Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
10.06.2017 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Černá Hora - Arménie 4:1

Černá Hora se přiblížila postupu do baráže o účast na mistrovství světa 2018 v Rusku, když suverénně přejela Arménii na domácím hřišti a porazila ji hladce 4:1. Hlavním hrdinou Černohorců byl kapitán Stevan Jovetić, který zatížil konto soupeře hattrickem. Ten pak dokonce završil překrásnými nůžkami.

Za nedostižným Polskem si to pravděpodobně o druhé místo rozdají reprezentace Černé Hory a Dánska - mírně navrch přitom mají fotbalisté z Balkánského poloostrova, kteří vzájemný zápas v Dánsku vyhráli 1:0. Druhý klíčový duel, v němž by se o postupujícím mohlo rozhodnout, je na programu začátkem srpna v Podgoricy.

Sobotní klání s Arménií nenabídlo žádnou dramatickou podívanou. Už ve druhé minutě zadal ráz utkání Fatos Bećiraj, který po centru Jovoviće otevřel skóre. Ve vápně si našel prostor mezi oběma stopery soupeře a pohotovou střelou překonal gólmana Beglarjana.

Arménci kousali a mohli i vyrovnat. Nejnebezpečnější byl záložník Ruslan Koryjan, jenž v deváté minutě prověřil Petkoviće a při další akci vybídl ke střele kolegu Pizzelliho. Ani ten ovšem účet hostujícího celku otevřít nedokázal.

Ještě do přestávky naopak načal svou třígólovou show Stevan Jovetić. V osmadvacáté minutě si snadno položil Mkojana a zvýšil už na 2:0. Definitivní tečku mohl na sklonku prvního poločasu napsat Bećiraj, ale z úhlu rozezněl pouze tyčku za Beglarjanem.

Na třetí gól si tak domácí fanoušci museli počkat až po změně stran, kdy znovu zazářil Stevan Jovetić. Forvard, který jaře hostoval z Interu v Seville, převzal balón před vápnem Arménců, využil liknavého přístupu Voskanjana a parádní ranou na zadní tyč skóroval. A to ještě nebylo zhola nic proti brance, jíž završil hattrick. Deset minut před koncem si ve vápně vyčíhnul centr Bećiraje a vystřihl skvostné nůžky - 4:0.

Jako stín oproti němu působil hlavní tahoun Arménie Henrich Mchitarjan, který byl v ofenzivě vidět jedinkrát při střele z dvaasedmdesáté minuty. Při dorážce pak selhal Hovhannisjan. Hosté se dočkali kosmetické úpravy skóre až v samotném závěru, kdy již pozvolna slavící obranu Černé Hory konečně pokořil Ruslan Koryjan.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele