16. kolo
08.12.2007 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Birmingham City 2:1

Newcastle konečně ukončil sérii šesti zápasů bez výhry, i když vše nasvědčovalo tomu, že i dnes získá pouze bod. Birmingham šel do vedení již v 9. minutě zásluhou Jeroma, ovšem z penalty nejprve vyrovnal Martins a při závěrečném tlaku se prosadil obránce Habib Beye. Za domácí odehrál celý zápas český stoper David Rozehnal.

Natěšený St. James park zchladil už v 9. minutě hostující kanonýr Jerome, kterému umožnil skórovat právě David Rozehnal. Ten podcenil přihrávku Rafaela Schmitze, talentovaný anglický útočník jej předběhl, obešel Givena a zakončil do prázdné brány. Vyrovnat mohl Charles N’Zogbia, ale jeho střelu z přímého kopu vytěsnil Taylor. Gólu se však straky nakonec v prvním poločase přeci jen dočkaly. Sadler stáhnul v pokutovém území Martinse a právě nigerijský kanonýr následnou penaltu proměnil. Newcastle mohl jít dokonce do vedení. Čtyři minuty před přestávkou se ke střele odhodlal Milner, jenže nebyl přesný.

V 56. minutě měl domácí Given velkou dávku štěstí. Nejprve Liam Ridgewell nastřelil Irovu bližší tyč a z následného rohového kopu se málem prosadil Larsson, kterému vykopl míč z brankové čáry až Milner. Newcastle se dlouhou dobu hledal, ovšem čím rychleji se blížil konec zápasu, tím se zvyšoval také jeho tlak, jenže ani jedna z řady šancí nebyla využita. Zisk tří bodů zajistil pro domácí v nastaveném čase obránce Beye. Ten si naskočil na roh Emreho a přesnou hlavičkou rozhodl o vítězi.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Z pěti poslednich zapasu Newcastle jen 1 bod . S Birminghamem se to snad uz zlomi a straky si doma ponechaj vsechny 3 body ! tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham City by rád potvrdil, že výhra v Londýně nad Tottenhamem nebyla náhoda. Ale Newcastle si bude chtět vylepšit bilanci, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

ak nenastupi rozehnal tak 4:1, ak nastupi 4:3.

Reagovat
Devil

JOOOOooooo super !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Domácím to vyšlo na poslední chvíli, ale ty vydřené 3 body jim v tomto období moc pomůžou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele