Serie A - souhrn 17. kola

18.12.2010, 20:07, aktualizováno 19.12.2010, 17:01
Komentáře a souhrny
Sedmnácté kolo není moc bohaté na branky, výjimku tvoří jenom duel Lazia s Udinese, po němž domácí snížili manko na vedoucí AC Milán, které v sobotu podlehlo AS Řím. Vyhrála i Neapol, v nastavení přišel o dva body Juventus.

AS Bari - Città di Palermo 1:1

19.12.2010 15:00

Góly: 54. Andrea Masiello (pen.) - 45. Josip Iličić

Překvapivě jen remízou 1:1 skončilo utkání mezi Bari a Palermem. Hosté přitom vedli, navíc od 32. minuty hráli přesilovku, neboť byl vyloučen domácí Rossi. Bari se ale ani za této situace nevzdalo a ve druhém poločase vybojovalo důležitý bod.

První vážnější moment zápasu obstaral Javier Pastore, po něm o chvíli později i Fabrizio Miccoli, ani jeden z nich však na brankáře Padelliho nevyzrál. Ve 32. minutě přišel první klíčový moment celého zápasu, Marco Rossi uviděl už druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Brzy na to střílel Iličič, ale obránce Andrea Raggi ho zablokoval. Autora střely to nemuselo mrzet, neboť se mezi střelce zápasu zapsal o něco později.

Těsně před odchodem do šaten se Sicilané ujali vedení, Iličič napřáhl a jeho střela s pomocí výrazné teče skončila za zády brankáře Padelliho, ten proti tomu nemohl nic dělat - 1:0 pro Palermo.

Druhou pětačtyřicetiminutovku zahájilo lépe Palermo, ale vstřelit pojistku se nepodařilo, naopak v 54. minutě dokázali domácí vyrovnat, stoper Goian se provinil faulem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Brankář Sirigu sice vystihl směr Masiellovy střely, ovšem míč lapit nedokázal - 1:1.

Sicilané se nehodlali s bodem spokojit a chtěli strhnout vedení opět na svojí stranu, volej Mattia Cassaniho skončila u vynikajícího Padelliho, pokus Pastoreho se mezi tři tyče nevešel. V nastaveném čase neuspěl ani Maccarone a závěrečný hvizd rozhodl o dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Juventus FC 1:1

19.12.2010 15:00

Góly: 90. Sergio Pellissier - 31. Fabio Quagliarella

V minulém kole si Juventus připsal vítězství až v nastaveném čase, nyní pro změnu v nastavení o výhru přišel. Stará dáma dlouho ve Veroně vedla zásluhou Quagliarelly, ovšem ve druhém poločase byl vyloučen Giandonato a v nastavení rozhodl o dělbě bodů Pellissier.

Po čtvrthodině hry mohli jít domácí do vedení, Chiellini v pokutovém území fauloval Moscardelliho a rozhodčí nařídil pokutový kop. Marcolini ale jedinečnou možnost na skórování zazdil, Storari vystihl směr a penaltu zmařil.

Štěstí mělo ale i Chievo, a to poté, co se natlačil ke střele mladík Sorensen a rozezvonil tyčku! O minutu později už to ale bylo 1:0 pro Starou dámu. Quagliarella se šikovně, přes hlavu, prosadil a poslal Juventus do vedení. Ještě do konce prvního poločasu mohlo Juve své vedení navýšit, Pepeho ale zblízka vychytal brankář Sorrentino.

Druhý poločas začal pro Bianconeri dost nešťastně, Giandonato uviděl za faul rovnou červenou kartu a pro Juventus tak začalo dlouhé oslabení. V něm mohl nejprve vyrovnat Sardo, bohužel pro Chievo přestřelil, a následně Pellissier, tomu doslova ukradl míč ve vyložené pozici spoluhráč Granoche. Vzápětí se dostal do slibné příležitosti Iaquinta, Sorrentinova reakce ale byla pohotová.

Na domácí straně došlo také k zajímavému střídání, brankářská jednička Stefan Sorrentino se zranil a na plac se dostal jeho náhradník Squizzi.

V posledních minutách zápasu mohl pojistit vedení Juventusu Miloš Krasič. Ten, jak je jeho dobrým zvykem, prosprintoval s míčem na noze půlku hřiště, zbavil se i Squizziho, jenže následně nedokázal trefit prázdnou branku - trefil je tyč. Chievo se začalo čím dál více tlačit do koncovky, přeci jenom prohrávalo a potřebovalo vyrovnat. Moscardelli byl sám před Storarim, ovšem netrefil branku. Pellissier zase zamířil jen doprostřed. Tým z Verony se ale přeci jenom dočkal, v nastaveném čase obrana Juve neuhlídala kanonýrka Pellissiera a ten její nedůslednost okamžitě potrestal vyrovnávací trefou - 1:1.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Brescia Calcio 1:0

19.12.2010 15:00

Góly: 33. Maxi López

Hrdinou zápasu mezi Catanií a Brescií se stal Maxi Lopéz, jenž vstřelil jedinou branku utkání. Svěřenci trenéra Maria Berretty tak nedokázali navázat na poslední výhru a ze Sicílie odjíždějí s prázdnou.

Jako první otestoval schopnosti brankáře Sereniho domácí Ciro Capuano, Sereniho vzápětí nedokázal překonal ani Adrian Ricchiuti. Brescia zase ohrozila branku soupeře prostřednictvím Edera. Byli to ale domácí, kteří se po půlhodiny dostali do vedení, ve 32. minutě Budel, s cílem odvrátit Gomezův centr, nešťastně namazal Maxi Lopezovi a ten nemilosrdně potrestal - 1:0 pro Catanii.

O odpověď se pokusil opět Eder, brankář Mariano Andujar byl však na místě. Neujal se ani volný přímý kop Alessandra Diamantiho. Na druhé straně nedokázal usměrnit do sítě přihrávku Gomeze Maxi Lopez.

Matteo Sereni udržel naděje na bodový zisk především po hlavičce Silvestreho, po které předvedl brankář Brescie fantastický zákrok. Hosté už se ale na vyrovnání nezmohli a ze Sicílie odjíždějí poražení.

Více informací k zápasu

Parma FC - Bologna FC 0:0

19.12.2010 15:00

Góly: -

Zápas mezi Parmou a Bolognou nedokázal nikdo rozhodnout, a tak skončil bezbrankovou remízou. Největší příležitosti měli hlavní hvězdy obou mužstev, jenomže ani Hernán Crespo, ani Marco Di Vaio neměli v zakončení štěstí.

Velká zima se podepsala už při rozcvičení, které nedokončil Blerim Dzemaili a v základní sestavě domácích ho nahradil Stefano Morrone. Di Vaio byl prvním, kdo si připsal střelecký pokus, Antonio Mirante ale musel výrazněji zasahovat až proti Meggioriniho hlavičce. Z trestného kopu se ozval Ramirez, ale trefil tyč. Před první sirénou připravil dobrou pozici Portanova pro Crespa, ale Britos zafungoval jako živý štít a střelu zastavil.

Po změně stran mohl pro změnu otevřít skóre Di Vaio, ale zblízka míč napálil přímo do brankáře Miranteho. Candrevova standardka byla sražena nad bránu. Gólman hostů Viviano se vytáhl proti hlavičce Crespou, kterou výtečně vychytal. Poslední šance připadla opět Crespovi, ale když nedokázal z Candrevovy nahrávky vytěžit něco víc, fanoušci se už branky nedočkali.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Lecce 1:0

19.12.2010 15:00

Góly: 90. Edinson Cavani

Co by to bylo za zápas Neapole, kdyby se opět v poslední minutě zápasu nezjevil Edinson Cavani a vystřelil pro Partenopei další výhru. Je to až neuvěřitelné, ale už třikrát v posledních čtyřech zápasech Neapol rozhodla doslova v posledních vteřinách a jelikož Juventus ztratil v Chievu, přezimují Azzurri na druhém místě. Zklamaní odjíždějí ze Stadio San Paolo hráči Lecce.

Už v Evropské lize visela budoucnost Neapole na vlásku, ale gól v páté minutě nastaveného času poslal Partenopei do jarních vyřazovacích bojů. Dnes se historie už poněkolikáté opakovala. Kouč Walter Mazzarri měl kvůli trestům problémy se složením obrany, nasadit musel Santacroceho, Cribariho a Gravu.

Až 25. minuta přinesla akci, která stojí za zmínění. Hamšík vyslal za obranu Andreu Dossenu, ale ten zblízka prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně měl hodně slibnou pozici Ignacio Piatti, ale špatné zpracování ukončilo celou akci. Přestože šancí příliš nebylo, hrála hlavně Neapol. Rosati musel proti Zunigově pokusu vytáhnout kvalitní zákrok.

Pak se opět předvedl až po změně stran, v 53. minutě vyběhl proti Hamšíkovi a tělem jeho pokus zastavil. Hostující gólman se činil i vzápětí, když opět vyběhl, tentokrát proti Dossenovi. Sosovu střelu rovněž kryl. V 77. minutě byla Neapol asi nejblíže gólu, Cribariho hlavička však olízla brankovou konstrukci. Z ničeho nic pak mohlo udeřit Lecce. Velké sólo předvedl Piatti a zastavil ho až zákrok De Sanctise. Na Piattiho se ale hodně zlobil Ofere, který stál opodál zcela volný. Všechny neapolské fanoušky ještě v 92. minutě stihl vystrašit Corvia, jehož pokus z brankové čáry vykopl Grava. Hosté se sice zlobili, ale opakovaný záběr ukázal, že míč za čáru skutečně nedošel.

Lecce se ještě pořád zlobilo, fanoušci Neapole se už smiřovali se ztrátou bodů, ale proti byli jejich miláčci. Běžela třetí minuta nastavení, u míče byl Edinson Cavani, který se rozhodl, že zápas opět rozhodne a z 25 metrů vypálil nechytatelnou dělovku, kterou Neapoli vyhrál zápas.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Udinese Calcio 3:2

19.12.2010 12:30

Góly: 2. Hernanes, 52. Giuseppe Biava, 88. Cristián Zapata (vl.) - 49. Alexis Sánchez, 61. Germán Denis

Český útočník Libor Kozák se velkou měrou postaral o vítězství Lazia Řím nad Udinese Calcio. Diváci na Stadio Olimpico viděli celkem pět branek, ale až dvě minuty před koncem si vstřelil vlastní branku na 3:2 Zapata.

Lazio mělo opravdu parádní start do utkání, už ve 2. minutě přiťukl Rocchi míč nabíhajícímu Hernanesovi a ten krásně umístěnou přízemní střelou překonal Samira Handanoviče - 1:0.

Brzy byl v dobré šanci Isla, ten ještě mohl přihrát volnému Di Natalemu, jenž by zakončoval do prázdné branky, to se ale nestalo, Isla zvolil střelu a minul. Po další pohledné kombinaci hostí minul trestuhodně prázdnou branku Armero! Hráči Lazia se odvolávali na ofsajd, o ten se ale v žádném případě nejednalo. Udinese mohlo za své spalování šancí pykat, Hernanes totiž orazítkoval břevno!

Ve 35. minutě vyslal dalekonosný pokus Matuzalem, Handanovič jeho střelu lapil. I o šest minut později bylo před brankou Udine horko, domácí z rychlého brejku dvakrát zakončili, nejprve Lichtsteiner, po něm i neúspěšně Zarate.

Po změně stran krásné utkání pokračovalo, a dokonce se zrodila divácky atraktivní přestřelka. V 50. minutě udeřil po centru z pravé strany hlavou Sanchéz a vyrovnal na 1:1. Udine se ale z vyrovnání dlouho neradovalo, Biava byl při rohovém kopu úplně volný a Handanovič byl po jeho nekompromisní střele naprosto bez šance - 2:1.

Trenér Guidolin se po hodině hry rozhodl střídat a bylo to opravdu skvělé rozhodnutí. Nový hráč na hřišti Denis byl na hrací ploše opravdu krátce, přesto se dokázal pověsit nejvýše do vzduchu a hlavou opět vyrovnal, tentokrát na 2:2. Oba celky měly další dobré šance strhnout vedení na svojí stranu, Hernanesova střela málem Handanoviče překvapila, ten jí musel vytáhnout na rohový kop.

Šťastnou ruku měl při střídání i Edy Reja, který se rozhodl poslat do hry českého útočníka Libora Kozáka a ten se mu odvděčil. Kozák se po rohovém kopu dostal do hlavičkového souboje se Zapatou, a právě obránce Udine si pod tlakem vstřelil vlastní gól - 3:2. Kozák se pak ocitl i v zakončení, ale míč si špatně zpracoval, a střela mu nesedla tak, jak aby asi chtěl. Udinese už nedokázalo ani v pětiminutovém nastavení odpovědět a z Říma odjíždí bez bodu.

Více informací k zápasu

AC Milán - AS Řím 0:1

18.12.2010 20:45

Góly: 69. Marco Borriello

Ve šlágru kola se zrodil poněkud překvapivý výsledek! AC Milán totiž doma nestačil na AS Řím, když jedinou branku obstaral Marco Borriello, paradoxně hráč milánského AC, který je ve Věčném městě na hostování.

První velkou šanci zápasu si přichystal Milán, konkrétně Brazilec Robinho, jenž umotal Mexese a pak zamířil těsně vedle. I následující šanci Milána měl na svědomí Robinho, tentokrát v roli nahrávače nabil Gattusovi, který ale potvrdil, že střelba není jeho královská disciplína.

AS Řím se do blízkosti Abbiatiho příliš nedostával, De Rossi vyslal z dálky spíše takový pozdrav, než aby přímo gólově ohrozil. Ve 35. minutě se ocitl v samostatném průniku Ibrahimovič, jenomže tentokrát si se situací neporadil dobře a selhal.

Ve druhém poločase se obraz hry nikterak nezměnil. Až v 55. Minutě pálil z dálky Seedorf - nepřesně. Střela Simplicia byla zase zablokována. Zhruba dvacet minut před koncem stačila chvilka nepozornosti a Římané se ujali vedení, když Menez dokázal po pravé straně odcentrovat, přesně našel Borriella, a ten poslal hosty do vedení - 0:1.

Kdo čekal následný velký tlak Milána, ten musel být zklamán. Ibrahimovič sice mohl vzápětí vyrovnat, opět se octil sám před Donim, ale stejně jako v prvním poločase to nedokázal zužitkovat. Rossonerri naopak mohli být rádi, Antonini totiž přidržel v pokutovém území Borriella, hlavní sudí si ale ničeho nevšiml. Následovaly střely De Rossiho, po které se zahrával rohový kop, a Boatenga, který zase minul.

Milánští fanoušci si museli říkat, kdy se na hřiště dostane Ronaldinho. Trenér Allegri s jeho střídáním dlouho váhal, nakonec hvězdného Brazilce na hřiště poslal, ovšem pět minut před koncem. I tak na sebe dokázal Ronaldinho upozornit, poté co se k němu dostal míč, zkoušel zakončit přes hlavu, ovšem přestřelil. Řím už si vedení vzít nenechal a San Siro vyloupil v poměru 1:0.

Více informací k zápasu

AC Cesena - Cagliari Calcio 1:0

18.12.2010 18:00

Góly: 17. Luis Jiménez

Luis Jiménez v sedmnácté minutě rozhodl o důležitém vítězství Ceseny nad Cagliari. Domácí se díky přísunu tří bodů posunuli na osmnáctou pozici, Sardiňané jsou tom sice lépe, ale pravděpodobně je po tomto kole čeká pád o několik příček dolů.

Cesena začala poněkud nervózně, a nebýt Parola, možná by šli hosté do vedení. To se ale nestalo a naopak v 17. minutě předvedl Luis Jiménez parádní sólo mezi obránci, a krátký byl i brankář Agazzi - 1:0 pro Cesenu.

Snaha Cagliari o odpověď nebyla nikterak výrazná, Nainggolan i Conti si se svojí situací neporadili a na brankáře Antonioliho nevyzrál ani Matri. Davide Biondini pro změnu minul branku. Před koncem prvního poločasu mělo Cagliari dobrou šanci vyrovnat, Acquafresca a Cossu připravili stoprocentní šanci pro Contiho, ten ale trestuhodně nedal.

Po změně stran udržel šance hostů na bodový zisk Agazzi, Emanuele Giaccherini vyslal povedenou střelu, Agazzi se však zaskvěl výtečným zákrokem. Na druhé straně vytěžil Matri z dobré pozice jen rohový kop.

Cesena nějaký závěrečný tlak hostům nepovolila, naopak sama mohla přidat definitivní pojistku. Agazzi ale zase vychytal Giaccheriniho, a to rovnou dvakrát. Záložník Ceseny šel v jednom případě sám na branku, ale neuspěl. Domácí to mrzet nemuselo, neboť hubený výsledek 1:0 už udrželo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán17113329:1336
2.SSC Neapol17103426:1733
3.SS Lazio17103424:1633
4.Juventus FC1787232:1731
5.AS Řím1785422:2029
6.Città di Palermo1783629:2227
7.Inter Milán1565420:1423
8.UC Sampdoria1658318:1323
9.Udinese Calcio1772821:2123
10.Chievo Verona1756619:1921
11.Janov CFC1663713:1521
12.Calcio Catania1756614:1821
13.Cagliari Calcio1755719:1620
14.Bologna FC1756616:2320
15.ACF Fiorentina1654716:1719
16.Parma FC1747614:2019
17.Brescia Calcio17431012:2115
18.AC Cesena1643911:2015
19.US Lecce17431016:3415
20.AS Bari17251011:2611
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Zbývající zápasy
19.12. 15:00ACF Fiorentina - Inter Milán
19.12. 20:45UC Sampdoria - Janov CFC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (424)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele