17. kolo
22.12.2014 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Chelsea FC 0:2

Fotbalisté Chelsea dokázali odvrátit loňskou porážku a na Britannia Stadium tentokrát vyhráli 0:2. Skóre otevřel již ve druhé minutě hlavou John Terry a klid na kopačky hostů přinesl dvanáct minut před koncem Cesc Fabregas. Mourinhova družina tak může mít klidné Vánoce, Premier League vede stále o tři body.

Chelsea do utkání vstoupila nejlépe, jak mohla. Neuběhlo ani 120 vteřin, když Cesc Fabregas rozehrál rohový kop z pravé strany, na jeho centr si naběhl kapitán John Terry a ač byl hodně tísněn bránícím Cameronem, dokázal usměrnit míč za záda bezmocného Begoviće. Zkušený stoper si tak připsal premiérovou ligovou branku právě probíhající sezóně a asistující Fabregas zase dvanáctou gólovou přihrávku (statistický server Opta ihned zvěřejnil na Twitteru informaci, že Steven Gerrard, který byl v této disciplíně v loňském ročníku nejlepší v Premier League, měl na svém kontě pouze o jednu asistenci více).

Na další brankové příležitosti jsme si museli nějakou dobu počkat, nejvíce vzruchu mezitím vyvolal Bardsleyho ostrý skluz na Hazarda, po kterém jako vždy velice emotivní José Mourinho nemohl uvěřit, že z toho domácí zadák vyvázl pouze se žlutou kartou.

Ve 21. minutě Blues podržel brankář Courtois, jenž si poradil s nepříjemnou tečovanou ránou N'Zonziho. Na druhé straně vymyslel další geniální pas španělský záložník Fabregas pro svého kolegu z reprezentace Costu, ovšem nejlepší střelec Chelsea v této sezóně mířil tváří v tvář Begovićovi těsně vedle vzdálenější tyče.

Po změně stran se s míčem do šestnáctky dostal Eden Hazard a předváděl tam své tradiční taneční kreace, které zakončil prostrkávačkou na Fabregase, jehož pohotový, ale nepříliš razantní pokus bez problému lapil pozorný Begović. Další průběh druhého dějství žádnou výraznější příležitost nenabídl.

Až v 71. minutě zahrozil Charlie Adam, pověstný svou tvrdou střelou ze střední vzdálenosti. N'Zonzi skotskému středopolaři přiťukl balón, ten se do něj opřel a jen o kousek minul pravou tyč Courtoisovy brány. Když už to vypadalo, že se svěřenci Marka Hughese nadechují k závěrečnému náporu, hosté podruhé udeřili. Fabregas si vyměnil míč s Hazardem, pak si přihrávku od belgického kouzelníka perfektně zpracoval a z halfvoleje rozvlnil síť.

Zanedlouho mohl přidat třetí gól Diego Costa, v další stoprocentní příležitosti po vysunutí Schürrleho však znovu neuspěl a Asmir Begović si připsal další vynikající zákrok. Podobně si na opačné straně hřiště vedl Thibaut Courtois, jenž vytěsnil křížnou ránu Assaidiho. A když se s úspěchem nepotkaly ani pokusy Schürrleho a Krkiće, Stoke prohrálo s Chelsea 0:2.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.0

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
Tuxedo

0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Jurigo 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 100%

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Stoke City 1:3 Chelsea FC

Reagovat
Fonzi9

tip 0-2 ..... but can they do it on a cold rainy night at stoke ?

Reagovat
Fonzi9

*in

Reagovat
hitZor

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

peknej kurz na 1x

Reagovat
smazaný uživatel

barca fakt provarila---Cesc dneska 1+1 a je to proste sice nenapadny, ale velky tahoun co se produktivity tyce

Reagovat
Fonzi9

Reagovat
Xaver

Jak mohl John Terry rozhodnout ? viz obrázek. Tu logiku nechápu ... Dal "jenom" gól na 1:0, ale rozhodující je snad šťastná frefa Fábregase ?! - da dala teprve větší klid a utnula nápor soupeře, ten se mohl do té doby "nějak ukopnout" a vyrovnat, což několik minut předtím v náznacích hrozilo ...

Reagovat
Fonzi9

JT dal vítěznej gól takže ano JT rozhodl zápas, kdyby se Fabregas teoreticky netrefil, bylo by to jen 1-0.... už chápeme?

Reagovat
hitZor

Ale je to jen kdyby Fakticky rozhodl, logicky už moc ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele