Serie A - preview 27. kola

09.03.2012, 09:13, aktualizováno 11.03.2012, 08:27
Previews
AC Milán hostí Lecce a bude si chtít pojistit vedení v tabulce. Juventus potřebuje znovu začít vyhrávat, po sérii remíz s tím může začít v Janově. Lazio se vrátilo do boje o titul a potvrdit to chce v duelu s Bolognou, Udinese se pokusí získat body v Novaře...
Novara Calcio - Udinese Calcio  (neděle 12:30)
Situace Novary je stále horší, nováček ligy je i díky horšímu skóre až za Cesenou, tedy poslední. Nutně potřebuje sbírat body, které se ale proti rozjetému Udinese sbírají hodně těžko.

Prezident Massimo De Salvo napodobil Mauricia Zampariniho a celá Itálie byla svědkem neobvyklého postupu. Pro špatné výsledky byl odvolán trenér Emiliano Mondonico a nahradil ho Attilio Tesser, tedy muž, který byl nahrazen právě Mondonicem. Mondonico vydržel na lavičce Novary pouhých třicet sedm dní.

Teprve následující zápasy ukáží, jestli to byl dobrý tah a může - li tato změna na hráče kladně zapůsobit, nebo zda už je volání Serie B natolik silné, že se Novary v příštím ročníku první ligy už nedočkáme.

Zajímavý zápas čeká také hosty z Udinese, neboť mají před sebou těžké utkání s Alkmaarem v rámci Evropské ligy. A vzhledem k tomu, že Italové budou dohánět dvougólové manko, dá se očekávat lehce improvizovaná sestava. Novara rozhodně není silným týmem, ale je to tým, který dokázal už mnohokrát překvapit favorita.

Prvního startu by se mohl dočkat mladý Diego Fabbrini, útočník vyléčil své zdravotní problémy a již se plně zapojil do tréninkového procesu. Čtvrté Udinese si ale chce pojistit místo v tabulce i navzdory Evropské lize a rádo by si fanoušky naklonilo tím nejlepším způsobem - výhrou.

Trenér Attilio Tesser nastupuje do velmi známého prostředí, v čemž by mohla tkvět jeho výhoda. Na druhou stranu, vedení místy dává najevo, že akceptuje současné postavení a spřádá plány na případný sestup do druhé ligy. Podaří se Udinese vyhrát?
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Morganella, Lisuzzo,Paci, Silva - Porcari, Pesce, Gemiti - Rigoni - Jeda, Mascara
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Fernandes, Pinzi, Asamoah, Armero - Fabbrini - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.30 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fotbalisté Fiorentiny se škrábou zpět tabulkou vzhůru a před sebou nyní mají těžký zápas na hřišti nevyzpytatelné Catanie. Elefantini za osm kol prohráli pouze jedinkrát a v této bilanci chtějí pokračovat i v domácím prostředí stadionu Angella Massimina.

Catania Calcio neprohrála osm kol v řadě a v klubu panuje všeobecná spokojenost. A to především s hlavním trenérem Montellou. Pod jeho vedením tým našel tvář a pravidelně boduje, to se samozřejmě projevilo i v tabulce, kde patří Catanii osmé místo. "Nenechal bych ho odejít, ani kdyby ho chtěl Real Madrid. I kdyby poklekl a prosil mě, nenechal bych ho. Zůstane tady i v příští sezoně," ujistil fanoušky o setrvání trenéra Montelly sportovní ředitěl Catanie Pietro Lo Monaco.

Elefantini mají zasebou dvě remízová utkání a sice s Interem Milán, kde ale vedli 2:0 a s Cesenou, kde hráli dlouhou dobu v početní převaze. I přesto však panuje spokojenost. "Musíme pokračovat v této cestě. Musíme se snažit získat ještě další vítězství, zvláště když hrajeme v početní převaze. Jsme v dobré pozici na dobré příčce," zvěstoval Vincenzo Montella.

Fiorentina se takovouto sérií pochlubit nemůže. Svěřenci trenéra Delia Rossiho byli vůbec rádi, že přerušili sérii bez zisk bodu domácí výhrou nad Cesenou a následující zápas remizovali 2:2 na půdě Parmy. Situace Violy se rázem zlepšila, hostům patří dvanácté místo a před osmnáctým Lecce má náskok sedm bodů.

Trenér Vincenzo Montella se musí vypořádat s absencemi Biagiantiho, Campagnola, Potenzy a suspendovaného Almirona. Jeho protějšek na lavičce Violy má podobné starosti, Kroldrup s Jovetičem jsou zranění, Behrami s Nastašičem si odpykávají karetní tresty.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Motta, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Ricchiuti - Gomez, Bergessio, Barrientos
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Cassani, Gamberini, Natali, Pasqual - Olivera, Montolivo, Kharja - Cerci, Amauri, Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Juventus FC  (neděle 15:00)
Juventus by rád navázal na nedávné výhry, teď se mu ale nedaří a to by rád změnil. Janov podává v této sezoně velmi nevyrovnané výkony a hosty z Turína by rád překvapil.

Janovští Grifové naposledy remizovali v dramatickém zápase s Lecce, remízu v závěru utkání zachraňoval navrátilec Giuseppe Sculli. Bod jistě potěšil trenéra Marina, ale stále je výsledkem pouze čtrnáctá příčka, což si jistě ambiciózní tým nepředstavoval. Tým prezidenta Preziosiho nevyhrál už pět zápasů a tři body bude jistě chtít sebrat velkému favoritovi, na Stadio Luigi Ferraris přijíždí druhý Juventus.

Trenér Marino ale bude postrádat obránce Lucu Antonelliho a Cesare Bova. Dlouhodobě je zraněn také Andreas Granqvist Do základní sestavy by se měl vrátit zraněný střelec Alberto Gilardino. Ten byl minulý měsíc mimo hru kvůli zranění, ale v neděli by již nastoupit měl. A pokud chce Janov vyhrát, bude ho potřebovat ve skvělé kondici.

Bez něj totiž Grifové získali pouhé dva body ze svých pěti zápasů. Ve spolupráci s Palaciem by ale měl být Gilardino velmi prospěšný, jejich spolupráce se zatím jeví minimálně velmi zajímavou. Kapitán Marco Rossi dobře ví, že jeho spoluhráče nečeká nic jednoduchého.

"Juventus rozhodně není v krizi. Viděli jsme jejich poslední duel s Bolognou a nevšimli jsme si žádných podobných náznaků," upozorňuje Rossi.

Juventus sice ještě neprohrál, ale nedaří se mu ani vyhrávat. Po remíze s Chievem přišla již zmiňovaná remíza s Bolognou. Slabé místo má turínský gigant především v útoku, i proto se zrodilo již třináct remíz a stejný počet výher. Pokud chtějí hráči Bianconeri Scudetto, měli by začít vyhrávat. Začít mohou už proti Janovu.

Na lavičce tentokrát neuvidíme trenéra Conteho, neboť byl v posledním utkání vykázán na tribunu. Počet zraněných ale není vůbec malý, mimo hru budou kromě trenéra také obránci Bonucci, Barzagli nebo Chiellini. Do stoperské dvojice by se tak měli zařadit Martin Caceres a Arturo Vidal, původně defenzivní záložník.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Rossi, Carvalho, Kaladze, Moretti - Jankovič, Kucka, Biondini, Sculli - Gilardino, Palacio
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Caceres, Vidal, De Ceglie - Marchisio, Pirlo, Giaccherini - Pepe, Matri, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.55 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - US Lecce  (neděle 15:00)
Po postupu do další fáze musí AC Milán přeorientovat síly na Serii A, kde bojuje o obhajobu Scudetta. Rossoneri přivítají Lecce a na první pohled by to měla být snadná práce. Jenže tomu tak rozhodně nebude, Lecce, ačkoliv hraje o záchranu, má poměrně solidní formu.

AC Milán si během týdne zajistil postup do dalšího kola Ligy mistrů, ovšem dobrý dojem zrovna nezanechal. Po domácí výhře 4:0 se odveta vymkla kontrole, Arsenal v poločase vedl 3:0 a sahal po čtvrtém gólu, ten ale nakonec nepadl a z postupu se radoval Milán. "Není hezké takto ztratit náskok, ale důležité je, že jsme se kvalifikovali do dalšího kola. Nepostoupit by znamenalo šok, zvláště po první vyhraném utkání 4:0, každopádně se musíme z porážky poučit. Teď musíme myslet jen na nedělní hru a získat tři body," okomentoval utkání na Arsenalu a následující střetnutí s Lecce Djamel Mesbah, mimochodem ještě nedávno jeho bývalý hráč.

Milánští už vedou ligu o dva body před Juventusem a jen výhra s Lecce jim dává definitivní jistotu prvního místa i po tomto kole.

Lecce putuje na San Siro s velkým odhodláním a také s velkou formou. Vždyť Cosmiho svěřenci prohráli za posledních devět kol pouze jedinkrát. I nadále se však ocitají v pásmu sestupu, s pětadvaceti body jim patří osmnácté místo, sedmnáctá Siena má o čtyři body více. Na San Siru to ale bude mít Lecce přeci jenom těžké, Milán je jednoznačným favoritem. "Nemáme k dispozici hodně důležitých hráčů. Ale jsme přesvědčen, že ti, kteří půjdou na hřiště, udělají vše. Víme, že stojíme proti Milánu před složitým utkáním, ale nesmíme mít strach," prohlásil brankář Massimiliano Benassi.

Oba celky mají jedno společné a sice početnou marodku. U Milána se nic nelepší, stále budou scházet Pato, Maxi Lopez, Boateng, Merkel, Strasser, Seedorf, Cassano, Nesta a potrestaný Mexes. Na druhé straně, jak předznamenal Benassi, bude také chybět několik klíčových hráčů a sice Grossmuller, Julio Sergio, Cuadrado, Ofere a suspendovaná trojice Di Michele, Tomovič a Delvecchio. Aby toho nebylo málo, tak na lavičce nebude Cosmi, nýbrž jeho asistent Palazzi. Cosmi totiž dostal disciplinární trest.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Bonera, Thiago Silva, Mesbah - Van Bommel, Nocerino, Muntari - Emanuelson - Ibrahimovič, Robinho
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Carrozzieri, Esposito - Blasi, Obodo, Giacomazzi, Bertolacci, Brivio - Božinov, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.10 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - Parma FC  (neděle 15:00)
Parmě se nyní moc nedař, nevyhrála už pět zápasů. To chce ale trenér Donadoni jistě změnit a povolá k tomu své nejlepší muže. Domácí Atalanta ale není jednoduchým soupeřem.

Parma je kvůli špatné formě posledních týdnů až na sedmnáctém místě, na poslední tři týmy má náskok pouhých pěti bodů, což není zrovna nejlepší počet. Ve vyrovnané soutěži jako je italská Serie A se body získávají velmi těžko. Za celou sezonu vyhráli hráči Parmy pouze dvě venkovní utkání, navíc je Atalanta ve formě a tak je favoritem spíš ona.

Na domácím stadionu prohrála Atalanta pouze dvakrát a neprohrála posledních pět zápasů. Na tom mají velkou zásluhu vracející se zranění a také samozřejmě trenér Colantuono. Výsledky 0:0 s Udinese a výhra o čtyři branky proti AS Řím mluví více než jasně.

Za posledních pět zápasů obdržela Atalanta jen jeden gól, za Consigliho záda se trefilo AS. Consigli je dalším velkým hrdinou fanoušků, v poslední době se brankář dostal do skvělé formy a i díky ní stoupá Atalanta tabulkou. Parma navíc nemůže počítat se zraněným Floccarim, jeho místo vedle Giovinca by měl zaujmout Stefano Okaka. Mladým útočníkům se daří, v posledním klání společnými silami dotáhli Parmu k remíze s Fiorentinou.

Domácímu celku budou k ruce Federico Peluso a Maxi Moralez, Lucchini s Capellim ale zůstávají zranění. Parma kromě Floccariho nemůže počítat například s Raffaele Palladinem a Massimem Gobim. Oba týmy sice dělí diametrální rozdíl z hlediska formy, ale pokud Parma vyhraje a získá tři body, mohla by dokonce svého soupeře v tabulce přeskočit. Podaří se jí to?
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Manfredini, Peluso, Bellini - Schelotto, Cigarini, Brighi, Moralez - Carrozza, Denis
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Musacci, Mariga, Galloppa, Modesto - Giovinco, Okaka
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Cesena - AC Siena  (neděle 15:00)
Před Cesenou už stojí opravdu poslední šance, jak se ještě zachránit. Přímý záchranářský souboj se Sienou k tomu doslova vybízí. Pokud domácí na stadionu Dina Manuzziho padnou, jejich osud bude zpečetěn.

Poslední Cesena prohloubila svojí výsledkovou krizi a už osm kol neochutnala pocit vítězství. Naposledy se jí to poštěstilo v lednu doma s Novarou, od té doby čekají Mořští koníci na vítězství marně. Situace v tabulce se stala ještě více kritickou, na nesestupovou Sienu totiž ztrácejí dvanáct bodů a to rozhodně není málo.

"Stále je před námi spoustu zápasů. Musíme ukázat hlad a odhodlání," stručně se vyjádřil trenér Ceseny Mario Berretta. Ano, zápasů ještě zvývá dost, ale smazat dvanáctibodovou ztrátu bude nesmírně složité. Pokud Cesena proti Sieně padne, záchrana bude nejspíše v nenávratnu ztracena.

Pro Sienu je to ale rovněž klíčové utkání. Cesena je sice daleko, ale osmnácté Lecce ztrácí na Bianconeri jen čtyři body, takže se musejí mít svěřenci trenéra Sannina na pozoru. "Cesena prochází choulostivým obdobím, i když hraje dobře. Nyní jsou zoufalí, potřebují body, aby se vyšplhali pořadím. V neděli musíme být připraveni na těžkou zkoušku," nechal se slyšet sienský Erjon Bogdani.

Do rozhodujícího souboje nebudou moci domácí nasadit Von Bergena, Guanu a trojici hříšníků Parola, Comotta a Pudila. Nadruhou stranu, soupeř má podobné problémy, Bolzoni, D’Agostino, Gonzalez a Brkič jsou vykartovaní.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Moras, Rodriguez, Lauro - Arrigoni, Colucci, Martinho - Santana - Martinez, Malonga
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Giorgi, Vergassola, Gazzi,Brienza - Destro, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SS Lazio - Bologna FC  (neděle 20:45)
Honba za Ligou mistrů pokračuje, po vyhraném derby s AS se bude nová energie velmi hodit. Důležitý impuls přišel ve vhodnou chvíli. Proti něčemu podobnému ale stojí Bologna.

"Derby della Capitale", všemi napjatě očekávaná událost. Symbolický vrchol římského roku se lépe povedl hráčům "Biancocelesti", kterým se podařilo vyhrát 2:1 a u končit svou neblahou sérii porážek. Edy Reja sice předložil vedení svou rezignaci, to ji ale odmítlo a dobře udělalo - hráči dali jasně najevo, že vzájemná spolupráce může přinést ovoce a že jako kolektiv jsou schopni nadále bojovat o nejvyšší příčky.

Co víc, výhra donesla Lazio až na třetí pozici, která je určitě v nabité konkurenci Udinese s Neapolí velkým úspěchem. Lazio ani nečeká v příštích několika kolech výraznější soupeř, což je další výhoda, které musí svěřenci trenéra Rejy bezpodmínečně využít.

Římský celek se ale také potýká s velmi dlouhým seznamem zraněných, mimo hru jsou například Zauri, Stankevičius, Radu, Konko, Brocchi nebo Lulič. Nastoupit nemohou ani Scaloni s Biavou, vítaným hráčem by měl být Tommaso Rocchi.

Bologně se momentálně daří, z deseti zápasů v současném roce prohrála jen jediný. Tým působí stmeleným dojmem, hráči plně respektují trenérovy pokyny a bude zajímavé sledovat, kam až se Bologna dostane. Porazila Novaru a remizovala i s Juventusem, což je věc, která se vám nepovede každý den.

Tahouny mužstva jsou kromě trenéra určitě skvělý brankář Gillet, mladá hvězda Ramiréz a dvojice ofenzivních hráčů Diamanti s Di Vaiem. Chybět jí bude jen Diego Perez, Morleo i Loria už jsou plně připraveni.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Gonzalez, Diakité, Dias, Garrido - Ledesma, Matuzalem - Hernanes, Mauri, Candreva - Klose
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Pulzetti, Taider, Mudingayi, Rubin - Ramiréz, Diamanti - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.63 - 3.50 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - AS Řím  (sobota 20:45)
Luis Enrique má nyní plnou hlavu starostí o svou pozici i budoucnost celého týmu. Tomu se stále nedaří a častá vyloučení i zranění provázejí tým z hlavního města až hrozivě často. Palermo se pokusí o další porážku AS.

Vedení AS sympaticky podporují kouče, jenž má být podle sportovního ředitele "budoucností AS tak dlouho, jak bude chtít." Walter Sabatini alespoň trochu napravil pošramocený příval špatných zpráv v táboře "Giallorossi", když minulý týden prodloužil současnou smlouvu o další rok. Proslulý hledač talentů z Jižní Ameriky tak bude mít v dalších přestupových obdobích i nadále plné ruce práce.

Španělský trenér, následující skvostný proces Barcelony, preferuje hru namísto výsledků, což se v italských kruzích všeobecně nepovažuje za klíč k úspěchu. Nutno uznat, že tým z hlavního města pojí s Barcelonou leda tak idea a pár hráčů, dříve hrajících za "Blaugranas".

Zranění jsou dalším kamenem úrazu, naposledy se na listinu těchto hráčů zařadili například Juan nebo Miralem Pjanič. zvlášť absence mladého mozku týmu může být další velkou ztrátou. Navíc se po prohře s Laziem a červené kartě nebude moci mezi tři tyče postavit holandský reprezentant Maarten Stekelenburg. Toho by měl nahradit Rumun Lobont.

Palermo čeká kromě AS v dalších zápasech například Juventus nebo Udinese. Pozitivním jevem je fakt, že všechny klíčové duely budou hrát "Rosanero" ve své domácí pevnosti, odkud se body zkrátka lehce nevozí. A římské AS nemá zrovna kvalitní útočnou vozu, což by mohlo celý výsledek usnadnit. Mimo hru je Osvaldo, fyzicky připraven možná nebude ani kapitán Totti.

Skórování se vyloženě nedaří ani Palermu, které k tomu ještě přidává špatné výkony v obranné fázi. Funkční linií je tak středová řada, na které bude chtít trenér Bertolo Mutti stavět úspěch týdnů budoucích. Velkou ztrátou je určitě zranění obránce Silvestreho, který se celou dobu od svého letního přestupu prezentuje vyrovnanými výkony.

Jak si poradí chátrající obrana s mladými dravci Lamelou, Borinim a Bojanem? Šestá pozice není pro AS žádným úspěchem, na víc má také Palermo. Který tým se po sobotním večeru bude radovat?
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Muñoz, Mantovani, Balzaretti - Barreto, Donati, Della Rocca - Zahavi - Budan, Miccoli
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Rosi, Kjaer, Heinze, Taddei - Simplicio, De Rossi, Gago - Bojan, Borini, Lamela
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.35 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Cagliari Calcio  (pátek 20:45)
Rozjetá Neapol bude doma usilovat o další tři body, soupeřem jí bude Cagliari, kterému se naopak nedaří. Ještě nedávno to vypadalo, že Azzurri nedosáhnou na příčky zaručující Ligu mistrů, teď ale vše jinak. Od třetího Lazia dělí Napolitány pět bodů.

Neapol dokázala vyhrát čtyři po sobě jdoucí ligové zápasy a přihlásila se do bojů o Ligu mistrů. Naposledy si Mazzarriho svěřenci poradili s Parmou 2:1, trefili se Cavani a Lavezzi. A právě prvně jmenovaný do zápasu s Cagliari nezasáhne, bude totiž šetřen na důležitou odvetu Ligy mistrů proti Chelsea. "Potřebuje si odpočinout. Spoléhám na to, že Edinson za nás nastoupí v dalších zápasech, ale zítra bude odpočívat." Cavaniho nahradí v útoku Panděv a i s touto změnou by si Neapol měla se Sardinským týmem poradit.

"Máme před sebou velmi obtížný zápas. Cagliari ztratilo poslední dva zápasy a budou se chtít vrátit k vítězství. Musíme být velmi koncentrovaní a podat dobrý výkon, abychom získali plný počet bodů," tuší složité utkání trenér Walter Mazzarri.

Cagliari ale zrovna neprožívá šťastné období. Hosté prohráli doma s Lecce a v Sieně dokonce obdrželi debakl 0:3. "Jsem velmi zklamaný s výkonem v Sieně. Proti Neapoli chci, aby tento tým hrál na úrovni, na jaké hrál v minulé sezoně," prohlásil zklamaný Davide Ballardini. Sardiňané dokázali naposledy zvítězit na stadionu San Nicola před více než čtyřmi lety, od té doby je ale vzájemná bilance naprosto vyrovnaná.

Napolitáni nastoupí bez zmiňovaného Cavaniho, dále Gravy, Britose, Donadela a vykartovaného středopolaře Džemailiho. Úplně stejně na tom jsou i hosté, pod Vesuv neodcestují Pinilla, El Kabir, Sampaio a Eriksson.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Zuniga, Gargano, Inler, Dossena - Hamšík - Lavezzi, Panděv
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Thiago Ribeiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Inter Milán  (pátek 20:45)
Inter Milán nastoupí k dalšímu zápasu pravdy na hřišti Chieva. Nerazzurri prožívají katastrofální sezonu. V lize hrají příšerně a v Lize mistrů jsou na pokraji vyřazení. Otázkou je, zdali se to ve Veroně zlepší.

Chievo v lize tři zápasy neprohrálo, naposledy obralo o body druhý Juventus, když remizovalo 1:1. I zásluhou tohoto výsledku patří veronskému mužstvu desáté místo. "Můj tým má spoustu prostoru pro zlepšení. Nechceme se spokojit s pouhou záchranou. Jsem si jistý, že můžeme proti Interu uspět, ale musíme zůstat pokorní. Víme, že budeme o víkendu čelit těžké zkoušce," prohlásil Di Carlo. Nicméně domácí rozhodně mají na to si doma připsat tři body. Aktuální Inter je zdá se hodně slabý, zejména po psychické stránce.

I další utkání na lavičce Interu přežil kouč Claudio Ranieri. Jeho mužstvo přitom zase selhalo. V nedělním utkání s Catanií remizovalo 2:2. Zápas přitom mohl dopadnout ještě hůře, neboť Elefantini vedli v jeho průběhu 2:0. "Pro Inter to není povedené období. Pokud však vyhrajeme, bude to dobré znamení. Máme sedmdesát dní na to, abychom změnili situaci. Musíme tvrdě pracovat a mít extra odhodlání otočit tento negativní trend. Musíme se soustředit na vítězství a vrátit se zpět," nabádá své svěřence Claudio Ranieri.

Na stadionu Bentegodi to ale bude složité. Inter v lize nevyhrál už sedm kol a to je pro tým takového formátu opravdu tristní. Výhra je ale pro další vývoj sezony nesmírně klíčová, vždyť už v úterý čeká Ranieriho partu odvetné utkání proti Olympiqueu Marseille. V prvním utkání vyhrál francouzský celek 1:0.

Trenér Di Carlo bude postrádat Gulana, Sarda a Morera. Stejné problémy má i Ranieri, Guarín je stále mimo, stejně jako Ranocchia a suspendovaný Castaignos.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Acerbi, Dramé - Luciano, Rigoni, Bradley - Sammarco, Théréau - Pellissier
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, J.Zanetti - Poli, Stankovič, Obi - Sneijder - Milito, Forlán
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán26166453:2254
2.Juventus FC261313039:1752
3.SS Lazio26146641:3048
4.Udinese Calcio26137637:2346
5.SSC Neapol261110544:2543
6.AS Řím261151039:3338
7.Inter Milán261141136:3637
8.Calcio Catania26811734:3535
9.Città di Palermo261041239:4334
10.Chievo Verona26971022:3134
11.Atalanta BC26911630:2832
12.ACF Fiorentina26881027:2732
13.Bologna FC26881026:3032
14.Janov CFC26951235:4832
15.Cagliari Calcio26710923:2931
16.Parma FC26791032:4130
17.AC Siena26781130:2829
18.US Lecce26671330:4225
19.AC Cesena26451716:4017
20.Novara Calcio26381521:4617
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (472)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele