Souhrn evropské kvalifikace o postup na MS 2018 - sobota 10.6.

10.06.2017, 19:57, aktualizováno 10.06.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Česko neudrželo vedení nad Norskem a po remíze 1:1 ztrácí na Severní Irsko, které zdolalo Ázerbájdžán, už čtyři body. Slovensko porazilo Litvu, zatímco Němci si zastříleli proti San Marinu. Plný bodový zisk mají rovněž Dánsko, Slovinsko, Černá Hora a Polsko. Anglie veze pouze bod ze Skotska...
Skupina C

Německo - San Marino 7:0

10.06.2017 20:45

Góly: 11. Julian Draxler, 16. Sandro Wagner, 29. Sandro Wagner, 38. Amin Younes, 47. Shkodran Mustafi, 72. Julian Brandt, 85. Sandro Wagner

Utkání Německa se San Marinem dopadlo přesně podle papírových předpokladů vysokým vítězstvím úřadujících mistrů světa v poměru 7:0. Hattrickem na sebe upozornil Sandro Wagner, jehož doplnili Julian Draxler, Amin Younes, Shkodran Mustafi a Julian Brandt. Němci tak nadále suverénně panují skupině C, kde bez ztráty bodu drží první místo s pětibodovým odstupem od druhých Severních Irů, zatímco třetí Češi zaostávají o bodů devět. Zatímco hráče ostatních národních týmů již nyní čeká letní přestávka, Německo nyní zavítá do Ruska u příležitosti Konfederačního poháru...

Domácí kouč Joachim Löw opominul celou řadu předních reprezentantů a dal šanci vyniknout plejádě mladíků, která jej rozhodně nezklamala. Již po deseti minutách hry kapitulovala sanmarinská defenziva poprvé, když se nedokázala vypořádat s rutinním centrem z pravé strany. Ten propadl k nohám Juliana Draxlera, jenž chladnokrevně zakroutil míč k tyči a poslal Německo do brzkého vedení.

Gólová pojistka pak přišla hned záhy, a to po stejné trase jako v předešlém případě. Kimmichův pas zprava uklidil do sítě povedenou hlavičkou Sandro Wagner, pro nějž šlo o první reprezentační zásah v kariéře. Forvard Hoffenheimu navíc ještě do půlhodiny svůj mezinárodní střelecký účet zdvojnásobil přízemní ranou poté, co mu Kimmichův přímý kop sklepl Amin Younes. A právě třiadvacetiletý křídelník Ajaxu stanovil poločasové skóre 4:0 díky zaváhání brankáře Benedettiniho po rohovém kopu.

Hned dvě minuty po změně stran zakulatil německé vedení Shkodran Mustafi ze závaru po dalším rohu, což byl konečný signál k polevení domácích v ofenzivních snahách. Na další branku si diváci v Norimberku museli počkat celých pětadvacet minut, kdy se poprvé v národním týmu prosadil Julian Brandt. Definitivní tečku v podobě sedmého gólu večera dodal znovu Wagner, jenž pět minut před koncem základní hrací doby dokonal po Kimmichově přesném centru hattrick.

Světové šampiony ještě před letní dovolenkou čeká zmíněný Konfederační pohár, kde se v rozmezí od 19. do 25. června utkají ve skupině s Austrálií, Chile a Kamerunem, přičemž poté následuje případná vyřazovací fáze.

Více informací k zápasu

Norsko - Česko 1:1

10.06.2017 20:45

Góly: 55. Alexander Søderlund (pen.) - 36. Theodor Gebre Selassie

Čeští reprezentanti si zkomplikovali boj o postup na mistrovství světa, když jen remizovali 1:1 v Norsku. Čtyři kola před koncem kvalifikace tak ztrácejí ve skupině C čtyři body na druhé Severní Irsko a účast v baráži už nemají ve svých rukou. Postup jim zřejmě přinesou jen čtyři výhry včetně duelu s Německem.

Svěřenci trenéra Karla Jarolíma přitom vedli po gólu Theodora Gebre Selassieho ze 36. minuty, ale v 55. minutě proměnil Alexander Söderlund pokutový kop po faulu Tomáše Sivoka. Norsko tak bodovalo teprve podruhé z posledních osmi zápasů. I tak už je v podstatě bez šancí na postup.

Vzhledem k výhře Severního Irska v Ázerbájdžánu potřebovali Češi v Oslu zvítězit, aby si udrželi boj o druhé místo ve své režii. První půlhodina však byla spíše oťukáváním z obou stran. Hosté sice drželi míč a kombinovali, ale nedostávali se do finální fáze.

Dlouho tak byla jediným střeleckým pokusem mezi tři tyče rána Daridy, který ale jen vyzkoušel pozornost klubového spoluhráče Jarsteina v norské brance. Na druhé straně pálil vedle Tarik Elyounoussi.

Až po půlhodině hry začali Češi domácím více zatápět. Tečované střely Daridy a Krmenčíka ještě stačil domácí gólman vytáhnout, ale v 36. minutě už hosté udeřili. Darida rychle rozehrál standardní situaci do křídla na volného Kadeřábka, který nacentroval, norská obrana zapomněla na Gebre Selassieho a český levý bek ve skluzu zamířil pod břevno.

Brémský zadák tak potvrdil střeleckou formu: šlo už o jeho třetí gól z posledních pěti zápasů včetně klubu a šestý na jaře. Norsko však mohlo rychle odpovědět po brejku, když obraně unikl Söderlund, ale z úhlu Vaclíka nepropálil.

V 51. minutě mohl české vedení potvrdit Souček, který se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, jeho tvrdá rána však pouze zatřásla břevnem. Místo toho přišlo vyrovnání. Tarik Elyounoussi využil zaváhání české obrany po vzdušném souboji, vnikal do vápna a po Sivokově faulu odpískal sudí penaltu. Tu Söderlund chladnokrevně proměnil ranou pod břevno.

A o chvíli později mohlo být ještě hůř, když Sivok obrovskou hrubkou namazal Norům a ti běželi dva sami na Vaclíka. Tarik Elyounoussi však místo přihrávky Söderlundovi zkusil střelu a český gólman ho vychytal.

Češi znervózněli a rázem se obraz hry úplně otočil. Norsko tlačilo a v českém vápně vznikaly nebezpečné závary. Hosté se často bránili a k útočení se dostávali sporadicky. Navíc se zranil Darida a musel střídat. Češi už se k ohrožení domácí branky nedostali, naopak v nastavení ještě zabránil prohře dalším zákrokem Vaclík.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Severní Irsko 0:1

10.06.2017 18:00

Góly: 90+2. Stuart Dallas

Ázerbájdžán měl dnes večer více ze hry a byl lepším týmem, ale Severní Irsko vyučovalo efektivitu. Jediný gól vstřelilo v nastavené minutě zápasu a odváží si tři body! Za celý zápas si vypracovalo jedinou gólovou šanci, ale tu dokázal proměnit Stuart Dallas.

První minuty mnoho akcí nezaznamenaly a ani jeden z týmů se vpřed moc nehrnul z obav, že by snad mohl udělat chybu. Když už musel být jeden z brankářů v pohotovosti, pak to bylo jen díky střelbě z dálky, o jakou se postaral například Nazarov. První opravdu gólovou příležitost si vypracovali domácí po dvaceti minutách. Šejdajev se vřítil do pokutového území, jenže v ideální pozici přestřelil břevno.

Od té chvíle začal být projev obou týmů opět velmi nezáživný. Trochu zajímavější akci spustili hosté až ke konci prvé půle. Brunt zleva odcentroval balon do brankového prostoru a Magennis s Boycem na balon jen těsně nedosáhli! Severní Irsko chtělo přivézt domů body, ale zatím se mu to hrubě nedařilo. A úplně nejhůře na tom pak samozřejmě byli diváci, kteří se mohli samou nudou k smrti ukousat.

Opět se dlouho nehrál rychlejší fotbal. Až po hodině hry se opět něco začalo dít. A opět před bránou hostí. Ismajilov vběhl do pravé části pokutového území a jedovatou střelou k bližší tyči přinutil McGoverna k zákroku. Brankář Ağayev se moc ukazovat nemusel, až 15 minut před koncem Norwood krásným centrem z rohu posadil balon na hlavu Magennise. Ale ten trefil jen místo, kde se pohyboval brankář Ağayev.

Když už se zdálo, že se oba týmy rozloučí remízou a nezáživnou hrou, nakonec se skóre přeci jen měnilo. Běžela už druhá minuta nastavení, když se hosté konečně prosadili. Evans uvnitř pokutového území poslal balon na Stuarta Dallase a zkušený záložník jej poslal z penaltového prpstoru přesně do sítě a mimo dosah domácího brankáře - 1:0 pro Severní Iry, s čímž už domácí nestačili nic udělat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Německo660027:118
2.Severní Irsko641111:213
3.Česko62319:59
4.Ázerbájdžán62133:97
5.Norsko61146:104
6.San Marino60061:300
Skupina E

Černá Hora - Arménie 4:1

10.06.2017 20:45

Góly: 2. Fatos Bećiraj, 28. Stevan Jovetić, 54. Stevan Jovetić, 82. Stevan Jovetić - 89. Ruslan Koryjan

Černá Hora se přiblížila postupu do baráže o účast na mistrovství světa 2018 v Rusku, když suverénně přejela Arménii na domácím hřišti a porazila ji hladce 4:1. Hlavním hrdinou Černohorců byl kapitán Stevan Jovetić, který zatížil konto soupeře hattrickem. Ten pak dokonce završil překrásnými nůžkami.

Za nedostižným Polskem si to pravděpodobně o druhé místo rozdají reprezentace Černé Hory a Dánska - mírně navrch přitom mají fotbalisté z Balkánského poloostrova, kteří vzájemný zápas v Dánsku vyhráli 1:0. Druhý klíčový duel, v němž by se o postupujícím mohlo rozhodnout, je na programu začátkem srpna v Podgoricy.

Sobotní klání s Arménií nenabídlo žádnou dramatickou podívanou. Už ve druhé minutě zadal ráz utkání Fatos Bećiraj, který po centru Jovoviće otevřel skóre. Ve vápně si našel prostor mezi oběma stopery soupeře a pohotovou střelou překonal gólmana Beglarjana.

Arménci kousali a mohli i vyrovnat. Nejnebezpečnější byl záložník Ruslan Koryjan, jenž v deváté minutě prověřil Petkoviće a při další akci vybídl ke střele kolegu Pizzelliho. Ani ten ovšem účet hostujícího celku otevřít nedokázal.

Ještě do přestávky naopak načal svou třígólovou show Stevan Jovetić. V osmadvacáté minutě si snadno položil Mkojana a zvýšil už na 2:0. Definitivní tečku mohl na sklonku prvního poločasu napsat Bećiraj, ale z úhlu rozezněl pouze tyčku za Beglarjanem.

Na třetí gól si tak domácí fanoušci museli počkat až po změně stran, kdy znovu zazářil Stevan Jovetić. Forvard, který jaře hostoval z Interu v Seville, převzal balón před vápnem Arménců, využil liknavého přístupu Voskanjana a parádní ranou na zadní tyč skóroval. A to ještě nebylo zhola nic proti brance, jíž završil hattrick. Deset minut před koncem si ve vápně vyčíhnul centr Bećiraje a vystřihl skvostné nůžky - 4:0.

Jako stín oproti němu působil hlavní tahoun Arménie Henrich Mchitarjan, který byl v ofenzivě vidět jedinkrát při střele z dvaasedmdesáté minuty. Při dorážce pak selhal Hovhannisjan. Hosté se dočkali kosmetické úpravy skóre až v samotném závěru, kdy již pozvolna slavící obranu Černé Hory konečně pokořil Ruslan Koryjan.

Více informací k zápasu

Polsko - Rumunsko 3:1

10.06.2017 20:45

Góly: 28. Robert Lewandowski (pen.), 57. Robert Lewandowski, 62. Robert Lewandowski (pen.) - 77. Bogdan Stancu

Polský národní tým si v domácím zápase s Rumunskem připsal páté vítězství v řadě a po výsledku 3:1 zůstává nadále svrchovaným lídrem skupiny E s šestibodovým náskokem na druhé Černohorce. Jako obvykle se o gólovou nadílku Poláků postaral Robert Lewandowski, jenž si i díky dvěma proměněným penaltám připsal hattrick a dotáhl se v kvalifikační tabulce střelců na vedoucího Cristiana Ronalda. Oba forvardi již mají na kontě úctyhodných jedenáct zásahů. Na tříbodovém zisku domácích již nic nezměnila ani parádní trefa Bogdana Stancua.

Po sedmadvaceti minutách hry rozhodčímu Buquetovi neunikl pád Roberta Lewandowského v náběhu do rumunské šestnáctky a francouzský sudí vedle žluté karty pro Christiana Sapunarua bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný pak nabídnutou příležitostí nepohrdl a zkušeně poslal Polsko do vedení. Hosté byli v první půli nejblíže gólu pět minut před poločasovým odchodem do kabin, když z kraje šestnáctky natáhl k ráně levý bek Latovlevici, ovšem nezamířil přesně.

Místo srovnání tak krátce po změně stran přišlo pojištění polského náskoku. V sedmapadesáté minutě se z rohového kopu prosadil znovu nezastavitelný Lewandowski, jenž ze všech v pokutovém území vyskočil nejvýše a uklidil míč hlavou přesně k přední tyči. Hned záhy navíc si hostující stoper Tosca pustil míč příliš daleko, čehož napadající Zielinski využil k vybojování druhé penalty večera. I tentokráte souboj brankáře Tatarusanua s Lewandowskim dopadl úspěchem polského kapitána a o vítězi utkání již nebylo sebemenších pochyb.

Čtvrthodinu před koncem sice rána Bogdana Stancua, již nešťastně tečoval stínující Pazdan, zapadla až za záda bezmocně se natahujícího brankáře Szczesného, ovšem šlo již pouze o kosmetickou úpravu skóre na konečných 3:1 pro domácí. Poláky po letní pauze čeká prvního září výjezd do Dánska, zatímco Rumuni v ten samý den přivítají na domácí půdě Arménii.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Dánsko 1:3

10.06.2017 18:00

Góly: 76. Islambek Kuat - 27. Nicolai Jørgensen, 50. Christian Eriksen (pen.), 81. Kasper Dolberg

Na rozdíl od konkurentů v boji o postup na mistrovství světa dokázal dánský národní tým zvítězit na půdě domácího Kazachstánu a zůstává tak na dostřel druhé příčky, kterou stále díky lepšímu skóre okupuje Černá hora.

Triumf Dánů nastartoval Nicolai Jorgensen, jehož z pokutového kopu doplnil krátce po změně stran Christian Eriksen. Následné snížení Islambeka Kuata ještě sice utkání nakrátko zdramatizovalo, ovšem v závěru střídající Kasper Dolberg pojistil vítězství hostí v poměru 3:1. Po letní přestávce čeká severský tým 1. září domácí zápas s vedoucím Polskem, zatímco Kazaši v tentýž den uvítají zmíněné Černohorce.

Po pětadvaceti minutách hry předvedli Dáni pohlednou kombinaci po levé straně, která díky centru Durmisiho vyústila v chaotické bránění kazašské defenzivy a povedené zakončení Nicolaie Jorgensena, jenž z voleje umístil míč přesně k tyči. Krátce před poločasovým odchodem do kabin navíc Kazachům zasadil další ránu rozhodčí Bezborodov, jenž za nebezpečnou hru loktem v hlavičkovém souboji vyloučil kapitána Bauyrzhana Islamkhana.

Ruský sudí pak pět minut po začátku druhé půle za zákrok Logvinenka na Yussufa Poulsena ukázal na značku pokutového kopu, k němuž se postavil Christian Eriksen a bezpečně proměnil. S dvoubrankovým náskokem a početní převahou již Dánové zdánlivě měli vše pod kontrolou, avšak čtvrthodinu před koncem je pořádně probral z letargie Islambek Kuat, jehož na samé hraně ofsajdu vybídl do samostatného úniku Muzhikov a výsledkem bylo snížení na rozdíl jediného gólu.

Hned pět minut nato ale hosté znovu pojistili své vedení zásluhou střídajícího Dolberga, jenž zblízka uklidil do sítě Braithwateův střílený centr a stanovil konečné skóre 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Polsko651015:716
2.Černá Hora631214:710
3.Dánsko631210:610
4.Rumunsko61327:76
5.Arménie62047:146
6.Kazachstán60244:162
Skupina F

Litva - Slovensko 1:2

10.06.2017 20:45

Góly: 90+3. Darvidas Šjarnas - 32. Vladimír Weiss, 58. Marek Hamšík

Slovenský národní tým zvládl už čtvrtý soutěžní zápas v řadě a stále se drží na kýžené druhé pozici ve své kvalifikační skupině. Hamšík a spol. dokázali zareagovat na pozdně odpolední vítězství Slovinska s Maltou a odpověděli rovněž tříbodovým ziskem. Utkání v Litvě vyhráli 2:1 a kromě zmíněného kapitána Marka Hamšíka se prosadil ještě Vladimír Weiss.

Situace ve skupině F je přesto velmi zamotaná. Slovensko ztrácí dva body na vedoucí Anglii, na třetí Slovince naopak s jednobodovým odstupem shlíží. Bez šance stále není ani Skotsko, které má na Slováky čtyřbodové manko.

V úvodu utkání byli možná překvapivě aktivnější domácí fotbalisté, především útočník Šernas, který byl rozhodně nejnebezpečnějším mužem ve žlutém trikotu. Už v šesté minutě prověřil pozornost Dúbravky, za další necelou čtvrthodiny pak zpoza šestnáctky pálil o poznání razantněji, ale o fous minul zadní tyč. Šernas měl po zaváhání Ďuricy ještě jednu příležitost, ale ani tehdy branku nezasáhl.

Hlavní roli ve slovenském týmu hrál jako obvykle kapitán Marek Hamšík, který je v posledních duelech skutečným tahounem. V šestadvacáté minutě ještě branku střelou zpoza vápna netrefil, ale když po půlhodině hry šikovně obtančil bránícího hráče soupeře a přihrál do vápna Vladimíru Weissovi, mohli se Slováci poprvé radovat. Weiss si polovysoký míč šikovně zpracoval a pohotově z otočky otevřel skóre.

Litva se po změně stran pokoušela o vyrovnávací branku a třeba Novikovas nebyl daleko, jenže Dúbravka byl opět připraven. Hřebík do rakve domácího týmu tak zatloukl kdo jiný než Marek Hamšík. Záložník Neapole si postavil míč nějakých třiadvacet metrů od brány a přímým kopem krásně zvýšil na 2:0. Přestože balón nešel přesně k tyči, gólman Zubas na něj nedosáhl.

Alespoň kosmetické úpravy výsledku se ale Litevci dočkali. Ve třetí minutě nastaveného času se o to postaral Arvydas Novikovas, jehož přímý kop se od břevna odrazil za brankovou čáru. Situaci ještě v malém vápně jistil Šernas, jemuž je po následné hlavičce nakonec gól také uznán. Na vítězství Slovenska každopádně nic nezměnil.

Více informací k zápasu

Skotsko - Anglie 2:2

10.06.2017 18:00

Góly: 87. Leigh Griffiths, 90. Leigh Griffiths - 70. Alex Oxlade-Chamberlain, 90+3. Harry Kane

Neskutečná závěr utkání mezi Skotskem a Anglií sice zvedl diváky ze židlí a vedení v utkání se střídalo, ale nakonec zápas vítěze nenašel. V posledních minutách hry padly hned tři branky a domácímu Skotsku nestačily ani dva zásahy Leigha Griffithse.

Na obou stranách se sešlo hodně zajímavých hráčů, z nichž o hvězdách se dá více hovořit samozřejmě v případě hostujících Angličanů. Manažer Gareth Southgate vyslal do hry hráče jako Cahill, Smalling, Dier, Lallana, Alli, Rashford nebo Kane, který navlékl kapitánskou pásku. Domácí vsadili na Tierneyho, Mulgrewa, Browna, Morrisona, Snodgrasse či Griffithse.

V prvních minutách se oba týmy snažily především neztrácet zbytečně míč a pečlivě si pomocí kombinační hry vytvořit tlak. Armstrong se sice probíjel až do zakončení, ale v něm si vylámal zuby na obránci Cahillovi. Po třiceti minutách jsme se dočkali velké minely, neboť se brankář Craig Gordon rozhodl vyběhnout pro dlouhý pas a hlavičkoval jej pryč, jenže jen na nohy Delle Alliho. Ten sice mířil mezi tři tyče, ale balon na brankové čáře vyhlavičkoval Tierney.

Pak se brankář Gordon musel ukázat ve skvělém světle také proti šanci mladíka Marcuse Rushforda, ale celou situaci viděl dostatečně dopředu a zneškodnil ji. Harry Kane pak o něco později našel Adama Lallanu, který se odhodlal ke střele. Brankář Craig Gordon ale míč vytáhl na rohový kop! Po spolupráci mezi Lallanou a Betrandem se pak Gordon znovu předvedl.

Minutu před koncem domácím fandům mále vyrazil dech Jake Livermore, který se za šestnáctkou tvrdě opřel do balonu. Brankář Gordon si ale poradil i s touto střelou. Pět minut po změně stran se Angličané dostávali opět do další šance a nadále nabírali dech. Livermore se dostal ke krásné akci Rushforda a díky teči obránce trefil tyč! Na tuto ránu by brankář Gordon jistě neměl nárok.

O pár chvil později zahrozili také domácí, když Anya křižným pasem nalezl na hranici šestnáctky nehlídaného Robertsona. Ten však neměl správně seřízena mířidla a brankář Joe Hart mohl zůstat v naprostém klidu. Po hodině hry vytáhl z klobouku trenér Southgate žolíka jménem Alex Oxlade-Chamberlain a ten mu hned vzápětí udělal velkou radost. Záložník londýnského Arsenalu si z obránců soupeře udělal dobrý den, prokličkoval se až ke střele a tvrdou ranou prostřelil brankáře Craiga Gordona - 1:0 pro Anglii.

Sedm minut před koncem Kieran Tierney parádním obloučkem nalezl na hranici šestnáctky neobsazeného Griffithse, který ale trestuhodně selhal. Vše si však vynahradil o chvíli později. Po faulu na Frasera se prvě Griffiths postavil k zahrávání volného přímého kopu a krásnou ranou nedal Hartovi šanci!

O pouhé tři minuty později, když už se psala minuta devadesátá, došlo opět k faulu v blízkosti pokutového území Anglie. Opět se k balonu postavil Leigh Griffiths a opět se mu podařilo krásnou střelou poslat balon do sítě- 2:1!

To ale nebylo všechno. V nervydrásajícím finále se totiž prosadila také dosud mnohem lepší Anglie. Po zásluze srovnal Harry Kane, který oslavil svou roli kapitána nejlépe. Ve třetí minutě nastavení se dostal k centru a z blízkosti jej poslal neomylně do sítě mimo dosah Gordona! To byl unikátní závěr a skvělé fotbalové divadlo.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Malta 2:0

10.06.2017 18:00

Góly: 45+2. Josip Iličić, 84. Milivoje Novakovič

Slovinci si připisují snadné vítězství nad Maltou a podle očekávání berou tři body. V každém z obou poločasů jsme se dočkali jedné branky a obě padly do sítě hostí. Nejprve gólový účet utkání otevřel Josip Iličić a po něm se ve druhé půli prosadil také Milivoje Novaković.

Slovinci doma postavili několik hvězd i proti jasnému outsiderovi, takže se fanoušci Malty dočkali na vlastní oči třeba brankáře Oblaka, Jasmina Kurtiće, Josipa Iličiće nebo Romana Bezjaka. Domácí moc dobře věděli, kdo je favoritem, a chvíli jim trvalo, než se do soupeře obuli. Volili spíše relaxační tempo a prvních dvacet minut si budovali územní převahu.

Po faulu Kristensena pálil z přímého volného kopu Josip Iličić a byla to poměrně zajímavá rána. Brankář Andrew Hogg si s ní ale poradil. Po třiceti minutách nevýrazného tempa se domáí konečně dočkali hodně zajímavé akce. Benjamin Verbič šel sám na brankáře po spolupráci s Berićem a zkoušel technický pokus, jenže balon poslal téměř z penalty vysoko nad!

Když už si hosté mysleli, že první poločas ukopou a do šaten odejdou s remízovým výsledkem, vytvořil si krásnou šanci Josip Iličić. S míčem u nohy se prodral do vápna, v něm si ze strany popošel více na střed a zvolil z úhlu technickou střelu. Obstřelil brankáře Hogga a míč zapadl krásně na zadní tyč - 1:0 pro Slovince.

Malta začala hodně sympaticky a chtěla favorita potrápit. Do šance se dostával Alfred Effiong, který vybíhal z těsného ofsajdu. Maltský útočník si ale příliš předkopl míč, takže brankář Oblak neměl problémy jej odkopnout. Po hodině hry Slovinci přidali na tempu a po krásné kombinaci se k míči dostal Benjamin Verbič. Jeho skákavá střela nadělala brankáři Hoggovi hodně velké potíže.

Patnáct minut před koncem se k balonu dostal střídající Milivoje Novaković, který si hrudí zpracoval přihrávku z pravé strany. Pak ale míč napálil pouze do vyběhnuvšího brankáře Hogga. Novaković se ale přeci jen dočkal kýženého gólu. Pět minut před koncem utkání se mu povedlo získat nahrávku od Benjamina Verbiče a Novaković ve vápně předskočil obránce. Byl sám před brankářem a toho v pohodě překonal!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie642010:214
2.Slovensko640212:412
3.Slovinsko63216:311
4.Skotsko62229:108
5.Litva61236:115
6.Malta60062:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kane

Zhodnotil by mi niekto výkon Anglicka prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

Poviem takto... akože bolo to ozaj na piču.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal tam dve dobré príležitosti v prvom polčase. Inak bez lopty podpriemer. Ale dal gól, a to sa počíta u útočníka. Horšie na tom boli Alli a Rashford. Problémom bolo, že Livermora bol často pri lopte a bolo ho vidno. Čo je chyba. Hráč ako on musí byť neviditeľný celý zápas a zároveň sa musí udržať čisté konto. Jeden z dvojice Dier a Livermore by uplne stačil.

Reagovat
ZB 07

V Ázerbajdžánu hrozná holomajzna s nejhorším možným výsledkem

Reagovat
Nikikrew

Hamšík je asi najlepší hráč histórie SR

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
QooBo

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
monkej

Reagovat
misinho7

podla mna suverejne, ten jeho prinos vlastne vsetky goly a vsetky akcie idu cez neho..on tomu vzdy dava tu myslienku a necakany moment proste svetovy hrac a pri vsetkej ucte k jeho spoluhracom je proste o par levelov inde a to si pametam obdobie ked bol v repre totalne marny a bal sa prejst aspon jedneho hraca alebo urobit nieco prekvapive...

Reagovat
smazaný uživatel

Marekovi chýbajú už len dva góly, aby v tabuľke najlepších strelcov dotiahol Roba Vitteka (23)

Reagovat
SunFells

Reagovat
madridcan

Dubovsky mu dal moznost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bez debaty

Reagovat
BílíAndelDrcKo

a to si zober kolke roky mu ludia nadávali a všetko zvalovali na neho

Reagovat
smazaný uživatel

Laco v štúdiu: "Vo Wembley to bude futbalová omša a ja dúfam, že sa tam nebudeme postiť."

Reagovat
smazaný uživatel

"nehrali sme príliš vertikálne, prevažovala horizontalna hra"

Reagovat
smazaný uživatel

ale to mal pravdu. Všetko to šlo do strán. Ale klasik no.

Reagovat
smazaný uživatel

on si to užíva.

Reagovat
smazaný uživatel

"Možno práve ten zlý vstup do kvalifikácie bol mobilizujúcim agensom našich dobrých výkonov"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Steven666

ten človek musí mať pod stolom slovník alebo to číta z čítačky lebo neverím tomu že má všetky tie slová v hlave

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je vzdelaný človek v oblasti, kde sú tie termíny na dennom poriadku, no mobilizujúci agens je oproti napr. katalyzátoru úplne zbytočná exhibícia. Tá reklama na športku mu podľa mňa neurobila dobre

Reagovat
samson192

filozof no

Reagovat
olis

je to špina, vkuse musi niekto mudrovat nad Hamsikom nech prestupy, uz ma s tym riadne seru

Reagovat
misinho7

neviem preco to riesia ked je jasne ze zostane ..ale na jednej strane je ho skoda sice bude legenda Neapolu ale pri tom aky je to svetovy hrac mohol hviezdit v Juve ci v hocijakom inom klube a vyhrat napr LM co sa mu v Neapole asi nepodari

Reagovat
olis

chodte vsetci dopice, peace

Reagovat
misinho7

nebolo to nic proti Neapolu ale proste..LM a asi ani ligu este za jeho posobenia nevyhrate co je skoda

Reagovat
olis

nevidel by som to tak nerealne, aj keby to nevyhral tak nebude o nic horsi hrac... ale samozrejme je mi jasne ze dnes sa hrac hodnoti hlavne podla platu, prestupovej ciastky a mena klubu v ktorom hra...

no nic, ja mozem byt iba rad ze Marek ma vlastny rozum a ide si svoje a nepocuva tych mudrlantov na cele s Kozakom

Reagovat
misinho7

keby bolo na Kozakovi tak uz je v Reale a nebude horsi hrac ale vzdy proste je nieco viac ked mas v kariere ze si hral napr za Juve a vyhral si LM ako prvy slovak a tym by ziskal este vacsie meno a dostal by sa viac na povedomie..podla mna je dost nedoceneny svetom kedze ak neratam Seriu A nie je az tak na ociach napr v LM a pod.

Reagovat
olis

tak ale ma pred sebou este tak 3 - 5 top sezon, takze este kludne moze vyhrat ligu aj lm

Reagovat
smazaný uživatel

Že by ešte prestúpil? :)

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

legenda Neapolu už je, tak by mohol prestúpiť do Juventusu, aby vyhral aj ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohla by tu ligu taky jednou vyhrat prave ta Neapol a po ni jeste Rim, do knce Hamsikovy kariery by to klapnput mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

* prestúpi

Reagovat
smazaný uživatel

Lacko je BOH

Reagovat
vladis271

Slovincov musime dat lebo z ostrovov budeme happy ak odideme s bodom.

Reagovat
Milan.B

s takym pristupom jak mal Kozak pred domacim zapasom s anglickom urcite......

Reagovat
vladis271

Strašne priposrane s nimi hrá. Ja tak trochu dúfam, že vyhráme so Slovinskom, situácia bude natoľko priaznivá pred zápasom, že nebudeme mať (relatívne) čo stratiť a pôjdeme tam vyhrať. Škoda, že nejdeme najprv do Škótska.

Reagovat
Milan.B

slovinci doma aspon X s anglickom dali, kozak uz 2 tyzdne pred zapasom len ooo to je anglicko, silny super, respekt.... netreba sa bat uz dopredu

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hrá sa ešte o tolko bodov a vzájomných zápasov že ešte tažko počítat. Tak ako môžeme byt 1. tak aj 4.

Reagovat
M11

Kozohorsky je takovy idiot ze zacne pokladat otazku a sam jeste v pulce vety nevi na co se sam chce zeptat.. jak se muze takovy debil zivit v televizi

Reagovat
smazaný uživatel

Za dnešný výkon patrí našim jednotka. Väčšinu zápasu zvládli prakticky v údržbovom režime a ukázali výbornú efektivitu, mladí hráči sa opäť prejavili ako adekvátna náhrada skúsenejších. Mínus sa Škrteľove a Ďuricove netaktické zákroky. Jediným pozitívom ich trestov je fakt, že budú k dispozícii na Ostrovoch.

Zostava proti Slovinsku:

Kozáčik - Hubočan, Škriniar, Saláta, Pekarík - Kucka, Benes - Weiss, Hamšík, Mak - Nemec

Reagovat
KnoxXx

Salata

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, ale Kozák ho má prevereného a na post stopéra sa nikto spoľahlivejší zrejme neponúka. Jediné iné možnosti Gyombér a Paushek, z čoho by vznikol akurát tak riadny hybrid v zadných radoch.

Reagovat
Ferguson6

Aký hybrid? Však Gyomber je normálne stopér, na kraj ho dáva Kozák, lebo nemá na výber... aj keby hral stopéra Saláta, tak Gyomber bude miesto Škriniara DM... Alebo tam bude Greguš, o Benesovi silno pochybujem... Ale cez leto sa čokoľvek môže stať, môže sa niekto zraniť a všetko bude úplne inak.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

že Saláta Hubočan pôjde na stopéra so Škriniarom a hotovo.

Reagovat
zgeroTT

Sa tomu smejes, ale jano je stara konzerva. Okrem toho, koho na hubocanove miesto?

Reagovat
smazaný uživatel

mal by som jeden tip, ktory hral aj vcera

Reagovat
zgeroTT

uvidime, kde a ci bude hravat

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tažko povedat ale maju na to 2 mesiace. Saláta by v tom čase za žiadnych okolností už nemal byt ani v nominácii proste. Vzhladom na vek a na to že do Anglcika pojde Škrtel, Durica tak namiesto Salátu tam môže byt napr. Brano Ninaj. Rozdiel tam velký nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Gyomber, tak ako na Ukrajine,Jano vie že Saláta by Slovinsko nezvládol, hrá roky len domácu ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Moja:

Kozáčik - Pekarík, Hubočan, Gyomber, Švento - Škriniar, Kucka - Weiss, Hamšík, Mak - Nemec.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Švento?

Reagovat
smazaný uživatel

a kto vľavo v obrane? návrhy?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

No ktokolvek skor ako stále vážne zranený Švento čo pol roka nehral a nestíha ani prípravu. Kludne aj Holubek či Sabo. Sabo alternuje na pravej obrane a v TT hraval dlhe roky na lavej zálohe. Určite aktuálne lepšie ako Švento. Prípadne ktokolvek zo základu obrany 21tky.

Reagovat
stas87

Bialo-czerwoni. Z 15 golov Polska strelil sam Lewa 11. A bolo celkom dost vtipne pozorovat na ihrisku vedla seba Lewu, Milika aj Teodorczyka s tym, ze sa Arek stiahol do stredu zalohy vedla Krychowiaka a Lewa s Teodorczykom hrali na hrote. Neskutocna kvalita v utoku.

Reagovat
mr.Silver

+ uz asi jisty postup

Reagovat
stas87

Dneskom si ho uz zaistili. Maju doma Kazachstan a to snad budu dalsie tri body, pojdu este do Armenska ale to nema o co hrat uz a Cierna Hora ak sa este bude drzat Danska, tak musi hrat v Polsku na vyhru. Jediny problem je zapas v Dansku. Ja uz tomu postupu verim, tu skupinu vyhraju.

Reagovat
smazaný uživatel

Poľsko môže byť so súčasnými výsledkami aj medzi nasadenými tímami pri žrebe MS. Môžu kľudne vytlačiť z prvého koša Belgicko, Francúzsko alebo Portugalsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Poľsko malo neskutočné šťastie na los v tejto kvalifikácii ... Byť tam namiesto nich, tak si môžme pískať, šli by sme z prvého

Reagovat
smazaný uživatel

Zas na druhu stranu musis objektivne uznat ze Poliaci su na tom lepsie ako my. A to viacmenej na vsetkych postoch, s vynimkou toho kde hraje Marek...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To si teda nemyslím, nie je to tak uplne dávno čo sme ich vo vzájomnom zápase herne prevalcovali. Myslím že sa v tomto zbytočne podcenujeme. Pripuštam že aktuálne vyzeraju lepšie ale vzájomný zápas by bol uplne vyrovnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Na stopéroch nie sú lepší ako my.

Reagovat
stas87

Pazdan-Glik je dobra dvojka. Ale bude tak narovnako s dvojickou Durica-Skrtel. A vcera hrali na IV vedla seba Pazdan-Cionek a odohrali to slusne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pazdan je lama.

Reagovat
Knight_in_fire

Pazdan nie zlamił, dostał tylko rykoszetem i był gol.

Reagovat
stas87

Euro aj tato kvalifikacia ukazuje nieco ine. Ale teba clovek tazko presvedci, raz si urobis nazor a hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne je lepsi nez Skrtel v horizonte posledneho roku, ked pocitame aj euro.

Reagovat
Knight_in_fire

Mączyński wypadł lepiej od Krychowiaka, któremu "wakacje" (bo grą to tego nazwać nie idzie) w Paryżu nie służą. Niech lepiej przyjedzie do Polski się odbudować.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Knight_in_fire

https://www.youtube.com/watch?v=NnGhVw78LPk - memy po zapasie Polski z Rumuńskiem.

Reagovat
smazaný uživatel

Francuzsko a Portugalsko asi nie, Belgicko urcite ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Knight_in_fire

Dokładnie, Stasiu. Lewemu brakuje 3 goli do pokonania Lubańskiego, który do dziś dzierży koronę polskiego króla strzelców w reprezentacji, a już to zrobił z Latą.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tej jakości może również zaatakować prowadzenie w Pucharze Świata bardzo daleko.

Reagovat
Knight_in_fire

Dokładnie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Uplna nostalgie zase videt napsano "Češi si zkomlikovali boj o postup"

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Usty

vždyť jsi díky tomu vyhrál...

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

http://sport.tn.nova.cz/clanek/patnact-let-vezeni-za-dres-barcelony-v-saudske-arabii-plati-novy-zakon.html

Saudi maju charakter, treba trestat ludi za podporovanie simulacie vo futbale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
john334

Související články: "Moderátorka UKÁZALA PRSA." Nova je fakt žumpa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Marco Verratti údajně podle informací L'Équipe seznámil vedení PSG se svým úmyslem klub opustit. Zájem o Italovy služby má přitom jevit trio Juventus - Barcelona - Bayern, samotný pařížský gigant však záložníka prodávat tak jako tak neplánuje a nespokojí se s ničím menším než 80 miliony eur.

Tak teda vítaj Marco.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl bych si tím tak jistej.

Reagovat
Rudnevs

Sandro Wagner

Reagovat
smazaný uživatel

Gól sa stal

Reagovat
smazaný uživatel

Usty, kapitán je Škrtel.

Reagovat
Knight_in_fire

Ładnie Ćesko rozegrało to Norsko. Gratuluję też Sloweńsku. Skwiele to rozegrali z Litwinami, miąs nieświerzych niejedzącymi.

Reagovat
SunFells

Dobrze ziomek.

Reagovat
SixtoRodriguez

Mmm, snažíš sa navodiť anglickú atmosféru?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele