základní skupiny - skupina G, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Standard Lutych - Panathinaikos FC 2:2

Fotbalisté belgického Standardu Lutych nedokázali v souboji s řeckým Panathinaikosem potvrdit úlohu favorita v a domácím prostředí se s ním rozešli smírně po výsledku 2:2. Za nerozhodný výsledek mohou být dokonce rádi, prohrávali totiž o dvě trefy a alespoň bod získali gólem zhruba deset minut před koncem. Nerozhodný výsledek situaci obou klubů vůbec neřeší, řecký výběr je s jedním bodem čtvrtý, belgický klub je třetí a má o bod více.

Do první šance se dostali domácí už ve 4. minutě, kdy Ishak Belfodil hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle. O osm minut později udeřili na druhé straně hosté a dostali se do vedení. Po přihrávce od Leta převzal balón na pravé straně Víctor Ibarbo, ten se poté kličkou dostal do pokutového území soupeře a krásně vypálil levačkou ze čtrnácti metrů k vzdálenější tyči. Po čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat aktivní Belfodil.

Ocitl sám před brankářem Steelem, jenže zblízka ho nedokázal propálit. Domácí měli v dalším průběhu jasnou převahu a dostali se do zajímavých možností, ale obětavá defenzíva soupeře vždy skvěle zapracovala. Panathinaikos zvýšil svůj náskok ve 36. minutě, podruhé v tomto střetnutí se prosadil Ibarbo. Tentokráte si narazil balón s Letem a vystřelil po zemi z hranice šestnáctky přímo k levé tyči, brankář Gillet se po balónu natahoval marně.

Domácí zužitkovali svůj tlak v samém závěru prvního poločasu. Souboj Koutroubise s Belfodilm vyhodnotil polský rozhodčí Stefanski jako nedovolený a nařídil pokutový kop. K němu se postavil Edmilson Junior a zamířil k levé tyčce. Brankář Stelle vystihl směr střely, na míč však těsně nedosáhl. Do druhého poločasu vstoupil Lutych také velice aktivně a vytvářel si jednu akci za druhou, k přesnému zakončení mu chybělo kousek štěstí.

V polovině druhého poločasu znovu zahrozil Belfodil, který po centru střídajícího Mbenzy zakončoval zcela sám ve skluzu a branku hostů minul vskutku jen o pár decimetrů. Belfodil byl největší hrozbou pro obranu řeckého protivníka i nadále a nakonec sám vsítil vyrovnávací trefu. Vypálil totiž z přímého volného kopu z osmnácti metrů, propálil zeď a míč nakonec zapadl do sítě kolem Steeleho. Standard se ještě pokoušel otočit vývoj duelu a v páté nastavené minutě hlavičkoval Sá, jenže mířil jen do náruče připraveného Steeleho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
paomara

Ztratit dvougólové vedení venku je sebevražda. Vhledem k vývoji ve skupině je nakonec remíza špatná pro oba týmy. PAO v Evropě už nemá takovou sílu jako dřív... Škoda, postup z toho asi ani letos nebude...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele