20. kolo
01.01.2015 16:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Everton FC 2:0

Jak špatně na tom Everton ve skutečnosti je? Hull City vítězí na svém trávníku teprve po druhé za deset ligových představení, a to zcela právem. Bezduché pohledy Martíneze pouze podtrhávaly marnou snahu jeho svěřenců, kteří v druhé půli nikterak neskrývali nízkou sebedůvěru a nervozitu na kopačkách. Přesto nejhorší hráč na hřišti modrý dres neměl.

Kevin Friend si sám na sebe upletl bič již na konci druhé minuty, když stupidní faul Barryho na Hernandéze nepochopitelně vytáhl mimo pokutové území, z přímého kopu následně pálil vysoko nad Jelavić. Vzápětí si faulovaný hráč svým důrazem vybojoval dobrou střeleckou pozici z dvaceti metrů, jeho tvrdý pokus však Robles vytáhl brilantním zákrokem na roh.

Everton se mezitím tragicky trápil s finální fází svého ofenzivního počínání, když se do šestnáctky celkem hravě dostával po pravé straně hřiště, aby poté zbytečně ztratil balón před samotným zakončením. To však nic neměnilo na tom, že až překvapivě pohledný fotbal od týmů bez jakéhokoliv náznaku formy kazil svým příšerným výkonem sudí Friend, jenž si během první půlhodiny stačil výrazně znepřátelit oba tábory fanoušků.

Ten početnější si vše vynahradil ve 32. minutě, kdy mohl propuknout v jásot, pro centr od Roseniora na malé vápno si totiž seběhl Elmohamady, který ukázal větší touhu po balónu než Baines a hlavičkou zblízka nedal Roblesovi šanci.

A nepřesvědičiví Toffees šli do šaten dokonce za manka dvou branek. Nezapomenutelnou akci pro přítomné diváky si domácí přichystali ve 43. minutě. Livermore mířící ke své brance poslal hlavičkou míč za sebe, stejně "špatně" otočený Rosenior okamžitě vyřadil obranu ze hry lobem přes hlavu a vše dokončil Jelavić, který využil zamrznutí Roblese a dalším lobem pojistil vedení Hullu.

Tři minuty po změně stran mohlo být s Evertonem takřka definitivní konec, jen kdyby po závaru v šestnáctce pálil o něco přesněji Hernandéz, jenž se trestuhodně snadno otočil pro střelu uvnitř malého vápna.

Fanoušky nenechala klidnými ani 54. minuta, kdy sám sebe poranil Rosenior natolik, že byl do útrob stadionu odnesen na nosítkách. Ke smůle domácích si však vše způsobil za pomezní čarou a Everton se tak mohl hnát za snížením. Ross Barkley předvedl obdivuhodnou práci s balónem pár metrů od branky, nicméně svou následnou střelou jen nechal vyniknout výtečného McGregora.

Je sice pravdou, že Everton nebyl tak bezzubý, jak by se na první pohled mohlo zdát, svým výkonem ovšem v žádném případě nepřiznával, že by musel dotahovat výrazný náskok soupeře, navíc se Tigers nadějným vedením rozhodně neuspokojili. Jelavić tak dostal skvělou příležitost o třetí hřebík do liverpoolské rakve v 68. minutě, z přímého kopu těsně za vápnem ale vystřelil nad břevno.

Snad jen díky jištěnému náskoku se v 75. minutě nestrhla další nevole směrem k Friendovi, který měl jistojistě po faulu na Hernandéze ukázat druhou žlutou kartu v rozmezí deseti minut Barrymu, jenž byl dle výrazu ve tváři sám překvapen, že na hřišti zůstává. A jaké bylo dovršení otřesného výkonu? Naopak prapodivný druhý žlutý trest pro Alcaraze. Početní převahy v samém závěru využili domácí především k poklidnému udržení čistého konta, když pohodlně drželi balón daleko od vlastní branky.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 nebo 1:1

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
HullCity

Leicester zapomenut!!!Skvělý výkon proti Evertonu a plně zasloužené 3 body!!!Skvělý start do nového roku!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - ramírez,jelavič

Reagovat
Zaschrona

Super report.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele