Serie A - preview 36. kola

01.05.2012, 08:25, aktualizováno 02.05.2012, 09:55
Previews
Juventus hostí Lecce a AC Milán hraje s Atalantou, to jsou zápasy, které mohou napovědět, kdo letos získá titul. Zatím mu je o tři body blíž Stará dáma. Stejně tak vrcholí boj o Ligu mistrů, usilují o ni čtyři týmy. Janov potřebuje porazit Cagliari, aby snížil hrozbu sestupu.
AC Milán - Atalanta BC  (středa 20:45)
První turínský "mečbol" budou odvracet fotbalisté milánského AC. Pokud totiž Juventus zvítězí nad Lecce a AC Milán doma podlehne Atalantě, bude o titulu rozhodnuto. Milán ale chce zůstat v boji o prvenství určitě do posledního kola.

Matematika tohoto kola je zcela jasná. Juventus vede o tři body a pokud zvítězí a AC prohraje, bude mít dvě kola před koncem šestibodový náskok. Pochopitelně ještě může dojít k bodové rovnosti, ovšem Milán má se Starou dámou horší bilanci a to by bylo rozhodující. Mimochodem pokud by tato situace skutečně nastala, hodně by se diskutovalo o špatně neuznané brance Muntariho právě v zápase AC s Juventusem. Rossoneri ale nechtěji o předčasném slavení titulu Staré dámy ani slyšet a svůj duel s Atalantou hodlají zvládnout tříbodově.

"Musíme dělat svojí povinnost. Proti Atalantě to ale bude velmi těžké. Naše možnosti jak získat Scudetto jsou omezené. Vše co nyní můžeme udělat, je všechno vyhrát," prohlásil trenér Allegri. Jeho tým v minulém kole rozstřílel Sienu na její půdě 4:1 a dal zapoměnout na nepřesvědčivé výsledky z minulých kol.

V minulém kole slavila i Atalanta Bergamo. Nerazzurri si totiž zasjitili záchranu a s bodovým odečtem před začátkem sezony je to velký úspěch. Nutno podotknout, že zcela zasloužený! Atalanta udělal onen vytoužený poslední krok doma s Fiorentinou, kterou porazila 2:0. Tento tříbodový triumf byl už třetí za poslední čtyři zápasy.

Jen co se začala milánská marodka vyprazdňovat, už se zase naplňuje. Proti Atalantě si nezahrají Roma, Inzaghi, Pato, Thiago Silva, Seedorf, Emanuelson a Abate. Na druhé straně bude scházet trojlístek Brighi, Marilungo a Capelli.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Nesta, Yepes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Muntari - Boateng - Ibrahimovič, El Shaarawy
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Cazzola, Bonaventura - Tiribocchi - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Bologna FC  (středa 20:45)
V souboji mezi Catanií a Boloňou půjde již o jediné, totiž o co nejlepší umístění. Catania drží osmou pozici a na té by ráda setrvala až do konce. Boloňa, která si minule zajistila záchranu, hodlá Catanii z onoho místa vystrnadit.

Sicilská Catania v závěru sezonu poněkud povolila a na evropské poháry může zapomenout. Fanoušky ale i vedení Elefantini to nějak nevzrušuje. Jejich tým měl dle některých prognóz bojovat o záchranu a i začátek sezony tomu nasvědčoval, a to do té doby, než se kormidla týmu ujal trenér Vincenzo Montella.

A pak se začalo dařit! Catania si připsala dlouhou sérii neporazitelnosti a atakovala pohárové příčky. Z těch ale nakonec musela opustit, zhoršené výsledky znamenaly propad na osmé místo a zde chtějí setrvat až do skončení sezony. "Chtěli bychom dokončit sezonu na osmém místě. Myslím si, že by to bylo pro klub prestižní," doufá v dobré umístění trenér Vincenzo Montella.

Podobný cíl mají i na druhé straně. Boloňa se zachránila v těžkém utkání s Janovem a na Catanii bude chtít výsledek potvrdit. "Našim cílem je nadále získat v našich třech zápasů co nejvíce bodů, jak jen to bude možné. Jsem velmi spokojen s naší záchranou Serie A. Výhra proti Janovu byla rozhodující, zasloužíme si zakončit sezonu tím nejlepším zpsůobem, i když naše energická hladina není stejná jako na začátku sezony," řekl Stefano Pioli.

Trenér Vincenzo Montella se musí obejít bez zraněných Suaza, Potenzy, Llamy, Ebaguy a vykartovaného Barrientose. Podobně jsou na tom i na druhé straně, Gimenez, Pulzetti, Gillet, Casarini, Krhin, Perez a Crespo, ti všichni jsou zranění.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Motta, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Gomez, Bergessio, Catellani
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Raggi, Portanova, Antonsson - Garics, Taider, Mudingayi, Morleo - Ramirez - Diamanti, Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Cagliari Calcio  (středa 20:45)
Ryze záchranářský duel se odehraje na stadionu Lugi Ferraris v Janově. Domácí FC totiž přivíta sardinské Cagliari Calcio. V tabulce jsou o něco lépe postavení hosté, Janovu teče do bot a další ztráta už by mohla být pro svěřence trenéra De Cania kritická.

FC Janov prožívá katastrofální sezonu a zatím jakoby napodoboval loňský neúspěch svého městského konkurenta Sampdorie. Jedna porážka za druhou znamená, že Grifům patří poslední nesestupová pozice -pouze s jediným bodem náskoku. Janov naposledy podlehl Boloni 3:2 a byla to pro něj třetí porážka v řadě.

"Musíme se znovu vítězně nadechnout. Jsme si vědomi toho, že do konce zbývá už jen pár kol a my potřebujeme získat pozitivní výsledek a v postavení se vyšplhat co nejvíce," nechal se slyšet před utkáním trenér Grifů Luigi De Canio.

Vyhráno ještě zdaleka nemá ani Cagliari. Na čtrnáctém místě mají Ficcadentiho svěřenci 42 bodů, což znamená sedmibodový náskok před Lecce. Ten se za jistých okolností dá stáhnout, ale ruku na srdce, výhra Lecce na Juventusu je hodně nepravděpodobná. "Jsme jen krůček od záchrany. Stojíme teď před složitým zápasem proti Janovu a budeme se snažit získat body, které potřebujeme, abychom byli v bezpečí," prohlásil hostující Victor Ibarbo.

Grifové nebudou moci do důležitého utkání nasadit Antonelliho, Constanta, Kaladzeho a Bova. Ještě hůře jsou na tom hosté, Eriksson, Dessena, Rui Sampaio a El Kabir jsou zranění.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Carvalho, Moretti - Rossi, Biondini, Kucka, Sculli - Gilardino, Palacio
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Ariaudo, Astori, Agostini - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Pinilla, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.25 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Inter Milán  (středa 20:45)
Parma už si zajistila záchranu a nyní hodlá dohrát soutěž se ctí, nejlépe hned na úvod porazit Inter Milán. Jenže Nerazzurri pod trenérem Stramaccionim chytli formu a chtějí do Ligy mistrů!

Fotbalisté Gialloblu vyhráli na půdě Lecce a fanoušci tohoto severoitalského celku si mohli hluboce oddechnout. Jejich miláčci se konečně zachránili a dokonce prorazili i do první desítky. "Jsem hrdý na svůj tým. Doufám, že se nám bude i nadále dařit. I když jsme si zajistili Serii A pro příští rok, chceme získat co nejvíce bodů a ligu dohrát se ctí," prohlásil před utkáním s Interem trenér Roberto Donadoni.

Inter pokračuje ve zlepšených výkonech a vydřený triumf nad poslední Cesenou mu vynesl obrovskou šanci na zisk konečné třetí pozice zaručující Ligu mistrů. Zápas s Cesenou se ale nevyvíjel úplně podle představ. Nerazzurri byli sice jednoznačně lepší, ale do vedení šla ve druhém poločase Cesena. Inter v tu chvíli prokázal obrovskou psychickou a morální sílu a výsledek nakonec otočil a zvítězil 2:1.

Stramaccioniho svěřenci se tak dostali na metu 55 bodů a nyní se o další důležité bodíky utkání s Parmou. "Potřebujeme perfektní výkon, protože budeme čelit Parmě, která je ve skvělé formě. Skutečnost, že vyhráli poslední čtyři zápasy hovoří za vše," varoval před soupeřem mladý kouč Stramaccioni.

Parmě bude chybět brankářská opora Antonio Mirante, do branky se tak znovu postaví Pavarini. Zraněný je i McDonald Mariga a pro Gobbiho platí karetní trest. Inter na tom neni o moc lépe, Stramaccioni nemůže počítat s Castaignosem, Samuelem, Zanettim a Chivuem. Všichn zmiňovaní mají zdravotní potíže.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Pavarini - Santacroce, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Valiani, Valdes, Galloppa, Modesto - Floccari, Giovinco
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Cambiasso, Stankovič, Obi - Alvarez, Milito, Zarate
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Juventus FC - US Lecce  (středa 20:45)
Už v tomto kole může proběhnout korunovace nového italského mistra! Pokud Juventus doma porazí Lecce a zároveň Milán doma prohraje s Atalantou, bude rozhodnuto. Výhra celkově bude znamenat obrovské přiblížení se k vytouženému titulu.

Fanoušci Staré dámy pomalu ale jistě odpočítávají poslední zápasy a netrpělivě čekají na to, až se jejich modly budou společně s nimi radovat z mistrovského titulu. Tato konstalace může za jistých okolností nastat již dnes. Je k tomu ale potřeba výhra Juventusu a zároveň porážka Milána.

Juventus naposledy deklasoval Novaru 4:0 a vyhrál tak posedmé v řadě. To je obrovský vzestup formy a obrovská síla, kterou současný Juventus disponuje. Není třeba pak připomínat, že Juventus jako jediný z celé Serie A ještě neprohrál. Neprohrát bude hlavním cílem i následujícího kola, kdy v domácím prostředí vyzvou osmnácté Lecce. "Zápas proti Lecce je zápasem našeho života. Triumfem na Novaře jsme opět ukázali svojí sílu. Udělali jsme z těžkého zápasu jednoduchý, a takhle musíme pokračovat dál," liboval si charismatický kouč Antonio Conte.

Do konce sezony zbývají tři kola a Lecce stále doufá, že se mu povede záchrana. Pro jihoitalský celek to ale bude nesmírně těžké, zvláště když v tomto kole zajíždí na půdu dosud neporaženého Juventusu. Lecce bohužel nezvládlo naprosto klíčový zápas s Parmou a na sedmnáctý FC Janov nadále ztrácejí jediný bod.

"Myslím si, že je stále možné se vyhnout sestupu. Naše současné postavení nás nutí získat plný počet bodů z našich zbývajících zápasů. Budeme se tak snažit i proti Juve," stále doufá v záchranu trenér Serse Cosmi.

Antonio Conte má k dispozici kompletní kádr. Mimo je pouze zraněný Simone Pepe. Lecce také hlásí ztráty, Julio Sergio, Corvia a Oddo mají zdravotní problémy, Esposito je pro změnu vykartovaný.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Quagliarella, Vučinič
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Tomovič, Carrozzieri, Miglionico - Cuadrado, Blasi, Obodo, Delvecchio, Brivio - Di Michele, Seferovic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Novara Calcio  (středa 20:45)
Fiorentina potřebuje tři body, aby si definitivně zajistila setrvání mezi smetánkou, zatímco hostům by ani výhra nestačila. Oba týmy od sebe dělí třináct bodů, což je nepřekonatelná vzdálenost.

Budoucnost v Serii B má před sebou hostující Novara, kterou ani nástup věhlasného Attilia Tessera nezachránil před sestupem. Přesto se jedná o nejúspěšnější sezonu v historii klubu. Hráči na ni budou ještě dlouho vzpomínat. No, minimálně rok, protože se určitě pokusí o návrat. S návraty je to ale vždy dost složité, tak uvidíme, jak se hráči k tomuto úkolu postaví.

Fiorentina naposledy padla pod tíhou kopaček hráčů Atalanty, když s ní prohrála o dvě branky. Světlým okamžikem je tak působivá výhra nad AS Řím, kdy hráči trenéra Rossiho dokázali, že se nevzdávají. A to se jim určitě hodí, protože se Viola stále nachází v ohrožených vodách. Aby se v nich neutopila, musí se celý tým koncentrovat na zbývající utkání.

Domácí touží zažít devátou sezonu mezi nejlepší italskou fotbalovou společností. K tomu ji stačí v podstatě vyhrát toto utkání. A pokud chce být toskánský celek opět na výši, nejspíš můžeme očekávat velmi rušné léto, které opět zavítá do renesančního města.

Úkolem Delia Rossiho tak bude zkoncentrovat své hráče tak, aby podali co nejlepší výkon a jejich věčně natěšení fanoušci odcházeli domů s pocitem hrdosti a radosti ve fialovém srdci. Pro Novaru ani tak nejde o naději jako spíše o hrdost a vztyčenou hlavu, s níž se většinou první liga opouští.

Fiorentina má také mnoho zraněných, mimo hru jsou například Kroldrup, Vargas, Amauri, Cerci, Montolivo, Gamberini a Behrami. Hosté přijedou do Toskánska bez Jedy, Ludiho, Marianiniho, Ujkaniho a Mascary. Přesto se můžeme těšit na vlídné počasí, Jovetičova kouzla a začátek čestného konce Novary.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Camporese, Natali, Nastašič - Cassani, Kharja, Salifu, Lazzari, Pasqual - Jovetič, Ljajič
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Fontana - Morganella, Lisuzzo, Paci, Garcia - Porcari, Pesce, Gemiti - Rigoni - Morimoto, Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AC Siena  (středa 20:45)
Počtem bodů je Lazio v podstatě stále v pohárové Evropě, kvůli skóre je ale až šesté. Ani v případě prohry se Sienou neklesne, rádo by si ale tři body nechalo doma a dál bojovalo o Ligu mistrů.

Situace v první pětce je rozhodně napínavou záležitostí. O Scudetto bojují už jen dva týmy, boj o třetí místo je ale rozhodně záležitostí více týmů. Na dosah mu je i šesté Lazio, které má ve středu večer relativně lehký los - do Říma přijede Siena.

Ta nyní sídlí na třináctém místě a relativní klid od sestupových starostí, které běžně trápí menší, ale slavný toskánský celek, evidentně uklidňuje hráče i fanoušky. Příjemná změna oproti uspěchanému normálu. Druhá polovina letošního ročníku svědčí svěřencům trenéra Sannina o mnoho lépe, než podzimní část. Kdyby jejich sezona začala v lednu, byla by Siena dokonce šestá!

Nejenže se zlepšila statistika Siena na domácí půdě, hráči si jezdí pro body i na stadiony rivalů. Ze šesti posledních zápasů mimo svůj stánek prohrál toskánský celek pouhá dvě. Za zmínku stojí třeba remíza s Bolognou či nečekaný výsledek 4:1 proti Janovu. Naposledy sice Siena stejným rozdílem prohrála s AC Milán, ale ani to ji nemusí nijak zvláště skličovat.

Domácí Lazio prožívá napínavou sezonu. Dlouho se hřálo na výsluní a svou hrou naprosto po právu přemýšlelo o Lize mistrů. Týmu se dařilo, Miroslav Klose pravidelně nazouval střelecké kopačky a obrana si vždy plnila svou povinnost s naprostou jistotou.

Poté ale přišla série špatných výkonů, trenér Edy Reja chtěl složit svou funkci a pár hráčů základní sestavy se zranilo. Lazio opustilo vody Ligy mistrů a nyní se nachází kvůli skóre až na šestém místě. Stále jej tak může těšit alespoň fakt, že se nachází před rivalem AS, které je na sedmém místě.

Matematicky ale nic není ztraceno, trenér Reja se snaží burcovat své hráče a ti mají stejný počet bodů jako třetí Neapol. Navíc jsou proti Sieně velkými favority. Stále jsou ale Biancocelesti pronásledováni zraněním. Mimo hru jsou Hernanes, Radu, Lulič, Klose, Stankevičius, Brocchi, Makinwa a Matuzalém, kvůli kartám nebudou hrát ani Dias s Marchettim. Hosté přijedou s Destrem v útoku, chybět by měli Calaiò, Giorgi, Angelo a také González.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Konko, Diakitè, Biava, Scaloni - Gonzaléz, Ledesma, Candreva, Garrido - Mauri - Rocchi
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Mannini, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Cesena - Udinese Calcio  (středa 20:45)
Domácí Cesena je suverénně posledním týmem s jistou volnou vstupenkou až do stanice Serie B. Potvrdit tento status přijede Udinese, které bojuje o poslední lístek do stanice Liga mistrů.

Hosté mají ze všech týmů, které mají shodný počet padesáti pěti bodů, nejlehčí postavení. Čeká je totiž beznadějně poslední Cesena. Možná byste řekli, že mít v týmu hráče jako Adrian Mutu, Vincenzo Iaquinta nebo Dan Pudil, evropské poháry by s jistou nadsázkou dokázal ukopat i Pepik Hnátek. Minimálně Mario Beretta by ale nesouhlasil, jeho svěřenci jsou už oběma nohama ve druhé lize.

Na sedmnáctý Janov ztrácí Cesena už čtrnáct bodů, což je nepřekonatelná propast. Že se tým pere o hrdost i radost ze hry ale ukázal zápas s Interem. Cesena dokázala odejít do šaten za bezbrankového stavu a po hodině hry dokonce vedla! Inter pod Stramaccioniho vedením ale neprohrává a výsledek nakonec i díky vlatnímu gólu Von Bergena otočil. Každopádně tento zápas prokázal, že se Cesena nevzdává a není radno ji podcenit.

Udinese je sice favoritem, ale Cesena se jednak nevzdává a jednak se Udinese mimo stadion Friuli vůbec nedaří. Právě venkovní forma je mimo jiné tím, co stojí mezi týmem a Scudettem. Mimo svůj stadion uhráli Guidolinovi svěřenci jen tři výhry, což vskutku není moc.

Naposledy se Udinese podařilo vyhrát nad dalším uchazečem o třetí místo, když na své půdě porazilo Lazio Řím a odsunulo ho tím na šesté místo. Výhra 2:0 trenéru Guidolinovi udělala určitě velkou radost, dál ale od hráčů očekává maximum. Jeho tým nemá situaci tak úplně ve svých rukách a proto potřebuje nad Cesenou vyhrát.

Bude to mít ale složité, nastoupit nemůžou třeba Badu, Isla, Ferronetti, Armero a kapitán Di Natale. Právějeho góly bude muset někdo nahradit a to nebude vůbec jednoduché. Navíc nenastoupí ani Mehdi Benatia, pravidelně hrající kámen základní sestavy. Za domácí nebudou moct hrát zranění Martinéz, Dan Pudil a Calderoni. Diskvalifikován je Alberto Santana. Oba týmy mají určitou motivaci - která bude silnější?
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Benalouane, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Arrigoni, Guana, Parolo - Mutu, Iaquinta
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Coda, Danilo, Domizzi - Basta, Fernandez, Pinzi, Asamoah, Pasquale - Torje, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.50 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - AS Řím  (úterý 18:00)
Velmi často se spekuluje o odvolání trenéra Enriqueho, který nedokázal naplnit předsezónní představy vedení. To mu ale i nadále věří. Hru AS otestuje domácí Chievo.

"Jsou pouze dvě možnosti," říká mladý trenér. "První je odchod, tou druhou to, že zůstanu. Až přijde čas, sedneme si a probereme celou situaci. Je to tu teď těžké. Stále ale na sto procent vím, co mám dělat a jak to udělat. Právě teď se soustředím pouze na zápas s Chievem. Ten musíme bezpodmínečně vyhrát, protože jakýkoli jiný výsledek by nás vyřadil z boje o poháry."

Hlavním problémem AS je nestálost výkonů. Po krásném zápase přijde šok v podobě prohry, která se kolem hráčů motá stále častěji. Mnohá zranění a nedisciplinovanost Enriqueho hráčů přispívá k tomu, že napětí mezi fanoušky a týmem stoupá. Incidenty při trénincích, skandování trenérova odchodu a tiché napětí mezi Curva Sud a týmem, to vše je nyní zdánlivě proti Enriquemu a jeho plánech.

Vyrovnanost ukazuje i patnáct výher a čtrnáct porážek. Naposledy Řím sehrál zajímavé utkání s Neapolí. Ačkoli vedl po brance Marquinha, Cavani se Zunigou vývoj zápasu otočili. Střídající Fabio Simplicio se nakonec postaral o dělbu bodů. AS je tak o čtyři body za Interem, který má poslední místo do pohárů.

"V této sezoně jsme promrhali příliš mnoho příležitostí," ví trenér Enrique. "Určitě tu bylo několik her, které jsme měli vyhrát, ale místo toho jsme neuhráli ani bod. Musíme se ale dívat dopředu. A zápas v Chievu je jediné, co mě teď zajímá," dodává trenér.

AS nemůže počítat s Erikem Lamelou a Pablem Osvaldem, v bráně asi neuvidíme ani Maartena Stekelenburga. Otazník visí nad startem Bojana, do hry se naopak může vrátit De Rossi.

Chievo se na svém stadionu utká se silným soupeřem. V minulém kole remizovalo s Cagliari a je dvanácté. Klidný střed tabulky bez šancí na poháry nebo sestup. Riziko ale spočívá v podcenění, letargii z něho plynoucí. I bod ze zápasu proti AS by mohl stačit k definitivnosti setrvání mezi nejvyšší smetánkou Itálie.

"Už jsme skoro u konce naší cesty," říká obránce Acerbi. "Stačí nám už jen jeden bod k tomu, abychom si definitivně zachovali prvoligovou příslušnost a já doufám, že se nám jej podaří sebrat právě Římu."

Problémem Chieva je střílení branek, na tom bude muset Chievo zapracovat, pokud chce na domácím stadionu získat nějaké body. Nejlepší střelec týmu, Sergio Pellissier, má na svém kontě pouze šest přesných zásahů. Toho vydatně podporuje mladý Paloschi.

Domácím bude scházet například Moscardelli, Andreolli a Dainelli, hosté z Říma přijedou bez také bez Burdissa s Juanem. Chievo je rozhodně snadnějším protivníkem než Neapol, stále je ale vše otevřené a proto nás čeká zajímavé klání.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Cesar, Acerbi, Dramè - Luciano, Bradley, Hetemaj - Thereau - Pellissier, Paloschi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Taddei, Kjaer, Heinze, Josè Angel - Pjanič, De Rossi, Marquinho - Totti - Borini, Bojan
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Città di Palermo  (úterý 20:45)
Aby se Neapol do pohárů dostala, potřebuje k tomu porazit Palermo. Sicilský tým je čtrnáctý, ale přesto může překvapit.

Útočník Goran Panděv ví, že jeho spoluhráče nečeká nic jednoduchého a proto musí napnout všechny své síly. Neapol chce do pohárů, aktuálně také má v držení poslední místo do milionářské Ligy mistrů. Na to si ale dělají nárok také další tři týmy a tak nás v tomto ohledu bude čekat ještě napínavý závěr ligy.

"Doufám, že na konci to budeme my, kdo se bude radovat z Ligy mistrů," říká Panděv. "Je to velmi zvláštní sezona. Ale o to víc zajímavá. Závod o Ligu mistrů je stále otevřený, má náboj, který by se mohl divákům líbit. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale teď myslíme pouze na Palermo," dodává makedonský útočník.

"Potřebujeme, aby nám naši příznivci zůstali nablízku, je to velmi těžké období a bez jejich podpory bychom nemohli dosáhnout mnoha věcí." Právě Panděv by měl vést útok po boku Cavaniho.

Palermu se v této sezoně také nedaří, rozhodně si Mauricio Zamparini neplánoval boj setrvání v Serii A. To ale čtrnáctý tým tabulky může klidně postihnout. V posledních deseti zápasech dokázali totiž hráči sicilského týmu vyhrát pouze jeden, což rozhodně není dobrou vizitkou.

Poslední zápas sehrálo Palermo s Catanií a rozdělilo si s ní body za remízu 1:1. Na sestupové vody mají náskok sedmi bodů.

"Nejsme v naší nejlepší kondici," dobře ví trenér Mutti. I pod ním se značně prohýbá trenérská židle. "A kvůli zraněním zítra nemůže nastoupit mnoho našich důležitých hráčů. To ale není výmluva, plně se soustředíme a očekávám dobrý výsledek."

Mimo hru je například Fabrizio Miccoli, Balzaretti, Mantovani a Della Rocca. Na domácí trávník nevyběhne Blerim Džemaili, ten nemůže nastoupit kvůli kartám.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Fernandez, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Inler, Hamšík, Zuniga - Panděv, Cavani
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Munoz, Migliaccio, Silvestre, Pisano - Bertolo, Donati, Barreto - Iličič - Hernandéz, Budan
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.25 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC352114062:1877
2.AC Milán35228568:2874
3.SSC Neapol351413862:4355
4.Udinese Calcio3515101047:3555
5.Inter Milán351671252:4755
6.SS Lazio351671250:4555
7.AS Řím351561455:5051
8.Calcio Catania3511141045:4747
9.Parma FC3512111248:5247
10.Atalanta BC351313940:3646
11.Bologna FC3511121238:4245
12.Chievo Verona3511111330:4144
13.AC Siena3511101443:4043
14.Città di Palermo351191548:5442
15.Cagliari Calcio3510121336:4242
16.ACF Fiorentina3510111434:4141
17.Janov CFC35991746:6636
18.US Lecce358111639:5335
19.Novara Calcio356101929:6128
20.AC Cesena354102122:5322
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (766)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele