů Coutinha se Sturridgem, muselo se po obrátce něco změnit. A k tomu také došlo. Liverpoolští ze šatny vyšli mnohem hladovější, což potvrdily brzké šance Allena s Coutinhem, a brzy jim pomohlo také mírné pozměnění formace skrze střídání Gerrarda za levého beka Morena.

Ihned vzápětí, konkrétně v 68. minutě, se také hosté za zvýšeného tempa ujali vedení, když Amat ve skluzu nasměroval svůj osvobozující odkop pouze do atakujícího Hendersona. A jakkoliv šťastná byla tato situace, Liverpool se záhy postaral o to, že se nad jeho vítězstvím jen stěží dá spekulovat.

Závěrečnou dvacetiminutovku totiž Reds suverénně opanovali, a kdyby Sturridge nenastřelil pouze brankovou konstrukci, mohli se radovat i s větším brankovým rozdílem k dobru.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra swans

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
tlaci

0:2 lazaret vs. jánošík , ale jako fanoušek LFC musím věřit ve výhru

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
M1ck0

1:3

Reagovat
Stamby

asi chybička v sestavě, dvakrát Hendo

Reagovat
M1ck0

A Luis Enrique za nás taky nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele