14. kolo
08.11.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Bohemians 1905 1:1

Také druhý páteční zápas, který nám čtrnácté kolo Gambrinus ligy nabídlo, skončilo remízou. Body si tentokrát v malém pražském derby rozdělily týmy Dukly a Bohemians 1905.

Aktivní Matěj Štochl se dral již po čtyřech minutách do zakončení, ale dle opakovaných záběrů si při zpracování míče pomohl rukou, takže jeho akce nemohla pokračovat. Domácí převzali aktivitu a po sedmi minutách se prezentovali velice slušnou akcí. Po nahrávce Josého Romery se k míči dostal Luboš Kalouda, který hledal ve vápně číhajícího Zbyňka Pospěcha. Jeho hlavička však nakonec zamířila vedle Berkovcovy brány.

O deset minut později se Dukla dostala do další šance, když Ondřej Vrzal nabídl míč spoluhráči Luboši Kaloudovi, ten ale svou střelou nechal vyniknout brankáře hostujícího celku. Klokany překvapila nenadálá situace, když jim po půlhodině hry narušilo očekávání vynucené střídání. Ze zdravotních důvodů byl stažen Martin Kolář a jeho místo zaujal zkušený obránce Jan Růžička. Bohemians se mohli dostat do vedení po spolupráci mladíka Hory s útočným kolegou Matějem Štochlem, který se ale díky zásahu Štětiny k míči nedostal.

Na další pohlednou akci museli diváci na stadionu Juliska čekat až do druhé půle. Necelých deset minut po změně stran našel Zbyněk Pospěch spoluhráče Marka Hanouska, který získal náskok před stínícím obráncem. Celou akci zakončil následnou střelou, která ale mířila těsně vedle tyče brankáře Martina Berkovce. Domácím Dukle se povedla šance po hodině hry, kdy centr záložníka Petra Malého přizvedl Jan Vorel a míč zastavilo až břevno! O pouhých sedm minut později jsme se dočkali prvního gólu.

Po přihrávce Josého Romery se tváří v tvář brankáři ocitl útočník Zbyněk Pospěch, který gólmana Berkovce citlivě přehodil. Sedmá Pospěchova trefa poslala do vedení domácí tým, což tribuny samozřejmě kvitovaly.

Hosté se ale nevzdali a velmi jim pomohlo střídání. Jen čtyři minuty po inkasované brance totiž na hřiště přišel David Bartek, který si po necelé minutě naběhl na centr Jakuba Rady a přesně zamířil! Do konce utkání jsme se dočkali už pouze několika žlutých napomenutí. Po devadesáti minutách sudí Zelinka dal pokyn k ukončení snahy o výhru a Dukla je zatím šestá. Hosté se přesouvají na dvanáctou příčku.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Máš to tam dědku

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele