Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
10.06.2017 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Malta 2:0

Slovinci si připisují snadné vítězství nad Maltou a podle očekávání berou tři body. V každém z obou poločasů jsme se dočkali jedné branky a obě padly do sítě hostí. Nejprve gólový účet utkání otevřel Josip Iličić a po něm se ve druhé půli prosadil také Milivoje Novaković.

Slovinci doma postavili několik hvězd i proti jasnému outsiderovi, takže se fanoušci Malty dočkali na vlastní oči třeba brankáře Oblaka, Jasmina Kurtiće, Josipa Iličiće nebo Romana Bezjaka. Domácí moc dobře věděli, kdo je favoritem, a chvíli jim trvalo, než se do soupeře obuli. Volili spíše relaxační tempo a prvních dvacet minut si budovali územní převahu.

Po faulu Kristensena pálil z přímého volného kopu Josip Iličić a byla to poměrně zajímavá rána. Brankář Andrew Hogg si s ní ale poradil. Po třiceti minutách nevýrazného tempa se domáí konečně dočkali hodně zajímavé akce. Benjamin Verbič šel sám na brankáře po spolupráci s Berićem a zkoušel technický pokus, jenže balon poslal téměř z penalty vysoko nad!

Když už si hosté mysleli, že první poločas ukopou a do šaten odejdou s remízovým výsledkem, vytvořil si krásnou šanci Josip Iličić. S míčem u nohy se prodral do vápna, v něm si ze strany popošel více na střed a zvolil z úhlu technickou střelu. Obstřelil brankáře Hogga a míč zapadl krásně na zadní tyč - 1:0 pro Slovince.

Malta začala hodně sympaticky a chtěla favorita potrápit. Do šance se dostával Alfred Effiong, který vybíhal z těsného ofsajdu. Maltský útočník si ale příliš předkopl míč, takže brankář Oblak neměl problémy jej odkopnout. Po hodině hry Slovinci přidali na tempu a po krásné kombinaci se k míči dostal Benjamin Verbič. Jeho skákavá střela nadělala brankáři Hoggovi hodně velké potíže.

Patnáct minut před koncem se k balonu dostal střídající Milivoje Novaković, který si hrudí zpracoval přihrávku z pravé strany. Pak ale míč napálil pouze do vyběhnuvšího brankáře Hogga. Novaković se ale přeci jen dočkal kýženého gólu. Pět minut před koncem utkání se mu povedlo získat nahrávku od Benjamina Verbiče a Novaković ve vápně předskočil obránce. Byl sám před brankářem a toho v pohodě překonal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele