základní skupiny - skupina H, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar Doněck - Konyaspor 4:0

Šachtar Doněck potvrdil jednoznačnou dominanci ve své skupině, čtyřmi brankami skolil nováčka Evropské ligy a i nadále si udržuje pohodlné vedení, o které ho už nikdo nepřipraví. Konyaspor potřeboval ve Lvově vyhrát, aby si udržel naději na postup, k tomu měl ovšem hodně daleko, a tak se v posledním zápase proti Gentu s letošními evropskými poháry pouze rozloučí.

I v okleštěné sestavě se podařilo domácím bez větších problémů potvrdit roli favorita. Trenér Paulo Fonseca, který měl před tímto duelem se svým mužstvem už jistou účast v jarních bojích v play-off, už předem avizoval, že dá šanci jiným hráčům. I ti ho ovšem svými výkony jednoznačně potěšili. Soupeř toho na jejich hřišti opravdu moc nepředvedl.

Už po jedenácti minutách se poprvé třepotala síť za zády brankáře Kirintiliho. Ten se nedohodl se svým spoluhráčem Bardakcim, kdo že převezme centr z pravé strany od Bernarda, a od hostujícího obránce se míč odrazil za brankovou čáru. Následně se pokoušeli zacílit Borjačuk, Dentinho a také Ordec, nicméně ani jeden z nich kýžený prostor netrefil.

Ve 36. minutě Šachtar přidal druhou branku utkání. Taison po chybě soupeřovy obrany zasekl míč na hranici šestnáctky, následně poslal kolmici do vápna, odkud volný Dentinho celkem pohodlně zakončil. V závěru poločasu se ještě pokoušel prosadit Taison, který se ocitl ve velmi slušné pozici, nicméně jeho pokus byl zablokovaný.

Ani ve druhém poločase nepřišlo ze strany Konyasporu nějaké výraznější zlepšení. Sice se v 52. minutě a v 58. minutě snažili přesně zakončovat Meha, který už v 16. minutě nahradil zraněného Camdaliho, a rovněž Hadžiahmetovič, ovšem ani jeden z nich neuspěl. Ukrajinský celek naopak v dalším průběhu střetnutí přidal ještě další dva góly.

V 66. minutě usměrnila doněcká ikona klubu Srna centr na hlavičku Eduarda, jenž těsně předtím vystřídal za Taisona, a po jeho následné střele se Kirintili jen marně natahoval. Poslední slovo si vzal zhruba čtvrthodinu před koncem Bernard, který si naběhl na hranici ofsajdu na kolmici Borjačuka a vyběhnuvšího Kirintiliho drzým obloučkem překonal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, az.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

Fonseca říkal něco o rotaci,ale i s mládeží bychom je měli porazit...2:0.

Reagovat
HullCity

Tak nakonec hodně změn,jsem si myslel při pohledu na sestavu,že minimálně remízu Turci uhrají,ale jen se potvrdily moje slova,že jsou slabí jak čaj.

Reagovat
pawelFCB

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele