34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Empoli FC 2:0

Cagliari Calcio pokračuje ve skvělých výkonech a má velmi slibně nakročeno za záchranou. Na stadionu Sant’Elia porazilo spoluadepta na sestup Empoli 2:0. Domácí se vyšplhali již na 16. příčku, zatímco hosté zůstávají předposlední.

První branka utkání přišla velmi brzo. V 9. minutě ji obstaral italský talent Robert Acquafresca po krásné individuální akci. Zpracoval dlouhý míč a okamžitě se otočil a vyslal nechytatelnou střelu k tyči. Hosté rychlá branka vcelku zarazila. Saudatiho střela z velké vzdálenosti byla moc slabá, aby mohla ohrozit Marka Storariho. Krátce před koncem první poloviny utkání se Empoli dostalo do velmi solidní šance. Z chaosu u brány byly vyslány tři střely na Storariho branku, avšak každá z nich byla zblokována.

Velmi omezená byla útočná kreativita hostí, neboť trenér Luigi Cagni nechal z pouze jemu známých důvodů pouze na střídačce Luku Saudatiho. Italský reprezentant do 21 let přitom patří k nejlepším v týmu. Do druhého poločasu také Saudati dle očekávání nastoupil. Ovšem domácí zdvojnásobili své vedení. Po centru se dostal k hlavičce Robert Acquafresca, ale míč byl zblokován a odkopnut ven z vápna. Nicméně odkopnutí směřovalo pouze k Michele Finimu, který napálil míč do brány z dvaceti metrů! Famózní branka. Jenže Fini při slavení udělal obdobnou věc, která byla k vidění v derby pražských S v podání Davida Kalivody. Svlékl si dres a neuvědomil si, že již má žlutou kartu. Následovala druhá a vyloučení.

Domácí sice vedli o dvě branky, ale byli oslabeni a mohli se obávat o výsledek. Marco Storari musel zasahovat proti střele Claudia Marchisia. O chvíli později však přišli domácí o dalšího muže v poli. Pisano zkosil Luku Saudatiho a musel odkráčet do kabin po shlédnutí druhé žluté karty. Přestože Cagliari hrálo o devíti, tak si hosté nikterak závratný tlak nevytvořili. Jediný, kdo znepříjemňoval život domácím obráncům a brankáři Storarimu, byl Sebastian Giovinco. Avšak ani on nebyl schopen vstřelit kontaktní gól. V nastaveném čase se udála kuriózní věc. Alessandro Matri byl vystřídám Joaqinem Larriveyem, a když dosedal na lavičku, tak byl natolik rozrušený, že se dal do pláče.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ja by som dal 1 ale trocha sa bojim co myslite 1-0 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

fortuna přeje odvážným tak se té 1 neboj!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari překvapuje a hl. se nechce smířit s osudem a zdatně mu vzdoruje. Už ani není poslední a má po dnešním zápase velkou šanci, že se nakonec zachrání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele