Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
10.06.2017 18:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kazachstán - Dánsko 1:3

Na rozdíl od konkurentů v boji o postup na mistrovství světa dokázal dánský národní tým zvítězit na půdě domácího Kazachstánu a zůstává tak na dostřel druhé příčky, kterou stále díky lepšímu skóre okupuje Černá hora.

Triumf Dánů nastartoval Nicolai Jorgensen, jehož z pokutového kopu doplnil krátce po změně stran Christian Eriksen. Následné snížení Islambeka Kuata ještě sice utkání nakrátko zdramatizovalo, ovšem v závěru střídající Kasper Dolberg pojistil vítězství hostí v poměru 3:1. Po letní přestávce čeká severský tým 1. září domácí zápas s vedoucím Polskem, zatímco Kazaši v tentýž den uvítají zmíněné Černohorce.

Po pětadvaceti minutách hry předvedli Dáni pohlednou kombinaci po levé straně, která díky centru Durmisiho vyústila v chaotické bránění kazašské defenzivy a povedené zakončení Nicolaie Jorgensena, jenž z voleje umístil míč přesně k tyči. Krátce před poločasovým odchodem do kabin navíc Kazachům zasadil další ránu rozhodčí Bezborodov, jenž za nebezpečnou hru loktem v hlavičkovém souboji vyloučil kapitána Bauyrzhana Islamkhana.

Ruský sudí pak pět minut po začátku druhé půle za zákrok Logvinenka na Yussufa Poulsena ukázal na značku pokutového kopu, k němuž se postavil Christian Eriksen a bezpečně proměnil. S dvoubrankovým náskokem a početní převahou již Dánové zdánlivě měli vše pod kontrolou, avšak čtvrthodinu před koncem je pořádně probral z letargie Islambek Kuat, jehož na samé hraně ofsajdu vybídl do samostatného úniku Muzhikov a výsledkem bylo snížení na rozdíl jediného gólu.

Hned pět minut nato ale hosté znovu pojistili své vedení zásluhou střídajícího Dolberga, jenž zblízka uklidil do sítě Braithwateův střílený centr a stanovil konečné skóre 3:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele