31. kolo
22.03.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sunderland poprvé venku vítězně

Po patnácti pokusech se Black Cats konečně dočkali. Z hřiště soupeře si poprvé vezou plný bodový zisk. Ten má pro ně tentokrát hodnotu zlata, jelikož se jim bude v boji o záchranu nesmírně hodit.

Aston Ville se poslední zápasy zrovna nepovedly a třízápasové sérii bez výhry chtěla udělat přítrž. Sunderland je na hřišti soupeřů druhý nejhorší tým, přesto dělal svému dnešnímu soupeři nemalé problémy.

Od začátku to bylo poměrně nudné představení, o velké vzrušení se však v 24. minutě postaral domácí gólman Scott Carson, který s míčem v rukou vyjel až za pokutové území. Sudí Webb nepískal, dorážející Reid neskóroval. O tři minuty později si Sunderland připravil další velkou šanci. Whitehead se dobře u postranní čáry prosmýkl kolem svých dvou strážců a odcentroval na O'Donovana, stojícího na malém vápně. Ten však hlavou přestřelil.

Villans byli jako opařeni a Black Cats se snažili dostat do vedení. Opět jim k tomu moc nechybělo v 33. minutě. Andy Reid napálil tvrdě míč a jen těsně minul. Domácí udeřili až před přestávkou, kdy měl hned dvě příležitosti Carew, ale ani jednu nevyužil, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

V 57. minutě poslal na hřiště kouč O’Neill Marlona Harewooda a ten se mu za projevenou důvěru málem odvděčil už po pár vteřinách. Sám tváří v tvář Gordonovi však neuspěl. Villa byla skutečně velmi blízko gólu. Také další příležitost přišla z kopaček Harewooda. Ten po akci Carewa ale mířil nad.

Sunderland byl dnes překvapivě dost nebezpečný. V 79. minutě se sice ještě Grant Leadbitter ukopl, o pět minut později se už ale míč třepotal v síti Carsona. Střídající Michael Chopra dostal ideální míč za obranu a větších potíží přehodil i anglického gólmana v bráně Aston Villy. Ta už na nepříznivě vyvíjejí se stav zareagovat nedokázala.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

Sunderland nenecha Aston Ville nic za darmo,ale po minule prohre domaci doma nezavahaji .tip.-2:0

Reagovat
Devil

Kurna co je to posledni dobou s tema znakama klubu na hore !!! To se nebude spravovat? Bylo to vse v poho a najednou to vypada jak nejaky umelecky obrazy !

Reagovat
smazaný uživatel

aston villa v pohode vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Měla by to být jasná 1. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

BLACK CATS

Reagovat
Devil

Super prekvapeni!

Reagovat
smazaný uživatel

Huráááá,první výhra z venku,Kočky do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Keane

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je překvapení jako hrom ! Asi nejen mne to zkazilo tiket. Aston Villa si v posledních dvou zápasech pokazila co mohla. A může se i propadnout v tabulce, pokud bude i nadále podávat takovéto nevýrazné výkony. Pro Black Cats je to velký úspěch, vůbec první výhra na hřišti soupeře !!! To se jim v boji o sestup moc hodí !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele