Serie A - souhrn 30. kola

30.03.2013, 16:58, aktualizováno 30.03.2013, 22:57
Komentáře a souhrny
Juventus si odváží výhru 2:1 ze hřiště Interu Milán a znovu si pojistil vedení v tabulce. Fiorentina prohrála v Cagliari a AS Řím neuspělo v Palermu, Lazio naopak otočilo zápas s Catanií, Neapol s Turínem a Milán porazil Chievo...

Turín FC - SSC Neapol 3:5

30.03.2013 21:00

Góly: 30. Barreto, 74. Jonathas (pen.), 78. Riccardo Meggiorini - 10. Blerim Džemaili, 47. Blerim Džemaili, 80. Blerim Džemaili, 84. Edinson Cavani, 90. Edinson Cavani

Fotbalová lahůdka byla k vidění v Turíně! Domácí Granata sice zápas s Neapolí nezvládla, ale divákům na stadionu se fotbal musel líbit. Celkem osm branek mluví za vše. Neapol divokou výhrou 5:3 uhájila druhé místo před milánským AC. Hattrickem se blýskl Blerim Džemaili.

Na úvodní trefu zápasu se čekalo jen deset minut. Po rohovém kopu se míč snesl na kopačky Džemailiho, který ranou z voleje krásně překonal domácího brankáře Gilleta - 1:0 pro Neapol. Domácí odpověděli za dvacet minut. Po závaru před hostující svatyní se z dorážky radoval Barreto a bylo srovnáno 1:1. Neapol si mohla ještě v prvním poločase vzít vedení zpátky, jenže nařízenou penaltu po faulu na Maggia trestuhodně neproměnil Marek Hamšík.

Rozhodně se hrál dobrý fotbal, ale to nejlepší teprve mělo přijít. S druhým poločasem se totiž roztrhl pytel s góly. Už ve 47. minutě zakombinovali Hamšík a Džemaili a právě druhý jmenovaný překonal po druhé v zápase Gilleta - 2:1 pro Neapol. O pár minut později střílel těsně vedle Insigne, ale další branka padla až čtvrthodiny před koncem. Edinson Cavani zahrál ve vápně rukou a sudí nařídil penaltu i na druhé straně. Na rozdíl od Hamšíka jí domácí Jonathas proměnil a začínalo se znovu od začátku.

Deset minut před koncem zápasu se pak začaly dít neuvěřitelné věci. Riccardo Meggiorini obešel náhradního brankáře Rosatiho a Turínští měli vítězství na dosah - vedli 3:2. Jenže další fázi zápasu vůbec nezvládli a zcela propadli v defenzívě. Hned za minutu totiž znovu srovnal krok Blerim Džemaili, který krásně trefil z první Zuňigovu přihrávku, a krátce po něm předvedl parádní volný přímý kop Cavani. Neapol tak znovu vedla a vedení už nepustila. V nastaveném čase ještě vstřelil pátou branku Azzurri Cavani a o vítězi klání už bylo jasno. Neapol ve strhujícím finiši přestřílela Turín 5:3 a ubránila druhé místo před milánským AC.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AC Milán 0:1

30.03.2013 18:30

Góly: 25. Riccardo Montolivo

Fotbalisté AC Milán vyhráli i na hřišti Chieva a upevnili si třetí pozici, na které nyní mají náskok šesti bodů. Jedinou trefu Milána zařídil už v prvním poločase Riccardo Montolivo. Chievo se na vyrovnání nezmohlo, v závěru navíc přišlo o vyloučeného Daria Dainelliho.

AC Milán má s Chievem hodně kladnou bilanci a i v tomto zápase nakonec uspěl slavnější milánský celek. Úvodní a zároveň jedinou trefu utkání obstaral ve 25 minutě Riccardo Montolivo. Vše odstartovalo volným přímým kopem Balotelliho, který Montolivo dorazil do branky - 1:0 pro AC Milán. Hosté byli i nadále při chuti, ale další branku se jim v prvním poločase vstřelit nepodařilo.

Ve druhém dějství se obraz hry příliš nezměnil. Milán byl lepší, ale další branku ne a ne přidat. V 63. minutě zlikvidoval tvrdou Balotelliho ránu Puggioni a hned o chvíli později zazdil další stoprocentní příležitost Brazilec Robinho. Svojí příležitost si vypracovalo i Chievo, jmenovitě Luciano, jenže nedal. Fly Donkeys potřebovali útočit, jenže vše z jejich pohledu zkomplikovalo vyloučení Daria Dainelliho. I přes početní nevýhodu si Chievo dokázalo vytvořit šanci na vyrovnání. Vše pak ale ztroskotalo na Dramém.

Chievo doma opět nenašlo recept na milánskou defenzívu a i z tohoto utkání odchází poraženo. Hrdinou hubeného vítězství se nakonec stal autor jediné branky Riccardo Montolivo.

Více informací k zápasu

Parma FC - Delfino Pescara 3:0

30.03.2013 15:00

Góly: 18. Yohan Benalouane, 52. Gabriel Paletta, 65. Amauri

Jednoznačný herní projev a zasloužené vítězství si dnes připisují hráči Parmy. O tři branky se podělili Yohan Benalouane, na něj navázal Gabriel Paletta a skóre zápasu uzavřel aktivní Amauri.

První gól mohl padnout již po třech minutách hry, kdy se do první vážnější akce dostal domácí útočník Amauri. Po centru se ale vysoký italo-brazilský útočník neprosadil a hlavičkoval těsně vedle brány. A podruhé Amauri. Také tentokrát vysoký míč opět našel hlavu hrotového útočníka, ale brankář Pelizzoli se zaskvěl brilantním zákrokem.

Do střelecké listiny se pokusil zapsat i útočník Sansone, ale ve dvou šancích jej brankář Pelizzoli konečky prstů vychytal. Zkušený brankář byl neustále v permanenci, likvidovat musel další nebezpečnou ránu Amauriho. Za svou aktivitu byli hráč Ducali odměněni hned vzápětí, když si na centr Řeka Ninise naběhl Yohan Benalouane a poslal domácí celek do vedení!

Bleskový útok domácích se snažil centr v další branku přeměnit Jonathan Biabiany, ale těsně minul Pelizzoliho bránu. Obrana Pescary dnes asi měla volný den, protože na bránu Ivana Pelizzoliho se řítil jeden útok za druhým. Další z nich mohl proměnit Sotiris Ninis, ale pálil jen do dobře připraveného veterána.

Do konce druhé půle se Pescara ubránila, to jí al k zisku bodů nijak nepomáhalo. Delfínům nešel ani útok, takže se po první půli díky brzkému gólu radovali domácí svěřenci trenéra Roberta Donadoniho.

Hned v začátcích druhého poločasu se k zakončení protlačil opět Amauri, kterého hledaly snad veškeré vysoké míče spoluhráčů. Také tentokrát se proti němu zaskvěl brankář Ivan Pelizzoli. Standardní situace Parmě dnes vyšly na výbornou, po Ninisově rohovém kopu se do vzduchu vyšrouboval Gabriel Paletta a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Gabriel Paletta byl při chuti a rád by přidal ještě další trefu. Ale po hodině hry hlavičkoval nad Pelizzoliho bránu. Nemohoucnost nováčka z Pescary dotvrdil šťastný střelec Amauri, kterého parádní nahrávkou oslovil Marco Marchionni. Amauri se v samostatné úniku nemýlil a stanovil průběžný výsledek na 3:0.

A protože se do konce zápasu již ani jeden z týmů neprosadil, Donadoniho svěřenci se mohou těšit z důležitého vítězství. Tři body jim vynáší desátou příčku, nováček z Pescary pokračuje v mizérii a je poslední.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 2:1

30.03.2013 15:00

Góly: 11. Mauricio Pinilla, 39. Mauricio Pinilla (pen.) - 73. Juan Cuadrado

Hosté z Florencie nakonec odjíždějí z Cagliari bez bodů, navíc se zraněným Stevanem Jovetičem. Černohorský útočník musel hřiště opustit už po půlhodině hry. Cagliari naopak sehrálo velmi dobré utkání a užívá si střed tabulky.

Svěřenci trenéra Montelly se tlačí do pohárů a zatím se jejich snaha jeví jako úspěšná. Dařilo se jí i v Janově, kde si poradila s místním CFC v poměru 3:2. Ani dnes ji nečekalsnadný zápas. Trenér Vincenzo Montella staví na osobě Stevana Jovetiče a černohorský forvard zaujal své místo i dnes. Byl podporován dvojicí rychlých krajních křídel - Cuadrada s Ljajičem.

Fiorentina byla sice favoritem tohoto klání, ale jako první mohli udeřit domácí. Na centr ze strany si parádně naskočil Marco Sau a kupodivu poslal míč jen těsně vedle brány! Cagliari ale nenechalo Fiorentinu hrát a za svou aktivitu bylo odměněno. Obrana Fialek si včas neporadila s pronikajícím Mauriciem Pinillou, který si po zpracování nechal míč pro sebe a dobře udělal - na jeho tvrdou ránu byl Viviano krátký - 1:0.

Ke střele se dostala i černohorská hvězda, Stevan Jovetič ale našel nepříliš přesným projektilem jen rukavice brankáře Agazziho. To bylo také vše, co mladý útočník dnes odpoledne předvedl, naneštěstí musel být po půlhodině střídán. Jeho místo zaujal mladík Larrondo.

Fialkám se dnes zkrátka nevedlo a bez Jovetiče byl jejich odpor trochu bezzubý. Frustraci Montellova týmu ještě umocnila situace z konce poločasu. Agilní Marco Sau se nedal oddělit od míče jinak než faulem. A jelikož se to odehrálo v pokutovém území, následovala žlutá karta pro Cuadrada a pokutový kop pro Cagliari. K jeho exekuci se postavil úspěšný střelec první branky a ťal podruhé.

Trenér Montella na nepříznivý vývoj reagoval tím nejvhodnějším možným způsobem - nasazením Luky Toniho. To byla ale nadlouho jediná zajímavější akce, protože bez Stevana Jovetiče zdála se být Viola poněkud bezradná. A Cagliari se dnes prezentovalo velmi sehranou obrannou řadou.

Fiorentina reagovala jen nevýraznou střelou Alberta Aquilaniho, pro kterou brankář Pelizzoli nenašel sebemenší pochopení a bez problémů ji lapil. Prim ale hráli domácí. Sardinský celek mohl ke třem bodům posunout Marco Sau a následně střídající Victor Ibarbo, ani jeden z nich ale svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal.

A tak trestala Viola. Tlak Fiorentiny nabral reálné kontury díky střele Juana Cuadrada, kterou zastavila až síť za zády brankáře Agazziho - naděje pro Montellův tým stále ještě žila.

Ani tříminutové nastavení, které sudí Orsato vymyslel, ale nepomohlo týmu z renesančního města k bodům. Hvězdou utkání se stal Mauricio Pinilla, který se trefil dvakrát. Fialky sice stačily snížit zásluhou Juana Cuadrada, ale to bylo z jejich strany vše, a tak se jim Liga mistrů vzdaluje.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Calcio Catania 2:1

30.03.2013 15:00

Góly: 79. Nicola Legrottaglie (vl.), 81. Antonio Candreva (pen.) - 50. Mariano Izco

Lazio doma porazilo Catanii 2:1, ale výsledek se z jeho pohledu nerodil vůbec lehce. Svěřenci Vladimira Petkoviče ve druhém poločase prohrávali, ale nakonec díky slepeným brankám výsledek otočili.

První poločas nebyl divácky zrovna atraktivní. Lazio mělo více ze hry, ale nedokázalo si vytvořit pořádnou brankovou příležitost. Catania pozorně bránila a v prvním poločase mohla být se svým výkonem spokojena.

Navíc hosté hosté dokázali na začátku druhého poločasu udeřit a dostat Lazio do nezáviděníhodné pozice. Mariano Izco vyslal na branku Lazia vůbec první střelu a míč trefil parádně! Marchetti neměl nárok a Catania šokovala Olympisjký stadion, vedla překvapivě 1:0. Elefantini nadále dobře bránili a vypadalo to, že Lazio na pozornou defenzívu hostů nenajde recept. V 63. minutě vyběhl na trávník i Libor Kozák a hra Biancocelesti se přeci jenom trochu rozhýbala.

Lazio potřebovalo bodovat, aby se udrželo ve hře o evropské poháry a nakonec se mu to podařilo. V 79. minutě si ve snaze odvrátit centr vstřelil vlastní gól Nicola Legrottaglie a bylo to 1:1. Lazio navíc hned za další dvě minuty skóre dokonale otočilo! Po nařízené penaltě se nekompromisně trefil Antonio Candreva a najednou to byla Catania, která musela útočit.

Domácí ale žádný další zvrat nedovolili a Catanii nakonec s trochou štěstí udolali 2:1, čímž zůstávají ve hře o evropské poháry.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 0:0

30.03.2013 15:00

Góly: -

Žádnou branku neviděli diváci v Bergamu, kde hrály smírně Atalanta a Sampdoria. Rozhodně se ale nehrál špatný fotbal, k vidění byla spousta šancí a také červená karta pro Stefana Lucchiniho.

Atalanta mohla vstoupit do zápasu dobře, kdyby už v páté minutě proměnil velkou šanci Bonaventura. Skvěle však zasáhl brankář Romero a udržel čistý štít. Činit se musel také Consigli, jehož po půlhodině hry prověřil Krstičič. Dalekonosná rána mu nezpůsobila vážnější potíže. A těsně před koncem prvního poločasu na sebe upozornili zase domácí, když Raimondi našel hlavu Denise a jeho hlavičku Romero vytěsnil.

Úvod druhého dějství byl z obou stran opatrný a hra se spíše kouskovala. Až v 80. minutě byl opět k vidění moment, který stojí za zmínku. Stefano Lucchini totiž uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Atalanta tak dohrávala o deseti a čekaly jí krušné závěrečné minuty.

V 84. minutě byl blízko vedoucího gólu Icardi a jen těsně minul Consigliho tyčku. A dvě minuty před koncem neskončila v síti Obiangova rána. To byla další velká příležitost, která zůstala nevyužita. Sampdoria se v závěru tlačila do koncovky a chtěla utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale už to nestihla. Zápas skončil nerozhodně 0:0.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - AS Řím 2:0

30.03.2013 15:00

Góly: 21. Josip Iličić, 35. Fabrizio Miccoli

Takový zápas možná čekal málokdo, přesto se stal skutečností. Palermu reálně hrozil sestup, AS bylo jasným favoritem. Po devadesáti minutách se ale díky gólům Iličiče a Miccoliho raduje právě ostrovní celek. Giallorossi tak musí sen o pohárových příčkách opět odložit.

Kouzlo trenéra Andreazzoliho trvalo dlouho, za což mohl styl naprosto odlišný od ‚zemanovské‘ éry. S novým trenérem stavělo AS především na pečlivé defenzívě s trojicí stoperů, osobě Daniele De Rossiho a v útoku dostával nejvíce prostoru kapitán Francesco Totti. Ten nastoupil i dnes, podporován netradiční dvojicí Florenzi - Perrotta. Zdraví do hry nepustilo Marquinhose, do nominovaných se znovu vrátil útočník Mattia Destro.

Oba celky začaly pěkně od podlahy, jak se na utkání s horkokrevnými sicilskými hráči sluší. Přesto se jako první drali do zakončení domácí Giallorossi. Po rohovém kopu se rozhodl zakončit Leandro Castán, ale po hlavičce spíše zakrýval hlavu do dlaní.

Palermo se nenechalo v aktivitě nijak zahanbit a po minutě málem slavil Fabrizio Miccoli, kterému na poslední chvíli vypíchl míč Nicolas Burdisso. Nebýt vracejícího se Argentince, Stekelenburg by pravděpodobně kapituloval. Sotva uběhlo pár momentů, duel Miccoli vs. Stekelenburg pokračoval. Tentokrát se mezi oba aktéry postavilo dokonce břevno!

V nedávném rozhovoru prozradil římský sportovní ředitel jméno hráče, který je podle něj z Palerma nejnebezpečnější - Josip Iličič. Možná si toto interview přečetl, protože o sobě dal velmi důrazně vědět. Ofenzivně laděný záložník si pohrál s Burdissem a chladnokrevně překonal brankáře Stekelenburga - první změna skóre ve prospěch podceňovaného Palerma.

Do zajímavé pozice se dostal i úřadující král Říma, Francesco Totti. Na jeho pokus ale Sorrentino zareagoval výborně a založil akci, která skončila pro Vlky tragicky - jak se to dělá, ukázal kapitán na druhé straně. Fabrizio Miccoli dostal od římské obrany prostor a ten využil bezezbytku - 2:0.

Římané znali důležitost tohoto klání a jejich šance na bodový zisk přišel do druhé půle posilnit nejen Pablo Osvaldo, ale také Miralem Pjanič. Změna byla hned znát - po Lamelově nepřesném přímém kopu se zastřeloval právě italo-argentinský útočník Osvaldo. Reprezentačnímu útočníkovi role na hrotu útoku svědčila a trenérovi chtěl splatit důvěru vstřeleným gólem. Dlouho se ale zastřeloval, i když na něj mířilo mnoho centrů.

Deset minut před koncem utkání již bylo mnoha příznivcům AS jasné, že s pohárovými příčkami se budou muset zase na chvíli rozloučit, protože na motivované Palermo dnes jejich hráči mít nebudou. Naopak sicilský celek vykřesal naději o setrvání v Serii A. Přesto se Giallorossi ještě pokusili o zdramatizování, když se na bránu s míčem u nohy řítil Pablo Osvaldo. Jeho technicky zamýšlený pokus ale Sorrentino zkušeně vyrazil na rohový kop. A to bylo vlastně vše, co hosté vymysleli. Po právu tak odcházejí se svěšenými hlavami, naopak Palermo se raduje z nečekaného vítězství.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Juventus FC 1:2

30.03.2013 15:00

Góly: 54. Rodrigo Palacio - 3. Fabio Quagliarella, 60. Alessandro Matri

Na rychlou trefu Fabia Quagliarelly sice milánský Inter ještě zareagovat dokázal díky brance Rodriga Palacia, na druhý gól Staré dámy již nikoli. Napínavé utkání rozhodl půlhodinu před koncem Alessandro Matri a poslal Juventus do trháku.

Derby d’Italia je vždy velmi lákavou příležitostí k emotivním a atraktivním zápasům a nejinak tomu bylo dnes. Domácí prostředí chtěl Inter využít, protože má co dokazovat. V Serii A se mu nedaří tak, jak bývalo donedávna zvykem, což rozdmýchalo zvěsti o konci trenéra Stramaccioniho. Stará dáma oproti svému dnešnímu soupeři zvládá úlohu favorita na téměř výbornou známku a s jistotou kráčí pro další Scudetto.

Utkání na San Siru ale neprobíhalo nijak staticky a vůbec se od začátku nevyvíjelo podle představ Stramaccioniho týmu. Už ve třetí minutě po rychlé kombinaci totiž milánský dóm poprvé oněměl. Na hranici pokutového území totiž odražený balon sebral Fabio Quagliarella a nádhernou ranou nedal brankáři Handanovičovi nejmenší šanci - již po třech minutách lídr tabulky poprvé ukázal svou sílu.

Domácí tribuny nebyly s výsledkem vůbec spokojeny a dávaly to hlasitě najevo. A tak se probudili i jejich miláčci - Cassanův centr na zadní tyč našel nabíhajícího Pereiru, který nahrával Rodrigu Palaciovi. Zakončovatel s typickým copánkem se snažil rychle zakončit, brankář Buffon ale předvedl reflexy ještě rychlejší a míč vyrazil!

Jinak to byla opět Stará dáma, která se těšila aktivitě. Po Marchisiově chytré nahrávce do běhu prokázal sprinterské kvality střelec první branky, jeho další střela již ale mezi tři tyče nezamířila. Skvělé běžecké schopnosti předvedl i stoper Andrea Barzagli, zkušený obránce si pohrál s Kovačičem i Cassanem, na Chivua byl již ale krátký.

Na rohový kop nejvýše vyskočil Walter Samuel, tentokrát ale míč poslal nad bránu Gianluigiho Buffona. Co naplat, že se Nerazzurri dařilo držet míč na svých kopačkách, když vedoucím týmem byl soupeř? Stará dáma využívala nepřesnosti v podání domácího týmu a hrozila z nebezpečných kontrů. V podobném trendu se odehrál také zbytek první půle. Nic na tom nezměnil ani zajímavý pokus Palacia po spolupráci s Cassanem, zasáhl opět dobře postavený Buffon.

Do druhého poločasu přivedl sudí oba tábory v nezměněných sestavách, jako první se mohla radovat ta hostující. Svěřence Antonia Conteho málem poslal do dvoubrankového vedení Fabio Quagliarella, po centru Pirla ale mířil těsně vedle tyče.

Inter se díky této akci alespoň trochu probral a větší tempo na sebe nenechalo dlouho čekat. Juventus situaci nepohlídal ideálně a byl donucen kapitulovat. A to především díky vytrvalosti Javiera Zanettiho, který s míčem u nohy proběhl k blízkosti Buffonovy brány, navázal tím dva protihráče na sebe a ještě navrch nahrál volnému Palaciovi. Ten už si se zbytkem poradil a zakončil přes bezmocného Buffona - naděje pro Stramaccioniho ožila.

Dlouho se ani jeden z týmů nedokázal přesně prosadit, drama popostrčil do další fáze až Alessandro Matri. Italský dlouhán těžil z bojovnosti i přesnosti spoluhráče Quagliarelly a na přední tyči propálil bezmocného Samira Handanoviče - 2:1 pro Bianconeri!

O té doby tempo utkání překvapivě opadlo a hra byla rozkouskována několikanásobným střídáním. Juventus kontroloval výsledek, Inter se nezmohl na větší odpor a vyrovnání. Po devadesáti minutách tak bude slavit celek Antonia Conteho, který upevňuje své postavení lídra. Inter Milán je zatím sedmý, má ale zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 0:0

30.03.2013 15:00

Góly: -

Bezbrankový výsledek byl k vidění na Stadio Friuli. Udinese nedokázalo přehrát Boloňu a celkový zisk jednoho bodu je spíše ztrátou. Boloňa může být s výsledkem spokojena, výrazně jí podržel brankář Curci, jenž Di Natalemu vychytal pokutový kop.

Dlouho se v prvním poločase nic nedělo, až jeho závěr zvedl diváky ze sedadel. Krásnou střelu vyprodukoval Gabriel Silva a Boloňu zachránilo břevno! Po hříchu to byla jediná šance prvního dějství a ani ve druhém poločase toho nebylo moc k vidění. Vůbec největší šance zápasu přišla v 64. minutě a mělo jí Udinese. Domácí měli k dispozici pokutový kop, ale velezkušený Di Natale ho neproměnil! Curci směr jeho střely vystihl a výrazně tím podržel svůj tým. Klíčový moment zápasu tak Udinese nezvládlo a později toho muselo litovat.

Závěr utkání byl ve znamení přerušování a žádný z týmů si už žádnou příležitost nevypracoval. Rozuzlení zápasu se nekonalo ani ve tříminutovém nastaveném času.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Siena 2:2

30.03.2013 15:00

Góly: 6. Marco Borriello, 71. Boško Janković - 44. Innocent Emeghara, 52. Alessandro Rosina (pen.)

Napínavé utkání nakonec vítěze nepřineslo, domácí se sice ujali vedení, ovšem nakonec ještě museli dotahovat a výsledná remíza 2:2 je tak z obou pohledů zřejmě zaslouženým vyústěním. Janov má na ACS nadále bodový náskok.

Silný nárazový vítr a mohutné dešťové kapky, přesně takové prostředí bylo svědkem vyloženě záchranářské bitvy na stadionu Luigi Ferrarise. Grifové zbytečně neváhali a záhy se dokonce ujali vedení, když volný přímý kop, za nemalé pomoci tečujícího Paciho, proměnil ve vedoucí zásah Borriello - 1:0. Neúspěšně se snažil přidat pojistku nejprve Kucka a potom neuspěl rovněž Antonelli!

Hostující strana o sobě dala vědět zásluhou Sestua, ten však na Freye recept nenašel. Nadále však byla k vidění převaha Janova, kterou mohl po spolupráci s Borriellem zužitkovat Janković, ale o kousek vymezený prostor minul! Těsně před odchodem do kabin se potom začínalo od nuly: Paci sice nejprve z rohu neuspěl, následně se však kulatý nesmysl ocitl u Emeghary, jenž využil podklouznutí Freye - 1:1.

Krátce po nástupu do druhé půle se hostující ekipa dožadovala po souboji Sestua s Morettim pokutového kopu, ovšem sudí Rocchi na něco podobného nereflektoval! Zanedlouho si ovšem při souboji s hostujícím středopolařem pomohl ve vápně rukou Bovo a nyní už se penalta zapískat skutečně musela. Rosina zkušeně do protipohybu otočil na 1:2! Diváci opět vedení dlouho neviděli, střídající Immobile oslovil Jakoviče a věčný srbský marod čtvrtým ligovým zásahem vyrovnal na 2:2. A ten samý hráč měl i další možnost, hlavou ovšem na Pegola nevyzrál! Ângelova ruka se poté správně nepískala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC30215459:1968
2.SSC Neapol30178555:2959
3.AC Milán30176753:3257
4.ACF Fiorentina30156954:3751
5.SS Lazio301551039:3650
6.AS Řím301451160:5147
7.Inter Milán291451045:3947
8.Calcio Catania301361140:3845
9.Udinese Calcio301012838:3842
10.Parma FC301081239:3938
11.Cagliari Calcio301081237:4938
12.UC Sampdoria291071235:3336
13.Bologna FC301061439:3836
14.Turín FC308121037:4135
15.Chievo Verona301051531:4535
16.Atalanta Bergamo301061430:4234
17.Janov CFC30691531:4727
18.AC Siena30881431:4226
19.Città di Palermo304121425:4324
20.Delfino Pescara30632121:6121
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
M11

stastna vyhra.. skoda toho zaveru..

!!! FORZA JUVENTUS !!!

Reagovat
DelPiero137

Dufam ze proti Bayernu budu stoperi bez chyb.

Reagovat
madridcan

Juventus neskutocna suverenita. Titul je v spravnych rukach. Teraz pekne zabojovat s Bayernom, potom vyzametat PSG alebo Dortmund a finale snov Juventus-Real Madrid

Reagovat
The Krupy

Kiež by si mal pravdu

Reagovat
sinter

suverenita?

Reagovat
madridcan

Dava si tu ligu s prehladom

Reagovat
sinter

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo sa musi zachraniť !!!!!!!!

Reagovat
Lubinterista

Z našeho pohledu patřil dnešní výkon k těm lepším, přesto...

... gratulace Juventusu.

Reagovat
brenk

objektívne by zápasu viac slušala remíza som však trošku sklamaný z tých prasačin (a to nemyslím len Cambiassa), každopádne futbalovo dobrý výkon a zaujímavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Životni vyhra pro Palermo, snad ještě Miccoli makne a zachrani to na ukor Janova.

Reagovat
lnterista

tak podle toho co jsem videl tak zaslouzena remiza ...jinak gratulace Juve. Hrali s prehledem a v klidu..nam chybi kvalita. Cuchu to hodne nedal no ale ta frustrace musi byt velka. Nechapu proc nehral od zacatku

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude Gio v pořádku odcházel po svojich tak snad ok.Proti Bavorom musí hrát.Dneska jsme to sledoval bez nervů které si šetřím na uterý.

Reagovat
Yanek

Výborně Cagliari! Dnes se musí vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Torino

Reagovat
Yanek

a Pinilla je frajer.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Juchů Lazio

Reagovat
Pettirosso

Cambiasso je čurák všech čuráků!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne větší jak Chiellini

Reagovat
The Krupy

Reagovat
lnterista

podelal to nemam pro nej omluvu ale zase neprehanej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

navic jeho prvni cervena v Interu

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Kdyz sem videl ten Sebuv proslaplej kotnik, tak me napadali i horsi slova, ale udajne se pak prisel omluvit do kabiny..nicmene od neho bych tuhle prasarnu proste necekal

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrat, to se stane. Cambiasso neni zadnej zmrd, takže bych to neprehanel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

nebreč.

Reagovat
Pipo123

Kto povedal že Lazio odpadlo ?

Reagovat
smazaný uživatel

S Kozakovym pricinenim nie

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ztratí i AC a Neapol.

Reagovat
The Krupy
Reagovat
cristiano.K.

sice jsem byl nasranej,že nedávají na digi PL,ale byl to hodně kvalitní zápas.Akorát mě prostě irituje ta rozkouskovanost, kdy za posledních 10.minut bylo asi 15 faulů.Zaujal mě Kovačič,hraje pořád dobře?

Cambiasso je idiot, to nemá cenu komentovat,už předtím než vstoupil na hřiště se tak choval. Snad bude Giovinco v pořádku.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Juve si to zasloužil. Diletanství obrany Interu při druhem gólu bylo neuvěřitelný, to si můžou dovolit kdyz hraji s kámošema na plácku, ne v takovem zápase.

Zaujal mě Kovačič, který měl poločasy jako sen a noc. Asi z nej neco bude

Reagovat
Mr.Jindros

Zase o krok blíž. Snad to bude bez nějakého zbytečného stresu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie poznámky na Cambiassa, že je čúrak si odpustite. Čuráčikov máte akurát tak medzi nohami a každé ráno s nimi cíkáte do umývadla. Ja aspoň frajerke s ním niekedy omočím kozičky, pretože má takú úchylku a vzrušuje ju to

Reagovat
madridcan

Moč davas na nu a sracky na internet...dobre rozdelene

Reagovat
Ragazzo d'oro

Msgoo?

Reagovat
The Krupy

Tak tak, akurát nechápem prečo ho okamžite nezabanujú keď nedávno ten BAN dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Reagovat
lnterista

nemate nekdo tabulku za poslednich treba 15 zapasu?

Reagovat
brenk

http://www.evysledky.com/tabulka/EubWlaac/pvidjVHM/#form;overall;15

môžeš si na tej lište po 5 zápasoch vyberať...

Reagovat
lnterista

5 zapasu radeji ne

Reagovat
lnterista

jo jinak dik

Reagovat
brenk

neni zač

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu se mi zdá, že tu LM hrát nechceme. Jinak si nedovedu vysvětlit tu druhou branku Juve. Takhle ať si jdou bránit s děckama na školní hřiště. Nejhůř jsme nehráli a pár šancí tam bylo, ale víceméně měl bohužel Juventus zápas celou dobu pod kontrolou a to jim obrana fakt dobře nezahrála.Ono je to těžký, když při útoku se hráč s míčem pokaždé musí zastavit a přihrát zpátky, protože se ani jeden mistr světa neuráčí vyběhnout ze své poloviny.Strama už po několikáté ukázal, že jeho moto je ubránit těsnou prohru a dneska se mu to povedlo, takže splnil a pan Moratti ho jistojistě poplácá po zádech.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga je rozhodnutá, teď musíme prostě všechny síly dát do LM a pokud se dostanem v LM dál a dál šetřit MVP v každém zápase Serie A.Ale to nejspíš Conte neudělá.Ale tak snad jsou hráči ok a ví co dělá.Teď nás čeká nejdůležitější zápas sezony z kterého vyplyne jestli bude sezona jen dobrá a nebo vynikající.Pojďme na Bayer ukažme že Italové jsou prostě chytřejší.

Reagovat
M11

Cambiasso šel ihned po zápase do šatny Juventusu, kde se omluvil nejen Giovincovi, ale celému týmu.

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
10

aspoň že tak

Reagovat
brenk

akurát čítam

Reagovat
Ragazzo d'oro

Hlavne bylo vidět, že to byl chvilkovy zkrat, kterého hnedka litoval.

Reagovat
M11

jojo.. uz na hristi se Sebovi omlouval..

Reagovat
SqueeZy

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bojovník, není mu jedno situace Interu, pro Inter dýchá, mohl si tohle odpustit ale asi to už mě v sobě.Ještě že to dopadlo takhle snad je Gio ok a Cambiasso omluva.ok Estebian odpuštěno.

Reagovat
smazaný uživatel

Pár Juventinu, ale neříkám všichni se můžou zbláznit.Tohle už jsem viděl tolikrát s mnohem horším koncem pro postiženého hráče a bez omluvy.Zrovna Esteban není svině, tak si tady můžete odpustit nadávky.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

píšou někde jak z toho Giovinco vyšel?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

zákrok . Esteban ale

Reagovat
madridcan

Takze som sa dozvedel, ze di Natale odfajcil penaltu...fanta jasa

Reagovat
smazaný uživatel

menšie OT: písal som to pod vlákno o De Scigliovi, ale ozval sa iba Bianconero.... chystám sa v máji na ME U17, niektoré zápasy budú aj v Žiline a Dubnici. Kvalifikovali sa aj Taliani, chcem sa spýtať, ktorí talianski hráči v ročníkoch 95-97 sú považovaní za najväčšie nádeje, aby som vedel, s kým sa prípadne odfotiť, ak by boli z nich budúci víťazi LM Znalci calcia ako Pintu apod. možno budú vedieť

Reagovat
smazaný uživatel

Na twitteru sleduji borce, který je odborníkem na Milánský mládežnický sektor a z U17, tedy Allievi Nazionali, jsou nejtalentovanější tito: Di Molfetta a Fabbro, oba útočníci. O zbytku bohužel moc nevím.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Monty!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Generálka Bayernu na Juventus? Zatim v 58. minutě 7:0 nad Hamburkem

Reagovat
smazaný uživatel

Už 8, to bude fakt zajímavý mač

Reagovat
lnterista

pak netrefi ani stodolu

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Němci ten tlak že jsou favoriti často nezvládají

Reagovat
Mr.Jindros

To je dobře.

Reagovat
GEGE

Super 3 body vzhledem k těm podmínkám navíc v Chievu kde se i tak hraje těžko.FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnešní zápas byl takový trénink Mariových přímáků.

Na ty zápasy ve Veroně se nedá moc dívat, ale hlavní jsou 3 body

Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN! Mario dnes skvely!

Reagovat
smazaný uživatel

"Amauri se v samostatné úniku nemýlil" http://www.youtube.com/watch?v=iYTvdnCIQrg

som sice zaujaty a tematicky sa to moc nehodi do tejto diskusie, ale myslim, ze si to zasluzi pozornost

Reagovat
M11

Reagovat
CubONE

Reagovat
Milan.B

FORZA MILAN !!! dolezite vitazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Milan! a sme doma,2 miesto, parada Merda 7 miesto

Reagovat
CubONE

3 body doma, inac nepozeratelny zapas FORZA MILAN

teraz drzat palce Turinu

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodu naskok na Ligu Mistru parada po zacatku sezony jsem si myslel ze AC se dostane do Ligy mistru leda jejim vitezstvim parada!

Reagovat
Mr.Jindros

Teď ještě poslat Neapol mimo poháry a bude to v richtiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No musim rict ze jako zaryty fanousek Interu musim fakt uznat ze z nasi hty se mi chce opracdu zvracet ta hra nema zadnou myslenku mi vlastne hrajeme vsechny akce na nahodu jak dostanou hraci mic tak ho proste nakopnou dopredu a at si s tim uz Cassano a Palacio delaji co chteji a zbytek tymu jim zdalky fandi.....co proste dodat jedine snad Stramacionni tahni uz ted je pozde!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se z toho vymotáte .

Reagovat
smazaný uživatel

* hry

Reagovat
olis

dnes zahral Cavani super ale foto by si zasluzil Dzemaili vsetko vystavne kusky

pre mna osobne najlepsi zapas sezony, od nadavania a nervov az po krasne otocenie zapasu, take zapasy su pre mna najkrajsie a uzijem si ich este viac ako ked prevalcujeme supera napriklad o 3 goly

obrana samozrejme otras, cakal som aspon od Britosa stabilny vykon ale aj on dnes sklamal, nastastie Dzemaili mal dnes svoj den, Behrami je buduci zapas vykartovany takze si zahra znova Armero musi hravat ties pravidelne, vzdy ked naskoci tak nieco vymysli, dnes konecne aj Maggio zahral celkom obstojne co ma velmi tesi, Marek sice toho vymyslel kopu co je skvele, ale penalty nech uz radsej nikdy nekope, Cavani samozrejme klasika najdolezitejsie su 3 body, treba ich ziskat v kazdom zapase ak to pojde lebo o LM este nieje ani zdaleka rozhodnute a bolo by lepsie tam ist s druheho miesta

Forza Napoli !

Reagovat
smazaný uživatel

Klíčový bude zápas na San Siru s vámi.

Reagovat
olis

moze a nemusi, predtym a aj potom su este aj ine zapasy, faktom je ze mame o dva body viac ako vy takze uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze skonci druha Neapol MERDA Milan v cele s debilem Ballotelim to by se mi hnusilo... MERDA MILAN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

uboziak

Reagovat
stas87

videl som od 76 minuty,perfektny zapas po bayernu dalsi krasny vysledok

Reagovat
Pettirosso

to byl Bayern takovej válec, nebo se Hamburk porazil sám?

Reagovat
stas87

postavili 10 plastovych panakov a adlera...to je myslim vystihlo dokonale dneska robben zahviezdil,je mozne ze pri absenci javimara sa kroos zasune vedla bastiho a robben naskoci do zakladu...piza 4 goly,shaq 1 a robben 2...prispevky z lavicky pekne

Reagovat
Pettirosso

no, máme se na co těšit..

Reagovat
smazaný uživatel

tých posledných 10 minút dneska bola Neapol neskutočná

Reagovat
smazaný uživatel

jo musim uznat a cavanni za asi 10 minut co byl na hristi dva goly a od Dzemailiho co gol to fotbalova nadhera ...my ted Neapoli muzeme jen tise zavidet bohuzel........

Reagovat
madridcan

Jasne...5 golov a Pandev ani hovno

Reagovat
olis

aj tak ostal na ihrisku namiesto aktivneho Insigneho, pritom ani neviem ze Pandev hral, taky bol neviditelny :/

Reagovat
madridcan

Ale ani assist ani kokot. CubOne tiez nic, takze vidim to na bezgolovu remizu. Ale verim, ze Pandev aj Biabiany budu mat body naviac za to, ze boli v utoku ktory dal tri respektive pat golov. Di Natale mi odfajcil penaltu. Matri sedel. Pinillu som vyhodil. Vezmem si asi spat Kloseho ked uz je zdravy. Ale mam naskok, takze v pohodke. Ale zase idu tazke zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

ano Pandev hral, viem že kopal jeden roh v prvom polčase

Reagovat
olis

100. pre Neapol

Reagovat
olis
Reagovat
Mr.Jindros

Ty vole, ona Neapol to třetí místo nakonec fakt ubrání. Škoda toho Zemana v AS, mohla být situace o dost lepší.

Reagovat
The Krupy

Hmmm takže Gio asi vynechá Bayern kvôli zákroku Cambiassa.

Reagovat
The Krupy

Chcel by som vzdať rešpekt celému tímu AC Miláno, ten výkonnostný skok je neskutočný. Kto by si pomyslel že po tom tragickom štarte naberä takúto formu. A je to dobre, je to náš rival s ktorým hrávam o titul najradšej, tak dúfam že o rok to bude opäť tá stará dobrá klasika Juve vs AC.

Reagovat
rossoneri89

pekne slova od rivala vzdy potesia

Reagovat
smazaný uživatel

kto sa to stavil na zaciatku sezony ze sa AC nedostane do LM?

Reagovat
The Krupy

Interista

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra Gia jsem chtěl vidět proti Bayernu, hodil by se do takového zápasu.Vidím to na dvojku Matri - Vuco.

Reagovat
Melchior

Vučinić podle mě prostě nesmí hrát proti Bayernu.. jeho aktuální ztrátovost míčů by mohla bejt smrtící

Reagovat
10

ale prd, takovýhle zápasy jsou pro něj jako stvořený, bude nejlepší na hřišti...v Itálii se teď celkem spekuluje, že by Juve mohlo hrát 3-5-1-1, který Conte poslední dobou zkoušel na konci zápasů, s Mirkem a Pogbou

Reagovat
Melchior

to už by vypadalo hodně ultradefenzivně, mají z Bayernu nějakej moc velkej respekt ne, že bych to sám viděl na úplně otevřenou partii..

Reagovat
10

nemyslím si, že by to automaticky znamenalo ultradefenzivní Juve, ale opatrný to bude...se Sebou by to podle mě nepřicházelo v úvahu, na tom je vidět ta jeho důležitost pro Antonia

Reagovat
stas87

ak mas oznacit slabinu juventusu,co by to bolo?ja sa obavam toho ze bayern stavi na rychlost a prieniky po stranach a tam to moze juventus zavriet a hra bayernu sa stane citelnou a neefektivnou

Reagovat
Pettirosso

rozhodně útok a proměňování šancí, stačí odříznout Mirka a přechod ze zálohy do závěrečné fáze je nulový, nebo závisí na Pirlové genialitě a toho si spousta týmů taky zvyká hlídat.

Reagovat
stas87

hm,ale dost bude chybat martinez,kroosa to tiahne dost dopredu a schweiniho taky...to moze juventus vyuzit,dante vcera 3 chyby v treningovom zapase

Reagovat
FuckT

Ak sa zlepsi ta obrana, bude to velmi dobre. Ale ked to ostane takto, tak ta drviva sila v utoku bude upne premrhana. Ved pri nasej obrane kebyze dame 8 golov na zapas, stale sa musime bat o vysledky...

Reagovat
olis

presne tak, nasa obrana casto krat kiksuje, zvykne ale zahraj aj velmi solide, mozno sa to zda ako blbost ale podla toho co pozeram mame vlastne druhu najlepsiu obranu v lige

Reagovat
FuckT

Statisticky ano, ale je to uplne nepodstatne. Tuto sezonu sme hrali cely cas prakticky s 1 superom, a ten nas presiel ako parny valec. AC zacalo hrat az teraz nedavno, a verim tomu, ze za ten cas co oni sa rozhodli dat do toho vsetko dostali menej golov ako sme za ten isty cas dostali my. Na buducu sezonu sa k Juve prida AC od zaciatku, Inter sa nakopne a my s Patom a Matom v obrane zase mozme hrat EL...

Reagovat
olis

hm ked toho jedneho supera myslis juve aj ked som si neni isty ako to myslis tak nas urcite nepresiel ako parny valec, u nich doma mozno ano, ale u nas doma sme boli lepsi my , ja by som nebol taky skepticky, o tom aka je nasa obrana sa hovori od spred sezony ako sme hrali LM, napriek tomu sme tu LM uz raz vybojovali, v nej sme si viedli viac ako dobre... vela bude samozrejme zavisiet aj od letneho mercata ale nevidel by som to tak az take zle ako ty.... inak s tym AC mas mozno pravdu ze dalsiu sezonu budu hrat od zaciatku o LM, ale Interu neverim, to ze pojdu hore sa hovorilo uz tuto sezonu, po tom ich mercate som to dokonca trvdil aj ja sam a staval som ich pred AC ale ako sme vsetci zistili neni tomu tak, museli by tam podla mna nastat obrovske zmeny aby sa to zmenilo, pochybujem ze Inter bude bude mat tolko penazi a ze narazi na takeho trenera

Reagovat
FuckT

Mozne to je, ale ja Interu verim, pretoze ten team zly nemaju, a ked este posilnia tak, ako planuju, tak jednoznacne maju na navrat medzi elitu. A samozrejme, ze myslim Juve, v rozhodujucej casti sezony ziskavalo body zatial co my sme ich stracali, vdaka comu su o 9 bodov pred nami. :) Dost parny valec, nemyslel som len na vzajomne zapasy, ale v boji o titul nam proste pekne a jasne ukazali, kto su oni a kto my. Ich obrana je taka dobra, ze dokazy vyhravat aj s tym utokom co maju, zatial co my mozme aj Ronalda kupit s Messim a stale by sme neboli prvi...

A co sa tyka tej LM, ukazali sme tam kuraz a velku silu v utoku, stale si myslim, ze keby obrana neporobila aj tam s tou Chelsea chyby, nemuseli vobec vyhrat LM.

Reagovat
olis

Chelsea posuvala dalej vyssia moc, taka haluz ako oni predviedli sa podla mna nezopakuje aspon dalsich 20 rokov, inak ak si pozrieme aj ine ligy ake su tam bodove rozdiely tak v kazdej top lige je medzi prvym a druhym timom velky bodovy rozdiel uz teraz, myslim ze druhe miesto bude viac ako skvele, samozrejme sa to najprv musi podarit, ale ano mozme to brat aj ako sklamanie pretoze isty cas sa Scudetto javilo ako realne. a este k tej LM, ano s Chelsea to nevyslo ale spomenme si co predvadzal Drogba a ako mu to tam rozhodcovia zozrali, Chelse v ten zapas velmi tlacili dopredu, samozrejme nechcem sa nato vyhovarat, prvych 20 minut sme boli jasne lepsi, nedali sme tusim tri velmi dobre sance, v predlzeni sme tam mali ties dobre sance, proste mali sme to rozhodnut ale ukazalo sa ze sme nato vtedy asi nemali este dost skusenosti :/ ale na druhej strane si treba aj spomenut ako sme skvele ubranili doma vysledok proti City tam napriklad obrana zahrala velmi dobre, ja to tak tragicky s tou obranou neberem, aj timom ktore hraju pravidelne LM ta obrana nepracuje kazdy zapas na jednotku a dokazu robit dobre vysledky... verim ze buducu sezonu sa to ale naozaj zlepsi

Reagovat
FuckT

Samozrejme, ze obrana kazdemu timu niekedy odide, ale velke timy ju dokazu udrzat pod kontrolou vo vacsine zapasov, a hlavne s timami ako Torino a tak. MC v LM neukazal nic, bol to super s velkym menom, ale hral na urovni Udinese...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1485-inter-juventus-30032013.html

pls co to je za hráče na té kresbě jako prostitut?

Reagovat
smazaný uživatel

Andrea Agnelli (prezident)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele