20. kolo
01.01.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Aston Villa 0:1

Paul Lambert může po dnešku spát zase o něco klidněji. Stejně jako v předešlé sezóně veze ze Sunderlandu nejtěsnější možné vítězství a zastavuje dlouhý propad tabulkou. Black Cats naopak zůstávají poslední s dvouměsíčním čekáním na domácí úspěch.

Očekávaný úvod se zabezpečenou obranou a bezzubými útoky zatrhl po čtvrthodince kiks v domácí rozehrávce, když Cattermole nepřebral míč od brankáře a Gabriel Agbonlahor si následně vybojoval snadné zakončení do odkryté branky.

To možná podpořilo vyhlídky atraktivity první půle, pravda byla ovšem na opačné straně. Deset minut po prvním zásahu sice musel Mannone solidním zákrokem proti prudké ráně zamezit druhé radosti Agbonlahora, více práce však už před odchodem do šaten neměl. A snaha Sunderlandu o vyrovnání? 71% držení míče a osm střeleckých pokusů - bohužel pro domácí fanoušky pouze proti dorážce Diakitého musel zasahovat Guzan, a vedl si úspěšně.

Rychlé srovnání kroku v druhé půli už slavil Borini po příhře Fletchera, k velké nevoli fanoušků však sudí odpískal kontroverzní ofsajd. Od té doby se obrana hostů hypnoticky koncentrovala, jen aby se Guzan nedostával pod další nepříjemnou palbu a Black Cats tak svou převahu neměli jak gólově prokázat.

Ba přímo naopak, osm minut před koncem mohl domácí hráče polít ledovou vodou Albrighton, kdyby nerozezněl pouze břevno Mannoneho svatyně. A čtyři minuty poté neuspěl ani v samostatném úniku, když nepochopitelně minul branku. Naštěstí pro něj se ale tolik zase nestalo, dokonale hrající obrana udržela čisté konto, přičemž domácí se mohli zlobit především na svou hrubě nepřesnou koncovku.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, za domaci Fletcher 2 a Gardner

Reagovat
smazaný uživatel

tady to vidím na 10

Reagovat
smazaný uživatel

02 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele