základní skupiny - skupina G, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - AFC Ajax 2:2

Ajax měl hodně blízko k tomu, aby vyloupil Vigo, ale domácí Celta si nakonec nechává bod. Hosté dobře začali a brzy vedli, ale o tři body je osm minut před závěrečným hvizdem připravila branka střídajícího Fabiána Orellany.

Celta v minulé sezoně podávala skvělé výkony, jenže letos se jí už moc nedaří. Ajax je neustálým poskytovatelem talentů a tradičním evropským klubem, ale na výraznější generaci už déle čeká. Ani jeho současný kádr nepřekypuje kvalitou. Obě mužstva ale mají své tahouny. Na straně domácích to byli Fontás, Hernández, Sisto, Guidetti, zatímco Ajax se dnes spoléhal na Veltmana, Klaasena, Gudelje nebo Ziyecha s Younesem.

Nemanja Gudelj byl mužem, který se poprvé pokusil výrazněji ohrozit domácí branku, ale Blanco mohl zůstat v klidu. První minuty ale jinak nic nenabídly a tempo hry bylo přinejmenším průměrné. Stereotypní nahrávky a množství nepřesností přerušila až minuta 22. Domácí sice rozehrávali rohový kop, ale Josep Señé neudržel míč a Ajax šel rychle vpřed. Na konci akce stál Hakim Ziyech, který si poradil s Radojou i brankářem Blancem - 1:0 pro hosty a na tahu byli domácí hráči.

Po třiceti minutách hry ale domácí srovnali. Standardní situaci dobře rozehrál Alvaro Lemos, míč propadl přes nepozornou obranu Ajaxu k Andreu Fontásovi, který si poradil a brankář Onana kapituloval - 1:1 a začínalo se od začátku.

Ke změně výsledku v první půli nepomohly ani rány Gudelje na jedné straně a Sista na té druhé. Stále to byl nudný zápas bez větších šancí, emocí a tlaku. Nizozemský celek sice hrál jen na brejky a nechal domácí držet míč, ale ve výsledku se ani jedna taktika nezdála jako vítězná. Deset minut po změně stran se zastřeloval Sergi Gomez, leč jeho snaha nebyla přesná a rána mířila mimo.

A tak se pokračovalo stále dál. Po hodině hry se tak dostal v dresu Celty na hrací plochu útočník Fabián Orellana, který vystřídal nevýrazného Lemose. Celta v těchto chvílích hrála mnohem lépe, ale byli to hosté, kteří udeřili. Z rychlého protiútoku Ajaxu zakončil střelou z vápna celou akci mladík Amin Younes. Tento maličký Němec skóroval poprvé v sezoně a zdálo se, že jeho trefa bude vítězná!

Celta reagovala nasazením snajpra Giuseppeho Rossiho, jehož přítomnost obránce nizozemského celku trochu rozhodila. Osm minut před koncem se Celta konečně dočkala kýženého srovnání. Facundo Roncaglia nejprve hlavičkoval těsně nad, ale po něm se o chvíli později prosadil právě střídající Fabián Orellana, který vypálil z hranice vápna a srovnal na konečných 2:2. Celta sice hrála lépe, ale na víc než bod to nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro vigo!

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele