Serie A - souhrn 32. kola

10.04.2012, 22:47, aktualizováno 12.04.2012, 22:40
Komentáře a souhrny
Juventus porazil Lazio a vrátil se na první místo před AC Milán. Lazio není jediným klubem bojujícím o třetí místo, který ztratil - Udinese jede s prázdnou ze hřiště AS Řím, Neapol doma podlehla Atalantě, naopak zvítězil Inter. O další krok blíže k záchraně je Lecce, Bologna porazila Cagliari...

Bologna FC - Cagliari Calcio 1:0

12.04.2012 20:45

Góly: 54. Alessandro Diamanti

Oba týmy měly dostatek šancí na získání tří bodů, z těch se ale nakonec raduje domácí Bologna. Výhru jí vystřelil parádním přímým kopem Alessandro Diamanti.

Boloni se v této fázi soutěže příliš nedaří, dokázala zvítězit pouze jednou z posledních šesti zápasů a tento nepříznivý stav ji posunul z horní poloviny tabulky až na patnácté místo. Souboj by se dal označit také jako hra bez útočných es, protože oba týmy nemohli nasadit své nejlepší útočníky. Di Vaio byl suspendován, kvůli červené kartě z minulého kola nenastoupil ani Mauricio Pinilla.

Bologna je po výhře dvanáctá, což je určitě mírný pokrok, Cagliari je o dvě místa za ní. Domácí tak dosáhli na magickou čtyřicetibodovou hranici, obecně považovanou za klíč k záchraně.

V úvodu zápasu nejvíc zlobil Ribeiro, obrána domácích s ním měla velké problémy a často musela odvracet útoky hostí až na hranici svých sil. Roberto Acquafresca na druhé straně vystrašil bývalého spoluhráče Agazziho, brankář sardinského celku si ale s jeho ranou poradil. Velkou zbraní Cagliari je Daniele Conti, záložník tvoří srdce i svaly týmu zároveň a dnes svedl velké množství soubojů s výborně hrající zálohou domácích.

Skvělou příležitost spálil Andrea Cossu, brankář Gillet byl na místě. A musel zasahovat znovu, když si po rohovém kopu a hlavičce Acquafrescy málem vstřelil vlastní gól obránce Daniele Portanova. Joaquin Larrivey poté předvedl krásné sólo, které ale nedokázal přesně zakončit. A poločas uzavřel Alessandro Diamanti svou dalekonosnou ranou.

Pulzetti se hodně snažil, aby se diváci dočkali branky hned po návratu na svá místa, ale obrana hostí byla proti. Kdyby proměnil, nemusel by sledovat, jak jeho tým inkasuje. I když nutno podotknout, že gól Diamantiho stál zato. Z pětatřiceti metrů zamířil ofenzivní hračička přesně k tyči a otevřel skóre - 1:0.

Vyrovnat mohl vzápětí Cossu, ale šikovný playmaker v dresu hostí nenapodobil svého konkurenta a střílel mimo. Za Bolognu mohl zdvojnásobit vedení Robert Acquafresca, ale hrotový útočník si nakonec neporadil s Agazzim. Neujaly se ani střely střídajícího Ramiréze, ani na druhé straně hrozícího Larriveye.

V závěru utkání byl na tribunu vykázán trenér domácích Pioli. Ten si opakovaně stěžoval čtvrtému sudímu za příliš velké množství standartních situací ve prospěch soupeře a zbytek zápasu se zlobil už jen na tribuně. Pocuchat nervy mu mohl Cossu, který ale v závěrečném tlaku nezvládl zakončení. Stejně tak se vedlo i Nainggolanovi, a tak vítězí Bologna.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 1:3

11.04.2012 20:45

Góly: 13. Ezequiel Lavezzi - 10. Giacomo Bonaventura, 57. Gianpaolo Bellini, 68. Carlos Carmona

Překvapivě další zápas nezvládla Neaopol. Azzurri si nechali dát doma od Atalanty tři branky a odmítli využít zaváhání Lazia i Udinese. Atalanta zase překvapivou výhrou získala body, které se jí maximálně hodí do hry o záchranu.

Atalanta svého soupeře zaskočila už v desáté minutě, kdy vstřelila první branku utkání. Maxi Moralez přeloboval obránce a nabídl tím šanci pro Bonaventuru, ten rovnou z první napálil míč na branku a střelou od tyče vstřelil krásnou branku - 1:0 pro Atalantu.

Odpověď Neapole byla blesková, z klasického přečíslení poněkolikáté v sezoně potvrdila, že tuto herní činnost zvládá skvěle. Zakončujícím, byť nadvakrát, se stal Ezequiel Lavezzi - 1:1. To ale bylo překvapivě od Neapole všechno. Ve 27. minutě se prezentoval nebezpečným přímým kopem German Denis, ale gólman De Sanctis udržel nerozhodný výsledek. Minutu před koncem první půle pak došlo ke kontroverzní situaci, v hostujícím vápně byl faulován Marek Hamšík, ale sudí Antonio Giannoccaro do píšťalky nefoukl.

Zápas se musel rozhodovat ve druhém poločase, po hodině hry našel přesnou přihrávkou Peluso Belliniho, který akrobatickým zakončením pokořil Morgana De Sanctise - 2:1 pro Atalantu. Za dalších deset minut už bylo vedení Bergama dvojnásobné. Carlos Carmona střelou za hranicí pokutového území překonal De Sanctise potřetí a Neapol už se z výsledku 1:3 nevzpamatovala.

Navíc dvě minuty poté neudržel nervy na úzdě Makedonec Goran Panděv a po zbytečném faulu byl vyloučen. Oslabená Neapol se nezmohla ani na korekci výsledku a s Atalantou doma překvapivě prohrála 1:3.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Cesena 1:1

11.04.2012 20:45

Góly: 41. Marco Rossi - 76. Adrian Mutu

Krize Janova pokračuje a po tomto kole bude mít k dobru na sestupovou osmnáctou příčku jenom dva body. CFC doma nedokázalo porazit prakticky jistě sestupující Cesenu, oba týmy si připsaly bod za remízu 1:1...

Cesena je na posledním místě tabulky a sestup je v jejím případě už několik týdnů prakticky hotovou věcí. V Janově nezačala špatně, už v deváté minutě mířil z trestného kopu nad Guana, Freye pak zaměstnal Mutu, jehož střela ovšem postrádala razanci a někdejší spoluhráč rumunského útočníka z Fiorentiny tak neměl moc problémů.

Janovští s první šancí čekali až do třicáté minuty a málem se hned radovali - Biondini zkusil štěstí zpoza šestnáctky, jeho pokus tečoval Benalouane a míč nakonec skončil na tyči hostující branky.

Výkon Janova šel od tohoto momentu nahoru, nad střílel Palacio a ve 41. minutě se poprvé měnilo skóre. Sculli našel Rossiho, který obešel brankáře Antonioliho a následně přesně zakončil - 1:0.

V 53. minutě se Sculli dostal do pozice zakončujícího hráče a jeho pokus šel těsně vedle, gólem neskončila ani povedená rána Velosa. V Janově se zatím trápí Alberto Gilardino a platilo to i po jeho nepřesném hlavičkovém pokusu po centru Sculliho.

Domácí své šance neproměnili a nakonec je stihl trest. V obrovské šanci sice nejprve selhal Renella, jehož vychytal Frey, v 76. minutě se ovšem k míči uvnitř šestnáctky dostal Mutu a jeho přesná rána už skončila v síti - 1:1.

Závěrečná patnáctiminutovka přinesla snahu obou týmů o vítěznou branku a blíže byli domácí, Palacio ovšem těsně přestřelil.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SS Lazio 2:1

11.04.2012 20:45

Góly: 30. Simone Pepe, 82. Alessandro Del Piero - 45. Stefano Mauri

Juventus neponechal nic náhodě a v těžkém šlágru porazil Lazio 2:1. Hlavní postavou vítězství se stal "Božský Alex". Del Piero při svém sedmistém zápase vstřelil osm minut před koncem vítěznou branku na 2:1. Pro českého diváka byla důležitým momentem druhá minuta nastavení, Libor Kozák v ní uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Stará dáma vstoupila do utkání aktivně a Marchetti v brance Lazia se musel mít na pozoru už v 1. minutě, kdy Diakithé nakonec ukončil akci Juve za cenu rohového kopu. Hned vzápětí musel Marchetti boxovat těžký balón. Lazio bylo pod tlakem a ten přečkalo jen do 30. minuty. Ještě než se Pepe trefil do černého, spálil o minutu dříve velkou šanci, když nevyzrál úplně sám před brankou na skvělého Marchettiho. Pak už Pepe mohl slavit a zejména děkovat skvělému pasu Pirla. Pepe si míč ve vápně zpracoval na prsa a nůžkami poslal Juventus do důležitého vedení - 1:0 pro Juventus.

Svěřenci trenéra Conteho následně pořádně ožili a Lazio nevědělo, kde mu hlava stojí. Kulišárnu Vidala jen tak tak zlikvidoval vytížený Marchetti a skvěle zasáhl i proti jasné šanci Fabia Quagliarelly. Nebýt brankáře Lazia, vedl by Juventus už mnohem vyšším rozdílem. Ve 39. minutě přečkali hosté další velkou šanci, do Quagliarellovy střely vlétl na poslední chvíli Diakhité. Zdálo se, že Stará dáma si poločasové vedení v klidu uhlídá, jenže v nastaveném čase prvního poločasu zničehonic udeřil Stefano Mauri a bylo vyrovnáno. Scaloniho centr se mu snesl přesně na hlavu a Buffon mohl lovit míč ze sítě - 1:1.

Ve druhém poločase se vývoj hry nezměnil. Juventus nadále útočil a Lazio se jen bránilo. V 52. minutě se dostal do střelecké pozice Vučinič, ale těsně minul branku. Lazio se postupem času zkonsolidovalo a pečlivě bránilo. Přesto se nakonec rozhodující trefě neubránilo. V 73. minutě vyběhl na trávník Alessandro Del Piero a stalo se tak po 700. v kariéře. Netušil však ještě, že za devět minut oslaví toto jubileum tím nejlepším zpsůobem - vítěznou brankou. Del Piero se ujal volného přímého kopu a přesnou ranou poslal Juventus do vedení - 2:1 pro Juventus.

Lazio toho v zápase moc nepředvedlo a platilo to i o jeho závěru. Ve druhé minutě nastavení stvrdil nepovedený zápas Biancocelesti Libor Kozák. Na hřišti byl čtvrthodinu a přesto stihl získat dvě žluté karty a oslabit svůj tým. Pravdou však je, že vyloučení Kozáka už vliv na utkání nemělo.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - US Lecce 1:2

11.04.2012 20:45

Góly: 52. Gonzalo Bergessio - 88. Daniele Corvia, 90. David Di Michele

Nesmírně zajímavý výsledek se urodil na Sicílii, kde fotbalisté Lecce porazili místní Catanii. Po svěřence trenéra Serse Cosmiho jde o další bodový zisk, po kterém je už záchranná příčka na dosah. Lece přitom dokázalo otočit zápas až dvě minuty před koncem.

V prvním poločase předváděly oba celky velmi opatrnou hru. Pár šancí se sice naskytlo, ale ke změně skóre během prvního dějství nedošlo. Vůbec nejblíže byl k první brance Bergessio, jehož střelu zlikvidoval pohledným skokem Benassi.

Zápas nabral na tempu až ve druhém poločase. Krátce po změně stran vyrazil dalekonosnou ránu Benassi před hlavičkujícího Bergessia, jehož dorážka už skončila v síti. Catania doma vedla nad Lecce 1:0. Jeden z klíčových momentů nastal v 59. minutě, kdy po rohovém kopu trefil tyč Bellusci. Kdyby Bellusci proměnil, nejspíše by bylo po zápase. Takhle byl výsledek stále jen 1:0 a to v závěru umožnilo Lecce famózní obrat. Ještě než hosté vůbec vyrovnali, spálil jejich dosavadní největší šanci Di Michele, když z dobré pozice vůbec netrefil branku.

Závěr utkání zcela jasně patřil Lecce. Hosté vyvinuli velký tlak, který nakonec vyústil hned ve dvě branky. V 87. minutě orazítkoval tyč Delvecchio a hned za minutu vyrovnal na 1:1 Daniele Corvia. Celou akci ale svým průnikem založil Muriel a Corvia pouze zakončil. O další minutu později si domácí ještě více zkomplikovali utkání, golman Carrizo obdržel červenou kartu a Catania se v oslabení dlouho neubránila. Jelikož měla Catania dostřídáno, musel se postavit do branky Lodi. V 90. minutě překonal Lodiho Di Michele a Lecce mohlo slavit parádní vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Parma FC - Novara Calcio 2:0

11.04.2012 20:45

Góly: 27. Sebastian Giovinco, 40. Jonathan

Nováček z Novary nezvládl zápas v Parmě a po porážce 0:2 se téměř jistě může připravovat na Serii B. Domácí Parma si pochopitelně polepšila, ale stále nemá vyhráno a do konce soutěže jí ještě čeká spousta práce.

Zápas byl velice důležitý z hlediska záchranářských bojů. Pokud chtěla Novara živit naděje na udržení Serie A, musela v tomto utkání zvítězit. Parma si zase nemohla dovolit ztratit vzhledem k tomu, jak velký je rozdíl mezi ní a osmnáctým Lecce.

Utkání začalo přesně tak, jak se očekávalo. Parma útočila a Novara se bránila, nutno podotknout, že úspěšně. Ve 27. minutě se už poprvé měnilo skóre, akci po ose Modeste, Valdes, Giovinco zakončil posledně jmenovaný a Parma vedla 1:0.

Další branku vsítili Gialloblu na sklonku prvního poločasu. Mariga vyslal kolmicí do šance Floccariho, ten nesobčil a ještě vylepšil akci přihrávkou na lépe postaveného Jonathana - 2:0 pro Parmu. Tímto výsledkem skončil první poločas, ale rozhodnuto ještě nebylo.

Zvláště když měla Novara velkou šanci vrátit se zpět do zápasu. Sudí totiž nařídil v její prospěch pokutový kop, ale exekutor Rigoni jej neproměnil. Mirante směr střely vystihl a udržel Parmě vedení 2:0. Pro svěřence trenéra Tessera to znamenalo psychický blok. Parma si hlídala výsledek až do závěrečného hvizdu. V nastavení se sice Novara zmohla na tlak, ale střela Morimota nakonec neprošla přes hradbu těl. Nováček Serie A vyšel na Ennio Tardini střelecky naprázdno a po porážce už prakticky míří do Serie B.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Città di Palermo 0:0

11.04.2012 20:45

Góly: -

Především díky skvělému výkonu brankáře Viviana se Fiorentina nemohla radovat ze tří bodů a po bezgólové remíze si s Palermem body pouze dělí.

Fiorentina prožívá strašidelnou sezonu, jedno zklamání střídá druhé a ani návrat ztraceného syna Amauriho jí zatím nějak výrazně neprospívá. Brazilský útočník se v Juventusu neprosadil a tak byl poslán na hostování do konce sezony. Velmi výraznou měrou přispěl k nečekaným třem bodům proti Milánu, dnes sahal po stejném výsledku. Ten byl ale zmařen sudími, kteří jeho gól neuznali.

Delio Rossi nemohl pro dnešní večer počítat s Manuelem Vargasem, Camporesem, Rubenem Oliveirou a Perem Kröldrupem. Hosté z Palerma přijeli bez Balzarettiho, Migliaccia a Aguirregaraye. Bertolo, Hernandéz, Mantovani a Donati již připraveni byli. Překvapením jistě bylo nenasazení kapitána Miccoliho, který zůstal na lavičce náhradníků. Škoda, možná mohl být dalším italským kapitánem, který by dnes spasil svůj tým.

Nejprve se ke slovu dostal domácí Amauri, kterého skvěle vychytal Emiliano Viviano. Brankář Palerma měl dnes večer vůbec skvělou formu. Likvidoval veškeré šance Fialek s elegancí a přesností. Gólový účet si chtěl otevřít obránce Nastašič, ale i jeho akce byla zastavena.

Amauri a Pasqual zlobili obranu Palerma, jehož útok byl téměř neviditelný. Místo nich se zkoušel prosadit obránce Ezequiel Munoz, kterého skvěle našel Massimo Donati. Boruč byl ale na svém místě.

Abel Hernandéz o sobě dal vážně vědět později, když své skvělé sólo nakonec nedokázal zakončit přesnou střelou a pokračovalo se za nerozhodného stavu. Ten chtěl narušit Valon Behrami, ale jeho střelu skvěle zlikvidoval opět dobře chytající Viviano.

Deset minut před koncem se mohl radovat opět Amuari, když ve stejnou dobu porazil Milán v minulém kole. Také dnes to mohla být jeho závěrečná část hry s vítězným nádechem, ale jeho gól uznán nebyl. Navíc byl italský útočník napomenut žlutou kartou a vynechá příští zápas s Římem. Tedy zápas, který by měly Fialky vzhledem ke své tíživé situaci brát velmi vážně.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AC Siena 2:1

11.04.2012 20:45

Góly: 42. Diego Milito, 81. Diego Milito (pen.) - 6. Gaetano D'Agostino

Kouzlo Andrey Stramaccioniho nepřestává fungovat! Siena sice neznamená velkou hrozbu, ale při současné hře Interu a jeho postavení se i tato výhra počítá. Nerodila se ale snadno.

Toskánský celek dokonce od úvodu zápasu vedl. Inter ale dnes ukázal velkou sílu charakteru a při štěstí Diega Milita otočil nepříznivý výsledek. Tři body znamenají dotažení na šestou Neapol a reálnou možnost pohárů.

Proti Sieně nenastoupili Douglas, Sneijder a Castaignos. Cesar s Luciem už k dispozici byli, do základní sestavy se protlačil i mladík Ricky Alvaréz. Hosté nastoupili bez Angela a Calaia.

Jako první šla do vedení Siena a to už po šesti minutách! S míčem si neporozuměl Walter Samuel, o míč ho obral Gaetano D'Agostino. Destra s Brienzou se obrana Interu snažila zastavit, s D'Agostinem už tolik štěstí neměla a tak se mohli hosté naplno radovat - 1:0 pro Sienu.

Alvaréz střílel mimo, stejně tak do brány nemířila ani hlavička Diega Milita. Taktický zákrok musel k zastavení rozeběhnutého Mattii Destra použít Walter Samuel, který dnes neprožil úplně perfektní zápas. O chvíli později se mohl Inter radovat z gólu, ten mu ale pro ofsajdové postavení nebyl uznán a Cambiasso se tak radoval jen krátkou chvíli.

Diego Milito nejprve neprostřelil ve velké šanci brankáře Pegola, na druhé straně se dobrou akcí prezentoval Franco Brienza, který ale volil samostatné zakončení namísto nahrávky na mladého Destra. Jeho akci zastavil Walter Samuel, ale při zákroku se zranil a byl vystřídán Nagatomem. Ještě v rámci prvního poločasu se ale Interu podařilo vyrovnat. Obránce Pesoli odvracel míč po rohovém kopu tak nešťastně, že jeho nechtěná asistence způsobila gól Diega Milita. Ten byl ve správnou chvíli na správném místě a překonal bezmocného Pegola - 1:1.

Pegolovu pozornost zaměstnávali hráči Interu i po přestávce, aktivní byli zejména Milito s Alvarézem. Po nich se na straně Interu Nerazzurri neprosadil Mauro Zárate, na druhé straně hrozil Mattia Destro.

Deset minut před koncem dokázal Diego Milito svou druhou brankou v utkání otočit vývoj zápasu ve prospěch svého týmu. Po faulu na pronikajícího Nagatoma se rozhodčí Romeo rozhodl pro rozeznění své píšťalky ve prospěch Interu a Milito s neomylnou přesností nabízenou šanci proměnil - 2:1. Tento výsledek neunesl brankář Pegolo a byl za své chování vyloučen. To ale jakoby stimulovalo radost celého realizačního týmu vítězné strany. Inter se pomalu probouzí.

Více informací k zápasu

AS Řím - Udinese Calcio 3:1

11.04.2012 20:45

Góly: 8. Daniel Osvaldo, 86. Francesco Totti, 90. Marquinho - 43. Gelson Fernandes

Gól Francesca Tottiho nakonec patřil k těm rozhodujícím. Legenda Římanů se prosadila v nouzi nejvyšší, jen pár chvil poté, co mnohem dál udělal Alex Del Piero. Udinese dnes nestačilo na domácí.

Dnešní duel mezi domácím AS a Udinese měl vcelku jasného favorita. Giallorossi se dívali na svého soupeře už mnoho kol, Udinese se daří a minulé kolo skončilo pro AS velkou potupou, když prohrálo 2:4. O to snadnější úloha čekala hráče Udinese. Ti ale postrádali několik klíčových postav své základní jedenáctky, což se na výsledku také podepsalo. Největším překvapením bylo posunutí Daniela De Rossiho do středu obrany, kde odvádí ve velkých zápasech klíčové souboje a výborné výkony.

AS se muselo obejít bez Cassettiho, Burdissa, Juana, Boriniho a Greca. Hosté přijeli bez Mauricia Isly, Dušana Basty, Badua, Benatii a Floro Florese.

AS se dostalo do vedení již po osmi minutách. Taddeiovu přihrávku mezi tři obránce a do běhu Osvalda využil útočník Giallorossi perfektně a nadvakrát překonal Samira Handanoviče - 1:0 pro domácí.

Velkou šanci poté nevyužil Marquinho, jenž mohl možná nahrávat na volnějšího Osvalda, místo toho se ale rozhodl pro samostatný postup. Další gól mohl přidat Erik Lamela, ale skvěle zasáhl Pasquale. Kolmé přihrávky v podobě "české" uličky byly dnes večer velkou zbraní AS, na kterou nemělo Udinese vždy odpověď.

Stejně se ale hostům podařilo ještě do přestávky srovnat stav utkání. Di Nataleho nahrávku proměnil v důležitý gól záložník Gelson Fernandes a do kabin tak oba celky odcházely za nerozhodného stavu.

Di Natale se dnes snažil svůj tým posunout k výhře, nebylo mu ale přáno. Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Francesco Totti, jeho čas měl ale teprve přijít. Ani Pablo Osvaldo se po jeho nahrávce neprosadil. Na bránu Samira Handanoviče se valil další útok, ten měl jméno Lamela. Argentinská hvězdička předvedla skvělé sólo, ale míč za zády brankáře Handanoviče nakonec neskončil. Po Bojanově centru si obrana hostí málem vstřelila vlastní gól.

Když do konce zbývaly pouhé čtyři minuty, domácí udeřili. A zachráncem je pro dnešní večer opět kapitán Totti. Chytrá nahrávka na Osvalda znamenala nebezpečí, argentinský útočník si rychlými pohyby obhodil brankáře Handanoviče a poslal míč před bránu. Tam si na něj počkal Totti a i přes snahu obránce Danila míč síť rozvlnil - 2:1!

A nebylo to vše, o další dvě minuty později se po rychlém sólu Bojana Krkiče AS znovu radovalo. Skvělý centr přesně na hlavu naskakujícího Marquinha znamenal definitivní pojistku na výsledek, který udělal Enriquemu i všem příznivcům AS velkou radost. Navíc drží tým z hlavního města ve hře o poháry.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AC Milán 0:1

10.04.2012 20:45

Góly: 9. Sulley Muntari

Minimálně do středečního večera se ujal vedení v tabulce opět AC Milán. Svěřenci trenéra Allegriho vyhráli nejtěsnějším rozdílem na hřišti Chieva, když se o jedinou branku utkání postaral Ghaňan Sulley Muntari.

Zápas se pro AC Milán začal vyvíjet tím nejlepším způsobem. Po osmi minutách napřáhl za pokutovým územím Sulley Muntari a Sorrentino na jeho přesně umístěnou střelu k tyči nedosáhl - 1:0 pro AC Milán. Chievo se ale nenechalo zatáhnout jen do defenzívy, ve 26. minutě se mu podařilo vstřelit vyrovnávací branku, ale Alberto Paloschi stál v ofsajdu a gól tedy nebyl uznán. O dvě minuty později měli domácí další tutovku, Théreau se po přihrávce Paloschiho ocitl za hostující obranou, ale Abbiati skvělým zákrokem Milán podržel.

Také Milán si dokázal vypracovat obrovskou příležitost. Robinho prokličkoval pokutovým územím, ale následně zamířil jen těsně mimo. Další důležitý okamžik přinesla také první minuta nastaveného času prvního poločasu. Paloschi našel ve vápně Rigoniho a ten z hranice pokutového území netrefil branku. Chievo muselo na konci zápasu zahazování šanci pořádně mrzet.

AC si koledovalo i po změně stran, Pellissierovo pohotovou ránu bravurně vyrazil Abbiati a o chvíli později Pellissier branku Milána přestřelil. Hosté drželi těsný náskok a čtvrt hodiny před koncem mohli zasadit soupeři smrtící ránu. Ibrahimovičova technická rána skončila těsně mimo. V 81. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, Nesta totiž zahrával ve vápně rukou, ale sudí již dříve pískal ofsajd jednoho z domácích. Chievo nedokázalo vyrovnat ani v šestiminutovém nastaveném čase a Milánu podlehlo 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC321814053:1868
2.AC Milán32207562:2667
3.SS Lazio321661048:4054
4.Udinese Calcio32149944:3251
5.AS Řím321551252:4250
6.SSC Neapol321212856:4148
7.Inter Milán321461247:4548
8.Calcio Catania321013942:4343
9.Chievo Verona321191230:4042
10.Atalanta BC321113837:3440
11.Città di Palermo321171444:4940
12.Bologna FC3210101233:3840
13.AC Siena321091337:3439
14.Cagliari Calcio329111233:3938
15.Parma FC329111241:5038
16.ACF Fiorentina329101332:3837
17.Janov CFC32991443:5836
18.US Lecce328101437:4834
19.Novara Calcio325101727:5425
20.AC Cesena32491919:4821
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (325)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele