13. kolo
11.11.2007 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Birmingham City - Aston Villa 1:2

Derby mezi Birminghamem City a jeho odvěkým městským rivalem Aston Villou nabídlo podle očekávání vyrovnaný souboj, který se štěstím nakonec vyhráli hostující fotbalisté. Ti se tak minimálně na další půlrok stali vládci Birminghamu.

Zápas začali lépe domácí, ale střelu De Ridera na poslední chvíli dokázal zblokovat Wilfred Bouma. O malou chvíli později se fotbalisté City dožadovali po faulu na Camerona Jeromeho penalty, ale nebyli vyslyšeni. Do vedení tak šli hosté. V 11. minutě si po centru Laursena srazil míč do vlastní sítě bývalý obránce Villy Liam Ridgewell. Hra se po gólu výrazně uklidnila a odehrávala se především ve středu hřiště. Přesto mohla jít Aston Villa ještě v prvním poločase do dvougólového vedení. Těsně před přestávkou se do šance dostal Agbonlahor, ale na gólmana Taylora nevyzrál.

Trenér Steve Bruce poslal na místo Palaciose finského útočníka Mikaela Forsella, a právě to byla trefa do černého, jelikož to byl právě Forsell, který dopravil do brány centr Daniela De Ridera a vyrovnal tak na 1:1. Zanedlouho mohl Aston Villu poslat zpět do vedení Nigel Reo-Coker, ten však ve stoprocentní šanci neuspěl a vysoko přestřelil. Hrdinou hostů v tomto zápase se stal aktivní Gabriel Agbonlahor. Jeho hlavička v 87. minutě totiž zařídila týmu Martina O'Neilla velmi cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

novacik dokaze prekvapit a doma ma svoju velku silu bude to vyrovnane. 1:0

Reagovat
HOST*Devil

1:2

Reagovat
HOST*bary72

Přesná trefa, gratuluju ! Přál jsem to ale City.

Reagovat
HOST*bary72

Derby nemá vítěze, tip 1:1.

Reagovat
HOST*

1:2...Aston Villa bude králem Birminghamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele