29. kolo
14.03.2015 16:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Sunderland AFC - Aston Villa 0:4

Na stadionu Sunderlandu zhasla všechna světla již před přestávkou. Aston Villa totiž zažila zázračný poločas, který odradil přinejmenším stovky domácích fanoušků od dalšího setrvání v dějišti noční můry Guse Poyeta. Ten spíše než dvojici hlavních aktérů, Bentekeho a Agbonlahora, bude proklínat děsivý výkon jeho obrany.

Kreativnější úvod sice předváděli domácí, pro svou neohroženost však často ztráceli balóny již na své polovině. N'Zogbia ve 13. minutě tvrdou ranou ještě na Pantilimona nevyzrál, vzápětí se ale stal dobrým kamarádem hostů O'Shea. Nejprve Bacuna potáhl míč po pravé straně k vápnu, ve kterém přihrávkou po zemi oslovil Bentekeho, jenž procedil přes zkušeného obránce míč za strnulého gólmana, aby v následující moment stejný hráč podcenil nákop Clarka, který tak vyslal do samostatného úniku na brankáře Agbonlahora. Ten sám před brankářem zachoval chladnou hlavu a podél těla Pantilimona bleskově pojistil vedení.

Po půlhodině mohlo být se zmateným Sunderlandem ještě hůře, Sinclair ale zazdil stoprocentní šanci a z malého vápna poslal míč nad břevno. Jen tři minuty poté se hněv fanoušků obrátil k sudímu Swarbrickovi, ten přehlídl jasnou ruku Clarka ve vápně. Jak moc mohl změnit průběh utkání případný zásah, o tom můžeme jen polemizovat, ještě než skončila první půle, donutily totiž další okolnosti stovky diváků k odchodu.

Ve 37. minutě N'Zogbia pohodlně přihrál na vápně nestřeženému Agbonlahorovi, který se krokem prohnal mezi třemi kužely a prudkou ranou zvýšil na 3:0. Už v té chvíli měli pořadatelé plné ruce práce s rozzuřenými lidmi, kteří si chtěli s Gusem Poyetem nejen popovídat. To ještě netušili, že tak neuvidí slabost Reveillèra ve výskoku proti Bentekemu, který hlavičkou uklidil další povedený centr Bacuny do sítě.

Šokující první dějství přineslo zajímavosti z jak světlé tak temné strany. Aston Villa stihla skórovat tolikrát jako ve všech letošních ligových výjezdech, Sunderland naopak vůbec prvně v Premier League inkasoval tolik branek za úvodních 45 minut na svém hřišti.

Uběhlo jen pár vteřin po změně stran a Pantilimon už musel vytáhnout solidní zákrok proti technické střele pod břevno od probuzeného N'Zogbiy. Nutno podotknout, že domácí měli těžší začátek druhé půle, tragikomickou vložku si vystřihl Larsson, který se na hřiště dostavil až po třech minutách hry.

Sunderland se přeci jen dokázal srovnat a hra se vrátila do rozměrů utkání sousedů v tabulce. V 68. minutě tak zahrozili i domácí, Larsson však z přímého kopu těsně minul bližší tyč. V 80. minutě mohl alespoň poloprázdnému stadionu udělat radost Fletcher, který se dostal za obranu a v pádu z malého vápna dokázal pokořit Guzana, toho ovšem podržela vzdálenější tyč.

V závěrečné fázi měl čestnou trefu na kopačce Wickham hned dvakrát, v obou případech ale mířil nad břevno. Villans si tak přes komorní druhé dějství připisuje nejvyšší vítězství od 29. dubna 2013, kdy na svém hřišti zostudila 6:1 právě Sunderland. Důležitější pro svěřence manažera Sherwooda je ovšem druhý skok v řadě od sestupových pozic, domácí naopak klesají na 17. příčku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

0:1

Reagovat
Infernoqt

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
tlaci

1:1 -2,5 by mělo být jistotou

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele