34. kolo
19.04.2008 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Citta di Palermo 1:0

Fiorentina nakonec po velkém boji zvládla utkání s Palermem, zásluhou Donadelovy branky vyhrála 1:0 a opět se posunula blíže Lize mistrů. Zatímco předsezónní prognózy dávaly šanci oběma celkům na Pohár UEFA, Fialky je zatím ještě překročily a útočí na Ligu mistrů. Hosté z Palerma jsou na tom o poznání hůře, když již jen bojují ve středu tabulky.

Utkání začalo svižně a v prvních deseti minutách byly k vidění hned tři střely. První vyslal domácí Pazzini a o chvilku později na druhé straně pálil Amauri. Notně povedenější střelu předvedl v deváté minutě Kuzmanovič, proti které ovšem brilantně zakročil brankář Agliardi. O dalších pár minut později se domácí dožadovali pokutového kopu po zákroku Balzarettiho na Santanu, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Žlutou kartou byl potrestán za faul ramenem Amauri a Palermu bude v příštím zápase chybět.

Bezbrankový stav přestal platit ve 20. minutě, kdy se díky šťastné střele ujali domácí vedení. Míč se dostal k Donadelovi, jenž napřáhl z 20 metrů a s notnou dávkou štěstí překonal Agliardiho. Chvilku na to již ale musely Fialky řešit nepříjemnější problémy, jelikož hřiště opustil se svalovým problémem Tomáš Ujfaluši. V šanci se také ocitli jak domácí Mutu, tak hostující Jankovič, ale oběma chyběla trocha štěstí a těsně před přestávkou přišlo i Palermo o jednoho hráče, když kvůli zranění střídal Migliaccio.

Po přestávce se snažily útočit oba celky, ale ani jeden z kanonýrů – domácí Mutu, či hostující Amauri – své šance nevyužili a do 72. minuty platil stále stav 1:0. Tento výsledek vydržel i po 72. minutě, ale Palermo již nebylo na hřišti kompletní. Předčasně do sprch totiž musel kvůli červené kartě Rinaudo, jenž ze zadu sestřelil unikajícího Pazziniho. Na domácí straně byl opět aktivní Mutu, ale branku vyprodukovat nedokázal. Nakonec i o deseti mužích si dokázalo Palermo vypracovat největší šanci utkání, ale domácí měli štěstí, když Bresciano netrefil. Fialky si již poté vedení uhlídaly a zvítězily.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Fiorentinu je spoleh. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nesmijou vyhrat ale prohrat aby ac milan snižil naskok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina tradičně nezaváhala. To se nelíbí v Miláně u červenočerných. A kde jke údaj o divácích ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele