20. kolo
01.01.2014 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal vydřel tři body v závěru a dál vládne Premier League

S odřenýma ušima uhájil Arsenal první příčku. Cardiff City do Londýna přijel pouze bránit a málem si domů odvezl solidní výsledek. Arséne Wenger musel ve druhém poločase něco změnit, jinak by se jeho svěřenci z místa zřejmě nehnuli. Až se mu nakonec náramně vyplatilo nasazení Nicklase Bendtnera.

První poločas za mnoho nestál. Hosté se zatáhli na vlastní polovinu, dopředu vyráželi jen do brejků. Gunners měli pochopitelně více míč na kopačkách, jenže z kanónů nepálili - vždyť do přestávky nevyprodukovali jedinou střelu na brankáře Marshalla. Wenger se přesto odhodlal ke střídání až v 65. minutě a ne hned po pauze.

Do té chvíle mohli domácí fanoušci spílat snad jen sudímu Mossovi, který ve 25. minutě mohl nařídit pokutový kop, muž s píšťalkou v ruce však Arsenalu rozhodně výkon nekazil. Statická hra bez pohybu a bez nápadu soupeři pochopitelně nedělala přílišné problémy, bránit nevýrazný hrot Podolského nebyl složitý úkol.

Vše se změnilo s příchodem Rosického a Bendtnera, kteří alespoň trochu pomohli vzbudit své spoluhráče. To už přitom těsně předtím byl blízko gólu Wilshere, jenž z těžké pozice napálil tyčku. Následně se po Walcottově rohovém kopu netrefil do brány hlavou Mertesacker, jen o minutu později německý stoper napálil již tyčku.

Cardiff tuhle kritickou pasáž hry přežil a jal se i nadále házenkářsky strážit svoje pokutové území. Čtvrthodiny před koncem dokázal vyprodukovat ne úplně špatnou střelu z přímého kopu Walcott, kýženého cíle se ovšem nedočkal. V 83. minutě měl po přihrávce Wilshera zase smůlu Cazorla, jehož pokus byl zablokovaný.

Blamáž nakonec domácí odvrátili teprve dvě minuty před koncem. Se Sagnovou hlavičkou si sice dokázal do té doby slušně chytající Marshall poradit, jenže na dorážku Bendtnera už nedosáhl. Hosté otevřeli hru snad jen jednou jedinkrát a soupeř těchto mezer hned využil. Konkrétně Walcott, jenž po pobídce Wilshera v koncovce nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

když nepodceníme soupeře tak to bude klidně i čistým kontem

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že je lehce přejedeme 3:0. P/Z 1/1http://www.eurofotbal.cz/res/img/smiles/thumbsup.gif

Reagovat
smazaný uživatel

cardiff vie prekvapiť ale aj tak si myslím, že arsenal to uhrá

tip: 2:0

Reagovat
justcall

Reagovat
fejfi24

4:0 ... Cazorla, Walcott 2x, Lord Bendtner

Reagovat
smazaný uživatel

marodkou a nabitým programem oslabený Arsenal uhraje jen plichtu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

...dost možná. Trefí se Cazorla a nakonci zápasu ze standartky Whittinghama srovná střídající Cornelius.

Reagovat
smazaný uživatel

Apropo...pozeral som posledný zápas Cardiff-u City so Sunderland AFC a aj keď Cardiff vyhrával 2:0 mal som pocit, že v Sunderland sú kvalitnejší a technicky vyspelejší hráči (len prečo sú v tabuľke poslední?). Posledných 20 minút zápasu tréner Sunderland konečne navelil All-in-attack a potom sa hráči Cardifu nevedeli dostať k lopte a mali ťažké problémy udržať ju na kopačkách.

Ak by Sunderland-čania neboli v závere nervózny a vložili by do toho viacej profesionality (čo sa tu od stola perfektne hovorí ::biggrin:), tak určite by mali na to aby zápas úplne otočili. Jeden z komentátorov mal ku koncu podľa mňa aj celkom trefnú poznámku o tom, že ak by Sunderland to čo predviedol posledných 20 minút spravil v prvých 20, tak zápas by dopadol inak.

Myslím, že Arsene pozeral tiež a keďže Cardif ide do zápasu dopredu odpísaný, tak Arsene nariadi taktiku s akou by sa Cardičania mali uspokojiť - gól v 60-70 minúte, pri uvoľnenom tempe hry a ak súper by začal moc tlačiť, tak z breku by mohol byť ďalší. Cardif asi bude hrať na remízu a generálne typujem taktiku Arsenalu na zápas typu

1:0, polčas 0:0.

Reagovat
justcall

ale jo

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady by výjeb být neměl - můj tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:1

Reagovat
hradec

Arsenal FC 3:1 Cardiff City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele