29. kolo
14.03.2015 13:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Crystal Palace - Queens Park Rangers 3:1

V prosinci spolu oba týmy hrály bez branek; tentokrát něco takového vůbec nepřipadalo v úvahu. Crystal Palace smetlo QPR ještě v rámci prvního poločasu, a tak ani pozdější Phillipsova paráda nic neřešila. Hoops dál potvrzují, že jejich osamocený triumf na půdě Sunderlandu skutečně byl jen náhodným výstřelkem...

Queens Park Rangers letos ještě nikdy nezavěsili uvnitř zahajovací 15minutovky a něco takového se jim nepovedlo ani tentokrát, třebaže se Chris Ramsey rozhodl oživit Hoops nasazením dvou zapomenutých synů, Shauna Wright-Phillipse a Adela Taarabta.

Právě druhý jmenovaný nakonec po 36 minutách konečně vyprodukoval nějakou tu střelu na soupeřovu bránu (respektive nad ní), jinak to bylo v první půli hlavně o soupeři.

A tomu se ještě poměrně brzo podařilo otevřít skóre. Krátce po završení lehce uspávací úvodní dvacetiminutovky se po levé straně poprvé rozběhl Yannick Bolasie a jeho přízemní centr na zadní tyči i za cenu ošklivého nárazu do brankové konstrukce usměrnil do sítě Wilfried Zaha.

Bývalý hráč ManUtd potom byl poměrně dlouze ošetřován, žádné známky otřesení však ve zbytku prvního poločasu opravdu nevykazoval. To právě naopak: Zaha vzápětí sám znovu pokoušel štěstí ze slušné pozice a později užuž vyzýval Bolasieho u druhé tyče, kdyby před Konžanem na poslední chvíli nezasáhl skluzující Furlong.

Chvíli před obrátkou pak Zaha předvedl pár triků a vyzval ke skórování netradičního střelce Joela Warda, ten však nezvyšoval na 2:0, nýbrž 3:0 - ještě před jeho zásahem totiž opět úřadoval Bolasie na druhé straně a tentokrát příhrou na malé vápno nachystal branku McArthurovi. Po přestávce už takto těžko bylo co řešit; QPR venku padne už potřinácté ze čtrnácti pokusů.

Ve druhém dějství už bylo hlavním zájmem Eagles duel akorát v pohodě dohrát, a to se tak úplně naplnit nepodařilo. Již po deseti minutách totiž hřiště v agonii opustil zraněný Puncheon, aby jej okamžitě následoval už delší dobu kulhající Zaha. Právě tahle nucená střídání pak Crystal Palace sebrala momentum a QPR přeci jen opticky vyrovnalo hru.

Za ironického zpěvu hostujících fanoušků "Jdeme dolů" se následně Austin hlavou i nohou pokoušel překonat Speroniho, pokaždé však mířil přímo doprostřed brány. Na konečných 1:3 tak ve finále snižoval až Matt Phillips, a jaká to tehdy byla nádhera! Bývalý křídelník Blackpoolu se trefil tak trochu na styl Clarence Seedorfa a celý namlsán posléze divže neudeřil také z přímého kopu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele