Serie A preview - 5. kolo

27.09.2008, 08:57, aktualizováno 28.09.2008, 09:03
Previews
Celý Milán je na nohou, páté kolo Serie A zakončí tradiční derby mezi AC a Interem. Případného zaváhání Nerazzurri se k posunu na první příčku tabulky pokusí využít Lazio, po další prohře potřebuje nutně vyhrát AS Řím. Dobře si zatím vede Neapol, utkání s Bolognou by nemuselo být neřešitelným problémem...
UC Sampdoria - Juventus FC  (sobota 18:00)
V předehrávce pátého kola italské Serie A na sebe narazí na Stadio Ferraris celky Sampdorie a Juventusu Turín. Obě strany budou chtít napravit svá zaváhání z minulého kola, kdy remizovaly. Zatímco se Stará dáma bude chtít vrátit na vítěznou vlnu, domácí Sampdoria stále čeká na první vítězství.

Sampdoria má na svém kontě zatím pouhé tři body za stejný počet remíz a kouč Walter Mazzarri přiznává, že neví, kde je chyba. Domácí by potřebovali, aby se konečně prosadil kanonýr Antonio Cassano, jemuž se úvod příliš nevyvedl, na svou první branku totiž stále čeká.

Juventus v minulém kole zažil zklamání v podobě ztráty bodů s Catanií, čímž dopustil, že se Inter odpoutal a na čele tabulky má na Starou dámu dvoubodový náskok. Litoval toho zejména trenér Claudio Ranieri, jehož může alespoň těšit, kolik šancí si dokázali jeho svěřenci vytvořit. Navíc nyní hraje Inter derby s AC, čehož může Juve využít. Loňský souboj mezi Sampdorií a Juventusem skončil divokou přestřelkou a celky se nakonec rozešly remízou 3:3.

Domácím budou chybět záložník Paolo Sammarco a obránci Hugo Campagnaro s Pietrem Accardim. To Stará dáma má ztráty značně vážnějšího charakteru. Ta největší je v útoku, kde bude několik měsíců chybět kanonýr David Trezeguet. Nemůže se počítat rovněž s brankářskou jedničkou Giangluigim Buffonem, jehož nahradí Alex Manninger. K utkání nepojedou ani dlouhodobě zranění Zanetti se Zébinou. Otazníky pak visí nad starty Camoranesiho a Sissoka.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Mirante - Lucchini, Bottinelli, Accardi - Stankevicius, Sammarco, Palombo, Franceschini, Ziegler - Cassano, Delvecchio
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Manninger - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Salihamidzic Poulsen, Sissoko, Nedved - Amauri, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.15 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Janov CFC  (sobota 20:30)
Páté kolo italské nejvyšší soutěže načnou dva sobotní zápasy a v jednom z nich se představí Fiorentina s Janovem. Fialky budou chtít na Stadio Franchi napravit nepříliš povedený vstup do sezony poté, co podle slov kouče Cesare Prandelliho utrpěly nejhorší porážku za tři roky - prohráli 0:3 s Laziem. Ani Janov nezačal sezonu úplně dobře, jenže dvě vítězství, která má na svém kontě, se řadí k těm nejcennějším. Jsou to totiž vítězství nad AC Milán a AS Řím.

Fiorentina měla být letos černým koněm soutěže a ve Florencii měli ambice velmi vysoké. Jenomže po čtyřech kolech si situaci určitě představovali jinak. Stejný počet bodů jako zápasů, tedy čtyři, je odsouvá někam nad pásmo sestupu. Před dvěma týdny se právě na domácím stánku radovali z prvního vítězství v ročníku nad Bolognou, jenomže poté přišel duel s Laziem, v němž se jasně ukázalo, kde má Fiorentina největší problémy. Obrana byla pomalá, neorganizovaná, záloha nebyla schopná podržet míč, natož pak zaútočit. Utkání nakonec skončilo výsledkem 3:0, ale Fialky si moc dobře uvědomují, že branek mohlo padnout daleko více a s výkonem svých svěřenců byl hrubě nespokojen trenér Prandelli.

Po víkendu navíc přijdou zápasy Ligy mistrů a Fialky se musejí dát do pořádku. Spekuluje se například, že hvězdné útočné duo Mutu - Gilardino nahradí mladíci Pazzini s Osvaldem.

Tahounem Janovských je zatím útočník Diego Milito, jenž vstřelil ve třech zápasech již čtyři branky. Společně se Scullim a Gasbarronim tvoří skutečně smrtící útok.

Zatímco hosté chtějí udělat v základní jedenáctce oproti minulému zápasu minimum či žádné změny, domácí Fialky nastoupí se značně pozměněnou sestavou. Kouč Prandelli má k dispozici kompletní kádr, janovský Gasperini nemůže počítat se zraněným obráncem Potenzou.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Donadel, Felipe, Montolivo - Kuzmanovic, Pazzini, Jovetic
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Criscito - Rossi, Milanetto, Juric, Modesto - Sculli, Milito, Gasbarroni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.35 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Atalanta BC  (neděle 15:00)
AS Řím si pokusí napravit reputaci v domácím utkání proti Atalantě. Římané v minulém kole opět rozdávali body. Z Janova si přivezli pouze porážku 1:3. Zato hosté mají na kontě pouze jednu porážku a tři výhry, což je řadí na průběžné čtvrté místo.

Luciano Spalletti, trenér AS Řím, však netruchlí nad špatným výkonem svého týmu v minulém kole. Italského stratéga rozhořčil verdikt sudích, kteří Giallorossi neuznali jednoznačnou branku Panucciho. Stoper by totiž srovnával na 2:2 a tím pádem by se zápas odvíjel úplně jinak. "Tato porážka je velmi hořká. Za prvé jsme si nezasloužili prohrát a za druhé jsme byli nespravedlivě potrestáni. Uznávám porážku, pouze když je zasloužená, ovšem toto se mi příčí. Je to šokující, pan pomezní se zdál jako jeden z těch na amatérské úrovni, kteří prostě zvednou praporek. Počítat se ta branka, tak jsme možná i vyhráli," prohlásil Luciano Spalletti.

Spalletti dále nabádá, aby jeho hráči tvrdě pracovali a zopakovali výkon ze třetího kola, kdy přejeli Regginu 3:0. "Jediný pozitivní aspekt ze středečního utkání je, že můj tým byl herně výborný a ukázal odhodlání a rozhodnost v důležitých okamžicích," dodal ještě Spalletti. Giallorossi mají stále značně obsazenou marodku. Chybí stoper Juan, záložníci Julio Baptista a David Pizarro a kapitán Francesco Totti. Tahoun záložní řady, Daniele De Rossi, si také nezahraje. Italský tvrďák má disciplinární trest za vyloučení proti Janovu. Nyní zřejmě bude Spalletti také šetřit důležité hráče na středeční utkání Ligy mistrů v Bordeaux.

Vzhledem k šokující výhře CFR Cluj na Stadio Olimpico se budou muset Římané na milionářskou soutěž soustředit. Řím i Bordeaux nemají totiž ještě ani jeden bod a vzájemné utkání bude důležité pro udržení kroku s rozjetou Chelsea.

Jak již bylo řečeno, Bergamaschi vyhráli tři ze čtyř zápasů a nebudou pro Řím lehkým soupeřem. Mírnou výhodou pro Atalantu je, že ji vede trenér Luigi Del Neri, který v minulosti trénoval i AS Řím. Prostředí v hlavním městě tedy zná. V minulém kole Bergamaschi vyhráli pouze 1:0 díky brance Sergia Floccariho. Nyní budou muset tedy více zapnout, takový výkon jako proti Cagliari by jim zřejmě na italského vicemistra nestačil.

Del Neri má k dispozici svou obvyklou základní jedenáctku v celé své kráse. Zranění jsou pouze náhradníci Vieri, Bonaventura a Cissé.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cicinho, Mexes, Panucci, Riise - Brighi, Aquilani - Taddei, Perrotta, Menez - Vučinič
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, Cigarini, Guarente, Padoin - Doni - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Rozjetou Neapol čeká v rámci 5. kola italské Serie A utkání na hřišti nováčka z Bologni. Hosté jsou prozatím pátí a ještě neprohráli ani jeden zápas. Naopak s domácími to jde, po výhře v Miláně, pěkně z kopce. Nyní jsou osmnáctí.

SSC Neapol stále postrádá svého kanonýra Ezequiela Lavezziho, ovšem i přes jeho absenci dokázalo porazit v minulém kole sicilské Palermo. Po vítězství 2:1 řekl záložník Michele Pazienza pro www.sscnapoli.it: "Tajemství našeho skvělého startu spočívá v naší soudržnosti. Během několika předchozích let jsme vyrostli ve všech směrech. Naše sebedůvěra, vzájemné chápání a naše dovednosti – to vše jsme velmi zdokonalili. Proti Palermu jsme dominovali a byli schopni využít důležitých momentů."

"Bologna prochází velmi těžkým obdobím. Ovšem díky tomu budeme čelit týmu toužícím po vítězství. Očekávám, že domácí hráči budou velmi motivovaní a odhodlaní vše napravit. Musíme se soustředit pouze sami na sebe a vědět, že na hřišti dokážeme velké věci. Každý zápas je jiný a má své kouzlo," dodal ještě Pazienza.

Trenér Edy Reja dobře ví, že jeho celek čeká ve čtvrtek nesmírně těžká odveta prvního kola Poháru UEFA na půdě lisabonské Benfiky. První zápas Neapol vyhrála 3:2, ovšem dvě inkasované branky nejsou nikterak líbeznou vstupenkou do odvety. Proto by se mohlo stát, že v základní sestavě Azzurri nenastoupí všechny opory. Dvě změny však budou jisté. Místo zraněné brankářské jedničky Gennara Iezza bude chytat Nicolas Navarro. Za suspendovaného Fabiana Santacroceho nastoupí Salvatore Aronica.

Trenér domácích Daniele Arrigoni se stal po vysoké porážce od Udinese terčem kritiky. Sám president klubu Francesca Meranini sdělil médiím: "Jsem velmi zklamaný po tak veliké porážce. Nicméně, chci dodat, že trenér Arrigoni se nestal tématem jednání klubu. Věřím v jeho schopnosti a ve schopnosti celého týmu. Oni brzy najdou cestu ven z této nepříjemné situace."

Domácí budou postrádat zraněného Marcella Castelliniho a Miguela Britose, který si odpykává disciplinární trest. Místo Salvatoreho Lanny, jenž se nezdál úplně jistý v posledním utkání, zřejmě nastoupí Davide Bombardini. Do týmu se vracejí opory – Sergio Volpi, útočník Marco Di Vaio a Martins Adailton.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Zennoni, Moras, Terzi, Bombardini - Mudingayi, Volpi - Adailton, Amoroso, Valiani - Di Vaio
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Navarro - Cannavaro, Rinaudo, Aronica - Montervino, Pazienza, Blasi, Hamšík, Mannini - Zalayeta, Pià
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Předposlední Reggina zavítá na stadion Renza Barbery k utkání proti Palermu. Oba celky ve středečních utkáních prohrály, Palermo nechalo body v Neapoli a Reggina doma podlehla milánskému AC 1:2.

Palermo je zatím v utkáních na domácím hřišti stoprocentní, ale venku ještě nebodovalo. Tuto bilanci potvrzují výsledky s AS Řím a s Janovem, které domácí porazili 3:1, respektive 2:1, jenomže porážky s Udinese a s Neapolí znamenají až jedenácté místo v tabulce. Sicilský klub má ambice na pohárová umístění a v utkání s Regginou by si měl poradit.

Hostující celek cestuje do Palerma s odhodláním a touhou získat nějaký ten bod. Katastrofální vstup do sezony zatím nezachránila ani vysoká výhra 4:0 v Coppa Italia nad Cagliari. Tým z Kalábrie má na svém kontě jeden bod za remízu 1:1 s FC Turín. Pravdou je, že Reggina sehrála těžká utkání s římským AS a s milánským AC, a ani v utkání s Palermem nebude favoritem.

Reggina se z vítězství proti Palermu naposledy radovala skoro před čtyřmi lety, tehdy sicilský klub porazila 1:0. Mnoho utkání těchto dvou týmů skončilo remízou, stejně tomu tak bylo i v předchozí sezoně, na Sicílii se zrodil výsledek 0:0, v Kalábrii pro změnu 1:1.

Palermu budou chybět útočník Igor Budan, brankář Alberto Fontana a Roberto Guana. Reggina zase nevyužije služeb Francesca Cozzy, Giosy a Emmanuela Cascioneho.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia – Mattia Cassani, Moris Carrozzieri, Cesare Bovo, Federico Balzaretti – Antonio Nocerino, Fabio Liverani, Mark Bresciano – Fabio Simplicio – Edison Cavani, Fabrizio Miccoli
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo – Maurizio Lanzaro, Bruno Cirillo, Santos Gleison – Luca Vigiani, Edgar Barreto, Carlos Carmona, Emil Hallfredsson, Andrea Costa – Enrico Brienza – Bernardo Corradi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.40 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - AC Siena  (neděle 15:00)
Potvrdit dobrou formu budou chtít fotbalisté Udinese, kteří na domácím stadionu Firuli hostí Sienu. Udinese v minulém kole smetlo Bolognu 3:0 a Siena si rozdělila body se Sampdorií.

Udinese se otřepalo z domácí remízy 0:0 s Neapolí, a celkem pohodlně zvítězilo na půdě Boloni 3:0. Domácí tak potřetí za sebou neinkasovali, po předchozích dvou utkáních udrželi čisté konto také v Dortmundu při střetnutí v Poháru UEFA. "Jsme v dobré formě, navíc jsme se zlepšili v držení míče a pohybu," prohlásil na stránkách klubu Simone Pepe. Udinese v současnosti patří šesté místo a nebýt jediné, hubené porážky s Juventusem, mohlo by být Udine ještě výš.

Siena je zatím třináctá, k jednomu vítězství přidala poslední dvě remízy proti Lecce a Sampdorii. "Jsou hbití, rychlí a excelentní v soubojích jeden na jednoho. Potřebujeme hrát naší hru, ukázat Udinese náš charakter a naše kvality," hledal před utkáním recept na dobrou hru Udinese trenér Giampaolo. Jeho tým za poslední tři zápasy pouze jednou skóroval, což je na tým, který chce bojovat v první polovině tabulky, hodně málo.

Vzájemná bilance hovoří lépe pro Udinese, to doma naposledy podlehlo Sieně v únoru roku 2006, pak už na Stadiu Friuli nedostalo ani branku.

Trenér Udinese Pasquale Marino vítá zpět klíčové hráče Antonia Di Nataleho a Alexise Sancheze. Naopak se musí obejít bez Felipeho, Cristiana Zapaty, Emanuele Belardiho a Nikoly Vujadinovice.

Jedním z důvodů, proč se Sieně tolik nedaří, je její rozsáhlá marodka. Vždyť trenér Giampaolo nemůže využít služeb Dimitriose Eleftheropoulose, Nicoly Belmonta, Gianluky Sansoneho, Brandaa, Juana Zunigy, Cosmina Motiho a Ahmeda Barussa.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovic – Marco Motta, Andrea Coda, Maurizio Domizzi, Giovanni Pasquale – Gokhan Inler, Gaetano D'Agostino, Mauricio Isla – Alexis Sanchez, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Gianluca Curci – Luca Rossettini, Daniele Ficagna, Daniele Portanova, Andrea Rossi – Simone Vergassola, Paul Codrea, Daniele Galloppa – Houssine Kharja – Emanuele Calaiò, Massimo Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Na stadionu Via Del Mar přivítá nováček z Lecce poslední celek soutěže Cagliari. Domácí zatím ještě před vlastním publikem neprohráli, hosté zase ještě nezískali jediný bod.

Lecce v týdnu odolávalo Interu až do 79. minuty, pak se trefil Julio Cruz a tím zajistil hubenou výhru Interu Milán 1:0. Lecce je se čtyřmi body na šestnácté pozici, v utkání proti poslednímu Cagliari se bude chtít bodově obohatit. "Jen těsně nám uteklo možné překvapení proti šampionu Itálie. Měli jsme šance, ale hrát proti Interu je velice obtížné," vracel se k utkání trenér Mario Beretta. Nicméně domácí trenér byl s utkáním spokojený a na zápas s Cagliari si věří.

Zatímco Lecce body sbírá, hostující Cagliari je na tom bídně. Po čtyřech kolech má na svém kontě ostudnou nulu. Pod palbou kritiků a v ohrožení se rázem ocitl trenér Cagliari Massimilano Allegri. Ke špatné situaci se vyjádřil prezident klubu Massimo Cellino: "Možnost změnit trenéra není v mé mysli. Pan Allegri má mojí plnou důvěru, situaci se popřípadě rozhodneme řešit až v půli sezony." Uvidíme jak dlouho tato slova Prezidentu Cellinovi vydrží. "Proti Atalantě jsem viděl skvělé Cagliari, což mi dává do budoucna optimismus," prohlásil dále před utkáním Massimo Cellino. Cagliari rozhodně nehrálo špatnou partii, ale nakonec prohrálo 0:1 a opět nebodovalo.

Oba týmy na sebe narazily v sezoně 2005/2006, Lecce vyhrálo v domácím prostředí 3:0, a na půdě Cagliari se hrálo 0:0. O rok dříve pak každý vyhrál svoje domácí utkání 3:1.

Lecce bude postrádat tři hráče, a to sice Angela, Alberta Giuliatta a Francouze Hemza Mihoubiho. Cagliari je na tom o něco lépe, scházet bude pouze Davide Astori.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Francesco Benussi – Tiziano Polenghi, Guglielmo Stendardo, Fabiano, Vitorino Antunes – Guillermo Giacomazzi, Andrea Zanchetta, Luca Ariatti – Fabio Caserta – Jose Castillo, Simone Tiribocchi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Federico Marchetti – Francesco Pisano, Paolo Bianco, Diego Lopez, Alessandro Agostini – Michele Fini, Daniele Conti, Andrea Parola – Andrea Cossu – Alessandro Matri, Roberto Acquafresca
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - SS Lazio  (neděle 15:00)
FC Turín na svém stadionu hostí rozjeté Lazio, domácím patří s pěti body jedenácté místo, kdežto hostující Lazio se po povedeném startu do sezony vyhřívá na druhém místě za vedoucím Interem Milán.

Turínští dokázali zvítězit v prvním kole nad nováčkem z Lecce 3:0, ale od té doby už "Toro" nevyhrálo. Pravdou sice je, že Turín prohrál zatím jenom jedno utkání, a to s Interem Milán 1:3, a dvě venkovní remízy nejsou zas tak špatné. Trenér Gianni De Biasi byl po posledním utkání proti Chievu s výsledkem 1:1 spokojený. "Hráli jsme dobře a právem jsme si zasloužili bod, výsledek byl pro nás po porážce s Interem důležitý. Nyní musíme udělat další dobrý výsledek," vracel se k utkání s Chievem trenér De Biasi. Utkání bude mít zvláštní příchuť pro Rolanda Bianchiho, který v Laziu strávil část poslední sezony.

Skvělý start do sezony prožívají v Římě, tamní Lazio prohrálo zatím jedno utkání, a to s AC Milán, jinak je tým trenéra Delia Rossiho zatím bezchybný. "V této sezoně nechceme bojovat o čtvrté místo, ale o Scudetto," prozradil ambice klubu zatím nejlepší střelec týmu Mauro Zarate. V minulém utkání proti Fiorentině poprvé argentinský střelec branku nevstřelil, ale i tak jeho tým smetl Violu 3:0.

Biancocelesti jsou ve vzájemných zápasech o něco lepším týmem, ovšem v minulé sezoně se oba týmy rozešly ve dvou utkáních smírně. V Turíně se hrálo bez branek, v Římě pak 2:2. I v tomto střetnutí se dá očekávat vyrovnaná bitva, mírnějším favoritem je podle aktuální formy římské Lazio.

Trenéru De Biasimu bude scházet zraněný Alessandro Rosina a vykartovaný Aimo Diana. Jeho protějšek Delio Rossi je na tom podobně, i jemu schází dvojice hráčů, jedná se o útočníka Simona Del Nera a záložníka Matuzalema.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni – Riccardo Colombo, Marco Di Loreto, Francesco Pratali, Marco Pisano – Paolo Zanetti, Eugenio Corini, Jürgen Säumel – Elvis Abbruscato, Nicola Amoruso – Rolando Bianchi
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo – Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, Emilson Cribari, Stefan Radu – Cristian Brocchi, Cristian Ledesma, Stefano Mauri – Pasquale Foggia, Goran Pandev – Mauro Zarate
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.90 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - Chievo Verona  (neděle 15:00)
V pátém kole italské Serie A přivítá Catania na Stadio Massimino Chievo a mělo by se jednat o zajímavé utkání. Oba celky totiž budou chtít pokračovat v dobrém vstupu do sezony a zatímco nováček Chievo má na svém kontě pět bodů a nachází se na 13. místě, Catania vyhrála hned dvakrát, jednou remizovala a podlehla pouze Interu a aktuálně je sedmá.

Domácí budou určitě plni sebevědomí, poněvadž po prohře s Interem se dokázali zvednout, když porazili Atalantu a v minulém kole vybojovali cenný bod na hřišti Juventusu. Přestože měli Rossoblu štěstí, že v Turíně neprohráli, kouč Walter Zenga věří v dobré zítřky. "70 minut jsme hráli dobrý fotbal," hovořil o zápase se Starou dámou Zenga. "V neděli nás čeká důležité utkání s Chievem a je na mně, abych vybral tu nejlepší jedenáctku."

Chievo v posledním kole remizovalo rovněž v Turíně, jenže s tamním FC. Trenér Veronesi Beppe Iachini si ovšem myslí, že měli jeho svěřenci vyhrát. "Zasloužili jsme si vyhrát. Odehráli jsme dobré utkání, jenomže jsme nedokázali rozhodnout v náš prospěch. Nyní jedeme k zápasu do Catanie s velkými očekáváními, jelikož momentálně hrajeme dobře."

Catanii bude v nedělním duelu chybět dlouhodobě zraněný Gionatha Spinesi, podobně jako Pablo Alvarez a Ezequil Carboni. Do útoku by se mohl vrátit Michele Paolucci, ačkoliv pro trenéra Zengu bude složité posadit na lavičku Gianvita Plasmatiho, jenž se letos již dvakrát zapsal do střelecké listiny. Zenga se bude muset rozhodnout i na pozici druhého útočníka, kde má dvě varianty, jimiž jsou Jorge Martinez a Nicolae Dica.

Hostující Flying Donkeys mohou být se zdravotním stavem svých hráčů spokojeni, jelikož se po zranění vrací Erjon Bogdani, Nicholas Frey a Andrea Mantovani. Jedinými, kteří k zápasu neodcestují, tak budou Mauro Esposito a Simone Bentivoglio.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Silvestri, Stovini, Silvestre, Sabato - Baiocco, Ledesma, Tedesco - Mascara, Paolucci, Martinez
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Squizzi - Malagò, Mandelli, Yepes, Mantovani - Pinzi, Italiano, Marcolini - Luciano, Pellissier, Langella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 20:30)
Šlágr kola se uskuteční na San Siru, kde proběhne velice očekávané střetnutí dvou milánských celků. Městské derby mezi AC Milán a Interem Milan zakončí večerním utkáním celé 5. kolo. Inter si v případě vítězství pojistí vedoucí pozici před Laziem, AC Milán by zase v případě triumfu definitivně zažehnal úvodní krizi.

Milánské AC se po dvou výhrách v lize opět přihlásilo do boje o Scudetto, Rossoneri zničili Lazio Řím 4:1 a z Regginy si odvezli vítězství 2:1. "Výhra nad Interem je důležitá kvůli fanouškům, sezónu jsme začali opravdu špatně, když získáme tři body, bude to pryč, ale když prohrajeme, mohou si lidé říkat, že Inter je lepší než všichni ostatní," hovořil o nadcházejícím derby záložník Rossoneri Clarence Seedorf. Milán během týdne sehraje důležité pohárové utkání s Curychem, a případné vítězství v derby by jistě dodalo větší klid a optimismus do odvety.

Inter Milán začal obhajobu Scudetta dobře, ztratil zatím pouze v jednom jediném případě, a to sice v utkání se Sampdorií (1:1), od té doby už Nerazzurri jenom vítězí. Svěřenci trenéra Joseho Mourinha porazili Catanii, FC Turín a naposledy Lecce a se ziskem deseti bodů jsou v tabulce první, o bod před Laziem Řím. "Jsme silnější než AC Milán, protože vyhráváme a hrajeme dobře. Jose Mourinho po svých hráčích vždy vyžaduje maximální úsilí," nechal se slyšet bývalý hráč milánského AC a nyní hráč Interu Patrick Vieira. Pro "Special one", jak se trenéru Mourinhovi přezdívá, to bude první milánské derby v Serii A. Stejně jako AC sehraje Inter pohárové utkání, a to v rámci Ligy mistrů proti Werderu Brémy.

Vzájemná bilance je vyrovnaná, v posledních letech se více dařilo Rossoneri, ale v minulých dvou sezonách dopadla tři ze čtyř utkání lépe pro Inter. To poslední ze 4. května 2008 skončilo vítězstvím AC Milán 2:1, tehdy Rossoneri výrazně zdramatizovali boj o Scudetto, navíc se posunuli na čtvrté místo před Fiorentinu, jenomže to nakonec neudrželi a skončili pátí.

265. milánské derby se tentokrát musí obejít bez Alessandra Nesty, Filippa Inzaghiho, Marca Borriealla a Andrey Pirla. Na své první derby si ještě musí počkat Tabare Viudez a Philippe Senderos. Carlo Ancelotti navíc před utkáním prohlásil, že se v základní sestavě neobjeví Andrej Shevchenko, a dokonce ani Brazilec Ronaldinho, oba budou připraveni na lavičce náhradníků.

V týmu Nerazzurri nesmí hrát Sulley Muntari, který si odpykává karetní trest a vinou zranění nenastoupí ani Walter Samuel, Luis Jimenez, Maxwell a portugalská hvězda Luis Figo.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Christian Abbiati – Gianluca Zambrotta, Paolo Maldini, Kakha Kaladze, Marek Jankulovski – Mathieu Flamini, Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini – Clarence Seedorf, Kakà – Alexandre Pato
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar – Maicon, Ivan Cordoba, Marco Materazzi, Christian Chivu – Javier Zanetti, Patrick Vieira, Esteban Cambiasso, Alessandro Mancini – Zlatan Ibrahimovic, Julio Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.90 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán43107:310
2.SS Lazio430110:59
3.Atalanta BC43013:19
4.SSC Neapol42205:38
5.Juventus FC42204:28
6.Udinese Calcio42116:27
7.Calcio Catania42114:37
8.Janov CFC42026:46
9.AC Milán42027:66
10.Città di Palermo42027:76
11.Turín FC41216:55
12.AC Siena41213:25
13.Chievo Verona41214:55
14.AS Řím41126:74
15.US Lecce41123:54
16.ACF Fiorentina41123:64
17.UC Sampdoria40312:43
18.Bologna FC41032:63
19.Reggina Calcio40133:81
20.Cagliari Calcio40041:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

UC Sampdoria - Juventus FC 0:1

ACF Fiorentina - Janov CFC 2:1

Reagovat
M11

Juventusu bude v utkání na půdě Sampdorie chybět Nicola Legrottaglie, italský obránce si přivodil svalové zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

takže Olof...

Reagovat
M11

snad nebude chybet dele

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju, že Juve vyhrají. Sampdoria je doma silná

Reagovat
smazaný uživatel

AS-jedine 3 body

Reagovat
Slejdy

tojo nic jineho neberu

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju o nich..redši jsem na ně nevsázel. Lazio to jistí s dobrým kurzem Inter samozřejme

Reagovat
Slejdy

traged si .. jasna jedna ty lojzo..sak 2-0 uz vedem

Reagovat
Mr.Jindros

Mauro bude hrát...

Reagovat
Tomanatura

Sampdoria - Juve 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Při dorijském betonu je to možné

Reagovat
smazaný uživatel

Tys mluvil o betonu v zápase se Sienou, ale já podle sestřihu viděl převahu Dorie. Samozřejmě sestřih může mást...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem viděl ten sestřih, ale všechny šance měli z brejků a chyb domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych měl ohodnotit hráče Sampy, tak nejlepší by byl "překvapivě" Cassano. Snažil se útočit a dát gól, ale sám toho moc nezmoh'.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by konečně Viola zabrala?

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě...

Reagovat
Tomanatura

Doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

juve vyhraje 1:0 ten druhej vysledek radsi netypuju :-D a jinak doufam a verim ze v to zitra zvladnem FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Marchisio okamžitě na plac! To, co tam ti dva šašci předvádějí, je opravdu hrůza. Osobně bych je stáhl oba a poslal tam Marchisia a Marchioniho nebo Giovinca a jednoho z dvojice Mauro- Nedvěd bych dal na střed.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to zitra neuvidim...

Reagovat
smazaný uživatel

derby ? tak to je ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

to vubec neni k smichu jsem pryc...neco jsem slibil a ono se to nakonec prodlouzil...a nefaknu ho nejsem svine mozna druhej polocas uvidim ale to uz bude po zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1 vysílá "největší derby" ze záznamu. Nevíte, kde to půjde živě v nabídce UPC direct?

Reagovat
Shevchenko

Pochybuju, že to tam někde bude, snad Rai Uno, já ho mám na 93. Ale s nejvetší pravděpodobností se budu dívat přes net. Jinak Sport1 jsou svině.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se tam dívám na sestavu Interu,tak mi moc silná nepříjde.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to iba nejaki tupci dali takuto.......urcite takatio nebue

Reagovat
smazaný uživatel

Preco je v pravdepodobnej zostave Neapolu Mannini?

Reagovat
smazaný uživatel

Mannini je už po zranění definitivně fit a nalevo teď bude nastupovat hlavně on.

Dnes: Mannini 90% Vitale 10%

Reagovat
smazaný uživatel

Som nevedel, ze uz je fit..

Reagovat
smazaný uživatel

"Jedním z důvodů, proč se Sieně tolik nedaří, je její rozsáhlá marodka. Vždyť trenér Giampaolo nemůže využít služeb Dimitriose Eleftheropoulose, Nicoly Belmonta, Gianluky Sansoneho, Brandaa, Juana Zunigy, Cosmina Motiho a Ahmeda Barussa."

Krom tohoto kvanta marodů přibil ještě Lorenzo Del Prete, který má chřipku. ROBUR 1904!

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže kolik z nich jich patří do základu? Konkrétně o Del Pretem jsem četl, že v Serii A nemá co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový Belmonte-talent z Bari, bojovaly o něj pár klubů ze Serie A a já ho ještě neviděl na hřišti, Moti- reprezentant Rumunska, to samé. Je pravda, že ze základu by se asi nikdo nenašel, ale kvalitní náhradníci budou chybět, snad už se nikdo nezraní z A-týmu. To by byla katastrofa.

O Del Pretovi si četl dobře, Giampaolo ho dal na první zápas a od té doby se nevyskytuje ani na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

už aby začal hrát ten Zuniga..., zatím má na kontě 29 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Jj+celý poh. zápas s Empoli, kde hrál na křídle.

Reagovat
smazaný uživatel

GATTUSO: nastupil uz Senderos za AC ?

Reagovat
smazaný uživatel

zatím jen v přípravě proti Gijonu...

Reagovat
smazaný uživatel

uhm,diik

Reagovat
Shevchenko

Tak to vypadá, že na stoperu Paolo s Kakhou.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, když jsem to viděl, tak jsem se nejdřív zarazil a už jsem chtěl nadávat na Carla, že nepostaví Boneru, ale pak jsem si hned uvědomil, že je to dost možná poslední (respektive předposlední) Paolovo derby. být na Ancelottiho místě, asi bych ho taky postavil...

Reagovat
Shevchenko

Tak třeba může hrát s Bonerou, ne? Přecejenom bych nejradši viděl jako hlavního stopera při zranění Nesty právě Danieleho.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by mi zas bylo líto posadit Kakhu. on už v tom velký rozdíl není, jestli Maldini - Kaladze, nebo Bonera - Maldini. pokud bude Carlo v dalších zápasech stavět Boneru s Kakhou, nebudu si stěžovat a v derby si vychutnám Paola...

Reagovat
Shevchenko

Jinak nehrál proti Gijonu, ale proti Luganu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, vlastně

Reagovat
smazaný uživatel

už se těším ACMilan vs Inter 40:0

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese:Siena 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Macarróne...tyčka!! Kharja doráží a je to góóóól.

Reagovat
Slejdy

nj ale udine si to pohlida

Reagovat
Tomanatura

Catania mi opravdu dělá radost Letos s ní budete mít všichni potíže

Jediné překvapení pro mě je to, že v Lecce - Cagliari padl gol

Reagovat
smazaný uživatel

proč by nepadl ? Cagliari je venku neškodné...

Reagovat
Tomanatura

Je, ale nevěřil jsem Lecce, že dají gol.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF with Napoli?

Reagovat
smazaný uživatel

áchjo prohru jsme si nezasloužili Pevně věřím, že příště vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.calcion.altervista.org/ tady kukejte je to v super kvalite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele