Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
10.06.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Litva - Slovensko 1:2

Slovenský národní tým zvládl už čtvrtý soutěžní zápas v řadě a stále se drží na kýžené druhé pozici ve své kvalifikační skupině. Hamšík a spol. dokázali zareagovat na pozdně odpolední vítězství Slovinska s Maltou a odpověděli rovněž tříbodovým ziskem. Utkání v Litvě vyhráli 2:1 a kromě zmíněného kapitána Marka Hamšíka se prosadil ještě Vladimír Weiss.

Situace ve skupině F je přesto velmi zamotaná. Slovensko ztrácí dva body na vedoucí Anglii, na třetí Slovince naopak s jednobodovým odstupem shlíží. Bez šance stále není ani Skotsko, které má na Slováky čtyřbodové manko.

V úvodu utkání byli možná překvapivě aktivnější domácí fotbalisté, především útočník Šernas, který byl rozhodně nejnebezpečnějším mužem ve žlutém trikotu. Už v šesté minutě prověřil pozornost Dúbravky, za další necelou čtvrthodiny pak zpoza šestnáctky pálil o poznání razantněji, ale o fous minul zadní tyč. Šernas měl po zaváhání Ďuricy ještě jednu příležitost, ale ani tehdy branku nezasáhl.

Hlavní roli ve slovenském týmu hrál jako obvykle kapitán Marek Hamšík, který je v posledních duelech skutečným tahounem. V šestadvacáté minutě ještě branku střelou zpoza vápna netrefil, ale když po půlhodině hry šikovně obtančil bránícího hráče soupeře a přihrál do vápna Vladimíru Weissovi, mohli se Slováci poprvé radovat. Weiss si polovysoký míč šikovně zpracoval a pohotově z otočky otevřel skóre.

Litva se po změně stran pokoušela o vyrovnávací branku a třeba Novikovas nebyl daleko, jenže Dúbravka byl opět připraven. Hřebík do rakve domácího týmu tak zatloukl kdo jiný než Marek Hamšík. Záložník Neapole si postavil míč nějakých třiadvacet metrů od brány a přímým kopem krásně zvýšil na 2:0. Přestože balón nešel přesně k tyči, gólman Zubas na něj nedosáhl.

Alespoň kosmetické úpravy výsledku se ale Litevci dočkali. Ve třetí minutě nastaveného času se o to postaral Arvydas Novikovas, jehož přímý kop se od břevna odrazil za brankovou čáru. Situaci ještě v malém vápně jistil Šernas, jemuž je po následné hlavičce nakonec gól také uznán. Na vítězství Slovenska každopádně nic nezměnil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Očakávam ťažký zápas, nebude hrať Kucka, Nemec a ani Kozáčik... Očakávam ale výhru 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:7

Reagovat
xawi

Dubravka - Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan - Skriniar, Benes - Weiss, Hamsik, Rusnak - Mak.

Reagovat
olis

Borbely ty spina doteraz som ta uznaval, odteraz si odpad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele