20. kolo
01.01.2014 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke těsné vedení neudrželo a rozešlo se s Evertonem smírně

Liverpoolský celek měl po většinu utkání herní nadvládu, ovšem dlouho se ne a ne prosadit, když navíc udeřil za Stoke Assaidi už to nevypadalo s Karamelkami dobře, alespoň remízu však nakonec zařídil z penalty Baines.

Hostující ekipa na nic nečekala a hned od prvotního uvedení míče do hry se tlačila k ohrožení soupeřovy branky. Jako první to po Bainesově rohu zkoušel Barry, ovšem vymezený prostor hledal marně. O poznání nebezpečnější však byla rána McCarthyho, jeho pokus ale Sörensen za svá záda nepustil. Odpověď si nachystal Crouch, avšak hlavou nemířil přesně.

Po půl hodině mohl Karamelky poslat do vedení Mirallas, jeho povedená rána zpoza vápna ale zamířila pouze do břevna domácí branky! Opět se tak mohlo dostat ke slovu známé, nejen fotbalové, rčení. Vyloženou šanci měl Assaidi, trefil však jen dobře postaveného Alcaraze.

Ukázkovou kombinační akci předvedla dvojice Baines - Lukaku, přičemž druhého jmenovaného nedovoleně zastavil N'Zonzi - Mirallas však z volného přímého kopu opětovně zamířil jenom do brankové konstrukce! Kmenový hráč Chelsea měl vzápětí další nadějně vyhlížející možnost, ale hlavou z dobré pozice prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel.

O poločasové přestávce musel kvůli zraněné achillovce nuceně vystřídat Thomas Sörensen, jehož místo zaujal debutující Jack Butland. Krátce nato však udeřilo na opačném konci hřiště: Assaidi se dostal k odraženému míči, který následně pohodlně uklidil na místo určení - 1:0.

Brzkou odpověď mohl mít na svědomí aktivní Mirallas, ovšem stejně jako o chvíli později Barkley mířil jen do Pieterse. Roberto Martínez se však nevzdával a postupně ofenzivu Toffies oživili Jelavić, Osman a Naismith, který mohl vyrovnat, ale také jemu vystavil nečekanou stopku bývalý obránce PSV Eindhoven. Už během nastaveného času však byl Osman ve vápně faulován Pennantem, načež sudí Marriner nařídil penaltu a Baines zkušeně vyrovnal na 1:1.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

další z remízových výsledků Evertonu 1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Haluz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele