Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
10.06.2017 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Severní Irsko 0:1

Ázerbájdžán měl dnes večer více ze hry a byl lepším týmem, ale Severní Irsko vyučovalo efektivitu. Jediný gól vstřelilo v nastavené minutě zápasu a odváží si tři body! Za celý zápas si vypracovalo jedinou gólovou šanci, ale tu dokázal proměnit Stuart Dallas.

První minuty mnoho akcí nezaznamenaly a ani jeden z týmů se vpřed moc nehrnul z obav, že by snad mohl udělat chybu. Když už musel být jeden z brankářů v pohotovosti, pak to bylo jen díky střelbě z dálky, o jakou se postaral například Nazarov. První opravdu gólovou příležitost si vypracovali domácí po dvaceti minutách. Šejdajev se vřítil do pokutového území, jenže v ideální pozici přestřelil břevno.

Od té chvíle začal být projev obou týmů opět velmi nezáživný. Trochu zajímavější akci spustili hosté až ke konci prvé půle. Brunt zleva odcentroval balon do brankového prostoru a Magennis s Boycem na balon jen těsně nedosáhli! Severní Irsko chtělo přivézt domů body, ale zatím se mu to hrubě nedařilo. A úplně nejhůře na tom pak samozřejmě byli diváci, kteří se mohli samou nudou k smrti ukousat.

Opět se dlouho nehrál rychlejší fotbal. Až po hodině hry se opět něco začalo dít. A opět před bránou hostí. Ismajilov vběhl do pravé části pokutového území a jedovatou střelou k bližší tyči přinutil McGoverna k zákroku. Brankář Ağayev se moc ukazovat nemusel, až 15 minut před koncem Norwood krásným centrem z rohu posadil balon na hlavu Magennise. Ale ten trefil jen místo, kde se pohyboval brankář Ağayev.

Když už se zdálo, že se oba týmy rozloučí remízou a nezáživnou hrou, nakonec se skóre přeci jen měnilo. Běžela už druhá minuta nastavení, když se hosté konečně prosadili. Evans uvnitř pokutového území poslal balon na Stuarta Dallase a zkušený záložník jej poslal z penaltového prpstoru přesně do sítě a mimo dosah domácího brankáře - 1:0 pro Severní Iry, s čímž už domácí nestačili nic udělat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele