34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Lazio Řím 1:0

Catania v boji o záchranu zabojovala a v domácím prostředí porazila Lazio Řím 1:0. Jedinou branku utkání vsítil ve 34. minutě Gionatha Spinesi, když proměnil pokutový kop. Utkání ovlivnili dvě červené karty na straně hostujícího Lazia Řím.

Catania musela nutně bodovat, jelikož situace na dně tabulky je hodně vyrovnaná a každé zaváhání přiblíží tým ještě více k sestupu do Serie B. Na druhé straně římské Lazio neprožívá povedenou sezónu a v utkání s Catanií si chtělo vítězstvím vylepšit renomé.

Do utkání vstoupili lépe domácí. Už po dvou minutách nastřelil břevno branky Lazia, kam se navrátil veterán Marco Ballotta, Gennaro Sardo. A vzápětí na to vypálil z dvaceti metrů Giacomo Tedesco, ovšem jen těsně mimo. V další příležitosti se objevil Giuseppe Mascara po přihrávce Juana Virgase, ale ani on nebyl v zakončení úspěšný. Lazio se do zakončení příliš nedostávalo, a když už přeci jenom, tak zakročil brankář Ciro Polito. Brankář sicilského celku úspěšně zakročil i po střele Mourada Meghniho. Catania se do vedení nedostala ani po velké příležitosti Giacoma Tedesca a Giuseppe Mascary. Klíčový okamžik nastal ve 33. minutě. V čisté gólové příležitosti fauloval domácího Mascaru Luciano Zauri a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Nařízenou penaltu proměnil Gionatha Spinesi.

Lazio bylo v nezáviděníhodné situaci. Prohrávalo 0:1 a navíc hrálo v oslabení. Marco Ballotta zlikvidoval další příležitost Spinesiho a nadále držel šance Lazia na vyrovnání. Ty se úplně rozplynuly po další červené kartě, kterou dostal Ousmane Dabo. Záložník Biancocelesti nejprve obdržel žlutou kartu po zákroku na Tedesca a za protesty k rozhodčímu následovala červená karta. Lazio tedy dohrávalo posledních třicet minut v devíti. Catania v celém utkání dominovala a vše měla pod kontrolou, přesto mohlo Lazio nakonec slavit vyrovnání, ale svojí šanci nevyužil Goran Panděv. Catania porazila římské Lazio 1:0 a pokračuje vstříc záchraně.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele