Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
10.06.2017 20:45 CET
7 : 0
(4:0)

Reportáž

Němci smetli San Marino a těší se do Ruska

Utkání Německa se San Marinem dopadlo přesně podle papírových předpokladů vysokým vítězstvím úřadujících mistrů světa v poměru 7:0. Hattrickem na sebe upozornil Sandro Wagner, jehož doplnili Julian Draxler, Amin Younes, Shkodran Mustafi a Julian Brandt. Němci tak nadále suverénně panují skupině C, kde bez ztráty bodu drží první místo s pětibodovým odstupem od druhých Severních Irů, zatímco třetí Češi zaostávají o bodů devět. Zatímco hráče ostatních národních týmů již nyní čeká letní přestávka, Německo nyní zavítá do Ruska u příležitosti Konfederačního poháru...

Domácí kouč Joachim Löw opominul celou řadu předních reprezentantů a dal šanci vyniknout plejádě mladíků, která jej rozhodně nezklamala. Již po deseti minutách hry kapitulovala sanmarinská defenziva poprvé, když se nedokázala vypořádat s rutinním centrem z pravé strany. Ten propadl k nohám Juliana Draxlera, jenž chladnokrevně zakroutil míč k tyči a poslal Německo do brzkého vedení.

Gólová pojistka pak přišla hned záhy, a to po stejné trase jako v předešlém případě. Kimmichův pas zprava uklidil do sítě povedenou hlavičkou Sandro Wagner, pro nějž šlo o první reprezentační zásah v kariéře. Forvard Hoffenheimu navíc ještě do půlhodiny svůj mezinárodní střelecký účet zdvojnásobil přízemní ranou poté, co mu Kimmichův přímý kop sklepl Amin Younes. A právě třiadvacetiletý křídelník Ajaxu stanovil poločasové skóre 4:0 díky zaváhání brankáře Benedettiniho po rohovém kopu.

Hned dvě minuty po změně stran zakulatil německé vedení Shkodran Mustafi ze závaru po dalším rohu, což byl konečný signál k polevení domácích v ofenzivních snahách. Na další branku si diváci v Norimberku museli počkat celých pětadvacet minut, kdy se poprvé v národním týmu prosadil Julian Brandt. Definitivní tečku v podobě sedmého gólu večera dodal znovu Wagner, jenž pět minut před koncem základní hrací doby dokonal po Kimmichově přesném centru hattrick.

Světové šampiony ještě před letní dovolenkou čeká zmíněný Konfederační pohár, kde se v rozmezí od 19. do 25. června utkají ve skupině s Austrálií, Chile a Kamerunem, přičemž poté následuje případná vyřazovací fáze.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele