Serie A - preview 34. kola

02.05.2009, 09:28, aktualizováno 03.05.2009, 10:21
Previews
Inter včera zvítězil, AC a Juventus tak budou nadále hrát "jen" o druhé místo. Milánští hrají v Catanii, Stará dáma přivítá Lecce. Janovské CFC přivítá v městském derby Sampdorii, jeho konkurenti v boji o čtvrtou pozici hrají doma - Fiorentina s Turínem a AS proti Chievu...
Bologna FC - Reggina Calcio  (sobota 18:00)
Přímý souboj o záchranu uvidí stadion Renato Dall'Ara v Boloni, kde domácí celek přivítá poslední tým soutěže - Regginu. Oba celky zaujímají pozice, které znamenají sestup, o něco lépe je na tom Boloňa, která ztrácí na sedmnácté místo jeden bod.

Domácí celek v minulém kole udělal důležitý krok v cestě za záchranou, když v domácím prostředí překvapivě porazil 2:0 Janov, který je letos vynikající a bojuje o Ligu mistrů. Výkon proti Janovu dává Boloni reálné šance na záchranu, ale všichni v klubu dobře ví, že zopakovat tento výkon bude obtížné. Domácí nyní přivítají další záchranářský celek - Regginu. Pokud by Boloňaa uspěla, hodně by Reggině zkomplikovala konečnou záchranu.

Jenomže i hosté mají za sebou úspěšné vystoupení. Kalábrijský celek senzačně vyhrál na půdě Atalanty 1:0, a poté doma získal velice cenný bod za remízu 2:2 proti Juventusu Turín. Reggina ztrácí na sedmnácté místo, které znamená záchranu, šest bodů a stále může pomýšlet na Serii A i v příštím ročníku.

Boloňaa bude v klíčovém souboji proti Reggině značně oslabena. Trenér Papadopulo bude postrádat Antonioliho, Paonessu, Cesara, Lavecchiu, Bombardiniho, Britose a Marchiniho. Jeho protějšek na lavičce Regginy Nevio Orlandi postrádá pouze Sesta.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Colombo - Zenoni, Terzi, Moras, Belleri - Mutarelli, Mingazzini, Mudingayi, Valiani - Adailton - Di Vaio
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Lanzaro, Valdez, Santos - Vigiani, Barreto, Carmona, Hallfredsson, Barillà - Brienza, Corradi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.35 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - SS Lazio  (sobota 20:30)
Inter Milán kráčí za čtvrtým titulem v řadě, avšak po posledním klopýtnutí by již neměl zaváhat. Náskok je ale stále vysoký, nyní 'jen' sedmibodový. Ve 34. kole na San Siro přijede Lazio Řím.

Nerazzurri v minulém kole utrpěli překvapivou porážku v Neapoli a poté, co AC Milán porazil Palermo, náskok se ztenčil na sedm bodů. Pět kol před koncem mají tedy Rossoneri stále minimálně teoretickou šanci na zisk Scudetta. AC již nyní jen čeká, zda jeho městský rival klopýtne znovu a dovolí závěr sezony zdramatizovat.

To si určitě nemyslí kouč Interu José Mourinho, který se již dříve posmíval AC Milán, že letos skončí bez trofeje. Nyní potvrdil, že svého činu rozhodně nelituje. "Nelituji toho. Pokud však uvidím, že jsem se mýlil, nemám problém se omluvit," prohlásil sebevědomý Mourinho. "Pamatuji si, jak Massimo Ambrosini urážel miliony fanoušků Interu, když slavil vítězství v Lize mistrů. Uplynulo již mnoho let a já si nejsem vědom toho, že by se omluvil. Je to charismatický hráč, který dělal kapitána ve skvělém klubu, jakým je AC Milán. Nikdy jsem však od něj neslyšel omluvu směrem k fanouškům Interu, z nichž spousta žije ve stejném městě."

Portugalský stratég se vyjádřil také k nadcházejícímu duelu. "Proti Laziu očekávám těžký souboj. K zisku Scudetta ale potřebujeme tři výhry. Musíme se soustředit pouze sami na sebe a udržet sedmibodový náskok, protože to posílí naše sebevědomí."

"Náskok sedmi bodů máme již několik měsíců. Na pár zápasů se dokonce zvýšil na deset bodů, ale většinu času byl mezi pěti až sedmi body. Nyní do konce sezony zbývá pět zápasů a stále jsme ve vedení. Kromě nizozemské a kyperské ligy, kde již znají své šampiony, jsme jediným týmem v Evropě, který má takový náskok. Všichni tu ale stále mluví o 5. květnu."

Právě v tento den, před sedmi lety, totiž Inter přišel díky prohře s Laziem Řím o ligový primát.

Do sobotního zápasu s Římany nemůže Mourinho nasadit vykartovaného Balotelliho se Stankovičem a trio zraněných - Maicona, Nelsona Rivase a Francesca Bolzoniho. Naopak se do základní sestavy vrací Ghaňan Sulley Muntari.

Mourinhův protějšek na lavičce Lazia Delio Rossi nemůže počítat s Ousmanem Dabem, Mobidem Diakitem a Goranem Panděvem. Pravděpodobně nenastoupí ani Stefano Mauri.

Lazio může na 9. místě stále ještě pomýšlet na evropské poháry. Na šestého městského rivala AS ztrácí pět bodů. Pokud si ale chtějí udržet naději, potřebují v sobotu na San Siru vyhrát, náskok by poté již mohl být nedostižitelný.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Santon, Cordoba, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Figo - Cruz, Ibrahimovič
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Siviglia, Rozehnal, Kolarov - Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia - Zarate, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - AC Milán  (neděle 15:00)
Nevýrazná Catania přivítá v rámci 34. kola favorizovaný AC Milán, který bude hájit druhou příčku před třetím Juventusem. Hosté mají famózní formu a již sedm utkání v řadě neprohráli. Catania je se čtyřiceti body čtrnáctá.

Ostrovský celek v minulém kole opět prohrál, čímž jenom potvrdil letošní velkou kolísavost výkonů. Catania nestačila na sestupem ohrožené Lecce, se kterým prohrála 1:2. Sicilané tím spadli až na čtrnácté místo, a ačkoliv mají prakticky jistou záchranu, nebude se tato sezona hodnotit pozitivně. Catania dlouho těžila ze skvělé bilance v domácím prostředím, jenomže postupem času se toto kouzlo vytratilo.

Milánské AC oplývá skvělou formou a v posledních sedmi zápasech si připsalo šestkrát tři body a pouze v jednom případě bod za remízu. Obrovskou zbraní se ukázalo být ofenzivní složení Pato - Inzaghi, zvláště druhý jmenovaný se rozpomenul na nejslavnější časy a opět sází branky jako na běžícím páse. "Superpipo" už má na svém kontě dvanáct branek, nutno říci, že zejména za druhou polovinu ligy, protože v té první příliš často nehrál. Naposledy svěřenci trenéra Ancelottiho sestřelili třemi branky Palermo a před Juventusem už mají náskok dvou bodů.

Domácímu celku bude včetně několika jmen scházet i trenér Walter Zenga, který byl pro toto utkání potrestán. Jeho místo prozatím na trenérské lavici zaujme Irrera. Ke zraněným Ledesma - Potenza, přibyl vykartovaný Sciacca. Na marodce Milána zůstává všem při starém, chybět budou Gattuso, který už ale trénuje, Borriello, Nesta, Kaladze, Bonera, Abbiati, Antonini a suspendovaný Flamini.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Kosicky - Silvestri, Silvestre, Stovini, Capuano - Carboni, Biagianti, Tedesco - Mascara - Martinez, Morimoto
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Maldini, Favalli, Jankulovski - Beckham, Pirlo, Ambrosini - Kakà, Seedorf - Inzaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.95 - 3.45 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - US Lecce  (neděle 15:00)
Juventus bude chtít v zápase s Leccem umlčet vlnu kritiky, která se na něj snesla po čtyřech zápasech bez vítězství. Tato černá šňůra zapříčinila pád Staré Dámy na třetí pozici, dva body za AC Milán. Lecce pro změnu bojuje na opačném konci tabulky, je druhé od konce.

Bianconeri zažili vskutku katastrofální duben, v němž nedokázali ani jednou vyhrát a navíc vypadli z Coppy Italia. Přesto je však Juventus stále třetí a Liga mistrů je pro příští rok téměř hotovou věcí. Navíc je blízko i návrat na druhou pozici, když příští týden cestují svěřenci Claudia Ranieriho do Milána, kde se o ní v přímém souboji střetnou s AC. Před samotným zápasem s Rossoneri se ale musí podle Ranieriho slov Juve soustředit na zvládnutí zápasu s Lecce a udobření si svých fanoušků.

Právě fanoušci Staré Dámy budou nakonec na Stadio Olimpico vpuštěni, ačkoliv jim byl původně vystaven zákaz. Vedení Juventusu se ale nakonec odvolalo a zákaz, jenž byl na domácí fans uvrhnut poté, co rasistickými narážkami častovali útočníka Interu Maria Balotelliho, byl zrušen.

Na hřišti jim však přeci jenom bude několik hráčů chybět. Zranění jsou Marco Marchionni, Tiago, Hasan Salihamidžič, Mohamed Sissoko a Giorgio Chiellini. I přes řadu absencí bude ale Juventus proti Lecce favoritem. Stará Dáma má na Salentini v poslední době jen dobré vzpomínky, v předchozích šesti vystoupeních je dokázala pokaždé porazit.

V minulém kole naději na záchranu Lecce vykřesalo vítězstvím nad Catanií, ale přesto stále na nesestupové pozice ztrácí tři body.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Mellberg, Legrottaglie, De Ceglie - Zanetti, Poulsen, Nedvěd - Del Piero - Amauri, Iaquinta
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Fabiano, Esposito, Giuliatto - Munari, Zanchetta, Edinho, Ariatti - Giacomazzi, Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.55 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Turín FC  (neděle 15:00)
Fiorentina bude chtít v zápase s Turínem potvrdit svou čtvrtou pozici, na kterou se minulý týden díky ztrátě Janova posunula. Hostující Toro se ale nebudou chtít vzdát bez boje, protože od sestupových vod je dělí pouze jediný bod.

Viola bude posílena posledním skvělým vysokým vítězstvím nad AS Řím (4:1), v němž diváci na Stadio Artemio Franchi udělali skvělou kulisu. Po té volá i před zápasem s Turínem obránce Manuel Pasqual: "Byla tu skvělá atmosféra. Fanoušci nás neuvěřitelné podporovali. To nám do zápasu dává výhodu. Do zápasu s Turínem nastoupíme se stejným záměrem jako do toho s AS Řím. Pro ně bude znamenat bod neskutečně mnoho, pro nás jsou adekvátní pouze tři."

Fiorentina se na čtvrtou pozici zajišťující Ligu mistrů dostala i bez několika klíčových hráčů. Třízápasový trest, zredukovaný z původních pěti, si odpykával Felipe Melo a zranění na dlouho dobu vyřadilo útočníka Adriana Mutua. Pasqual věří, že s jejich návraty bude Fiorentina ještě silnější: "Měli jsme zásadní absentéry, ale i bez nich jsme sbírali body. Felipe se vrátí na Catanii, Adrian je stále v péči lékařů, ale věříme, že nám v těžkém závěru sezony pomůže."

Vedle Mela a Mutua bude Viole chybět ještě suspendovaný Donadel a zraněný Santana.

Do Florencie přijede Turín, jehož budoucnost v Serii A je stále na vážkách. Sestupový boj pomalu vrcholí, ale Granata stále žije v nejistotě. Pouze bod jí dělí od sestupu. V domácích zápasech ji táhne střelec Rolando Bianchi, jenž si připsal branku v posledních třech vystoupeních, jenže na hřištích soupeře se netrefil již několik měísců. "Vítězství ve Florencii by pro nás bylo obrovskou vzpruhou a zároveň by znamenalo posun v tabulce. Proti skvělému týmu to ale budeme mít velice těžké," uvědomuje si Bianchi.

Jediným jistým chybějícím bude pro nědělní duel Marco Di Loreto, zatímco u Elvise Abbrsucata a Paola Dellafioreho je situace nejistá. Andrea Gasbarroni by měl být v pořádku.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Dainelli, Gamberini, Pasqual - Kuzmanovič, Montolivo - Semioli, Jovetič, Vargas - Gilardino
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Rivalta, Natali, Franceschini - Colombo, Diana, Barone, Dzemaili, Rubin - Bianchi, Stellone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.65 - 8.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Šance římského AS na získaní čtvrté příčky jsou malé, přesto, do pokavaď existuje naděje, chtějí se svěřenci trenéra Spallettiho o Ligu mistrů poprat. V zápase pravdy přivítají před zraky domácí fanoušků Chievo, které stále nemá jistotu záchrany.

AS Řím si velice zkomplikoval situaci poslední porážkou s Fiorentinou. Giallorosi naprosto propadli a s Violou prohráli zaslouženě 1:4. Liga mistrů teď zůstává pro římský celek pouze teorií, klub z věčného města musí vyhrát všechny zbývající zápasy a doufat v zaváhání Fiorentiny či FC Janov. Luciano Spalletti a jeho družina ztrácejí na vysněné čtvrté místo šest bodů a vzhledem k posledním pěti utkáním nemají situaci vůbec ve svých rukou. Řím tak trochu připomíná loňský AC Milán, který také bojoval o čtvrtou příčkou s Fiorentinou.

Chievo před nedávnem zaznamenalo zajímavou sérii zápasů bez porážky, ale po domácím utkání s Udinese se opět vrátilo do bojů o záchranu. Svěřenci trenéra Di Carla mají k dobru pět bodů a všichni moc dobře ví, že ke konečné záchraně potřebují aspoň ještě dvakrát zvítězit. Chievo teď čeká náročná cesta do Říma, k utkání proti místnímu AS, které si nic jiného než zisk tří bodů nepřipouští.

Šestice hráčů nenastoupí do klíčového utkání s Chievem kvůli nejrůznějším zraněním. Do konce sezony si nezachytá Doni, hrát nebudou ani Cicinho, Aquilani, Juan, Montella a Pizarro. Posledně jmenovaný si odpykává karetní trest. Se sestavou mají problémy i hosté, trenér Di Carlo bude postrádat Makinwu, Mora, Kerlona, Scardinu a hříšníky Langellu a Yepese.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Artur - Motta, Mexes, Panucci, Riise - De Rossi, Brighi - Taddei, Perrotta, Baptista - Totti
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Morero, Mandeli, Mantovami - Luciano, Rigoni, Marcelini - Pinzi - Pellissier, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.60 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Città di Palermo - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Přímý souboj o evropské poháry zažije stadion Renza Barbery na Sicílii. Osmé Palermo totiž hostí sedmé Cagliari, oba celky mají shodný počet bodů, a jak Palermo, tak i Cagliari ztrácejí na šestý AS Řím pouhé tři body.

Palermo se musí otřepávat z nepříjemné porážky 0:3 od AC Milán, a zatímco v boji o evropské poháry ztratilo, konkurenční Cagliari získalo cenný bod ze hřiště Sampdorie Janov. Sicilský celek začal sbírat převážnou většinu bodů až ve druhé časti sezony a díky ztrátám římského AS a dalších konkurentů má možnost bojovat o evropské poháry. V posledním ligovém utkání museli svěřenci trenéra Ballardiniho na San Siru spolknout hořkou pilulku v podobě tříbrankové porážky, ovšem sám trenér doufá, že toto nepovedené utkání nebude mít na jeho muže žádný vliv.

Cagliari proti Sampdorii znovu ukázali skvělého bojovného ducha a i přes nepříznivý vývoj dokázalo nakonec získat velice cenný bod, čímž v tabulce přeskočilo svého soupeře. Nicméně Palermo i Cagliari mají stejný počet bodů a vzájemný souboj bude jedním z rozhodujících faktorů v konečném umístění. Ostrovský celek má skvělou bilanci, z posledních pěti zápasů, vyhráli svěřenci trenéra Allegriho tři zápasy, jeden remizovali a jeden prohráli. Porážka se týkala těžkého utkání na půdě Fiorentiny 1:2.

Palermu bude scházet dvojice hráčů, zraněný Bresciano a suspendovaný obránce Bovo. Hosté jsou na tom přeci jenom o trošku hůře, hrát nebudou Cossu, Sivakov, Lupatelli a ani Lopez. V případě Lopeze se jedná o karetní distanc.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Kjaer, Savini, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Simplicio - Cavani, Miccoli
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Bianco, Canini, Agostini - Fini, Conti, Biondini - Lazzari - Acquafresca, Matri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Siena - SSC Neapol  (neděle 15:00)
V souboji dvou týmů z dolní poloviny tabulky se střetnou Siena a Neapol. Domácí tým má celkem dobře nakročeno k záchraně, potřebuje ale ještě pár bodíků k jistotě, hostující SSC již pokaženou sezónu nezachrání, mohlo by se ale přece jen umístit do desátého místa.

Siena udělala velký krok k záchraně na začátku dubna, kdy doma porazila 2:0 Lazio a dokonce 4:1 zvítězila v Bologni. Další dva zápasy ale již pro ní skončily neslavně, nezískala v nich totiž ani bod. Pro prohrách s Chievem a v Turíně tak černobílí mají náskok na sestupovou zóny osmi bodů, k přehoupnutí se přes magickou hranici 40 bodů zbývá ještě jedno vítězství.

”Poslední dvě porážky nás postavily do složité pozice. Nyní hrajeme proti Neapoli, která bude jistě chtít přijet si pro body. Minule hrála velmi dobře, my potřebujeme hrát dobře od začátku,” prohlásil záložník Simone Vergassola. Jeho kouč Marco Giampaolo má vyprázdněnou marodku, do hry se po trestu vrací i útočník Amoruso.

Neapoli dlouho ani výměna trenéra nepomáhala, nakonec se Partenopei dočkali vítězství v zápase, ve kterém by to málokdo čekal. V minulém kole totiž na domácím hřišti porazili vedoucí Inter 1:0 a po čtrnáctizápasové šňůře bez vítězství se mohli opět radovat ze tří bodů. V tabulce jsou ovšem Naples až dvanáctí a sezónu zřejmě dohrajou v naprostém klidu.

”Je skvělé hrát před takovými fanoušky, ale výkon ze zápasu s Interem musíme předvést v každém utkání. Jen tak se můžete jako tým vyvíjet. My máme ještě hodně co zlepšovat,” prohlásil kouč Roberto Donadoni. Ten doufá v uzdravení útočníka Denise, zatímco další kanonýr Lavezzi je určitě mimo hru kvůli zranění. Do sestavy by se po karetním trestu měl vrátit Cannavaro.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Zuniga, Portanova, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Galloppa - Kharja - Ghezzal, Calaio
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Navarro - Santacroce, Cannavaro, Contini - Montervino, Blasi, Amodio, Hamšík, Mannini - Zalayeta, Piá
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.80 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Atalanta BC  (neděle 15:00)
V solidní formě hrající Udinese změří sily s Atalantou. Oba celky od sebe dělí jeden jediný bod, pro oba celky ještě existuje šance na účast v evropských pohárech, proto se dá předpokládat, že se jedná o velice klíčové utkání.

Tři zápasy, tři výhry - to je skvělá bilance Udinese v posledních třech kolech. Bianconeri vyhráli v Reggině, s Fiorentinou i ve Veroně proti Chievu a momentálně jim patří desátá pozice. Pokud by tato forma Udinese vydržela, teoreticky by mohli svěřenci trenéra Marina ještě promluvit do bojů o evropské poháry. Navzdory současné formě Udinese není postavení v tabulce optimální a mnozí dokonce volají po odvolání kouče Marina "Je tolik spekulací ohledně trenéra Marina, ale já vás mohu ujistit, že náš trenér tu má smlouvu na čtyři roky a tu hodláme dodržet. Rozhodně nemám v úmyslu vyměnit trenéra," nechal se slyšet vlastník klubu Giampaolo Pozzo.

Hostující Atalanta si po několika špatných zápasech opět spravila náladu, když dokázala naplno bodovat v Římě proti Laziu. Nicméně s konečným postavením v tabulce to příliš nehnulo, Atalanta zůstává i nadále ve středu tabulky s těsným odstupem svých sousedů. "Výhra proti Laziu ukázala, že neztratil nic ze svého nadšení a konkurenceschopnosti. Moji hráči chtějí zakončit sezóny nejlepším možným způsobem," neskrýval radost po utkání s Laziem trenér Atalanty Del Neri.

Pro souboj s Atalantou bude trenér Marino postrádat Ferronettiho, Tissona, Codu, Di Nataleho a Sancheze. Podobně jsou na tom i hosté, do hry určitě nezasáhnou vykartovaní Garics a Valdes. Z různými zraněními laborují Ferreira Pinto a Coppola.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Isla, Zapata, Felipe, Pasquale - Inler, D'Agostino, Asamoah - Pepe, Quagliarella, Floro Flores
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Capella, Talamonti, T. Manfredini, Bellini - Defendi, Guarente, Cigarini, Padoin - Doni - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.95 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Janov CFC - UC Sampdoria  (neděle 20:30)
Jubilejní 100. janovské derby přinese 34. kolo italské nejvyšší soutěže. Derby della Lanterna se odehraje na Stadio Luigi Ferraris, domácím týmem bude janovský CFC. A právě domácí budou chtít vyhrát.

Grifové totiž prohráli své dva poslední zápasy a ztratili ve prospěch Fiorentiny čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů. Pět kol před koncem na však ztrácejí jen jediný bod a udělají všechno, aby ztracenou pozici získali zpět. Proti Sampdorii se navíc budou chtít v městském derby vytáhnout a dokázat, že letos Janovu vládnou právě oni.

"Máme právo být na sebe pyšní," prohlásil kouč Gian Piero Gasperini: "Jedním z naších předsezónních cílů bylo skončit v tabulce před nimi." Gasperini sice v Sampdorii vidí kvalitního soupeře, jenže v neděli nemůže myslet na nic jiného než tři body: "Sampdoria má dobrý tým, jenže my budeme chtít pochopitelně vyhrát. Rád bych, aby Sampdoria vyhrála Coppa Italia, protože by bylo skvělé, kdyby v pohárové Evropě hrály dva celky z Janova."

Gasperini navíc bude moci do zápasu nasadit plnou sílu, protože nemá žádné problémy se zraněními nebo karetními tresty. V tříčlenném útoku by se po boku Diega Milita měli objevit Raffaele Palladino a Giuseppe Sculli. Právě tuto taktiku totiž včera Rossoblu zkoušeli na tréninku, kterému přihlížely stovky fanoušků.

To se nedělo ve druhé části města, kde Sampdoria jen těžce nese, že je v tabulce až za svým rivalem a na zápas se raději připravovala v tichosti bez zájmu médií.

Minulý týden čas na odpočinek dostali Angelo Palombo, Hugo Campagnaro, Stefano Lucchini, Mirko Pieri a Luca Castellazzi. Všichni už ale budou v neděli připraveni.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Bocchetti - Rossi, Thiago Motta, Jurič, Criscito - Palladino, Milito, Sculli
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Campagnaro, Lucchini, Accardi - Raggi, Sammarco, Palombo, Franceschini, Pieri - Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán33228358:2574
2.AC Milán33207662:2967
3.Juventus FC33198659:3265
4.ACF Fiorentina331841148:3558
5.Janov CFC33169843:3257
6.AS Řím331571152:5252
7.Cagliari Calcio331471241:3449
8.Città di Palermo331541446:4449
9.SS Lazio331451444:4647
10.Udinese Calcio331291245:4445
11.Atalanta BC331351537:3644
12.SSC Neapol331191336:3742
13.UC Sampdoria3310111239:4441
14.Calcio Catania331171534:3940
15.AC Siena331071629:3637
16.Chievo Verona338101531:4234
17.Turín FC33791730:5230
18.Bologna FC33781836:5729
19.US Lecce335121631:5727
20.Reggina Calcio334121725:5324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

byla by to krasa kdyby se lazio este dostalo do poharu... ale moc tomu neverim

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by krása kdyby Inter ztratil titul. .

Reagovat
smazaný uživatel

Mušlera dnes zachytá a odveze si z Milana shotout.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady me Mourinho zklamal, protože větší náskok než Inter má např Slavia, tudíž Inter jediný v Evropě není, ovšem pokud zíksají titul Inter i Slavia, budu nadmíru spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli bude hrat Rozehnal jako v repre tak sou to jasny tri bodiky!!INTER!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna měla více ze hry, více příležitostí, byla zkrátka lepší, ale zlaté 3 body urvala Reggina..., každopádně si to vydřeli. né, že bych jižanům sestup přál, ale už jim moc nevěřím a dneska bych spíš ocenil, kdyby zvítězila Bologna a doufal, že Chievo v Římě nepochodí..., na druhou stranu by tím pádem předskočili Granatu, od které se ve Florencii nedá moc očekávat. no bude to ještě zajímavý..., s trochou štěstí a odchodu formy by se do toho Verona snad ještě mohla namočit a doprovodit do Serie B Lecce s Regginou...

do SA místo nich Bari, Parma a snad Brescia, nebo Livorno..., paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reggina, už před zápasem jsem si říkal, že na dvojku je krásný kurs, ale jsem baba, tak jsem na to nesadil. Doufám, že se udrží - bez nich není ke konci sranda. Doufám, že postoupí Bari, Livorno z B...Parma s tím jejich absolutně laxním přístupem nic moc, natož jakou mají skvádru. Doufám, že jim nještě někdo vytře zrak....

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodů, 4 kola..., už si to asi pohlídaj. nebuď k potravinářům zas tak tvrdej

Reagovat
smazaný uživatel

vy jste moc měccí

Reagovat
smazaný uživatel

Parmička je oblíbená..., jen ty zas musíš být něco extra

Reagovat
smazaný uživatel

Parma, ještě mám doma dres Crespa

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Philippe Mexes by měl přestoupit z AS Řím do konkurenčního AC Milán, transfer za 16 milionů by se měl uskutečnit za předpokladu, že se AS nepodaří probojovat do Ligy mistrů. A to rikal ze chce byt RIMSKY Maldini

Reagovat
smazaný uživatel

Včera 2:6, a to mě ještě dnes čeka Janovské derby...To se to sešlo

Reagovat
terry

I dneska odejdeš s brekem.

Reagovat
smazaný uživatel

Neodejdu. Doria vyhraje venku 1:2 Milito - Pazzini, Cassano.

Reagovat
terry

Není šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Genou CFC

Reagovat
terry

Jak myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna FC - Reggina Calcio 1:2

Inter Milán - SS Lazio 3:0

Calcio Catania - AC Milán 1:4

Juventus FC - US Lecce 2:0

ACF Fiorentina - Turín FC 1:0

AS Řím - Chievo Verona 2:0

Città di Palermo - Cagliari Calcio 2:1

Udinese Calcio - Atalanta BC 1:0

Janov CFC - UC Sampdoria 0.0

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna FC - Reggina Calcio 1:2

Inter Milán - SS Lazio 2:0

schválně, komu to výjde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

terry : V článku máš chybu, Pazzini minule hrál. Pro karty nestál. Jen seděl na lavce a v nějak kolem 70.minuty, nebo tak nějak střídal.

Reagovat
terry

Tak to se omlouvám. Soccernet nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

On odpočíval, jako ostatní, co jsi vypsal v článku

Reagovat
terry

No dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Toríno bojuj!

Reagovat
smazaný uživatel

Carletto: "If Gourcuff should return, we would be happy. He’s a player who did well with Bordeaux, he was there on loan with the option of purchasing him and if they want him they will be able to purchase him, but otherwise he will return more mature."

Reagovat
smazaný uživatel

Catania - Kosicky; Silvestri, Silvestre, Stovini, Capuano; Carboni, Biagianti, Izco; Mascara; Martinez, Morimoto

Milan - Dida; Zambrotta, Maldini, Favalli, Jankulovski; Beckham, Pirlo, Ambrosini; Seedorf; Kakà, Inzaghi

Forza Milan !

Reagovat
smazaný uživatel

Kto je tento hráč Kosicky ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Slovák, 23let..., přišel z Interu Bratislava. po většinu sezony dvojka za Bizzarrim, ale od minulého zápasu chytá, protože Bizzarri nejspíš odchází, tak ho Zenga zkouší...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som si....

Reagovat
smazaný uživatel

A ako chytal ?

Reagovat
smazaný uživatel

za góly nemohl a několik našich příležitostí pochytal..., dvakrát mu pomohla tyč. je bezchybnej ve vzduchu, ale taky na to má výšku. rovněž solidně vybíhá..., určitě v něm něco je.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík....

Reagovat
GEGE

FORZA ROSSONERI!

Reagovat
smazaný uživatel

favalli malem zavesil....co je s patem? Nejak ho tam nemohu najit...

Reagovat
smazaný uživatel

na lavičce..., ještě není 100% pro zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

*po zranění

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak to jo...dik :)

Reagovat
smazaný uživatel

SUPERPIPPOOOOOOOOOOOOO !!!

GRANDE KAKA'

Reagovat
smazaný uživatel

pippo uraduje forza milan

Reagovat
Shevchenko

Fabiooo!

Reagovat
smazaný uživatel

Doniho dvanáctá žk v sezoně, sedmá za protesty .

Reagovat
smazaný uživatel

dneska nám nějak ulítávaj centry..., být přesnější, mohlo by to o víc. přitom byl gól a pár dalších situací důkazem, že to jde spíš středem obrany Catanie. jinak si ale není na co stěžovat. další kvalitní výkon, podpořený jistou obranou (když se zrovna Guiseppe nerozhodne si ho tam šoupnout), kreativní, technickou zálohou a tradičně dobrou spoluprácí Rickyho s Pippem v útoku.

Mascara dnes hraje nějak z hloubky a Morimoto s Martinezem (hlavně Morimoto) působí na hrotu bez jeho podpory bezradně, osamoceně. jednou se k nim Mascarinho vysunul a byla z toho šance...

Reagovat
M11

co sem komu udelal

Reagovat
smazaný uživatel

překvapujete

Reagovat
M11

Del Piero Camoranesi dolu.. Poulsen Marchionni na plac.. no tak ted to Claudio otocime

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně postavil blbě ten základ, což asi udělal i kvůli tomu, aby místo jednoho kyselého obličeje útočníka nesledoval v týdnu na tréninku dva.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

RICARDOOOOOOOOO

e RICARDOOOOOOOOO

e RICARDOOOOOOOOOO KAKAAAA' !

Reagovat
GEGE

Zatím pohodový zápas.Škoda,že Pippo neuklidil ten Pirlův centr mohlo být hotovo.Seedorf,Ricky,Pippo skvělá spolupráce dnes se mi líbí i Pirlo. Jen tak dál ragazzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo dnes hraje jako za mlada..., elegantně, jistě, tvoří, neztrácí, moc nekazí

Reagovat
GEGE

Reagovat
M11

PAVEEEEL NEDVEEEED

Reagovat
smazaný uživatel

je zajímavý sledovat ty čáry máry Catanie u standartek

Reagovat
Shevchenko

Pippo

Reagovat
Shevchenko

Galliani

Reagovat
smazaný uživatel

proziva to vic nez je zdravo

Reagovat
smazaný uživatel

jsem se bál, aby mu nepraskla cévka

Reagovat
M11

Vargas se nejak rozstrilel

Reagovat
smazaný uživatel

Méďa se vykartoval na San Siro, kolik mu vlastně chybí gólů do toho klubu?

Reagovat
M11

nejak kolem 5 ale ted to presne nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to našel, dneska vstřelil 98. a 99. .

Reagovat
M11

dokonce.. tak jeste jeden

Reagovat
Shevchenko

2 tyče.

Reagovat
Shevchenko

Nedveeeeeeeed!

Reagovat
M11

GRANDE PAVEL !!!

Marchionni krasna prihra

Reagovat
smazaný uživatel

Patinhooo..., vítej zpět

Reagovat
smazaný uživatel

co to udelal s vlasama? :D uces a la senderos? :)

Reagovat
smazaný uživatel

a lá Seedorf..., váhal mezi tímto a dredy, ale prej se mu nechtělo čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Danieleee..., vítěj zpět

Reagovat
smazaný uživatel

musím přiznat, že Clarence se poslední dobou rovněž vrátil do pohody

Reagovat
smazaný uživatel

Juve...to jsou...

Reagovat
SqueeZy

ja to vedel... ze ja to nevsadil... uz kdyz to bylo 1-1 tak bylo jasny ze pracne daj na 2-1 a pak si to v nastaveni nechaj utect... to uz to parkrat bylo... jdu se uklidnit...

Reagovat
smazaný uživatel

no já měl kurs na Juve 1.3

Reagovat
M11

k tomu uz ani neni co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SqueeZy

ja taky, ale uz vcera mi to projel Lyon...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela divny videt AS na 6 pricce a bod za nima skvele hrajici Palermo.Vysvetli mi nejaky fanda AS jak je to mozne?:-S

Reagovat
Slejdy

jdem do palu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele