Serie A souhrn - 34. kolo

19.04.2008, 20:04, aktualizováno 20.04.2008, 22:26
Komentáře a souhrny
Festival branek, červených karet a dva hattricky viděli fanoušci v nedělních zápasech 34. kola Serie A. Třikrát se do černého trefili Kaká a Alessandro Del Piero, trojka patří i k utkání Parmy s Neapolí, kde domácí dohrávali v osmi. Inter utekl Římu v čele tabulky na rozdíl šesti bodů.

AS Řím - AS Livorno 1:1

19.04.2008 18:00

Góly: 54. Mirko Vučinić - 82. Alessandro Diamanti

Na Olympijském stadionu v Římě byla k vidění přehlídka spálených příležitostí ze strany domácích a naopak lekce z efektivity v podání hostujícího Livorna. Fotbalisté římského AS přišli o výhru sedm minut před koncem.

Do vedení je dostal vytáhlý útočník Mirko Vučinič, avšak konečnou remízu 1:1 zajistil hostům Alessandro Diamanti. AS Řím sice stáhl náskok vedoucího Interu na tři body, ovšem Nerrazzuri mají nedělní utkání k dobru.

AS Řím byl před utkáním nabuzen jednobrankovou výhrou v italském poháru proti Catanii a pokud by svěřenci trenéra Luciana Spallettiho zvítězili, stáhli by náskok prvního Interu na jediný bod. Hosté z Livorna bojují na úplně opačném konci tabulky o záchranu. A již sedm utkání čekají na vítězství. V minulém kole si hráči Livorna zkomplikovali život když podlehli na domácí půdě Cagliari 2:1.

V první šanci zápasu se objevili domácí. Franceskem Tottim zahrávaný přímý kop však v brance neskončil. Vzápětí poslal krásnou přihrávku Max Tonetto směrem k Rodrigu Taddeiovi, jenže brazilský ofenzivní hráč branku přestřelil. AS Řím od první minuty udával tempo utkání ale branku ne a ne vstřelit. Doposavad největší příležitost ke skórování měl obránce Juan. Tottiho ránu vytáhl konečky prstů brankář Marco Amelia na roh a vzápětí z rohového kopu se k hlavičce prodral stoper domácích a jen těsně minul odkrytou branku. Prvním poločas jasně ovládli fotbalisté Říma, ovšem do šaten se šlo za stavu 0:0.

Ve druhém poločase byla hra Říma ještě více aktivnější. V 54. minutě poslal "Vlky" do vedení Mirko Vučinič. Skvělou práci přitom odvedl Daniele De Rossi, který naservíroval pocukrovanou přihrávku na značku pokutového kopu Mirku Vučiničovi, a ten se nemýlil – 1:0. O chvíli později už to mohlo být 2:0, jenže Marco Amelia vytáhl vynikající zákrok proti hlavičce Mirka Vučiniče. Další příležitost měl na skórování Simone Perrotta, jenže v brance Livorna stál fantastický Marco Amelia. Giallorossi se snažili vstřelit další branku a utkání proti špatně hrajícímu Livornu prakticky rozhodnout.

Další série zahozených šancí byla k vidění u Mirka Vučiniče, Cicinha a Davida Pizarra. V té době to vypadalo, že se AS Řím nakonec střelecky protrápí k výhře 1:0, jenže v 83. minutě zmrazil celý Olympíjský stadion Alessandro Diamanti. Po zákroku Juana hosté zahrávali přímý kop a prakticky z jediné velké příležitosti srovnali. Alessandro Diamanti svojí střelou nedal brankáři Donimu žádnou šanci – 1:1. S tím se samozřejmě AS Řím nechtěl spokojit a v závěru utkání vrhnul všechny síly do útoku. Livorno už náskok udrželo, když přežilo poslední šance De Rossiho a Perrotty.

Livorno si odváží z Olympijského stadionu v Římě velice cenný bod v boji o záchranu, naopak domácí stáhli náskok Interu na tři body, ovšem Inter má nedělní utkání k dobru, takže to lze považovat za jasnou ztrátu v boji o Scudetto.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Città di Palermo 1:0

19.04.2008 20:30

Góly: 29. Marco Donadel

Fiorentina nakonec po velkém boji zvládla utkání s Palermem, zásluhou Donadelovy branky vyhrála 1:0 a opět se posunula blíže Lize mistrů. Zatímco předsezónní prognózy dávaly šanci oběma celkům na Pohár UEFA, Fialky je zatím ještě překročily a útočí na Ligu mistrů. Hosté z Palerma jsou na tom o poznání hůře, když již jen bojují ve středu tabulky.

Utkání začalo svižně a v prvních deseti minutách byly k vidění hned tři střely. První vyslal domácí Pazzini a o chvilku později na druhé straně pálil Amauri. Notně povedenější střelu předvedl v deváté minutě Kuzmanovič, proti které ovšem brilantně zakročil brankář Agliardi. O dalších pár minut později se domácí dožadovali pokutového kopu po zákroku Balzarettiho na Santanu, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Žlutou kartou byl potrestán za faul ramenem Amauri a Palermu bude v příštím zápase chybět.

Bezbrankový stav přestal platit ve 20. minutě, kdy se díky šťastné střele ujali domácí vedení. Míč se dostal k Donadelovi, jenž napřáhl z 20 metrů a s notnou dávkou štěstí překonal Agliardiho. Chvilku na to již ale musely Fialky řešit nepříjemnější problémy, jelikož hřiště opustil se svalovým problémem Tomáš Ujfaluši. V šanci se také ocitli jak domácí Mutu, tak hostující Jankovič, ale oběma chyběla trocha štěstí a těsně před přestávkou přišlo i Palermo o jednoho hráče, když kvůli zranění střídal Migliaccio.

Po přestávce se snažily útočit oba celky, ale ani jeden z kanonýrů – domácí Mutu, či hostující Amauri – své šance nevyužili a do 72. minuty platil stále stav 1:0. Tento výsledek vydržel i po 72. minutě, ale Palermo již nebylo na hřišti kompletní. Předčasně do sprch totiž musel kvůli červené kartě Rinaudo, jenž ze zadu sestřelil unikajícího Pazziniho. Na domácí straně byl opět aktivní Mutu, ale branku vyprodukovat nedokázal. Nakonec i o deseti mužích si dokázalo Palermo vypracovat největší šanci utkání, ale domácí měli štěstí, když Bresciano netrefil. Fialky si již poté vedení uhlídaly a zvítězily.

Více informací k zápasu

Parma FC - SSC Neapol 1:2

20.04.2008 15:00

Góly: 23. Igor Budan (pen.) - 45. Maurizio Domizzi (pen.), 72. Mariano Bogliacino

Na Stadio Tardini byl k vidění velice zajímavý souboj. Tím hlavním je zajisté vítězství hostující Neapole, která porazila Parmu v poměru 2:1, ale diváci mohli vidět i červené karty. Byly čtyři a hned tři z nich inkasovali domácí hráči. Velké množství červených karet se dá částečně dávat za vinu rozhodčímu, jenž předvedl otřesný výkon.

Zápasu začali udávat tempo hosté z Neapole a v prvních minutách dominovali hře. Nejprve se dožadoval penalty Ezequiel Lavezzi, ale hlavní arbitr jeho přání nevyhověl. Následně musel brankář Bucci proti Bogliaciniho střele a Hamšíkovu akci zastavil Paci. Ve 23. minutě přišlo pochybení ze strany rozhodčích. Za Santacroceho kontakt s Lucarellim totiž byla proti hostům nařízena penalta, ale opakovaný záběr ukázal, že k faulu nedošlo. Velké rozpory byly také o to, kdo bude pokutový kop zahrávat. Nakonec si k němu stoupl Budan a proměnil.

V nastaveném čase prvního dějství musel předčasně do sprch domácí Mariga. Vše začalo u hlavičky neapolského Manniniho, jehož pokus se odrazil od brankové konstrukce. Při cestě za odraženým míčem se ovšem srazil s Marigou a rozhodčí to posoudil jako faul a domácí záložník musel po druhé žluté kartě opustit hřiště. Opakovaný záběr ale opět prokázal, že se rozhodčí mýlili. Následnou penaltu bezpečně proměnil Domizzi a srovnal.

Ve druhém poločase se hrála otevřená partie a na obou stranách byly k vidění slibné příležitosti. Gasbarroniho trestný kop zlikvidoval Iezzo a na druhé straně netrefil Bogliacino. Hosté ale stále tlačili a kýžená branka přišla v 72. minutě, kdy přesný centr Marka Hamšíka z voleje zužitkoval Bogliacino a otočil skóre ve prospěch Neapole.

Napětí bylo na stadionu obrovské a za situaci v 76. minutě opět mohli částečně rozhodčí. Vše začalo zákeřnou kosou Castellini na pronikajícího Lavezziho. Rozhodčí Ayroldi Castellinimu udělil žlutou kartu, což se ovšem hostům zdálo málo a roztržku mezi Garganem a Falconem ukončily až červené karty na nad hlavou hlavního sudího. Počet hráčů na hřišti se tedy zredukoval na 19 a mohlo se pokračovat.

Na hřišti to ale stále jiskřilo a červená karta se v kapsičce hlavního sudího příliš dlouho neohřála. V 80. minutě totiž zákeřným faulem seslal k zemi Garicse Gasbarroni a musel jít ze hřiště. Oslabení domácí tedy dohrávali utkání v osmi a měli štěstí, že konečný stav byl jen 1:2.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Empoli FC 2:0

20.04.2008 15:00

Góly: 9. Robert Acquafresca, 65. Michele Fini

Cagliari Calcio pokračuje ve skvělých výkonech a má velmi slibně nakročeno za záchranou. Na stadionu Sant’Elia porazilo spoluadepta na sestup Empoli 2:0. Domácí se vyšplhali již na 16. příčku, zatímco hosté zůstávají předposlední.

První branka utkání přišla velmi brzo. V 9. minutě ji obstaral italský talent Robert Acquafresca po krásné individuální akci. Zpracoval dlouhý míč a okamžitě se otočil a vyslal nechytatelnou střelu k tyči. Hosté rychlá branka vcelku zarazila. Saudatiho střela z velké vzdálenosti byla moc slabá, aby mohla ohrozit Marka Storariho. Krátce před koncem první poloviny utkání se Empoli dostalo do velmi solidní šance. Z chaosu u brány byly vyslány tři střely na Storariho branku, avšak každá z nich byla zblokována.

Velmi omezená byla útočná kreativita hostí, neboť trenér Luigi Cagni nechal z pouze jemu známých důvodů pouze na střídačce Luku Saudatiho. Italský reprezentant do 21 let přitom patří k nejlepším v týmu. Do druhého poločasu také Saudati dle očekávání nastoupil. Ovšem domácí zdvojnásobili své vedení. Po centru se dostal k hlavičce Robert Acquafresca, ale míč byl zblokován a odkopnut ven z vápna. Nicméně odkopnutí směřovalo pouze k Michele Finimu, který napálil míč do brány z dvaceti metrů! Famózní branka. Jenže Fini při slavení udělal obdobnou věc, která byla k vidění v derby pražských S v podání Davida Kalivody. Svlékl si dres a neuvědomil si, že již má žlutou kartu. Následovala druhá a vyloučení.

Domácí sice vedli o dvě branky, ale byli oslabeni a mohli se obávat o výsledek. Marco Storari musel zasahovat proti střele Claudia Marchisia. O chvíli později však přišli domácí o dalšího muže v poli. Pisano zkosil Luku Saudatiho a musel odkráčet do kabin po shlédnutí druhé žluté karty. Přestože Cagliari hrálo o devíti, tak si hosté nikterak závratný tlak nevytvořili. Jediný, kdo znepříjemňoval život domácím obráncům a brankáři Storarimu, byl Sebastian Giovinco. Avšak ani on nebyl schopen vstřelit kontaktní gól. V nastaveném čase se udála kuriózní věc. Alessandro Matri byl vystřídám Joaqinem Larriveyem, a když dosedal na lavičku, tak byl natolik rozrušený, že se dal do pláče.

Více informací k zápasu

AC Milán - Reggina Calcio 5:1

20.04.2008 15:00

Góly: 8. Kaká (pen.), 34. Kaká (pen.), 68. Kaká, 73. Filippo Inzaghi, 89. Alexandre Pato - 40. Édgar Barreto

AC Milán díky hattricku brazilce Kaká porazil Regginu 5:1 a i nadále zůstal v boji o vytoužené čtvrté místo, na které stále ztrácí čtyři body. Další branky vstřelili útočníci Fillipo Inzaghi a po zranění zotavený Alexandre Pato. Za hostující celek se trefil Edgar Barreta.

První šanci si domácí vytvořili už ve druhé minutě utkání. Cristian Brocchi se po pravé straně probil obranou hostí a jen těsně minul branku Regginy. Hostující fotbalisté s odpovědí dlouho neotáleli. Francesco Cozza zkoušel střelou z dálky štěstí jen do připraveného Zeljka Kalače. V 8. minutě pronikl do pokutového území Kaká, po kontaktu s Francescem Modestem upadl a hlavní sudí odpískal pokutový kop. Vcelku přísně nařízenou penaltu s přehledem proměnil Kaká. AC Milán vedl 1:0. Na vedoucí branku Milána mohl odpovědět Valdez. Jeho hlavičku s menšími problémy Kalač zkrotil. Další příležitosti na skórování měli domácí Kaká a hostující Francesco Modesto a Francesco Cozza.

Ve 31. minutě Rossoneri sehráli velice pohlednou akci. Filippo Inzaghi našel na vápně elegantně patičkou brazilce Kaká a ten střelou z první nechal vyniknout brankáře Regginy Campagnola. Za tři minuty došlo k dalšímu penaltovému zákroku. Tentokrát se v šestnáctce skácel Clarence Seedorf a z penaltového puntíku se opět nemýlil Kaká – 2:0. S Regginou to v tuto chvíli vypadalo špatně, jenže ještě před odchodem do šaten se jí podařilo snížit. Na povedenou střelu Edgara Barreta brankář Kalač nezareagoval. Poločas skončil vedením Milána 2:1.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. V 55. minutě se kolem hostujícího obránce obtočil Filippo Inzaghi a těsně minul. V 62. minutě napřáhl z dálky Andrea Pirlo a brankář Andrea Campagnolo s vypětím všech sil střelu vyrazil. Reggina mohla vyrovnat o dvě minuty později. Svojí chybu na poslední chvíli v malém pokutovém území uhasil odkopem na roh Kakha Kaladze. Vzápětí na to se k hlavičce propracoval Luca Tognozzi, ale míč jen o malinko minul tyč. V 68. minutě dovršil hattrick brazilec Kaká. Ten si zpracoval centr Pirla a střelou k pravé tyči propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:1.

Reggina se snažila s výsledkem ještě něco udělat, ovšem přímý kop Modesta brankář Kalač zneškodnil. Do utkání nakonec zasáhl i zotavený Alexandre Pato a hned při své první akci s míčem se podílel na čtvrté brance Milána. Andrea Pirlo mladičkého Brazilce vyslal přihrávkou do gólové příležitosti, ovšem jeho střela skončila na pravé tyči a odrazila se k volnému Inzaghimu. Italský veterán potvrdil vynikající formu z předešlých utkání a pohodlně zvýšil na 4:1.

V závěru utkání ještě po jemném centru Gourcouffa pečetil vítězství hlavou Alexandre Pato. Milán mohl slavit vysoké vítězství 5:1, ovšem i nadále zůstal pátý se čtyřbodovou ztrátou na Fiorentinu, která rovněž ve svém domácím utkání zvítězila.

Více informací k zápasu

AC Siena - Janov CFC 0:1

20.04.2008 15:00

Góly: 24. Abdoulay Konko

Fotbalisté Janova dokázali navázat na úspěšné představení proti FC Turín a porazit Sienu na její půdě. O tom, že si Janovští odvezli tři body, rozhodl ve 24. minutě Abdoulay Konko. FC Janov zvítězil 1:0 i přesto, že od 34. minuty hrál bez vyloučeného Gaetana De Rosy.

V první příležitosti se objevil hrdina z minulého utkání proti Laziu Řím Simone Loria, ovšem brankář Rubinho jeho pokus zlikvidoval. V další šanci byl domácí Manuel Coppola po přihrávce Fernanda Forestieriho, ale ani on nebyl úspěšný. Janovští se do první příležitosti dostali až ve 24. minutě a hned z toho byla vedoucí branka. Abdoulay Konko překonal po povedené akci brankáře Alexandra Manningera a bylo to 1:0 pro FC Janov. Ve 34. minutě obdržel červenou kartu Gaetano De Rosa po faulu na Massimo Maccaroneho

I přes početní převahu nedokázali domácí více ohrožovat branku Janova. Ve slibné příležitosti se objevili Simone Vergassola a Christian Rigano, ovšem ani jeden z nich nedokázal brankáře Rubinha překonat. Nevyužité brankové příležitosti mohl potrestat znovu Abdoulay Konko, toho v šanci našel z rohového kopu Simone Loria. Obránce Janova však branku nevstřelil.

Siena se s ubývajícím časem marně pokoušela dostat janovský celek pod tlak a byli to naopak hosté, kteří mohli utkání definitivně rozhodnout. Brankář Alexander Manninger zlikvidoval nebezpečný pokus Cesara Bova z přímého kopu. V závěru utkání odmítnul vyrovnání Massimo Maccarone. Toho do čisté gólové příležitosti poslal Christian Rigano, ovšem brankář Rubinho reflexivním zákrokem zachránil vedení hostů. Janovští fotbalisté už výsledek udrželi a připsali si tři body za vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Udinese Calcio 3:0

20.04.2008 15:00

Góly: 24. Antonio Cassano, 44. Claudio Bellucci, 55. Claudio Bellucci (pen.)

Útočné duo Sampdorie Cassano – Bellucci smetlo Udinese třemi brankami a Friuliani jsou nyní v podstatě bez šance si zahrát Ligu mistrů. Sampdoria uhájila svou šestou příčku. Udinese sice zůstalo sedmé, ale velmi se mu vzdálila i účast v Poháru UEFA.

Gólové hody se daly očekávat, neboť když se tyto dva týmy střetly v posledních dvou letech, tak padlo ve třech zápasech celkově 15 branek. Zřejmě nejdivočejší byla v roce 2006 remíza 3:3. Sampdoria navíc v tomto utkání potvrdila, že její stadion patří mezi jeden z nejhůře dobyvatelných v Itálii. Doria totiž doma prohrála pouze jednou v posledních 29 zápasech.

Udinese začalo aktivně. V úvodních pěti minutách nejprve Pietro Accardi zblokoval střelu Antonia Di Nataleho a poté musel Antonio Mirante zasahovat proti Pepeho pokusu. Antonio Cassano ukázal pořádný kus svého talentu, když sám obešel čtyři protihráče a už se chystal ke střele, ovšem Cristian Zapata jej stihl odzbrojit na hranici pokutového území. Fanoušci a hráči Sampdorie už měli ruce nad hlavou v 19. minutě, když Claudio Bellucci vystihl laxní přihrávku Mesta a okamžitě přehodil adresáta oné přihrávky, brankáře Handanoviče, ovšem na poslední chvíli přispěchal Cristian Zapata a akrobaticky vykopl míč z brankové čáry!

Předchozí akce mohla byla pro hostující celek pouhým varováním. Sampdoria udeřila o pět minut později. Claudio Bellucci rozehrál přímý kop, který následně zakončil hlavou Antonio Cassano. Krátce po Cassanovo brance zahrozili hosté, ovšem Antonio Mirante výborně zlikvidoval Inlerovu střelu. O chvíli později musel Mirante opět zasahovat, tentokráte proti přímému kopu v podání Simona Pepeho. Na druhé straně vsítil druhou branku domácích Gennaro Delvecchio po Cassanovo asistenci, ale branka nebyla uznána pro střelcovu jasnou ofsajdovou pozici.

Těsně před koncem poločasu však Blucerchiati přidali druhý, tentokráte regulérní, zásah. Zatímco hosté útočili do plných, tak z protiútoku udeřil Claudio Bellucci. Hned z kraje druhé půle měl dobrou šanci Fabio Quagliarella, ale selhal v koncovce. Ovšem v 55. minutě přišel poslední úder ze strany domácích. Aleksandar Lukovič nalétl do Christiana Maggia a sudí Dondarini nařídil pokutový kop. Opakovaný záznam však ukázal, že ke kontaktu došlo mimo vápno. Tak či tak, Bellucci s přehledem proměnil a Udinese šlo do kolen. Hosté neunesli rýsující se krutou porážku, když byl nejprve vyloučen po druhé žluté kartě Tomáš Zápotočný a poté i trenér Pasquale Marino, který povykoval u postraní čáry.

Sampdoria tak oplatila Udinese dvě porážky, které ji vyřadili z boje o evropské poháry. A jelikož AC Milán i Fiorentina vyhráli, tak se situace okolo čtvrtého místa nemění. Pouze Udinese je díky této prohře mimo hru o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Juventus FC 0:4

20.04.2008 15:00

Góly: 1. Nicola Legrottaglie, 6. Alessandro Del Piero, 34. Alessandro Del Piero, 65. Alessandro Del Piero

Juventus deklasoval na Stadio Azzurri d'Italia domácí Atalantu 4:0 a třetí příčka se zdá být definitivně dosažena. Lví podíl na vítězství Staré Dámy měl kanonýr Alessandro Del Piero, jenž zkompletoval hattrick. Hned v první minutě se trefil také Nicola Legrottaglie.

Juventus přijížděl do Atalanty s vědomím, že z posledních třech zápasů byl dvakrát úspěšný a nepohrál zde již sedm let. Naopak domácí Orobici věděli, že pokud chtějí uspět, musí se zlepšit v útoku. V posledních pěti utkáních totiž dali jen jednu branku.

Domácí nevstoupili do utkání příliš dobře, když hned v úvodu nechali Juventus, respektive Alessandra Del Piera, zahrávat volný přímý kop. Italský kanonýr totiž přesným centrem našel obránce Legrottaglieho a Juventus již po 47 sekundách vedl 1:0. Obránce hostí oslavil branku ukázáním "italské verze" trička s nápisem "I Belong To Jesus", které je velice oblíbené v Brazílii.

Jenomže rychlou brankou černý začátek pro Atalantu neskončil. V šesté minutě totiž Camoranesi ve spolupráci s Trezeguetem připravili šanci pro Del Piera, jenž se z blízkosti nemýlil a zvýšil na 2:0. Domácí se dlouho vzpamatovávali a první střelu vyslali až v závěru první dvacetiminutovky, ale Bellini mířil vedle. Atalanta se sice snažila útočit, ale za chyby v obraně byla potrestána. Nádherným pasem vyslal ve 34. minutě Del Piera Zanetti a hostující útočník opět neměl se zakončením sebemenší problém. Bylo to již 3:0 a bylo v podstatě rozhodnuto. Domácí ještě do poločasu stihli orazítkovat břevno a Del Piero málem dokonal hattrick, ale Coppola tentokrát zlikvidoval.

Ve druhém poločase zahrozil jako první domácí Padoin, ale neuspěl. Na druhé straně pak z voleje nepřesně pálil Zanetti. Aktivní Del Piero měl stále plno energie a brankář Coppola měl plné ruce práce s jeho dalším projektilem. Kapitán Staré Dámy se nakonec hattricku přeci jenom dočkal. Šťastná chvilka přišla v 65. minutě a Del Piero upravil na 4:0 a jelikož se domácí již na nic nezmohli, bylo to konečné skóre.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - SS Lazio 1:0

20.04.2008 15:00

Góly: 34. Gionatha Spinesi (pen.)

Catania v boji o záchranu zabojovala a v domácím prostředí porazila Lazio Řím 1:0. Jedinou branku utkání vsítil ve 34. minutě Gionatha Spinesi, když proměnil pokutový kop. Utkání ovlivnili dvě červené karty na straně hostujícího Lazia Řím.

Catania musela nutně bodovat, jelikož situace na dně tabulky je hodně vyrovnaná a každé zaváhání přiblíží tým ještě více k sestupu do Serie B. Na druhé straně římské Lazio neprožívá povedenou sezónu a v utkání s Catanií si chtělo vítězstvím vylepšit renomé.

Do utkání vstoupili lépe domácí. Už po dvou minutách nastřelil břevno branky Lazia, kam se navrátil veterán Marco Ballotta, Gennaro Sardo. A vzápětí na to vypálil z dvaceti metrů Giacomo Tedesco, ovšem jen těsně mimo. V další příležitosti se objevil Giuseppe Mascara po přihrávce Juana Virgase, ale ani on nebyl v zakončení úspěšný. Lazio se do zakončení příliš nedostávalo, a když už přeci jenom, tak zakročil brankář Ciro Polito. Brankář sicilského celku úspěšně zakročil i po střele Mourada Meghniho. Catania se do vedení nedostala ani po velké příležitosti Giacoma Tedesca a Giuseppe Mascary. Klíčový okamžik nastal ve 33. minutě. V čisté gólové příležitosti fauloval domácího Mascaru Luciano Zauri a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Nařízenou penaltu proměnil Gionatha Spinesi.

Lazio bylo v nezáviděníhodné situaci. Prohrávalo 0:1 a navíc hrálo v oslabení. Marco Ballotta zlikvidoval další příležitost Spinesiho a nadále držel šance Lazia na vyrovnání. Ty se úplně rozplynuly po další červené kartě, kterou dostal Ousmane Dabo. Záložník Biancocelesti nejprve obdržel žlutou kartu po zákroku na Tedesca a za protesty k rozhodčímu následovala červená karta. Lazio tedy dohrávalo posledních třicet minut v devíti. Catania v celém utkání dominovala a vše měla pod kontrolou, přesto mohlo Lazio nakonec slavit vyrovnání, ale svojí šanci nevyužil Goran Panděv. Catania porazila římské Lazio 1:0 a pokračuje vstříc záchraně.

Více informací k zápasu

Turín FC - Inter Milán 0:1

20.04.2008 20:30

Góly: 30. Julio Cruz

Inter dnes na cestě za titulem nezaváhal a prorazil AC Turín na jeho hřišti těsně 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil po půl hodině hry Julio Cruz.

V první příležitosti se ocitl domácí tým, když se po kombinaci Eugenia Coriniho a Alessandra Rosiny dostal do zakončení Roberto Stellone, s jeho pokusem však neměl brankář Interu Julio Cesar žádný problém. O chvíli později pálil Stellone podruhé, tentokrát však mířil nad. Po nevyužitých šancích domácího týmu ukázal ve třicáté minutě Inter Milan AC Turínu, jak se střílí góly. Po rohovém kopu Balotelliho se k míči dostal nikým neobsazený Julio Cruz a hlavičkou pod břevno otevřel skóre zápasu.

Poté se v šanci ocitl sám autor gólového rohu Balotelli. Brankáře Fontanu však prostřelit nedokázal. Po chybě hostujícího hráče Nicolasa Burdissa propasíroval balon za záda brankáře Cesara Stellone. Domácí útočník však před tím, než vystřelil na bránu, zahrál rukou, a tak branka nebyla uznána.

AC Turín pokračoval ve snaze po vyrovnání i v druhé půli. V gólové příležitosti se po přihrávce Nikoly Lazetice ocitl na bližší tyči domácí Marco Motta, jeho pokus však domácí defenzíva zablokovala na roh. Poslední velkou šanci utkání měl bývalý hráč Interu Nicola Ventola, míč však napálil přímo do Julia Césara.

Inter po dnešním vítězství odskočil druhému AS Řím na šest bodů a přiblížil se tak celkovému prvenství v soutěži.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán34239262:2178
2.AS Řím34219462:3472
3.Juventus Turín341910563:3067
4.ACF Fiorentina34178948:3459
5.AC Milán341510955:3255
6.Sampdoria Janov341671149:3855
7.Udinese Calcio341491144:4651
8.FC Janov341391244:4648
9.Neapol SSC341371445:4846
10.Citta di Palermo341191443:5242
11.Atalanta Bergamo3410111346:5241
12.Lazio Řím349131240:4340
13.AC Siena348141235:4138
14.Calcio Catania348111529:3935
15.FC Turín346161232:4334
16.Cagliari Calcio34981733:5132
17.FC Parma346131539:5531
18.AS Livorno346121631:5030
19.Empoli FC34791826:4830
20.Reggina Calcio346121629:5230

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hmm branka Livorna nádherná!Jinak nezasloužená remíz AS bylo jasně lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdrarvím Slejdyho, FORZA MAGICA INTER SEMPRE ..hehehe ROMA WILL REACH SCUDETTO IN 2099 :))

Reagovat
smazaný uživatel

HEH ty si mi ale inteligent Jestli ti prijde pro Inter titul zaslouzeny tak bejt tebou tak si naseru na ruce

Reagovat
smazaný uživatel

a pigi a pro koho by byl zaslouzenej...pro AS??

Reagovat
smazaný uživatel

za predvedenou hru ano Ale za schopnost vyhravat nad dementnima tymama pro inter

Reagovat
smazaný uživatel

proc dementni?? to se prave ukazuje sila tymu...slabej to zavre a hraci se musi predvest co v nich je...AS ma skvelou zalohu...ale utok je hodne prumernej

Reagovat
smazaný uživatel

Prumernej kvuli tomu ze Vucinic se trefi jednou z deseti pokusu a France je z formy ale i tak je to nejlepsi hrac na svete podle meho nazoru.Uz kvuli tomu ze v AS zustal pres vsechny nezdary Forza Roma and Totti is GOD

Reagovat
smazaný uživatel

totti je buh...ale nesmi otevrit hubu

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

On muze ale kdyz ji otevres ty tak mi tady hnije monitor

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses koukam pekne zaujatej hnup

Reagovat
Slejdy

ne to si tak mozna ty

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to ale narozdil od tebe priznam

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

tak slusny trapasek sis kluku strihl

Reagovat
smazaný uživatel

slabší no..., ale jinak Tě taky ZDRARVÍM.

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra okolo půl jedenácté se zde bude slavit velký Turínský úspěch....(a Juventus to nebude)

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, FC porazí Inter to je jasný jak facka a my samozřejmě porazíme bergamo takže bude turínská radost dvojnásobná

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem proti.

Reagovat
Slejdy

ani ja ne

Reagovat
smazaný uživatel

No tomu bych nevěřil Inter bude psychiocky v pohodě a v Turíně bez potíží vyhraje.Jiank rozdíl mezi Interem a Juve s AS je ten že Inter vyhrává zápopasy se štěstím aji když hraje kulové.Zato AS hraje suprově a buchne to samé Juve!Je to škoda rozhodně to neodpovídá ten náskok Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak.....

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě ty rozhodčí.....

Reagovat
Slejdy

pravda pravdouci + ty sudi no

Reagovat
smazaný uživatel

JJ Roma ta by měla být jako první z ticha ohledne sudích...Za poslední měsíc 3 spoorné momenty pro romu (2xbahraná penalta to jim de:)) United a Genoa) a nevyloučení Tottiho v za stavu 1:0 pro Udinese...

Reagovat
M11

mlc radsi

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek Interu nás bude poučovat o rozhodčích...

Reagovat
Slejdy

jejdaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

jasne...omluvte si to hosi..nemate utocnika...nemuzete vyhrat!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

inter vyhrava zapasy aj ked nic nehra??....mozno raz dva krat...ale inak blbost...ked hral zle prehral...alebo remizoval...ku as...pekny zapas...amelia je genialny a as rim si bude este chvilu na scudetto pockat...aj ked som fans interu as mam rad...

Reagovat
sansiro

Totti se prý zranil na 6 měsíců!!! Má fakt smůlu. AS tak dneska přišlo o svého vůdce a asi i o titul...

Reagovat
Slejdy

ty jo fakt?to neni dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Francesco Totti has torn ligaments in his knee and will require surgery, ruling him out for around six months.

Reagovat
Slejdy

velka ztrata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je pech! Dneska hned dvě pohromy... remízovat v boji o titul s Livornem a ztratit kapitána, bez kterýho to prostě nejde... smutný kino v Římě.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Na Gazzettě píšou 50 dní až 5 měsíců, takže start příštího ročníku snad stihne.

Reagovat
M11

snad

Reagovat
sansiro

Alespoň něco...

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ale i tak mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám,na AS se vsázet nedá I když hrajou s posledním týmem tabulky,jsou schopní to zkazit,i když hrajou suprově...

Reagovat
Slejdy

si lojza

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt má ale pravdu!!!! Vy fandové Romy hledáte vždy problém jinde než u sebe. Když doma nedokážete porazit poslední tým tabulky, tak na titul nemáte!!! Jako Interista jsem měl vždy Romu rád, ale když vidím tuto sezonu jak Inter závidíte a pomlouváte, je mi z Vás špatně a nejste o nic lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Jen te ujistim ze ja takopvej nejsem ponevadz kazdemu nekdy sudi pomuze Rimu,Interu juve atd..

Jenze spravni Fanousci AS by si meli uvedomit ze si za vse muze AS samo!!!

Kdyz daji gol zacne jejich oblibena profesorska hra pote dostanou zaslouzeny gol a pak je jen mohutny natlak z tehle hry je mi uz na hraci by si meli uvedomit ze kdyz daj gol tak by meli utocit ponevadz ten tym tu hru otevre a pak je to mnohem snadnejsi

Reagovat
Slejdy

vzdyt utocili porad,sance byli,ale nemohoucnost dat gol se opet ukazala...a navic amelia vcelku zachytal

Reagovat
M11

to teda zachytal

Reagovat
smazaný uživatel

Porad???Videl si ten zapas??? A takhle hraje kazdej zapas a vcera to jen potvrdily je cas aby Luciano prestal byt hodnej a poradne je zjebal On je dobry trener a to je jedine co neumi ZARVAT a jedine co chci at uz ten "mamrd" Amantino jde!!!

Reagovat
Slejdy

no ten co vzdycky zkousi vymyslet ... nekdy uz me stve jakoze....a i taddei co nedava posledni dobou...zapas jsem videl...mozna neutocili porad ale byla tam jasna prevaha a hlavne ty sance ktere se ale opet spalovali

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

To není nic proti AS,ale jen říkám,že to je něco jako Arsenal... I když maj tlak a šance,nevyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

to se stava ale dosti favoritum

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

my o tom muzem vypravet

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,ale přijde mi,že AS se to stane skoro pokaždý,když si jdu vsadit... Jak jsem psal,vsadil jsem na něj 2x a pak už ne.. a pokaždý mě to láká,ale když vidím ty haluze...

Nene,radši o zápas na tiketu míň,než přijít o celej pakl zápasů

Reagovat
Slejdy

to uz sem nekde cetl

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo Ujfalušimu? v 32.min. šel dolů

Reagovat
smazaný uživatel

nebavilo ho to..cekala ho tam v midsesion zone rychlovka s nejakou typu Prusova..nebo tak neco..

Reagovat
Slejdy

lol

Reagovat
rufus

Neni to kvuli výkonu, zranil se. Ale zatim nevim co přesně se mu stalo..

Reagovat
GEGE

skoda ze Palermo neurvalo aspon bod ale Fiorentina muze dekovat Freyovi ke konci tam caroval...v lete se musi stehovat do Milana

Reagovat
smazaný uživatel

jestli Sebastien podrží Violu na 4.místě, tak bych pochyboval o tom, že půjde hrát zase UEFU pro změnu do AC , takže by si mohl pro další kola vybrat pár slabších chvilek...

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsou dneska hrůzy Ale to, co se stalo v Římě znamená jedno. Útok Juventusu na přímý postup do Ligy mistrů.

Reagovat
Slejdy

bergamo bude kousat

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna dobrá zpráva přece jenom je: Fiorentina vyhrála, 4. místo si sand už pohlídají.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jestli se zranil Ujfi, tak je to nehorázná pohroma....

Reagovat
M11

to musime ale vsechno vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

To 2. místo už podle mě nepustíme.

Reagovat
M11

uz je malo kol.. kdybysme neprohrali s palermem tak se jeste dalo polemizovat...

Reagovat
Slejdy

ten boj o zachranu bude ale hodne zajimavy

Reagovat
M11

to teda nehorazne

Reagovat
smazaný uživatel

nehorázně špatnej dvojzápas, Romě to utíká a Viola se naopak drží , no nic..., pojďme ROSSONERI dneska na tu Regginu - venku poloviční. stejně jako my doma . doufám, že bude hrát Halfredsson..., to je zvíře.

Reagovat
Slejdy

Lazio sudi se opet predvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí v Parmě, necítil bych se tam bezpečně...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
cubinho

Juve hraje výborně

Reagovat
GEGE

skvelý výkon Kaká hráč zápasu se Seedorfem si to tam v prvnim polocase dobre dávali jinak Pato super jeden gol zaridil dalsi sam dal

Reagovat
smazaný uživatel

jj pekny...ale s tou LM uz nevim nevim no

Reagovat
smazaný uživatel

6 penalt a 10 červených, je poznat, že už se nám blíží závěr .

Juve s přehledem .

Reagovat
smazaný uživatel

11 čk

Reagovat
M11

no to jo teda

Reagovat
smazaný uživatel

škoda toho ACM,snad to fiore udrží

Reagovat
smazaný uživatel

Fiore to 100% udrží 4 body je dost,myslím že Fiorentina víc než 2x z 5 kol nezaváhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 4 kola a výrazně lepší los pro Fialky.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim, že to Viola dá. Ještě pohár UEFA a v létě udržet trenéra a kostru týmu a příští sezonu se můžou dít zajímavý věci (i když v tý obrovský konkurenci v CL a Serii A to taky nemusí dopadnout růžově).

Reagovat
smazaný uživatel

Trenéra podle mě udrží bez problémů. Prandelli to tam miluje a zůstal, i když mu umřela manželka. U hráčů to bude zajímavé, ale když budou hrát Lm, tak podle mě zůstanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hráči zůstanou taky kvůli Prandellimu, protože s nima výborně vychází. Ale kolem Mutua, Ujfalušiho, Montoliva a Freye se budou v létě točit velké nabídky velkých klubů... ale snad to vedení zvládne a udrží je.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Ujfalušiho jsem zvědavý - jestli podepíše novou smlouvu nebo ne. Frey snad zůstane, je to fantastický brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

a juve má formu,jak sem říkal čím víc se blíží konec,tím líp Juve hraje.Je to paráda.Forza Juve!!

Reagovat
smazaný uživatel

jo a kdo má nejlepší utok-Juve!!!Kdo by to před sezonou čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

cekal jsem tak 4-6. porad maji dobrej tym...ale pristi sezonu bude serieA super

Reagovat
smazaný uživatel

Si nemůžu pomoct, ale letos mě Serie A baví daleko víc, než celá Primera a Premier League dohromydy... A to jsem ještě nedávno měl na italskej fotbal děsnou averzi.

Reagovat
smazaný uživatel

To nás znalce Serie A těší! Někdo je ale bohužel pořád zblblej medijama a bude pořád dokola mlet tu svoju že Seriie A je defenzivní a neatraktivní liga.My co to sledujem víme svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s Juventusem.

Reagovat
Slejdy

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina, Sampdoria, Udine, Palermo, Janov, Neapol, Lazio. Když se tyto kluby budou snažit čím dál víc šlapat silné čtyřce na paty, tak to bude fajn a byl by to návrat do zlatých časů poloviny devadesátých let.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi sanci ma fiorentina a neapol...verim ze to zase bude ta stara dobra SerieA...jeste zamakat na stadionech a fanouscich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Hlavně Sampdoria by měla ustálit své výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

I Love Serie A! Jinak řekl bych že na prvních 4 místech se už nic nezmění,ACuž tahle výhra bude houby platná

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Zase budou mít nejhvězdnější tým v poháru UEFA Kaká, Ronaldinho, Ronaldo, Pato, Inzaghi, Pirlo, Nesta, Oddo, Gilardino...

Reagovat
M11

kua to je kadr

Reagovat
Shevchenko

Má to i své +, UEFU jsme jako jedinou významnou soutěž nevyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

o tomhle se nevtipkuje..zrovna v tuhle dobu ne..

Reagovat
smazaný uživatel

něco na tom je, aspoň rozšíříme vitrínu

Reagovat
M11

my sme taky vloni rozsirili vitrinu

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Serie B je serie B no

Reagovat
Mr.Jindros

Nevim nevim ... já tomu furt nechci věřit, že by to Berlusconi nakonec nějak nevošéfoval. Jinak to samozřejmě přeju Fiorentině.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vypadalo, že si to vošéfoval, dvě pentle...

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak , regulérní...

Reagovat
smazaný uživatel

a pak, že je Serie A defenzivní liga !!

Reagovat
Shevchenko

No myslím si, že když v příštím kole Fiorentina vyhraje, tak už to bude jasný. Sice v Cagliari a v Turínu se může stát všechno, ale my máme zase doma Inter a Udine a venku Neapol a Livorno.

Reagovat
M11

to uz tezko date

Reagovat
Slejdy

uz je pozde

Reagovat
smazaný uživatel

už je pozdě chybí mi tu smajl radosti,něco proti těmhle:

Reagovat
M11

co tu tlacis zas ??

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze se to jeste da...jak to bude kdyz bude rovnost...nejakej dvojzapas??jako tomu bylo driv nebo kdo ma lepsi skore?

Reagovat
Slejdy

to nedaji uz chapes to

Reagovat
Slejdy

maji vas jeste .. vy to zas nejak pohaluzite a bude hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi asi nikdy nedelal nebo nedelas sport na nejake lepsi urovni co??Jediny co uz je zatim jasny je 1.misto

Reagovat
Slejdy

bez spat prosimte uz

Reagovat
smazaný uživatel

tebe bych jednou rad potkal

Reagovat
Slejdy

napodobne

Reagovat
M11

radsi ne

Reagovat
smazaný uživatel

aaa tepli bratri se sesli .... ze vy spolu sedite v lavici nebo spolu pichate??

Reagovat
M11

tak jako dame si semtam do prcky...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsi druhý, kdo nazval M11 že je teplý bratr (mě takto taky jeden uživatel nazval). Pamatuješ M11? Je zajímavé, jak zde někteří hlupáci poukazují stále na homosexualitu. Velcí hrdinové, se musí nechat...

Reagovat
M11

at si udelaji dobre ja s tim problem nemam... kdyby videli co mam doma tak by jim sklaplo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

ale to ty pochopis az vyrostes

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš ten obrovskej robertek pod postelí

Reagovat
Slejdy

lol

Reagovat
M11

no o tom nevim ikdyz kdovi ja myslel neco jineho.. ziveho

Reagovat
smazaný uživatel

chudák pejsek.....

Reagovat
M11

no radsi to neresme uz ... nebo z toho vyjde velbloud a co ja potom

Reagovat
smazaný uživatel

přítelkyně by nebyla ráda, s čim jí tady srovnáváš si to celkem odskákal

Reagovat
M11

ne to nemelo byt prirovnani.. radsi uz dost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

nezavid

Reagovat
M11

LOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

hosi zdar me to uz neba...jinak Forza Inter

Reagovat
Slejdy

no hura cao

Reagovat
M11

jj... ciao.... Forza Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

kua vy si tu dáváte teda , ještě že nehrajem o titul, bych se musel taky přidat

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nechte tam prosim tu fotku Alexe.Chci si ji stahnout do Mobilu a az od zitrka to mam zadarmo.Dik.Jinak delejte neco s tim Cagliari porad tam maji o 3 body mene!

Reagovat
smazaný uživatel

Alex numero uno.Škoda, že jsem viděl jenom 15 minut,asi počkám na záznam. Jinak jsem strašně rád, že se Alessandrovi takhle daří. A Juve šlape neskutečně. Škoda, že jsme se hloupými ztrátami připravili o boj o titul.

Reagovat
M11

ted to mrzi dvojnasob

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo, doma Fiore, Regina a doma Neapol........takový ztracený zápasy

Reagovat
Radin

Kdo si ještě myslí ,že Alex nepatří na EURO?je to prostě jedna z posledních šancí ho vidět na vrcholové akci.Tak snad to ví i Donadoni

Reagovat
smazaný uživatel

však hrál i na MS a pak často v kvalifikaci, nikdo neříká, že by měl chybět , kor když hraje takhle. akorát si sedne, pokud se bude hrát na jednoho hrota (Toni).

Reagovat
smazaný uživatel

člověk si projíždí livescore a ten brutální počet žlutých resp. červených karet mu jednoduše nemůže nevyrazit dech

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

tak chteji trosku dorovnat serii B

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem koukal na ty penalty AC milan a catanie a ani jedna nebyla.. ale chapu to, AC potrebuje to 4. misto a catanie hraje o idrzeni..

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi investovat do penalt nez do ronaldinha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele