22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Newcastle United 3:0

Léčba Blackburnu Samem Allardycem i nadále pokračuje podle předpokladů. Dnes Rovers přehráli Newcastle a konečně opustili sestupové příčky.

Blackburn šel hned od úvodních minut za vítězstvím. Z dnešního utkání bral pouze tři body, ale nechybělo mnoho a už v 11. minutě málem inkasoval, jelikož Newcastle si vypracoval první vážnou příležitost. Nevysoký centr z levé strany našel v pokutovém území kanonýra Owena, který se na zadní tyči dostal ke střele, ale jeho pokus byl zblokován na roh. Už o minutu později to Straky zkoušely podruhé. Konkrétně se brankáře Robinsona pokoušel překonat hlavou Coloccini, jenže ani on neuspěl.

Další zajímavé šance přicházely až v závěru úvodní půle. Nejprve nebyl zase tak daleko přesnému zásahu Butt, ale míč poslal příliš nad a Blackburn tak nijak vážně neohrozil. Obdobně si vedl i jeho spoluhráč Andy Caroll. Blackburn se nadvakrát moc nepředvedl, a proto bylo jasné, že pokud chce pomýšlet na vítězství, musí se v dalším dějství zlepšit.

Rovers druhou půli jasně ovládnuli a nakonec nadělili Newcastlu celkem tři branky. První přesný zásah málem přišel už v 52. minutě. Ránu Mccartyho ale dokázal s velkým štěstím zlikvidovat gólman Given. O deset minut později už ale musel kapitulovat. Edgar srazil v pokutovém území McCartyho a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Ten proměnil samotný postižený a dodal tak Blackburnu jistotu.

Uběhlo pár okamžiků a už to bylo 2:0. Za Rovers se tentokrát trefil tvrďák v útoku Jason Roberts. Givenovi nedal šanci a v podstatě tak zařídil pro svůj klub vítězství. Newcastle se totiž na žádný velký odpor nezmohl. Navíc Nicky Butt viděl po faulu na Davida Dunna druhou žlutou kartu a musel se předčasně pakovat ze hřiště. V 86. minutě uzavřel gólový účet dnešního duelu svým druhým gólem Jason Roberts.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Newcastle aspon bod!!!!!!!!!!

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Duff

Reagovat
smazaný uživatel

jj souhlasim teda spise doufam

Reagovat
smazaný uživatel

mam plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele