čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2017 21:05 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Celta Vigo těsně porazila Genk, ten veze dvě vstřelené branky

Celta Vigo doma vyhrála nad belgickým Genkem, ale vzhledem k postupovým šancím nemůže být zase tak spokojená. Dostala totiž doma dvě branky, které by mohly odvetu v Belgii hodně zamotat.

Celta Vigo toužila o případném postupu rozhodnout už na domácí půdě, nebo k němu alespoň výrazně nakročit. Stadion Balaídos pro ni totiž zatím není moc velkou pevností. Změnit to měli hráči jako Mallo, Cabral, Wass, Radoja nebo Aspas s Guidettim.

Hostující Genk se spoléhal na fakt, že právě ve venkovních duelech se mu daří pravidelně střílet důležité branky a o to se dnes starali Samatta, Trossard nebo Boëtius. Zkušenosti se španělskou ligou mohl rozdávat brankář Matthew Ryan, v obraně působil rovněž český stoper Brabec.

A byl to právě Genk, který dokázal skórovat jako první. Nejprve sice pálil John Guidetti, ale jen nepřesně. V desátí minutě už se ujali vedení hosté. Přetažený centr Pozuela sice udělal Trossardovi trochu čáru přes rozpočet, ale i tak se dokázal prohnat kolem bránícího Huga Malla. Následně zvolil precizní centr, kterým našel v druhé vlně nabíhajícího Jeana-Paula Boëtiuse, jehož hlavička zapadla do sítě - 1:0.

Mnoho týmů by inkasovaná branka zřejmě paralyzovala a možná na delší čas. Ne Celtu Vigo, která ihned zapojila veškeré schopnosti. O pouhé čtyři minuty se totiž radovali domácí příznivci, protože velmi rychlá a nápaditá akce na jeden dotyk dostala do šance Pioneho Sista, který se zjevil před brankářem Ryanem a zakončil - 1:1.

Pro Genk to teď šok byl a ne malý. Po pouhých dvou minutách navíc znovu hosté nezvládli rychlejší kombinaci domácích a Uronen chyboval v rozehrávce. Našel jen protihráče Iaga Aspase, který na nic nečekal a z hranice vápna prostřelil krásnou ranou brankáře Matthewa Ryana!

V těchto fázích utkání obrana hostí hořela hodně nepěkným způsobem. John Guidetti zvolil fotbalovost místo razance a patičkou ve vápně oslovil Jonnyho. Ten sice stihl zakončit, jenže pálil jen mimo! Rovněž hosté se vydali do rychlého kontru, který v bráně neskončil jen díky obětavému zákroku obránce Cabrala. Ten míč ukopl těsně před zakončujícím Castagnem. Po třiceti minutách se za hlavu chytal Pablo Hernandez, který hlavičkoval Aspasův centr mimo!

Celta zakončila první půle ve velké pohodě, protože pět minut před koncem pronikl John Guidetti s míčem k vápnu, tam si balon narazil s Aspasem a prostřelil brankáře Ryana! Hned na začátku druhého poločasu musel na zem Jakub Brabec, aby odklidil balon před dotírajícím Guidettim. Hosté chvíli hledali recept na brankáře Álvareze a našli jej díky střídání.

Po stažení Boëtiuse se totiž na hřiště dostal Thomas Buffel a trvalo mu jen pět minut, než pochopil, jak na to. Už to vypadalo, že Uronen na straně o balon přijde, ale nakonec dokázal odcentrovat. Na zadní tyči byl právě Buffel, u kterého doslova jen stál Jonny. Ten hostujícího útočníka dokonce nchal dvakrát zakončit, takže jeho hlavička už v síti skončila.

Celtě tohle skóre nevyhovovalo a snažila se navýšit před odvetou své vedení. Šanci k tomu měl Pablo Hernandez, který vyslal dělovou ránu z třiceti metrů! Brankář Ryan j s námahou vyrazil nad břevno. Hernandez deset minut před koncem nahrál krásně na Iaga Aspase, který sice byl otočen zády k bráně, ale po převzetí míče jej těsně a s pomocí teče poslal kousek vedle tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Jordi Alba

1:0

Reagovat
Messiáš

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
hradec

Celta Vigo 2:1 KRC Genk

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele