20. kolo
01.01.2014 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Fulham FC - West Ham United 2:1

Sam Allardyce se podle všeho v brzké době rozloučí s lavičkou West Hamu. Podseknout vrtkavou židli by mu měl neúspěch na půdě Fulhamu, který se vyrovnal s brzkou ztrátou a v početní převaze odčinil ostudu ze stadionu Hullu.

Rychlý gólový start si na Craven Cottage užila menší část publika, když po necelých sedmi minutách poslal Jääskeläinen balón až do vápna, kam si naběhl Diamé a přesnou střelou k levé tyči rozesmutněl natahujícího se Stockdalea. V útoku nevýrazný Fulham se přes následnou zjevnou převahu málem dostal do větších problémů, když Diamé našel centrem Nolana, jehož zblízka brilantně vychytal domácí brankář.

Chvíli poté tak mohl vyrovnat agilní Berbatov, po centru Riiseho solidně vystřelil z nelehké pozice a Jääskeläinen měl co dělat, aby jeho pokus vytáhl. Sám pak musel děkovat Maïgovi, který po centru Duffa zastavil před brankovou čarou výbornou hlavičku Amorebiety. Jenže další centr Duffa z rohového kopu už našel Steva Sidwella, a ten zblízka míč do sítě dopravil.

A na stadionu mohlo být ještě veseleji hned v další minutě, když po přihrávce irského záložníka pálil v jasné příležitosti Taarabt, narazil však na pozorného O'Briena. Přesto se hosté museli před poločasem vypořádat z další nepříjemností - hloupý faul kapitána Nolana na Amorebietu ocenil sudí červenou kartou.

Přesilové hry mohl už dvě minuty po přestávce využít Riise, ale jeho pokus s gólovými parametry brilantně zastavil brankář Kladivářů. Ten musel čelit další nepříjemnosti v 53. minutě, kdy ho nechtíc zaměstnal vlastní obránce McCartney. Ovace sbíral i při zákroku proti hlavičce ze tří kroků od Taarabta, bylo však jasně zřejmé, že své spoluhráče nemůže takto držet až do konce utkání.

A to se potvrdilo v 66. minutě, kdy propadl O'Brien, Kačiniklić pak poslal balón do vápna, a přes Parkera se ke střele dostal Berbatov, jenž zblízka proti brankáři uspěl a po zásluze otočil stav ve prospěch domácích. Rozhodnutí měl na kopačce pět minut poté Bent, tváří v tvář brankáři se ale opět ukázal lepším Jääskeläinen.

V samém závěru ještě vychytal jedovatý pokus Kasamiho, jenže když se na druhé straně neprosadil ve čtvrté minutě nastavení O'Brien ani Downing, skončil jeho výkon bez bodové odměny.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
rickroll

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele