18. kolo
26.12.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Stoke City 0:1

Roblesův příchod do branky ze střídačky místo Howarda a inkasovaná jediná branka zápasu z pokutového kopu, tak zněl ortel nad Evertonem na Boxing Day 2013. Vánoční vzpomínku, kterou by fanoušci Toffees raději vymazali, museli dnes prožít znovu a hráči Stoke se tak tímto úspěchem dostali právě před Martínezovu družinu.

Žádný fotbal v rukavičkách, urputné napadání rozehrávky i smolné srážky, které prvních deset minut přeměnily spíše na zdravotnický kurz, takový byl úvod zápasu v Goodison Parku, kde si proti sobě namířil většinu fanoušků sudí Mason, jenž po necelé minutě správně neodpískal penaltu po zákroku na Mirallase.

Zatímco presink obou celků pozvolna ustával, přerušování klání kvůli ošetření hráče nabíralo na intenzitě, za prvních pětadvacet minut mohli diváci těchto nefotbalových momentů vidět hned šest - to mělo za následek desetiminutové nastavení prvního dějství. Želbohu se na trávníku během první půlhodiny nic zajímavějšího nedělo.

Hned po ní však pálil z hranice vápna Mirallas a jeho tečovaná rána pořádně vyděsila Begoviće, který v očích domácích fanoušků byl z následného rohu překonán, jenže Gareth Barry vyslal tragikomicky před odkrytou svatyní míč pouze podél brankové čáry.

Ve 37. minutě přišel střet v šestnáctce Evertonu silně připomínající ten ze samého začátku na druhé straně, tentokrát však Mason posoudil McCartyho počínaní jako nedovolené a sám (ne)faulovaný Bojan se štěstím Howarda přízemní střelou překonal. Srovnat krok ještě před odchodem raněných vojáků z bojiště mohl v 54. minutě prvního dějství Mirallas, který dostal do hloubi vápna parádní centr od Naismitha, po nikým nerušeném zpracování ovšem rozvlnil síť u bližší tyče jen z vnější strany.

Změna stran pak přinesla především velké trápení ze strany domácích, kteří se přes veškerou snahu nedokázali v útoku jakkoliv prosadit, čehož k ladnému plynutí času směrem ke třem bodů hravě využívali Potters. Ti se jen občasně snažili kousat rychlými kontry, jinak se ovšem balónu jen tak vzdávat nechtěli a zůstávali věrni hře z obrany.

Vůbec poprvé se jim taková taktika mohla vymstít po dvaceti minutách, Begović však bleskurychle ulehl na zem a dělovku, kterou z dvanácti metrů vyslal Baines, parádním zákrokem vyrazil do bezpečí. Očekávaný tlak na obranu hostů tak přišel až v závěrečné desetiminutovce, nicméně nejnebezpečnější pokus vyslal Lukaku z třiadvaceti metrů, který Begović nadvakrát uklidnil v rukavicích a po třech letech tak mohl oslavit tři body z Goodison Parku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip oba dají gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele