34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Parma - Neapol SSC 1:2

Na Stadio Tardini byl k vidění velice zajímavý souboj. Tím hlavním je zajisté vítězství hostující Neapole, která porazila Parmu v poměru 2:1, ale diváci mohli vidět i červené karty. Byly čtyři a hned tři z nich inkasovali domácí hráči. Velké množství červených karet se dá částečně dávat za vinu rozhodčímu, jenž předvedl otřesný výkon.

Zápasu začali udávat tempo hosté z Neapole a v prvních minutách dominovali hře. Nejprve se dožadoval penalty Ezequiel Lavezzi, ale hlavní arbitr jeho přání nevyhověl. Následně musel brankář Bucci proti Bogliaciniho střele a Hamšíkovu akci zastavil Paci. Ve 23. minutě přišlo pochybení ze strany rozhodčích. Za Santacroceho kontakt s Lucarellim totiž byla proti hostům nařízena penalta, ale opakovaný záběr ukázal, že k faulu nedošlo. Velké rozpory byly také o to, kdo bude pokutový kop zahrávat. Nakonec si k němu stoupl Budan a proměnil.

V nastaveném čase prvního dějství musel předčasně do sprch domácí Mariga. Vše začalo u hlavičky neapolského Manniniho, jehož pokus se odrazil od brankové konstrukce. Při cestě za odraženým míčem se ovšem srazil s Marigou a rozhodčí to posoudil jako faul a domácí záložník musel po druhé žluté kartě opustit hřiště. Opakovaný záběr ale opět prokázal, že se rozhodčí mýlili. Následnou penaltu bezpečně proměnil Domizzi a srovnal.

Ve druhém poločase se hrála otevřená partie a na obou stranách byly k vidění slibné příležitosti. Gasbarroniho trestný kop zlikvidoval Iezzo a na druhé straně netrefil Bogliacino. Hosté ale stále tlačili a kýžená branka přišla v 72. minutě, kdy přesný centr Marka Hamšíka z voleje zužitkoval Bogliacino a otočil skóre ve prospěch Neapole.

Napětí bylo na stadionu obrovské a za situaci v 76. minutě opět mohli částečně rozhodčí. Vše začalo zákeřnou kosou Castellini na pronikajícího Lavezziho. Rozhodčí Ayroldi Castellinimu udělil žlutou kartu, což se ovšem hostům zdálo málo a roztržku mezi Garganem a Falconem ukončily až červené karty na nad hlavou hlavního sudího. Počet hráčů na hřišti se tedy zredukoval na 19 a mohlo se pokračovat.

Na hřišti to ale stále jiskřilo a červená karta se v kapsičce hlavního sudího příliš dlouho neohřála. V 80. minutě totiž zákeřným faulem seslal k zemi Garicse Gasbarroni a musel jít ze hřiště. Oslabení domácí tedy dohrávali utkání v osmi a měli štěstí, že konečný stav byl jen 1:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Parma musí za každou cenu bodovat, stále ji akutně hrozí sestupová propast. Navíc Neapol venku hraje všelijak. Myslím, že minimálně bod za remízu domácí poberou. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

neapol moc vonku nevyhrava ale mohli by udret 0-1,hamsik,lavezzi aj bod bude dobry

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam....toje ono..neapol.is the best

Reagovat
smazaný uživatel

FC Parma si zahrává s ohněm ! Dnes se jim to nepovedlo a navíc 3 ČK ! A 1 bod od sestupu. Je to už vážné. Věřím, že se to nakonec ale podaří a Parma v Serii A zůstanene. Taky tam patří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele