Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
10.06.2017 18:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Anglie 2:2

Neskutečná závěr utkání mezi Skotskem a Anglií sice zvedl diváky ze židlí a vedení v utkání se střídalo, ale nakonec zápas vítěze nenašel. V posledních minutách hry padly hned tři branky a domácímu Skotsku nestačily ani dva zásahy Leigha Griffithse.

Na obou stranách se sešlo hodně zajímavých hráčů, z nichž o hvězdách se dá více hovořit samozřejmě v případě hostujících Angličanů. Manažer Gareth Southgate vyslal do hry hráče jako Cahill, Smalling, Dier, Lallana, Alli, Rashford nebo Kane, který navlékl kapitánskou pásku. Domácí vsadili na Tierneyho, Mulgrewa, Browna, Morrisona, Snodgrasse či Griffithse.

V prvních minutách se oba týmy snažily především neztrácet zbytečně míč a pečlivě si pomocí kombinační hry vytvořit tlak. Armstrong se sice probíjel až do zakončení, ale v něm si vylámal zuby na obránci Cahillovi. Po třiceti minutách jsme se dočkali velké minely, neboť se brankář Craig Gordon rozhodl vyběhnout pro dlouhý pas a hlavičkoval jej pryč, jenže jen na nohy Delle Alliho. Ten sice mířil mezi tři tyče, ale balon na brankové čáře vyhlavičkoval Tierney.

Pak se brankář Gordon musel ukázat ve skvělém světle také proti šanci mladíka Marcuse Rushforda, ale celou situaci viděl dostatečně dopředu a zneškodnil ji. Harry Kane pak o něco později našel Adama Lallanu, který se odhodlal ke střele. Brankář Craig Gordon ale míč vytáhl na rohový kop! Po spolupráci mezi Lallanou a Betrandem se pak Gordon znovu předvedl.

Minutu před koncem domácím fandům mále vyrazil dech Jake Livermore, který se za šestnáctkou tvrdě opřel do balonu. Brankář Gordon si ale poradil i s touto střelou. Pět minut po změně stran se Angličané dostávali opět do další šance a nadále nabírali dech. Livermore se dostal ke krásné akci Rushforda a díky teči obránce trefil tyč! Na tuto ránu by brankář Gordon jistě neměl nárok.

O pár chvil později zahrozili také domácí, když Anya křižným pasem nalezl na hranici šestnáctky nehlídaného Robertsona. Ten však neměl správně seřízena mířidla a brankář Joe Hart mohl zůstat v naprostém klidu. Po hodině hry vytáhl z klobouku trenér Southgate žolíka jménem Alex Oxlade-Chamberlain a ten mu hned vzápětí udělal velkou radost. Záložník londýnského Arsenalu si z obránců soupeře udělal dobrý den, prokličkoval se až ke střele a tvrdou ranou prostřelil brankáře Craiga Gordona - 1:0 pro Anglii.

Sedm minut před koncem Kieran Tierney parádním obloučkem nalezl na hranici šestnáctky neobsazeného Griffithse, který ale trestuhodně selhal. Vše si však vynahradil o chvíli později. Po faulu na Frasera se prvě Griffiths postavil k zahrávání volného přímého kopu a krásnou ranou nedal Hartovi šanci!

O pouhé tři minuty později, když už se psala minuta devadesátá, došlo opět k faulu v blízkosti pokutového území Anglie. Opět se k balonu postavil Leigh Griffiths a opět se mu podařilo krásnou střelou poslat balon do sítě- 2:1!

To ale nebylo všechno. V nervydrásajícím finále se totiž prosadila také dosud mnohem lepší Anglie. Po zásluze srovnal Harry Kane, který oslavil svou roli kapitána nejlépe. Ve třetí minutě nastavení se dostal k centru a z blízkosti jej poslal neomylně do sítě mimo dosah Gordona! To byl unikátní závěr a skvělé fotbalové divadlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele