základní skupiny - skupina K, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter má první body, zajistil je Candreva

Inter Milán se konečně probral z mizérie a první tři body z Evropské ligy si nechává. Rozhodl o tom jednak gól Antonia Candrevy z druhé půle, ale především vynikající výkon brankáře Samira Handanoviće.

Inter potřeboval bodovat naplno, protože jeho evropská herní praxe je katastrofální. Slavný italský celek měl dnes večer výhodu domácího stadionu a parta kolem kritizovaného Maura Icardiho doufala, že diváci budou tvořit bouřlivou kulisu. Do brány se opět postavil Handanović, před něj se vešli hráči jako Santon, Murillo, Medel, Brozović nebo Icardi s Ederem.

Vzpomínky na San Siro má také hostující brankář Fraser Forster, kterého dnes čekala kupa práce. S tou mu pomáhali především van Dijk, Romeu, Martina nebo Yoshida, zatímco o ofenzivní složku se měl starat především Long s Rodriguezem. V prvních minutách byl Inter aktivnější a více kombinoval. Murillo vysunul Brozoviće, ale jeho akce skončila neslavně. Po Medelově faulu se k míči dostali i hosté, jenže ránu Dušana Tadiće zablokovala domácí zeď.

Rodriguez při protiútoku vytáhl míč středem a posunul jej nalevo na nabíhajícího McQueena, který nahrával na Rodrigueze. Hráč, který celou akci rozjížděl, dokázal prostřelit brankáře Handanoviće, jenže za něj na brankové čáře stál Nagatomo a míč v poslední možnou chvíli odkopl! Hosté se tou dobou již naplno aklimatizovali na cizí prostředí a začínali nebezpečně kousat. Martina našel ve vápně Longa, jenže jeho akci zastavil důrazný Murillo.

Inter se málem ujal vedení před koncem první půle, když Yoshida nedůrazně odvracel míč hlavou, čehož využil pohotový Eder. Jeho rána z první prosvištěla kolem tyče a Forster se jen ohlížel. Na tuhle ránu by pravděpodobně neměl. Eder pálil ještě jednou, těsně před odchodem do šaten. Ale opět neúspěšně. Druhá půle slibovala podobně bojovné tempo, jenže toho se už nedočkal útočník Shane Long. Po souboji s důrazným Mirandou totiž musel střídat a nahradil jej krátce po změně stran Austin.

Pět minut poté se hosté překvapivě ujali vedení, leč jejich radost neplatila dlouho. Jay Rodriguez sice po rohovém kopu vstřelil gól, ale sudí Mažeika mu předtím odpískal faul. Na opačné straně pak spálil další šanci nervózní Mauro Icardi, který dnes očividně nebyl ve formě. Southampton stále častěji kombinoval a jeho hra dělala domácím problémy. Právě tehdy ale Nerazzurri udeřili! Hostující obrana nejprve nechala po straně projít Davida Santona, který přízemním pasem oslovil Antonia Candrevu. Ten byl ve vápně hodně špatně pokrytý a krásnou ranou z voleje prostřelil brankáře Forstera - 1:0 pro domácí!

S další akcí nebezpečnou pro hostující obranu přispěchal Mauro Icardi, kterému ale v centrování zabránil Martina. Snahy hostí byly jasné a proto byl na hřiště vyslán také ofenzivní štírek Sofiane Boufal, který střídal unaveného špílmachra Tadiće. Dnešní utkání vyšlo skoro všem hráčům Interu, snad s výjimkou Marcela Brozoviće. Mladý Chorvat pod novým trenérem de Boerem nehraje, ale dnes dostal šanci. Evidentně ji nevyužil, protože svou možnou frustraci si vybil nesmyslně na mladíkovi Højbjergovi. A protože už jednu žlutou kartu měl, stal se majitelem karty červené. Patnáct minut před koncem tak hloupě oslabil svůj celek.

Deset minut před koncem málem obránci Interu hořce litovali. Ofenzivní tahoun Ward-Prowse poslal krásný centr před brankáře Handanoviće a ten musel ukázat skvělý zákrok, aby zneškodnil hlavičku nepokrytého Virgila van Dijka! Následně svým obráncům pořádně od plic vysvětloval, že je s jejich reakcí nespokojen. Angličané se hnali za vyrovnáním vědomi si své početní převahy, ale Interu měl štěstí. Respektive skvělého brankáře Handanoviće, který hasil jeden požár za druhým.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra Kubajs

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Giancarlo Marocchi je moudrý chlap

Reagovat
Andis

Obloukem se vyhnout, tady je to jenom o přístupu Interu, ale asi se dá čekat že to zase pustěj

Reagovat
Recoba Inter

pokud jsou idioti, tak to pustí

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa s interom deje ak nevyhrajuv europskej lige a dva zapasy lige tak pojdu dole vodou ale dufam ze vyhrajú ty tipujem 2-1 a nech sa ultras spamätajú ze takutu volovinu vypustia z ust nech sa hambia

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná šance pro Inter uhrát letos v EL nějaké body. Protože se Southamptonem to snad italská vemena nevypustí. Spartě a Izraelcům odevzdají i odvetu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

som Interista ale vidim to bohuzial vdaka nasej forme a pristupu k EL 0:3

Reagovat
Rip

Potřebujeme to prolomit ať můžeme být zase hrdí na ten náš tým.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rip

Pojďme konečně tu mizerii prolomit a vyhrát!!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Votas

dá se někde najít sopcast?

Reagovat
Mato178178

soton ich ničí ako školákov

Reagovat
Mrvinho

Pokud to skončí 1:0 tak ať je klidně ničí

Reagovat
Furia Ceca

Handanović Drží Inter stejně nad vodou jako Gigi Juve proti Lyonu.

Reagovat
Dejwa

Z hovna bič,ale proč ne..konečně výhra

Reagovat
Rip

Handa zachytal jako bůh....opět

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to uplně špatnej fotbal, prvnich patnact minut to vypadalo na fotbal nahoru dolu, pak se to ustalilo a South byl lepši do konce pulky. V druhe už to bylo herně vyrovnanějši, Handa podržel solidně a Inter dal z minima gol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele