34. kolo
19.04.2008 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím zaváhal v boji o Scudetto !

Na Olympijském stadionu v Římě byla k vidění přehlídka spálených příležitostí ze strany domácích a naopak lekce z efektivity v podání hostujícího Livorna. Fotbalisté římského AS přišli o výhru sedm minut před koncem.

Do vedení je dostal vytáhlý útočník Mirko Vučinič, avšak konečnou remízu 1:1 zajistil hostům Alessandro Diamanti. AS Řím sice stáhl náskok vedoucího Interu na tři body, ovšem Nerrazzuri mají nedělní utkání k dobru.

AS Řím byl před utkáním nabuzen jednobrankovou výhrou v italském poháru proti Catanii a pokud by svěřenci trenéra Luciana Spallettiho zvítězili, stáhli by náskok prvního Interu na jediný bod. Hosté z Livorna bojují na úplně opačném konci tabulky o záchranu. A již sedm utkání čekají na vítězství. V minulém kole si hráči Livorna zkomplikovali život když podlehli na domácí půdě Cagliari 2:1.

V první šanci zápasu se objevili domácí. Franceskem Tottim zahrávaný přímý kop však v brance neskončil. Vzápětí poslal krásnou přihrávku Max Tonetto směrem k Rodrigu Taddeiovi, jenže brazilský ofenzivní hráč branku přestřelil. AS Řím od první minuty udával tempo utkání ale branku ne a ne vstřelit. Doposavad největší příležitost ke skórování měl obránce Juan. Tottiho ránu vytáhl konečky prstů brankář Marco Amelia na roh a vzápětí z rohového kopu se k hlavičce prodral stoper domácích a jen těsně minul odkrytou branku. Prvním poločas jasně ovládli fotbalisté Říma, ovšem do šaten se šlo za stavu 0:0.

Ve druhém poločase byla hra Říma ještě více aktivnější. V 54. minutě poslal "Vlky" do vedení Mirko Vučinič. Skvělou práci přitom odvedl Daniele De Rossi, který naservíroval pocukrovanou přihrávku na značku pokutového kopu Mirku Vučiničovi, a ten se nemýlil – 1:0. O chvíli později už to mohlo být 2:0, jenže Marco Amelia vytáhl vynikající zákrok proti hlavičce Mirka Vučiniče. Další příležitost měl na skórování Simone Perrotta, jenže v brance Livorna stál fantastický Marco Amelia. Giallorossi se snažili vstřelit další branku a utkání proti špatně hrajícímu Livornu prakticky rozhodnout.

Další série zahozených šancí byla k vidění u Mirka Vučiniče, Cicinha a Davida Pizarra. V té době to vypadalo, že se AS Řím nakonec střelecky protrápí k výhře 1:0, jenže v 83. minutě zmrazil celý Olympíjský stadion Alessandro Diamanti. Po zákroku Juana hosté zahrávali přímý kop a prakticky z jediné velké příležitosti srovnali. Alessandro Diamanti svojí střelou nedal brankáři Donimu žádnou šanci – 1:1. S tím se samozřejmě AS Řím nechtěl spokojit a v závěru utkání vrhnul všechny síly do útoku. Livorno už náskok udrželo, když přežilo poslední šance De Rossiho a Perrotty.

Livorno si odváží z Olympijského stadionu v Římě velice cenný bod v boji o záchranu, naopak domácí stáhli náskok Interu na tři body, ovšem Inter má nedělní utkání k dobru, takže to lze považovat za jasnou ztrátu v boji o Scudetto.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma nezaváhá. Moc si to dovolit nemůže. Stále pomýšlí na snížení náskoku lídra Serie A. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ma hodne mrzi ze to dopadlo tak ako to dopadlo AS Roma si titul zasluzi len dufam ze Inter v Turine prdne

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře jste mi pojebali tiket vy čurá** !!!! ze 4 zápasů jste mě vyjebali jen vy..... Tiket za 5 litrů je v p*** ...... a to jsem vám tak věřil .... už nikdy na vás nevsadím také prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to bral víc v klidu. Ty náznaky vulgarit jsou absolutně zbytečné. Je to jenom fotbal. A mě to taky zkazilo tiket. Nejsi sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak u tebe, ale u mě je 5 000 (5 500)Kč dost peněz a k těm výlevům se nediv... přijdu domů - mrknu a vidím že všechno vyjde úplně s přehledem a jediný AS mi to pojebe

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma zklamala !!! A ještě se k tomu zranil Totti !!! Myslím, že to zbytečně usnadnili Interu, teď už není o čem pochybovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele